Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

ceze
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la ceze » 16 sep 2012, 16:14

LarryDavid je napisao/la:
Anderson8 je napisao/la:Interesuje me ko je gledao utakmicu kakav je bio Maicon? Jel brz? Jel se ubacivao po strani, kakav je bio u defanzivi?
ja sam gledao al nisam nesto pazljivo, nije se bas proslavio Maicon, vjerovatno se jos prilagodjava, ako grijesim neka me neko ispravi
Ne grijesis :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 sep 2012, 21:56

SamoZeljo je napisao/la:
LarryDavid je napisao/la:ma mozda Roberto hoce da seika nagovori da kupe ronalda pa namjerno koci...btw dobar je Mancini, strateg veliki, ali ne shvaca obican svijet genijalce...
Mozda ja bacio sihre pa se opustio, misli sihre ce pobijediti? Tek na kraju vidio da nije nasao dobre sihre.
Inace je on odlican trener ali zaebo ga neki hodza, uvalio mu divljak sihre. :roll:

Sta sve neces procitati. Cuj Mancini namjerno sabotira igru svog kluba kako bi mu neko kupio Ronalda koji je vec izjavio da u City nece ni pod razno! A sve i da hoce, ne radi se to tako.

Sta bi onda Wenger trebao raditi da dodje do pojacanja? Ispasti iz lige? :mrgreen:

Mancini je prosjecan trener, svidjelo se to tebi ili ne.
jest prosjecan bas ko i Murinjo..samo mu malko bolje ide od Murinja...onakav real je uspio srozati gotov do 15-og mjesta...a City je 3. a mogo je biti i prvi da dzeko iskoristi onu 100% sansu
Ja ne znam zasto uopste citiram nekog ko kaze da Mancini namjerno sabotira igru svog kluba kako bi mu neko kupio Ronalda. :mrgreen: Dalje, ono nije bila 100% sansa.
Na kraju, porediti Murinja i Mancinija je u najmanju ruku smijesno.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 16 sep 2012, 22:10

SamoZeljo je napisao/la: Na kraju, porediti Murinja i Mancinija je u najmanju ruku smijesno.
zasto smjesno? pa to su 2 naj managera koja se isticu pored guardiole fergija i jos ponekoga...Mancini je jedan od najtrofejnijih trenera...osvajao je sve i svasta i sa svakim gdje god je bio osvajo...od prve godine kako je postao trener osvajo(cak i dok je bio igrac-trener ).... covjek je rodjeni pobjednik..sve samo ne prosjecan lik...

e sad vidimo kako se murinho, -manager kojeg svako priznaje kao kvalitet- bruka na celu naj kluba na svijetu, imajuci cak punu podrsku sudija, najboljeg igraca na svijetu, pare, navijace, sve, ekipu sa kojom bi se i ja proseto primerom, kako daje igracima upitne role na terenu, kako ubacuje i/ili kupuje 'pogresne' igrace... zasto onda zamjeriti manciniju jedan los rezultat ili par odluka koje ionako ne mozete znati da li su ispravne jer se ne razumijete u fudbal, situaciju u klubu, taktiku, strategiju i sl kao Mancini...
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 sep 2012, 22:38

SamoZeljo je napisao/la: Na kraju, porediti Murinja i Mancinija je u najmanju ruku smijesno.
zasto smjesno? pa to su 2 naj managera koja se isticu pored guardiole fergija i jos ponekoga...Mancini je jedan od najtrofejnijih trenera...osvajao je sve i svasta i sa svakim gdje god je bio osvajo...od prve godine kako je postao trener osvajo(cak i dok je bio igrac-trener ).... covjek je rodjeni pobjednik..sve samo ne prosjecan lik...

