Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

MoR
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la MoR » 17 sep 2012, 19:44

SamoZeljo je napisao/la:
MoR je napisao/la:Kada je izgubio na penale? :? :mrgreen: Kako misliš tri finala? :? :mrgreen:
U pravu si, on nije bio trener u finalu protiv Uniteda, Grant je tada sjedio na klupi (i izgubio na penale) a on je prije toga otjeran. Po mnogima najveca greska Abramovicha. :) Znaci, statisticki je jos jaci, 100% ucinak u dva finala. :mrgreen:
Godinu prije toga je izgubio polufinale na penale. Cini mi se od Liverpoola a onda je Milan osvojio (koji je razbio United u polufinalu hehe).

Svejedno, Murinjo je svjetlosnu godinu ispred Mancinija.
Apsolutno. Besmisleno ih je uopšte i uspoređivati, a klaunske postove ovog davida nema smisla ni komentarisati ...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 sep 2012, 19:48

Ispred Mancinija su svjetlosnu godinu i : Ferguson, Mourinho, Wenger, Guardiola, Ancelotti, Capello, Del Bosque, Scolari, Hiddink, Benitez, Bielsa ..
Ima ih jos al i ovo je dovoljno :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 sep 2012, 19:54

Dobro, nećemo pretjerivati. Kakav crni Scolari? :roll:
No, zato tu ubaciš Kloppa, Moyesa, Prandellija i Spallettija kao one koji su bolji od Mancinija i to je to. :D
Da se razumijemo, ja ne govorim o nekoj enormnoj razlici. No, kada biste me pitali da li Mancini spada u svjetsku kremu trenera, moj odgovor bi bio - NI U LUDILU. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 sep 2012, 19:57

Ma teško je nama običnim smrtnicima skontati kako razmišljaju u tim velikim klubovima.
Recimo ja Sven Goranu Eriksonu i Ranieriu ne bi ovce na čuvanje povjerio a kamoli vođenje velikih evropskih ekipa,ali ljudi dobijaju jake angažmane i zarađuju milione,očito je i kvalitet ko i ljepota u očima posmatrača.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 sep 2012, 19:58

Pa covjek uzeo SP 2002 :mrgreen:
Al ozbiljno, dosta bolji strucnjak od Mancinija ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 sep 2012, 20:01

Bio je i Ćiro treći onomad sa Hrvatskom. :mrgreen:
Scolari je u ekipi imao Ronalda, Rivalda, Cafua, Carlosa, Silvu (jedan od najpodcjenjenijih Brazilaca svih vremena), Ronaldinha, Lucia, Kaku...
Jednostavno, preyebena generacija i to je to.
Za mene je čak veći poduhvat finale Eura sa Portugalom. :D Mada, tad je Portugal igrao kući, pa eto tu se može nešto naći. :lol:
U svakom slučaju, ne mislim da je Scolari bolji od Mancinija. Štaviše, mislim da je Talijan mnogo, mnogo bolji taktičar. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 sep 2012, 20:05

Moze se tako naci neki i reci da bi sa ovakvim Cityem osvaj'o EPL kako hoce ..
Nije sve ni do igraca.
Bilo je 2002 ekipa koje su imale odlicne generacije fudbalera pa nista.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 17 sep 2012, 20:06

SamoZeljo je napisao/la: Trpati u isti kos Mancinija i Murinja moze samo zaludjeni balavac.
Najveci treneri se mejre po najvecim trofejima, to je prije svega Liga Prvaka.

