Igrač br. 6

Brcanskamalta
Kontakt:

Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la Brcanskamalta » 29 nov 2018, 12:07

Amarinho je napisao/la:Granice RS-a je lahko mogao prepravit, to je bila mala tetovaza. Ovo sad je vec nesto drugo... ko od vas ima prijedlog za Ogija, u sta se ovo moze prepravit?

Nema sanse... jedino ako se sav izsara crn.
Sace Nova Godina pa eto... :mrgreen:
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 29 nov 2018, 12:08

Amarinho je napisao/la:Granice RS-a je lahko mogao prepravit, to je bila mala tetovaza. Ovo sad je vec nesto drugo... ko od vas ima prijedlog za Ogija, u sta se ovo moze prepravit?

Nema sanse... jedino ako se sav izsara crn.
Jala brat ?

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 29 nov 2018, 12:12

Unofficialpage je napisao/la:Poražavajuća je činjenica da ima ljudi, koji se deklarišu kao bh navijači, ljudi koji kažu da vole ovu državu i da nakon svega toga traže opravdanje za ovo. Zar stvarno nemamo ni 1% dostojanstva, ni 1% samopoštovanja? Ali ovo je samo pokazatelj zašto smo ovdje gdje jesmo, na samom dnu i zašto nas mogu jedni te isti ljudi 20 godina krasti, uništavati na razne načine.
Stvarno nevjerovatno!?
Mislim , moze se diskutovati o svemu, ali ako ovaj covjek dobije poziv u reprezentaciju... :puke:
To je znak da ne zasluzujemo nista bolje od onoga sto imamo.
Ovo vise nema veze s zdravim razumom, ljudskosti, s bilo cim normalnim!

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 nov 2018, 12:15

ASD je napisao/la:
Nije mi to poznato, kad mu je presudjeno? Koliko znam on im je pobjegao.
Da su ga se Partizani docepali, nebi se izvukao.
Pobjegao ali je bilo sudjenje u odstustvu i proglasen je krivim.

Hrvati izbacuju Simunica zbog ZDS, Srbi Lljajica zbog himne, Svicarci svog jer je Francuze nazvao majmunima i milion primjera u svijetu. To je profesionalnost. Samo kod nas idioti mogu zmiriti na to sve. Pa ako neko moze opravdati ovo, onda je jasno da moze opravdati sve. Sta se ima reci za takve ljude?
Ne moze se neko zaliti na stanje u drzavi, odsustvo morala, postenja, profesionalnosti i sposobnosti a onda zazmiriti na ovo i reci "ok je".

Ali nelose ovo dodje da se po ko zna koji put uvjeris s kim dijelis vazduh. Dodje neko i kaze, ne bi on nama trebao toliko smetati, ipak je on ordinirao i klao po Hrvatskoj :crazy:

A i ovo, nemamo mi taj luksuz da se rijesimo Vranjesa, znaci Ognjena Vranjesa. Ako je nama Ognjen Vranjes prijeko potreban, onda daj nas u onu ligu sa Kosovom i Lihtenstajnom.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 29 nov 2018, 12:16

Ispade frajer vazniji od Dzeke i Pjanića.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 nov 2018, 12:40

Iduca tetovaza ce biti ona ratna slika iz Bijeljine na kojoj se sutira mrtvo tijelo. Bosnjani staju u odbranu ovog morona sa argumentom "ma samo neka on dobro sutira loptu, to je najbitnije"
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 nov 2018, 12:56

Kajzer10 je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Hrvati izbacuju Simunica zbog ZDS, Srbi Lljajica zbog himne, Svicarci svog jer je Francuze nazvao majmunima i milion primjera u svijetu. To je profesionalnost. Samo kod nas idioti mogu zmiriti na to sve. Pa ako neko moze opravdati ovo, onda je jasno da moze opravdati sve. Sta se ima reci za takve ljude?
Ne moze se neko zaliti na stanje u drzavi, odsustvo morala, postenja, profesionalnosti i sposobnosti a onda zazmiriti na ovo i reci "ok je".