e sad vidimo kako se murinho, -manager kojeg svako priznaje kao kvalitet- bruka na celu naj kluba na svijetu, imajuci cak punu podrsku sudija, najboljeg igraca na svijetu, pare, navijace, sve, ekipu sa kojom bi se i ja proseto primerom, kako daje igracima upitne role na terenu, kako ubacuje i/ili kupuje 'pogresne' igrace... zasto onda zamjeriti manciniju jedan los rezultat ili par odluka koje ionako ne mozete znati da li su ispravne jer se ne razumijete u fudbal, situaciju u klubu, taktiku, strategiju i sl kao Mancini...
Nista od toga nije istina. Pricas kao neki balavac od max. 15 godina.
Mancini nije osvojio sve i svasta. Ligu Prvaka nije nikad. Sa super Interom nije uspio a npr. sa istim timom je Murinjo osvojio Ligu Prvaka.
Mancini je rodjeni sretnik a pored toga je PROSJECAN trener. Pored Murinja, Ferguson i Wenger mu mogu biti profesori.
Murinjo nema najboljeg igraca na svijetu u svom timu, taj igra u Barceloni, uz jos dvojicu ponajboljih. Murinju svaka cast za uspjeh, zaustavio je Barcelonu koja je po mnogima najbolji tim na svijetu, svih vremena.

Mancini je sa puno boljim timom od svih ostalih u ligi JEDVA osvojio EPL i to na gol razliku u sudijskoj nadoknadi. Imao je ubjedljivo najbolji tim u EPL a jedva je uspio. U Ligi Prvaka se obrukao. Ako ovako nastavi, opet ce se obrukati.

Mancini je PROSJECAN trener!
Ja se bojim da ce OPET neko biti banovan zbog smaranja o Manciniju.
(nemoj opet da pretjeras)

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 16 sep 2012, 22:59

potpis na post. i nema onog lika sa pink panterom na avataru. isto je smaro za mancinija opasno.
Mancinia kao igrača ne znam, kao trenera ga znam. Osvajo jest al brate mili sa budžetom gdje bi i ja osvojio ligu
Vođa zna.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 17 sep 2012, 11:03

SamoZeljo je napisao/la:
Mancini je PROSJECAN trener!
Ja se bojim da ce OPET neko biti banovan zbog smaranja o Manciniju.
(nemoj opet da pretjeras)
Brate znas li ti sta znaci prosjecan? to znaci da takvih ima na svakom koraku...Prosjecani treneri su ti likovi poput trenera evertona stokea i sl. Mancini je TROFEJAN trener ...i malo je rec trofejan jer lik mozda samo jednu ili dvije sezone sezone nije uzeo neki trofej od kad je posto trener!!!!......uz takav skor ne moze se staviti rijec prosjecan....takav skor nema niko na svijetu...uz takav skor ne moze se staviti rijec prosjecan....od 2002 do 2012 najmanje do polufinala kupa koga god je vodio...uz takav skor ne moze se staviti rijec prosjecan....zatim 5 godina zaredom finalista kupa od 2004-2008 u italiji...uz takav skor ne moze se staviti rijec prosjecan....osvajo sa bogatim i siromasnim ...uz takav skor ne moze se staviti rijec prosjecan....

Murinjo jeste dobar ne kazem ja ima on ogromnih uspjeha, ali upravo to je i dokaz mancinijeve velicine jer vidimo kako se Murinho 'bruka' sada, zasto je onda mancini prosjecan trener...

ti kazes murinho je zaustavio barcu, pa i mancini je zaustavio ekipu koja je zaustavila barcu....sto se tice Fergija Mancini mu je pokazao nabivsi mu legendarnu sesticu na Old Trafordu 6 komada o kojem ce pricati generacije i generacije...a i ukravsi mu titulu ispred nosa u zadnjem minutu i to nakon sto je nadoknadjen minus od 8 poena... i to niko nikad nije legendarnom Six Alexu napravio....uz takav skor ne moze se staviti rijec prosjecan

@nedim1993

njegovi boravci u fiorentini i laziu dokaz su da mu nije potreban budget da bi osvajao , a sama cinjenica da mu je povjeren toliki budget cini ga top managerom....
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 17 sep 2012, 11:20

Ti si ko hljeb onaj lik sa pink panterom na avataru što je nekad bio :mrgreen: .
Vođa zna.