Klub kakav je sada City zasluzuje veceg trenera a ne nekog ko se nakupio trofeja dok je Inter bio bez konkurencije u Seriji A.
Otkud je LP najveci trofej? mislio sam da je SP...i zasto bi se najveci treneri mjerili po najvecim trofejima? veoma subjektivan kriterij...

ja uopce nisam govorio da je mancini bolji od murinha, ja sam govorio da mancini nikako nije PROSJECAN trener a sto si ti tvrdio...

zasto impliciras da je mancini osvajao trofeje samo sa Interom? osvajao je gdje god je bio u laziu fiorentini interu cityju i to svake godine(osim 1 ili 2) i to nekad i po 2-3...ako je taj inter bio slab i osvajao radi slabe konkurencije kako to da je murinho sa istom ekipom uzeo lp preuzevsi od mancinija...ja mislim da ta LP je djelo djelom mancinija jer to je njegova ekipa bila...kao kad bi sada tito sa Barcom uzeo LP, naravno da veliki dio zasluga ide pepu...
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 17 sep 2012, 20:20

Monolog je napisao/la: Jednostavno, pod Joseom su tad izgledali izgubljeno, nemotivisano, nikako.
Nešto kao Real sad. :mrgreen:

Majko mila, zar i sad ima onih koji Mancinija i pojam "stručnjak" stavljaju u istu rečenicu, estagfirullah.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 17 sep 2012, 20:25

mandraX je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Jednostavno, pod Joseom su tad izgledali izgubljeno, nemotivisano, nikako.
Nešto kao Real sad. :mrgreen:

Majko mila, zar i sad ima onih koji Mancinija i pojam "stručnjak" stavljaju u istu rečenicu, estagfirullah.
ne da je strucnjak nego jedan od najtrofejnijih trenera i najperspektivnijih...rjetko ces nac trenera da ima takav niz trofeja u tako kratkoj karijeri..

Eto bujrum izazov stoji za svakoga da navedu 3 bilo koja trenera i sta su osvojili u prvih 10 godina karijere i da vidimo hocel iko bit bolji od njega...tesko brate da ima iko ko je vise osvajao osim pepa....
Zadnja izmjena: LarryDavid, dana/u 17 sep 2012, 20:26, ukupno mijenjano 1 put.

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 20:26

SamoZeljo je napisao/la:
@zizu1991, kad komentarises nekog, fino bi bilo PROCITATI komentare pa tek onda reci nesto. Diskusija je pocela zato sto je Mancini u utakmici protiv Stokea poceo sa TROJICOM novih igraca. Zamisli koji genije, stavio tri nova igraca od prve minute a na klupi mu sjede VRHUNSKI fudbaleri, izmedju ostalih i Dzeko koji je u formi. Onda je ovaj izjavio kako je Mancini genije to namjerno uradio da bi njegov tim igrao losije jer tako zeli natjerati vlasnike kluba da mu kupe Ronalda. Normalno da cu se na takvu GLUPOST nadovezati.
Pa moj Zeljo, kada znas, idi pa treniraj nekoga, nemoj meni pamet prosipati, ako je to uradio, uradio je s ciljem da odmori igrace koje vjerovatno zeli sacuvati za utakmice LP, sigurno to nije uradio bez nekog razloga.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 17 sep 2012, 20:28

Mancini je strucnjak, nije u samom vrhu ali je opet dobar..U kup takmicenjima je los,ali u ligaskim je vise nego dobar..
Sutra ce City pokazati koliko je ozbiljan ove sezone..

Leridejvid,
Cuj najperspektivniji ,covjek ured umro :D
Daj sta je to on osvoji bgt , nemoj mlatit praznu slamu.. Potkrijepi to..
Nemoj nabrajat trofeje sa juventusovim potpisom i finala kupa italije tako ti Boga..

