FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 17 apr 2021, 23:09

Jedna scena mi je ostala urezana u glavi.
84 minuta i pokusaj prema golu Pavlovica, lopta jedva dodje do njega. Civjek stade na nju i cuva vrijeme, nasi stali gledaju jedni u druge poceli se vracat nazad.
Znaci nikakve zelje, motivacije, dokazivanja, borbe, srcanosti, apsolutno niceg niceg.
Na kraju Mešanovic istrca sa druge strane da to sve malo ubrza...
To mi se bas urezalo... shvatam kad nema kvalitete ali se boris pokusavas trudis klizes skaces pravis pritisak, a drugo je kad se kao mlohava ćuna vuces po terenu.
Znaci jadno smo izgledali veceras, ne lose, nego jadno.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 17 apr 2021, 23:10

Još niko nije dobio otkaz?
ZZ

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 17 apr 2021, 23:11

Ne pisem cesto ali dat cu kratki osvrt. Da krenemo redom od dolaska Tana. Po svemu sudeci mi smo svoju priliku za iskorak u ovoj drzavi prokockali. Umjesto da na pravi nacin koristimo Tanove i Namove pare mi smo to sve prokockali. Ocit primjer Osijek. Od srednjeg kluba u Hrvatskoj ligi, nakon ulaska madjarskih para, ljudi su se digli i na godinu ce preuzeti vrh u Hrvatskoj. Ljudi zavrsavaju stadion, kad im pogledas sve, od opreme od ponasanja od dovodjenja igraca do svega. Sta mi imamo, ponovo dug od milion maraka, tri terena u butmiru i neka dva tri kontenera na istom koji nam sluze ko svlacionice. Gomilamo igrace, i to polovne igrace, pogodimo sa tri igraca, fulamo sa deset. Ovo sto Vinko radi od pocetka proljeca, radi moj otac koji je trener kantonalnog prvoligasa. Siluje igracima pozicije, klasicnog napadaca stavlja na prednjeg veznog, defanzivne igrace gura u ofanzivu i slicno. Nisam vjerovao da ce se ovoliko osjetiti Amarov i Benjin odlazak. Po meni krivac broj jedan je Emir Hadzic. Sta raditi? Moliti Boga da se dignemo ako ikako mozemo, Bijeli brijeg i nije neko mjesto za cupanje, napravili smo od gotovog veresiju i nek nam je Bog na pomoci. Nisam za otkaze u ovom trenutku jer nijedan normalan trener nas sad nece preuzeti. Vidim neki portali prizivaju Dzenu. Ono kad smo snjim osvojili titulu i djetetu je jasno da je Ibrak sve utakmice poklopio i da smo je morali osvojiti. Zao mi je jer smo sa parama koje dolaze iz inostranstva mogli napraviti iskorak, ovako dzaba nam koncesije nad stadionom i sve ako nemamo zdrave temelje.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 17 apr 2021, 23:11

Gledaj FMovaca na temi. :lol:
Da znate da sam ja yebenom Urdinovu dao platu 170 hiljada godišnje... Ostao bez svih bekova, pa daj šta god... :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 17 apr 2021, 23:11

Tobe prijatelju jesi ziv
Sacekaj jos mjesec i po nije jos nista gotovo...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 apr 2021, 23:11

ajdohordas je napisao/la:
17 apr 2021, 22:45
bordobijeli je napisao/la:
17 apr 2021, 22:27
17 apr 2021, 22:17
E yebiga, sad vi svi znali na deset bodova razlike da ce se ovo desavat, i svi ste kao ukazivali na ovo.
Samo Vanja, Zip i ja nismo.
Svaki drugi post pocinje “mi kad smo vam govorili”...
Pa samo par nas je kritikovalo i bili smo usrefoljubci, dušmani i sta ne sve. Al nije bitno, sad treba podrska na muci se poznaju junaci ja husrefoljubac dajem 100% podrsku Vinku sad se ne mjenja trener sad se trpi do kraja. I moram te pitati sta mislis sad o Zakaricu??
Reko ti da je najopasniji
I dalje mislim da je malo vise od solidan. Prvi gol na odbijenu natrcao.
Drugi gol je majstorija nema sta, ali i Rustemovic je Drini iz Zvornika zabio prelijep gol pa jel ga to cini klasom...
Ja ne kazem da je Zakaric los igrac, daleko od toga ali je malo vise od solidan i to je sve.
Veceras je izgledao klasa po krilima jer su na tim pozicijama bili Hodzic i Pidro...
meni je veceras kod njih recimo puno bolje izgledao onaj Mehanovic, sacuvao im je bruku lopti i odlozio na krila.
On je njihov Tatar pa skontaj da li je solidan ili ne. Decko bio najbolji strelac lige kad je zelji igrao, u Partizanu bio standardan i dobar, za reprezentaciju par utakmica. Ne uporedivo s frljokom rustemovicem, Zakaric ima konstantu.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 17 apr 2021, 23:12