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 17 sep 2012, 13:44

Intersantan clanak, moze tu biti svasta u Januaru. izgleda da City nece vise pretjeravat sa platama igraca. Ako neko zna kolike su plate dobili novi igraci:
( Rodwel = oko 60 000 funti sedmicno,Garcia, Maicon, Sinclair , Richard Wright). B
Bilo bi interesantno uporediti sa ovima sto su otisli:
( Emanuel Adebayor= 120 sedmicno, Nigel de Jong= trazio 80 sedmicno za produzenje ugovora , Adam Johnson=110 Roque Santa Cruz =preko 100hiljada funti).
http://www.goal.com/de/news/834/england ... eakingnews" onclick="window.open(this.href);return false;
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 17 sep 2012, 16:51

David Silva produzio svoju vjernost City.u na jos 5 god! :)

http://mcfc.co.uk/News/Team-news/2012/S ... -City-deal" onclick="window.open(this.href);return false;

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 17 sep 2012, 16:58

mancity je napisao/la:Intersantan clanak, moze tu biti svasta u Januaru. izgleda da City nece vise pretjeravat sa platama igraca. Ako neko zna kolike su plate dobili novi igraci:
( Rodwel = oko 60 000 funti sedmicno,Garcia, Maicon, Sinclair , Richard Wright). B
( Emanuel Adebayor= 120 sedmicno, Nigel de Jong= trazio 80 sedmicno za produzenje ugovora , Adam Johnson=110 Roque Santa Cruz =preko 100hiljada funti).
http://www.goal.com/de/news/834/england ... eakingnews" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobro nam dosao.Ima istine u tom clanku jer City se priprema za finansijski Fair-play i docekat ce ga spreman.Ali to i nije toliko vazno u ovom momentu jer sutra je jedan veliki ispit protiv Real Madrida, dugo sam cekao i zelio da City dobije Barcu ili Real da bi mogao vidjeti na kojem nivou je klub.Da li je postao spreman za najvece utakmice pokazat ce se sutra.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 17 sep 2012, 17:03

Dobra ce biti utakmica za pogledati,ali bgm real ce dobiti sigurno. ;)
Jer iz jednog razloga oni sigurno gube trku za osvajanjem LA-lige, tako da ce se okrenuti za osvajanje LP., moje misljenje licno nista vise. :D
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 17 sep 2012, 17:12

City trostruko jača ekipa, ali će opet izgubiti, naravno zbog nesposobnog Mančinija :mrgreen: :mrgreen:

Jel ovo gore 12 trofeja koje je čovjek osvojio u desetak godina karijere pripisaše sreći?, svakakih antitalenata za praćenje fudbala ovdje ima, katastrofa!
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 17 sep 2012, 17:22

muXmania je napisao/la:City trostruko jača ekipa, ali će opet izgubiti, naravno zbog nesposobnog Mančinija :mrgreen: :mrgreen:

Jel ovo gore 12 trofeja koje je čovjek osvojio u desetak godina karijere pripisaše sreći?, svakakih antitalenata za praćenje fudbala ovdje ima, katastrofa!
Ma ljudi su totalno slijepi zbog toga sto previse vole Edina Dzeku i tako da sad Mancini osvoji sve trofeje svijeta sa Cityjem rekli bi to je sreca.A ovi sto tvrde da City ima najjacu ekipu i da bi svako sa njima osvojio LP su jos smijesniji.Osim Yaye Tourea ni na jednoj poziciji nemaju najboljeg igraca svijeta ako je i Yaya najbolji.Istina mozda je ova napadacka cetvorka skupa jedna od najboljih.Dosta tu jos ima igraca koji su daleko od svjetske klase.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 17:25

Ev' sam došao da poželim simpatizerima Man City - a sreću u prvenstvu i LP osim u susretima s Realom :D
Jel pošteno od mene ? :D
Vidim neki se javljaju i govore da Mancini kao trener pojma nema, a kao razlog tome vidim, ako se mogu nadovezati naravno, je ne igranje Džeke.
Koliko god volim Džeku, realno je stanje da je iza Teveza i Aguera po kvaliteti, za " tricu " nek' se bori s Balotellijem, i to je sve.
Drago mi je da ima jaku konkurenciju, jer, ako bude držao do sebe, i imao pameti, samo će još jače raditi na sebi, time jačati kolektiv, a time će i reprezentacija biti na dobitku.