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 sep 2012, 20:31

I nije bitno samo sta je osvajao, nego kako je to osvajao i sa kakvom igrom, postavkom ..
Jesu njegovi timovi dobro igrali ili su osvajali naslove na nekakav individualni kvalitet.
Po meni je to mozda i najvaznija stvar.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 17 sep 2012, 20:34

Sreća njegova pa ima dobre individualce u timu, pa isti ti "potegnu" pa se preokrene rezultat protiv QPR-a, Southampton-a i sličnih ekipa.
Taktika = 0.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 17 sep 2012, 20:48

L_blancos je napisao/la: Nemoj nabrajat trofeje sa juventusovim potpisom
sta fali trofeju sa juvetovim potpisom...namjestali utakmice, oduzeti im bodovi i trofej dat drugome ko je zasluzio tj ko nije namjesto....ha ja....izazov stoji, ja ne znam da osim Pepa Guardiole u 10 godina ima iko da je vise trofeja uzeo od Roberta

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 17 sep 2012, 20:51

mandraX je napisao/la:Sreća njegova pa ima dobre individualce u timu, pa isti ti "potegnu" pa se preokrene rezultat protiv QPR-a, Southampton-a i sličnih ekipa.
Taktika = 0.
pa i to je neka taktika...pusti slobodne ruke igracima i nek potegnu...mogo je i Pep mozda uzet la ligu i LP prosle godine da nije nameto svoju taktiku igracima neg da ih je pustio da individualno potegnu

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 17 sep 2012, 20:55

LarryDavid je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Sreća njegova pa ima dobre individualce u timu, pa isti ti "potegnu" pa se preokrene rezultat protiv QPR-a, Southampton-a i sličnih ekipa.
Taktika = 0.
pa i to je neka taktika...pusti slobodne ruke igracima i nek potegnu...mogo je i Pep mozda uzet la ligu i LP prosle godine da nije nameto svoju taktiku igracima neg da ih je pustio da individualno potegnu
ti si taj pinki :mrgreen:
Vođa zna.

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 17 sep 2012, 21:14

M4kaveli je napisao/la:
tevezito je napisao/la:
mancity je napisao/la:Intersantan clanak, moze tu biti svasta u Januaru. izgleda da City nece vise pretjeravat sa platama igraca. Ako neko zna kolike su plate dobili novi igraci:
( Rodwel = oko 60 000 funti sedmicno,Garcia, Maicon, Sinclair , Richard Wright). B
Bilo bi interesantno uporediti sa ovima sto su otisli:
( Emanuel Adebayor= 120 sedmicno, Nigel de Jong= trazio 80 sedmicno za produzenje ugovora , Adam Johnson=110 Roque Santa Cruz =preko 100hiljada funti).
http://www.goal.com/de/news/834/england ... eakingnews" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobro nam dosao.Ima istine u tom clanku jer City se priprema za finansijski Fair-play i docekat ce ga spreman.Ali to i nije toliko vazno u ovom momentu jer sutra je jedan veliki ispit protiv Real Madrida, dugo sam cekao i zelio da City dobije Barcu ili Real da bi mogao vidjeti na kojem nivou je klub.Da li je postao spreman za najvece utakmice pokazat ce se sutra.
Ja eto City je na nivou ova 2 kluba ..
Pogotovo bi od Barce primili petardu ako bi otvoreno igrali.
Hvala na dobrodoslici :)
Ima istine to se vidi i po transferirima ove godine, Silva je odbijen krajem Augusta radi toga(trazio da bude u rangu Teveza i Toure znaci preko 200 hiljada), a ubijedjen sam da ce u Januaru prodati jednog od napadaca.

@M4kaveli Bilo kako bilo, City nije izgubio Utakmicu od 8 Aprila. A moje misljenje je da ni Mourinjo nece sutra puno riskirat nego ce i jedni i drugi traziti bodove protiv Dortmunda i Ajaxa
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 17 sep 2012, 21:28

M4kaveli je napisao/la:Pa covjek uzeo SP 2002 :mrgreen:
Al ozbiljno, dosta bolji strucnjak od Mancinija ..

Sa onakvim Brazilom bi i kondicioni trener OFK Medjedja uze titulu
Thomas Müller - Fußballgott

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 17 sep 2012, 21:59

Evo ja potpisa :)
Mnogi kazu Murinjo je najveci, pa evo procitajte sta kaze najveci
http://espnfc.com/uk/en/preview/355640/ ... ue&cc=5739" onclick="window.open(this.href);return false;
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.