Sanchez1987 je napisao/la:
17 apr 2021, 23:08
Historicar je napisao/la:
17 apr 2021, 22:00
JVVVST je napisao/la:
17 apr 2021, 21:51
Sace Cmilja killer da nas vadi, zna valjda PSV sta dovodi...
Rekoše forumski stručnjaci da nisu u Huesci, Levanteu i PSV - baš budale, da oni ne dovode svašta :rol:
Kazu strucnjaci polako nije jos ni zaigrao vi osudjujete,kao ono mozda je hadzija iskopao nekog sto niko jos nije,al evo jos uvijek nije zaigrao :damn: yebi Celo ne vadi kad im se svidjas..
Napisah juče da je povrijeđen i da ga nema do kraja sezone lik neće pokazan da ne zna, a ni da zna.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 apr 2021, 23:13

Pidru je povreda ubila, ni sjena igrača iz duple krune kad je bio najbolji LB lige. Izgubio je kompletno samopouzdanje, zaboravio lopte igrat. Baš danas upratih jedan duel kad bukvalno sklanja noge u duelu s protivničkim igračem... Nemamo ga više vremenan ni čekati, evo sezona prođe nema naznaka da će vratiti stari nivo, tako da se na ljeto mora ići po novog beka.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 17 apr 2021, 23:16

17 apr 2021, 23:09
Jedna scena mi je ostala urezana u glavi.
84 minuta i pokusaj prema golu Pavlovica, lopta jedva dodje do njega. Civjek stade na nju i cuva vrijeme, nasi stali gledaju jedni u druge poceli se vracat nazad.
Znaci nikakve zelje, motivacije, dokazivanja, borbe, srcanosti, apsolutno niceg niceg.
Na kraju Mešanovic istrca sa druge strane da to sve malo ubrza...
To mi se bas urezalo... shvatam kad nema kvalitete ali se boris pokusavas trudis klizes skaces pravis pritisak, a drugo je kad se kao mlohava ćuna vuces po terenu.
Znaci jadno smo izgledali veceras, ne lose, nego jadno.
Upravo to. Nema nikakve zelje ni nista. Isto tako protiv veleza kad je onaj sudio ama bas niko da vrsi pritisak da galami ma nista. Nemamo tu strast i zelju. Svakome se desi poraz i sve ali ovdje ljudi nema popravke. Imamo slabu ekipu a mislim da ovaj trener ne moze izvuci najbolje poslije ovog veceras.mislim da cemo rezultatski samo tonuti.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 apr 2021, 23:16

Zeko87 je napisao/la:
17 apr 2021, 23:08
Borac u naredne četiri igra kući sa Širokim i Krupom i u gostima sa Veležom i Zrinjskim. Ako tu izvuku 12 bodova onda i zaslužuju da se pokokakju sa nama za titulu.
Najgore sto se mi necemo vise ganjati samo sa Borcem ,sutra ako dobije Zrinjski eto ih na -4 pred domacu utakmicu sa nama.

Sto je najgore ja neznam kako mi mozemo bolje bukvalno,nevidim nista novo da se pokusaje,jedne te iste pokusavamo isforsirati,evo jednu je gurnuo malog Varesanovica on dao gol i 3 boda donese,pa daj jos nekog probaj vidis da moze nesto se izvaditi sa nekim novim igracima kad vec ove neide ,daj Cmiljanica,daj Zinedina nema veze probaj barem ,iznenadi nekoga.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 17 apr 2021, 23:18

bodi123 je napisao/la:
17 apr 2021, 23:13
Pidru je povreda ubila, ni sjena igrača iz duple krune kad je bio najbolji LB lige. Izgubio je kompletno samopouzdanje, zaboravio lopte igrat. Baš danas upratih jedan duel kad bukvalno sklanja noge u duelu s protivničkim igračem... Nemamo ga više vremenan ni čekati, evo sezona prođe nema naznaka da će vratiti stari nivo, tako da se na ljeto mora ići po novog beka.
Niti je mrcina, pa da u odbrani čuda čini, niti zna igrati u napadu. Suvišan igrač. Nek nam se zahvali što ga trpimo.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 17 apr 2021, 23:19

bodi123 je napisao/la:
17 apr 2021, 23:13
Kakvo ljeto ?
Odmah se mora prekomandovati lijevi bek iz juniora.
Po Engleskoj, Njemačkoj igraju igrači od 17 godina, ne znam šta se naši preseravaju u amaterskoj ligi.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 17 apr 2021, 23:21

Kod četalja sam upratio da im sljedeću ne igraju Zakarić i Meleg.
Najgore je sad što moramo da se uzdamo u druge klubove.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 17 apr 2021, 23:24

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
17 apr 2021, 23:01
pitara je napisao/la:
17 apr 2021, 22:57
Samo me interesuje ako neko moze da mi objasni od ovih optimisticnih, na cemu se zasnivaju konstatacije da smo najuredjeniji klub u drzavi, pored Zrinjskog Borca Veleza i Tuzle? I po cemu se misli da smo iole kvalitetnije ekipa od ovih navedenih i kako iko zamislja neki iskorak Evropski sa ovom ekipom i nacinom vodjenja kluba? Ako kojim cudom i uzmemo titulu vjerovatno iduce gubimo evropu ovim sistemom
Mi imamo Vijetnamca/Malezijca, a oni nemaju. :kafa:

...a to što ti Azijati ne ulažu uopšte neke ogromne cifre i što ostavljaju SD bez para za pojačanja, ma to nije bitno.