P.S. znam da sam malo usr.o s akcentiranjem Džeke na topicu Man City - a, i reprezentacije na kraju, kao šlag na tortu, al šta ću, izvinjavam se, to je jače od mene. :D
Sretno, sve najbolje
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 sep 2012, 18:26

nedim1993 je napisao/la:Ti si ko hljeb onaj lik sa pink panterom na avataru što je nekad bio :mrgreen: .
Ti sad tek skont'o da je on onaj banovani lik koji je na svim temama davio pricom kako je Mancini "genije" i opet sa novim nickom pokusava iste gluposti da prosipa.

@zizu1991, kad komentarises nekog, fino bi bilo PROCITATI komentare pa tek onda reci nesto. Diskusija je pocela zato sto je Mancini u utakmici protiv Stokea poceo sa TROJICOM novih igraca. Zamisli koji genije, stavio tri nova igraca od prve minute a na klupi mu sjede VRHUNSKI fudbaleri, izmedju ostalih i Dzeko koji je u formi. Onda je ovaj izjavio kako je Mancini genije to namjerno uradio da bi njegov tim igrao losije jer tako zeli natjerati vlasnike kluba da mu kupe Ronalda. Normalno da cu se na takvu GLUPOST nadovezati.

Trpati u isti kos Mancinija i Murinja moze samo zaludjeni balavac. Za ovog znamo da je vec bio banovan zbog Mancinija.
Najveci treneri se mejre po najvecim trofejima, to je prije svega Liga Prvaka.
Ja ne znam da li je Mancini ikad uspio dogurati i do cetvrtfinala Lige Prvaka?

Murinjo je igrao finale Lige Prvaka sa tri razlicita kluba, osvojio dva puta a jednom izgubio na penale.
Murinjo je igrao 5-6 puta polufinale lige Prvaka a cetvrtfinale skoro svake godine u zadnjih 10 godina. Svaki put kad bi izgubio, bilo je to "jedva", pretezno na penale ili gol vise u gostima. NIKAD se nije obrukao. Najveci poraz mu je cini mi se dva razlike, to kad je tek dosao u Real i u Ligi Prvaka naletio na Barcelonu. Godinu kasnije je vec dogurao dalje od Barcelone (prosle godine u polifinalu ispao na penale).

Meni je drag City, zelim im sve najbolje ali to ne znaci da MORAM velicati Mancinija?! Manicni je po mom misljenju najslabija karika tima. Znam da ima gorih ali vala ima i boljih trenera. Klub kakav je sada City zasluzuje veceg trenera a ne nekog ko se nakupio trofeja dok je Inter bio bez konkurencije u Seriji A.

Drag mi je i Arsenal, jos vise, volim taj klub 20 godina ali sam uvijek kritikovao neke stvari koje nisu kako treba. Wengera smatram jednim od najboljih trenera danasnjice ali i njega kritikujem kad napravi glupost. Pretezno je to zbog transfera, uvijek stedi. :mrgreen:

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 17 sep 2012, 19:24

SamoZeljo je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:Ti si ko hljeb onaj lik sa pink panterom na avataru što je nekad bio :mrgreen: .
Ti sad tek skont'o da je on onaj banovani lik koji je na svim temama davio pricom kako je Mancini "genije" i opet sa novim nickom pokusava iste gluposti da prosipa.

@zizu1991, kad komentarises nekog, fino bi bilo PROCITATI komentare pa tek onda reci nesto. Diskusija je pocela zato sto je Mancini u utakmici protiv Stokea poceo sa TROJICOM novih igraca. Zamisli koji genije, stavio tri nova igraca od prve minute a na klupi mu sjede VRHUNSKI fudbaleri, izmedju ostalih i Dzeko koji je u formi. Onda je ovaj izjavio kako je Mancini genije to namjerno uradio da bi njegov tim igrao losije jer tako zeli natjerati vlasnike kluba da mu kupe Ronalda. Normalno da cu se na takvu GLUPOST nadovezati.