Ali nelose ovo dodje da se po ko zna koji put uvjeris s kim dijelis vazduh. Dodje neko i kaze, ne bi on nama trebao toliko smetati, ipak je on ordinirao i klao po Hrvatskoj :crazy:

A i ovo, nemamo mi taj luksuz da se rijesimo Vranjesa, znaci Ognjena Vranjesa. Ako je nama Ognjen Vranjes prijeko potreban, onda daj nas u onu ligu sa Kosovom i Lihtenstajnom.
Ljajica nisu Srbi izbacili nego ga izbacio jedan covjek, a to je selektor, a izbacio ga zbog kompleksa kojeg ima.
Poslije Mihajlovica i njegovog neuspjeha na klupi, Ljajic je uredno bio clan Reprezentacije.

Robi moze isto uraditi i sa Vranjesom, on je taj koji odgovara za rezultate.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 nov 2018, 13:03

Ognjena u Zvezdu, tamo su svi četnici svoji na svom.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 nov 2018, 13:10

ASD je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Ljajica nisu Srbi izbacili nego ga izbacio jedan covjek, a to je selektor, a izbacio ga zbog kompleksa kojeg ima.
Poslije Mihajlovica i njegovog neuspjeha na klupi, Ljajic je uredno bio clan Reprezentacije.

Robi moze isto uraditi i sa Vranjesom, on je taj koji odgovara za rezultate.
Ma nisam ni bio toliko informisan nego usput pokupio informaciju koja se provlacila ovdje. Ali ok greska, na stranu Ljaljic, imamo brdo primjera gdje se igrac sankcionise zbog bezobrazluka, nepostivanja ili u nasem slucaju stovanja bolesnih ideologija. Potpuno normalna stvar.
Davno sam napisao, nije fudbal samo nabijati loptu pa da ga samo lose nabijanje lopte moze izbaciti iz ekipe. Nije nigdje tako pa ne vidim zasto bi mi bili neki izuzetak.
Treba biti profesionalan, odstraniti kancer i cuvati ugled reprezentacije. Dobar ugled ne vidim ako europski mediji budu pisali o stovanju ratnog zlocinca, cetnika fasiste i kolaboratora nacista od strane bh reprezentativca a niko nista tu ne poduzima.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 29 nov 2018, 13:24

Kako smo jadna država u pm.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 nov 2018, 13:29

Kajzer10 je napisao/la:
Ma nisam ni bio toliko informisan nego usput pokupio informaciju koja se provlacila ovdje. Ali ok greska, na stranu Ljaljic, imamo brdo primjera gdje se igrac sankcionise zbog bezobrazluka, nepostivanja ili u nasem slucaju stovanja bolesnih ideologija. Potpuno normalna stvar.
Davno sam napisao, nije fudbal samo nabijati loptu pa da ga samo lose nabijanje lopte moze izbaciti iz ekipe. Nije nigdje tako pa ne vidim zasto bi mi bili neki izuzetak.
Treba biti profesionalan, odstraniti kancer i cuvati ugled reprezentacije. Dobar ugled ne vidim ako europski mediji budu pisali o stovanju ratnog zlocinca, cetnika fasiste i kolaboratora nacista od strane bh reprezentativca a niko nista tu ne poduzima.
Mihajlovic dosao u Reprezentaciju da glumi Srbina, i da tjera igrace koji ne pjevaju himnu, a negdje sam kod njih procitao da mu djeca ne znaju srpski jezik. Klasican primjer kompleksa kojeg pate ljudi u dijaspori. Osim toga je bio debil pa izostavljao zbog nekih sebi znanih razloga neke ponajbolje igrace koje je imao, kao npr. Matic, a vezni red mu bio uzasan. Inace kao trener nije los, ali eto malo je debil.

Pa vidis druze, to i jeste problem, taj Zapad ga ne smatra fasistom kao sto ga mi smatramo.
Ima spomenike i odlikovanja (ne licno on, ali ljudi iz istog pokreta imaju). Tako da smo prinudjeni interno to da rjesavamo, na nivou drzave, a znas kad cemo to rijesiti, nikad.
Drugi nacin je da to Robi rijesi, ima li on interesa da se rijesi bitnog igraca kada je on taj koji je odgovara za rezultat?
Da je Tito ziv, vjerovatno ne da bi bio protjeran iz Reprezentacije, nego bi mu se gulila koža tu gdje je tetovirao, druga vlast i drugi sistem je na snazi, imamo malo prostora da mijenjamo.

