Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Sto bjezis od tegova, dokazano je da se tako gubi tezina bolje nego kardio vjezbama plus ocekujes i odredjeni stepen rekonstitucije tijela.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Pa bježi od tegova vjerovatno iz zdravstvenih razloga. Imao neku povredu, problemi sa leđima isl.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- relativizam
- Kontakt:
sta vi mislite o ovim rentama ,cijene otisle u nebo, u Sarajevu nema stana ispod 800 km dok u Tuzli se krece oko 500 do 700 kao i u Banja luci.
koja je osnova tako visokim cijenama a nijedan stanodavac ne prijavi zakupca ,sve na crno nista drzavi.
ili ovi sto nekome izdaju objekat kao poslovni prostor da li placaju sta drzavi ,jer smatram ako si nekome nesto izdao to je kao da si pokreno svoj biznis ,moras se registrovati i placati drzavi njeno
kako da mladi bracni par kupi stan od 250k ili da renta negdje stan dje ce jedna plata otici na stan i rezije
koja je osnova tako visokim cijenama a nijedan stanodavac ne prijavi zakupca ,sve na crno nista drzavi.
ili ovi sto nekome izdaju objekat kao poslovni prostor da li placaju sta drzavi ,jer smatram ako si nekome nesto izdao to je kao da si pokreno svoj biznis ,moras se registrovati i placati drzavi njeno
kako da mladi bracni par kupi stan od 250k ili da renta negdje stan dje ce jedna plata otici na stan i rezije
Cijena kirije se obično sracuna kao XX godina koje su potrebne da se otplati stan. Npr. 20 godina. Tako gdje je potražnja viša, a broj stanova na raspolaganju manji, broj godina će biti manji… i obrnuto.
U Sarajevu je potražnja vjerovatno ista, ponuda prilično ista ili manja (nema ozbiljne gradnje, dio ljudi je otišao, ali je još vise ljudi stanove okrenulo na izdavanje turistima na dan), a cijene kupovine stanova su skočile - samim tim, skočila je i cijena rente.
Neko ko je stan mogao prodati prije 10 godina za 100k izdavao ga je za 400. Sad ga može prodati za 200k pa ga izdaje za 800. Ako vidi da ne može da ga izda za 800, nego i dalje za 400, radije će ga prodati, nego čekati 40 godina da vrati taj novac.
U Sarajevu je potražnja vjerovatno ista, ponuda prilično ista ili manja (nema ozbiljne gradnje, dio ljudi je otišao, ali je još vise ljudi stanove okrenulo na izdavanje turistima na dan), a cijene kupovine stanova su skočile - samim tim, skočila je i cijena rente.
Neko ko je stan mogao prodati prije 10 godina za 100k izdavao ga je za 400. Sad ga može prodati za 200k pa ga izdaje za 800. Ako vidi da ne može da ga izda za 800, nego i dalje za 400, radije će ga prodati, nego čekati 40 godina da vrati taj novac.
Prema zadnjim dostupnim podacima, domaća proizvodnja govedina u klaonicama FBiH pokriva oko 25 % potreba stanovništva.
Onda pitanje kakva su i ta goveda, jer se manipuliše pečatima te papirologijom.
Što znači da je u opticaju i dalje velika količina uvoznog fušeraja, što opet znači da u FBiH nema kvalitetnih ćevapa od provjerenog izvora.
Onda pitanje kakva su i ta goveda, jer se manipuliše pečatima te papirologijom.
Što znači da je u opticaju i dalje velika količina uvoznog fušeraja, što opet znači da u FBiH nema kvalitetnih ćevapa od provjerenog izvora.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- relativizam
- Kontakt:
de ocisti tamo komandante i heroje na temi premierlige,ne da se citati vise,vazda ti isti nikove potezu tu pricu i svakih 7 dana istoadmin je napisao/la: ↑10 dec 2024, 09:19Cijena kirije se obično sracuna kao XX godina koje su potrebne da se otplati stan. Npr. 20 godina. Tako gdje je potražnja viša, a broj stanova na raspolaganju manji, broj godina će biti manji… i obrnuto.
ma oke to shvatam ja to ali ko vise kupuje te stanove po 200,300k,ovim tempom ja ocekujem nagli pad nekretnina,jednostavno je nemoguce da ovako rapidno raste pogotovo u ekonomiji kao sto je nasa.