Emir svakako i ono siće što imamo troši na pogrešne igrače, ali daj budimo realni, ko je ikad pomislio da će Sušić biti onako loš?

Mi trebamo više novca za budžet, pojačanja, a to možemo uraditi tako što pronađemo nova sponzorstva i shvatimo da Nam neće uložiti tolike milione, već da mnoge stvari zavise i od nas.

Ma samo su budale mislile da ce Nam da skrka u ovu banana drzavu 10ak miliona, opcija da te izvadi iz govana i da postanes samoodrziv klub i da ganjas taj iskorak u evropi da bi naplacivao igrace koje sada prodajes za 100tinjak hiljada.
Sto se tice Emira nije problem njegova selekcija igraca, nisu problem Mesanovic i Susic na koje smo svi svrsavali i koji su realno super pojacanja za nase uslove.
Nije problem ni Cmiljanic jer si ga doveo dzaba, nesto kao Tatara kojeg su svi pljuvali pa ispade covjek pola ekipe, to je nesto sto se zove skauting. Mogu i ja bit skaut pa rec ja bi doveo Boakyea iz Zvezde. Problem je to sto prodas 2 najbolja igraca ekipe i ne dovedes im zamjene. **** ga zivot znali smo i mi na forumu da nam treba napadac, doveo si Mesanovica, svaka cast, ali si brate morao dovesti **** desno krilo kao zamjenu za Tatara ako si vec mislio da Rahmana do ljeta mogu zamjeniti ovi igraci koje imamo. Vec u prvom djelu se vidjelo da kad ti ne igraju Tatar ili Fanimo da imas problem na krilu. Po cemu iz toga zakljucis da ti najboljeg igrava ekipe mogu zamjeniti Krste i Jukic kad su nesposobni da budu zamjene a kamoli startno krilo. Ako vec planiras neki iskorak moras tipove kao sto su Jukic, Hebibovic, Hodzic, Handzic i ostali nabit nogom prvom prilikom jer nisu sposobni biti dovoljno kvalitetne zamjene.

SaNa
Kontakt:

Post Postao/la SaNa » 17 apr 2021, 23:28

Testo je napisao/la:
17 apr 2021, 23:21
Kod četalja sam upratio da im sljedeću ne igraju Zakarić i Meleg.
Najgore je sad što moramo da se uzdamo u druge klubove.
Ono kad moras za siroki navijati...
This time next year, we'll be millionaires!

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 17 apr 2021, 23:30

Ovaj jos uvijek nije dobio otkaz u paketu sa Hadzicem? Sta cekaju, sehur?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 apr 2021, 23:33

Zao mi je sto cu ovo reci i konstatovati,ali ovo je pred totalni raspad sistema!
Vec duze vremena mi nemamo ekipu,nas su vadili i izvlacili par pojedinaca na individualni kvalitet,ne bi mi puno uspjesniji bili ni u prvom dijelu sezone da nismo imali individualni kvalitet Amara i Benje,pa i Fanima.
Imamo SDa koji zna da mu je noga pa pravi sumnjive taldzijske transfere.
Imamo pogubljenog trenera koji nema ni plan A kamoli plan B.
Imamo neizbalansiranu ekipu,najplacenijeg igraca lige od kojeg bi svaki junior bio korisniji...itd.
A Vinko ako imam imalo obraza i ako su mu uopste ciste namjere (u sta sumnjam) jos veceras treba da podnese ostavku. Pa da smo sa juniorima igrali ne izgubili 4 od 6 utakmica.
A celavu ublehu nogirati cim prije,kakav kraj sezone,nije zasluzio vise dana da provede kao SD.

Nama je neophodan u ovom momentu pozitivni šok,ali od toga nema nista,Vinko nece sam podnijeti ostavku,a ako mu dadnemo otkaz kostace nas kao i Husref.

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 17 apr 2021, 23:34

slika

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 17 apr 2021, 23:34

Napapijri je napisao/la:
17 apr 2021, 23:30
Poraz od Zrinjskog i zelje
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 17 apr 2021, 23:34

Napapijri je napisao/la:
17 apr 2021, 23:30
Neće ni dobit sad. Možda mu ponude da podnese sam ostavku i to je to, a budući da je gospodin, možda to i uradi. Otkaz na štetu kluba sigurno neće bit, bilo bi previše u godini dana dat cca pola miliona maraka na obeštećenja trenerima, plus sad nemaš pauzu ispred sebe da nađeš rješenje nego bi morao posegnut za nekim vatrogascem tipa Dženo, Čala, Vule itd.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98 i 36 gostiju.