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 29 nov 2018, 13:41

ognjene, sve ti mrtve i zive yebem.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 nov 2018, 13:42

ASD je napisao/la: Drugi nacin je da to Robi rijesi, ima li on interesa da se rijesi bitnog igraca kada je on taj koji je odgovara za rezultat?
Normalno da ima interesa ako želi da zadrži dobru atmosferu unutar reprezentacije,.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 29 nov 2018, 13:52

Povodom posljednjih postupaka dugogodišnjeg reprezentativca Ognjena Vranješa, koji je neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani, Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavljuje sljedeće Saopštenje:

Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji.

Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 nov 2018, 13:55

chily-rz je napisao/la:
ASD je napisao/la: Drugi nacin je da to Robi rijesi, ima li on interesa da se rijesi bitnog igraca kada je on taj koji je odgovara za rezultat?
Normalno da ima interesa ako želi da zadrži dobru atmosferu unutar reprezentacije,.
Šta njemu repliciraš on bi ga ovdje branio da je na jednom ramenu istetoviro Karadžića a na drugom Mladića on bi govorio i dalje treba nam bitan je igrač
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 nov 2018, 13:56

ASD je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:

Pa vidis druze, to i jeste problem, taj Zapad ga ne smatra fasistom kao sto ga mi smatramo.
Ima spomenike i odlikovanja (ne licno on, ali ljudi iz istog pokreta imaju). Tako da smo prinudjeni interno to da rjesavamo, na nivou drzave, a znas kad cemo to rijesiti, nikad.
Drugi nacin je da to Robi rijesi, ima li on interesa da se rijesi bitnog igraca kada je on taj koji je odgovara za rezultat?
Da je Tito ziv, vjerovatno ne da bi bio protjeran iz Reprezentacije, nego bi mu se gulila koža tu gdje je tetovirao, druga vlast i drugi sistem je na snazi, imamo malo prostora da mijenjamo.
To sto Amerika njega nije izrucila i sto tamo kojekakve ideologije imaju spomenike je druga tema od toga da li je on u ocima nekih fasista ili ne. Mada sam ja primarno govorio o Europi. Nece na to niko gledati kao na nesto normalno.
Na stranu reakcije drugih, ovdje je profesionalnost ugrozena. Salje se poruka da nema reda i da se moze sve. Nije ovo mala stvar. Neka sutra neko obrije glavu i istetovira svastiku na ledja pa da se upotpuni cirkus. :lol:
Ognjen se moze sutra oprostiti od reprezentacije i onda me ne zanima sta ce raditi.
U svoja cetiri zida neka radi sta hoce, pa i ako ce napraviti ritual da stupi u kontakt sa vojvodom. Ali dok je clan reprezentacije, ima da se postuju neke stvari i da se ponasa kao profesionalac.
Covjek je jako bezobrazan. Zna sta je bilo sa prvom tetovazom i da je bilo problema sa navijacima ali i sa igracima. I sad uradi ovo. Pokazuje da je izuzetno bezobrazan i da nema minimum postovanja prema drugima.

Nesto se treba uraditi. Nece ga izbaciti, ok. Ali da ovo ostane bez ikakve sankcije i kao da se nista nije desilo, to je porazno. Pa valjda jednom treba presjeci i reci: dosta.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 29 nov 2018, 13:56

Mislim da je on završio svoje s reprezentacijom.

Derdiyok
Kontakt:

Re: Igrač br. 6

Post Postao/la Derdiyok » 29 nov 2018, 14:00

Ja saopštenja i kurtza.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 29 nov 2018, 14:01

slika

:rol: :rol:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 nov 2018, 14:02

Sramno saopštenje Saveza, puno floskula, osudili njegovo ponašanje bez da su rekli da namjeravaju išta konkretno poduzeti zbog toga.

Zaključano

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.