drugo moraju se kazne staviti na nelegalno iznajmljivanje stanova mislim pojacati nadzor,neka prijavi da iznajmljuje pa onda neka stavi i milju i po rentu pa da vidimo ko ce mu uzeti a ako je 800 neka onda 200 drzavi da,ako ide tako ili nesto slicno ako me kontas
- kraljttbvb
- Kontakt:
Za poslovne prostore se placa porez. Znam da je kod nas grad uradjen po kategorijama, pa ako si u centru grada i prva si kategorija - placas vise Oni sto su dalje od centra, logicno, placaju manje.relativizam je napisao/la: ↑10 dec 2024, 08:59ili ovi sto nekome izdaju objekat kao poslovni prostor da li placaju sta drzavi ,jer smatram ako si nekome nesto izdao to je kao da si pokreno svoj biznis ,moras se registrovati i placati drzavi njeno
Moglo bi se i to rentanje stanova i kuca rijesiti kroz poreze, samo da inspekcija hoce raditi svoj posao.
Odes na Booking ili neku drugu slicnu stranicu, vecina stanova koji se izdaju se tamo nalaze (posebno ovi stan na dan). Znaci ljudi sami postavili stanove, ne trebas nista istrazivati, vec imas spisak ko i sta izdaje...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Pa evo ja kao mlada osoba ne vidim način kako da se stambeno obezbijedim. Ili da krenem valjati kakve droge, ili da čekam preseljenje roditelja pa da naslijedim stan. Do tad kakva rupetina pod kiriju i vozdra.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- Maroon1946
- Kontakt:
Kako mislis nema ozbiljne gradnje? U Sarajevu ako se nesto gradi to su stambeno-poslovni objekti. Potraznja je ogromna i vjerujem da ce sve vise i vise gradenja biti.admin je napisao/la: ↑10 dec 2024, 09:19
- Pensioner26
- Kontakt:
Marsal je napisao/la: ↑09 dec 2024, 18:53Prije će chilly i Pensioner26 preć' u popove nego što ću ja u vjeru.Centre forward je napisao/la: ↑09 dec 2024, 15:11Kako si kren'o ti ćeš za dvije godine na Umru aBd.
Ma nemam više kud niže čovječe. Hodam gladan ko vukFinn je napisao/la: ↑09 dec 2024, 15:34Ako je tako, znači da si dostigao svoj prosječni dnevni unos kalorija za održavanje toga što imaš i ako hoćeš dolje, moraš smanjiti još za bar 300.
E sad jbg, ovako sa strane, djeluje da imaš taman kila koliko trebaš imati, vjerujem da ti ovdje niko ne bi savjetovao da se više spuštaš.![]()
Allah te uputio na pravi put

Upražnjavao sam i ja alkohol pa skontao da nema tu hajra, već piješ samo što si naučio piti. Nadam se da ćeš skroz bataliti. Svi smo mi griješnici.
- relativizam
- Kontakt:
pa o tome i pricam,em sto ne mozes uzeti kredit kako otplacivati ratu od 1000km da bi kupio stan em sto moras kiriju placati skoro pa ko tu ratu mjesecno,ovo nece biti jos ovako izdrzivo.
puno raje leti u te stanove a mnogo bolja opcija kuca jer se uvijek mozes siriti i pomalo graditi a kad vidis cijene stanova mozes uraditi full kucu.
pa sad gdje god popijes kafu s kim god sve neke kombinacije rente auta ,stanova ,svi sve neke poslove zavrsavaju da se pitas jesil toliko glup da radis od 7 do 4 dok ostali piju kafe i beru pare
- JayCatwright
- Kontakt:
bogme na piku nema toliko puno stanova u Sarajevu u izgradnjiMaroon1946 je napisao/la: ↑10 dec 2024, 11:41Kako mislis nema ozbiljne gradnje? U Sarajevu ako se nesto gradi to su stambeno-poslovni objekti. Potraznja je ogromna i vjerujem da ce sve vise i vise gradenja biti.admin je napisao/la: ↑10 dec 2024, 09:19
- feniksptica
- Kontakt:
Ja konto sto mi poznanik proda vikendicu u centru Vlašića ljetos...
Izgleda imo dojavu za ova sranja.