Trpati u isti kos Mancinija i Murinja moze samo zaludjeni balavac. Za ovog znamo da je vec bio banovan zbog Mancinija.
Najveci treneri se mejre po najvecim trofejima, to je prije svega Liga Prvaka.
Ja ne znam da li je Mancini ikad uspio dogurati i do cetvrtfinala Lige Prvaka?

Murinjo je igrao finale Lige Prvaka sa tri razlicita kluba, osvojio dva puta a jednom izgubio na penale.
Murinjo je igrao 5-6 puta polufinale lige Prvaka a cetvrtfinale skoro svake godine u zadnjih 10 godina. Svaki put kad bi izgubio, bilo je to "jedva", pretezno na penale ili gol vise u gostima. NIKAD se nije obrukao. Najveci poraz mu je cini mi se dva razlike, to kad je tek dosao u Real i u Ligi Prvaka naletio na Barcelonu. Godinu kasnije je vec dogurao dalje od Barcelone (prosle godine u polifinalu ispao na penale).

Meni je drag City, zelim im sve najbolje ali to ne znaci da MORAM velicati Mancinija?! Manicni je po mom misljenju najslabija karika tima. Znam da ima gorih ali vala ima i boljih trenera. Klub kakav je sada City zasluzuje veceg trenera a ne nekog ko se nakupio trofeja dok je Inter bio bez konkurencije u Seriji A.

Drag mi je i Arsenal, jos vise, volim taj klub 20 godina ali sam uvijek kritikovao neke stvari koje nisu kako treba. Wengera smatram jednim od najboljih trenera danasnjice ali i njega kritikujem kad napravi glupost. Pretezno je to zbog transfera, uvijek stedi. :mrgreen:
Kada je izgubio na penale? :? :mrgreen: Kako misliš tri finala? :? :mrgreen:

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 17 sep 2012, 19:34

To je bio Avram Grant, ustvari nastavio je tamo gdje je Mou. stao :)
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 sep 2012, 19:37

Ih, kako je Chelsea igrao pod Mourinhom, može se slobodno reći da je Grant unaprijedio igru Plavaca. Jednostavno, pod Joseom su tad izgledali izgubljeno, nemotivisano, nikako.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 sep 2012, 19:39

tevezito je napisao/la:
mancity je napisao/la:Intersantan clanak, moze tu biti svasta u Januaru. izgleda da City nece vise pretjeravat sa platama igraca. Ako neko zna kolike su plate dobili novi igraci:
Dobro nam dosao.Ima istine u tom clanku jer City se priprema za finansijski Fair-play i docekat ce ga spreman.Ali to i nije toliko vazno u ovom momentu jer sutra je jedan veliki ispit protiv Real Madrida, dugo sam cekao i zelio da City dobije Barcu ili Real da bi mogao vidjeti na kojem nivou je klub.Da li je postao spreman za najvece utakmice pokazat ce se sutra.
Ja eto City je na nivou ova 2 kluba ..
Pogotovo bi od Barce primili petardu ako bi otvoreno igrali.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 sep 2012, 19:41

MoR je napisao/la:Kada je izgubio na penale? :? :mrgreen: Kako misliš tri finala? :? :mrgreen:
U pravu si, on nije bio trener u finalu protiv Uniteda, Grant je tada sjedio na klupi (i izgubio na penale) a on je prije toga otjeran. Po mnogima najveca greska Abramovicha. :) Znaci, statisticki je jos jaci, 100% ucinak u dva finala. :mrgreen:
Godinu prije toga je izgubio polufinale na penale. Cini mi se od Liverpoola a onda je Milan osvojio (koji je razbio United u polufinalu hehe).

Svejedno, Murinjo je svjetlosnu godinu ispred Mancinija.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 44 gosta.