Izgleda imo dojavu za ova sranja.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- Shategabri
- Kontakt:
Otišle su i cijene materijala.relativizam je napisao/la: ↑10 dec 2024, 12:01pa o tome i pricam,em sto ne mozes uzeti kredit kako otplacivati ratu od 1000km da bi kupio stan em sto moras kiriju placati skoro pa ko tu ratu mjesecno,ovo nece biti jos ovako izdrzivo.
puno raje leti u te stanove a mnogo bolja opcija kuca jer se uvijek mozes siriti i pomalo graditi a kad vidis cijene stanova mozes uraditi full kucu.
pa sad gdje god popijes kafu s kim god sve neke kombinacije rente auta ,stanova ,svi sve neke poslove zavrsavaju da se pitas jesil toliko glup da radis od 7 do 4 dok ostali piju kafe i beru pare
Ako si nekad mogao stan uzeti za 100 k i napraviti kuću recimo za 50-60 k (uz podmetanje svojih leđa i kako kažeš postepeno), računaj i to da je otišlo bar duplo gore.
Osim toga, održavanje kuće puno više košta, tako da treba gledati dugoročno šta je isplativije.
Eh to šta radiš...nabavi laptop, putuj po svijetu i glumi infuensera

Koševo Zapad
Ko ima kuću, rob je iste osim ako ti nije prioritet kakva bolest, ili da se drogiraš il da si u finansijskom haosu. Ja evo sad mijenjam keramiku neku u hodniku, krečio prije 2 mjeseca, odžak se začepio, pala ograda, cuko box razvalio. Pa onda ti bude oluk kapa, pa treba farbat ogradu na balkonu koji nikad ne koristiš, žena kaže šta misliš stolice nove uzet za terase, trimer stao, nosi na popravku, nisi uspio pokosit, trava prerasla, mačke non stop zapišavaju, ker laje na zvijezde svu noć, komšijin a moj na njega.... Komšija pali smeće, dima ko na vrhu dimnjaka TE, onaj nedeljom naručio da mu režu drva motorkom, pa zimi nije niko put očistio...ne znam, ispast će da sam samo napiso protiv kuće al vala ja ne stajem oko nje od Marta do Oktobra. Jednom sam počeo pisat ulaganja u te sitne popravke/prepravke pa sam odusto da se ne sikiram.relativizam je napisao/la: ↑10 dec 2024, 12:01pa o tome i pricam,em sto ne mozes uzeti kredit kako otplacivati ratu od 1000km da bi kupio stan em sto moras kiriju placati skoro pa ko tu ratu mjesecno,ovo nece biti jos ovako izdrzivo.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- Shategabri
- Kontakt:
Đe ti živišrelativizam je napisao/la: ↑10 dec 2024, 09:47de ocisti tamo komandante i heroje na temi premierlige,ne da se citati vise,vazda ti isti nikove potezu tu pricu i svakih 7 dana istoadmin je napisao/la: ↑10 dec 2024, 09:19Cijena kirije se obično sracuna kao XX godina koje su potrebne da se otplati stan. Npr. 20 godina. Tako gdje je potražnja viša, a broj stanova na raspolaganju manji, broj godina će biti manji… i obrnuto.
ma oke to shvatam ja to ali ko vise kupuje te stanove po 200,300k,ovim tempom ja ocekujem nagli pad nekretnina,jednostavno je nemoguce da ovako rapidno raste pogotovo u ekonomiji kao sto je nasa.
drugo moraju se kazne staviti na nelegalno iznajmljivanje stanova mislim pojacati nadzor,neka prijavi da iznajmljuje pa onda neka stavi i milju i po rentu pa da vidimo ko ce mu uzeti a ako je 800 neka onda 200 drzavi da,ako ide tako ili nesto slicno ako me kontas

Pogledaj malo šta se sve gradi oko Sarajeva, Trebević, Bjelašnica, Jahorina, sve je prodato ili će se prodati.
Nije više ni 200,300 k, nego duplo.
Pa u ovoj novoj zgradi kod kružnog tramvajski depo, prodavalo se po 4 k/metar kvadratni, zgrada qrcu ne valja.
Milion nekih nedostataka, muljalo se na svemu i svačemu.
Zamisli koliko je onda kvadrat tamo gdje je sve kako treba.
Doduše ovo malo i lokacija prodaje, slični fuševi se prodaju Stup, Ilidža, tu je 3 i po 3 i 700 kvadrat, malo škripi parket, al dobro

Koševo Zapad
Sve si upravu što si rekao za kuću, ali je ja opet ne bi mijenjao za dva stana u centru Sarajeva... taj neki mir svoje avlije, njive, bašte, jednostavno nema i nikada neće imati cijenu... Dopripizdi i meni ta ograda, košenje, krećenje, ulaganje, ali kasnije mi bude drago. Kuća = obaveza, nije za svakoga, pogotovo za novije generacije, oni mahom i bježe od tih obaveza.Sage je napisao/la: ↑10 dec 2024, 13:15Ko ima kuću, rob je iste osim ako ti nije prioritet kakva bolest, ili da se drogiraš il da si u finansijskom haosu. Ja evo sad mijenjam keramiku neku u hodniku, krečio prije 2 mjeseca, odžak se začepio, pala ograda, cuko box razvalio. Pa onda ti bude oluk kapa, pa treba farbat ogradu na balkonu koji nikad ne koristiš, žena kaže šta misliš stolice nove uzet za terase, trimer stao, nosi na popravku, nisi uspio pokosit, trava prerasla, mačke non stop zapišavaju, ker laje na zvijezde svu noć, komšijin a moj na njega.... Komšija pali smeće, dima ko na vrhu dimnjaka TE, onaj nedeljom naručio da mu režu drva motorkom, pa zimi nije niko put očistio...ne znam, ispast će da sam samo napiso protiv kuće al vala ja ne stajem oko nje od Marta do Oktobra. Jednom sam počeo pisat ulaganja u te sitne popravke/prepravke pa sam odusto da se ne sikiram.relativizam je napisao/la: ↑10 dec 2024, 12:01pa o tome i pricam,em sto ne mozes uzeti kredit kako otplacivati ratu od 1000km da bi kupio stan em sto moras kiriju placati skoro pa ko tu ratu mjesecno,ovo nece biti jos ovako izdrzivo.
SARAJEVO SIAMO NOI <3
- Shategabri
- Kontakt:
Živio sam do svoje 18. u kući, a danas živim u stanu.Sage je napisao/la: ↑10 dec 2024, 13:15Ko ima kuću, rob je iste osim ako ti nije prioritet kakva bolest, ili da se drogiraš il da si u finansijskom haosu. Ja evo sad mijenjam keramiku neku u hodniku, krečio prije 2 mjeseca, odžak se začepio, pala ograda, cuko box razvalio. Pa onda ti bude oluk kapa, pa treba farbat ogradu na balkonu koji nikad ne koristiš, žena kaže šta misliš stolice nove uzet za terase, trimer stao, nosi na popravku, nisi uspio pokosit, trava prerasla, mačke non stop zapišavaju, ker laje na zvijezde svu noć, komšijin a moj na njega.... Komšija pali smeće, dima ko na vrhu dimnjaka TE, onaj nedeljom naručio da mu režu drva motorkom, pa zimi nije niko put očistio...ne znam, ispast će da sam samo napiso protiv kuće al vala ja ne stajem oko nje od Marta do Oktobra. Jednom sam počeo pisat ulaganja u te sitne popravke/prepravke pa sam odusto da se ne sikiram.relativizam je napisao/la: ↑10 dec 2024, 12:01pa o tome i pricam,em sto ne mozes uzeti kredit kako otplacivati ratu od 1000km da bi kupio stan em sto moras kiriju placati skoro pa ko tu ratu mjesecno,ovo nece biti jos ovako izdrzivo.
Stan daleko ispred kuće što se tiče praktičnosti.
Ta komocija kuće ima svoju cijenu.
Naravno, kao što kažeš, ko je spreman da je plati, bujrum.
Koševo Zapad
- feniksptica
- Kontakt:
Da se napravis lud pa i kazes da je cijena novogradnje ok
Na kvalitet gradnje ipak se ne možeš pravit lud...kakav je to fuseraj i najniža kvaliteta materijala.
Uporediti starije zgrade s ovim novim nije moguce.
Al kad danas prave zgrade da potrose zalihe starih materijala u skladistima.
Na kvalitet gradnje ipak se ne možeš pravit lud...kakav je to fuseraj i najniža kvaliteta materijala.
Uporediti starije zgrade s ovim novim nije moguce.
Al kad danas prave zgrade da potrose zalihe starih materijala u skladistima.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, VolimBiH96, Wlad55 i 8 gostiju.