Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Edin TM87
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Edin TM87 » 25 jun 2012, 19:30

mireRN je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Opa, evo uze i drugi set. 8-)
Poznavajući Ernesta, ne bi me iznenadilo da u naredna 3 seta bude otpuhan. :mrgreen:
Ima i ova mjesta,

@ Edin - koliko bi sansi Berdih imao protiv Djokovica, toliko i "najbolji" Gulbis ima. S tim da je on takav mozak da i u slucaju prolaska ovdje, vjerovatno nece dobaciti do Noleta uopste.
Pa to ti pricam, Gulbis ako ovde prodje, a ide mu za sad, ispada sigurno i iducoj rundi... Dok je Berdych konstantan igrac i odlicno igra protiv najboljih.

HAJMO TOMAŠ!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 25 jun 2012, 20:11

ništa od meča Isner-Mahut :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 25 jun 2012, 20:15

isner sjekac drvceta

berdych otp'o, sad ce i almagro, sve za novaka :lol: :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 25 jun 2012, 20:35

mireRN je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Opa, evo uze i drugi set. 8-)
Poznavajući Ernesta, ne bi me iznenadilo da u naredna 3 seta bude otpuhan. :mrgreen:
Ima i ova mjesta,

@ Edin - koliko bi sansi Berdih imao protiv Djokovica, toliko i "najbolji" Gulbis ima. S tim da je on takav mozak da i u slucaju prolaska ovdje, vjerovatno nece dobaciti do Noleta uopste.
negdje sam čitao novakov intervju gdje kaže:"ja na treningu Gulbisu ne mogu ništa a zvaničan meč..."
"Indija,Pakistan..."

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 25 jun 2012, 20:44

Berdych, Isner...

Ovakav Gulbis je opasniji od Berdycha, samo sto je problem sto on do Novaka nece doci.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jun 2012, 20:54

soba 39 je napisao/la:negdje sam čitao novakov intervju gdje kaže:"ja na treningu Gulbisu ne mogu ništa a zvaničan meč..."
Nije to rekao, vec da je u mladjim kategorijama skupljao samo gemove protiv Gulbisa. Nije mu mogao nista kad su imali 13-15 godina i svi su govorili da ce Gulbis biti #1 jednog dana, a Djokovic da se udara petama po dupetu ako dogura do top10. :mrgreen:

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 25 jun 2012, 21:21

Ovo kaze Gulbis: “Zajedno smo trenirali na Pilićevoj akademiji u Minhenu. Ja sam imao 16, on 17 godina. Uvek je igrao bolje od mene, ja sam igrao samo na juniorskim turnirima, a on je igrao na fjučersima. Stalno me je pobeđivao ali smo uvek imali dobar odnos. Ja sam kasnije počeo da igram na turnirima pa se nismo često viđali oko dve godine. Nismo najbliži prijatelji, ne zovemo se, ali kad god se vidimo razgovaramo i slično, mnogo smo bliži bili dok smo trenirali u Minhenu“.

A ovo Pilic: On i Ernest Gulbis, sada profesionalac, zajedno su trenirali i, recimo, od 10 mečeva, Novak je mogao da ga pobedi u šest bez problema. Zato što je znao šta radi, dok je ovaj, Letonac, imao 1.000 misli u glavi, a to je ogromna stvar. 8-) Sest na Djokovicevu stranu, 4 egal :|

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 25 jun 2012, 21:43

Tesko je igrati kad imas milione vec, ali njemu svaka cast sto je i sam zaradio svoj milion, da ima glavu uzeo bi GS kad tad.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jun 2012, 22:06

Kuko je napisao/la:Ovo kaze Gulbis: “Zajedno smo trenirali na Pilićevoj akademiji u Minhenu. Ja sam imao 16, on 17 godina. Uvek je igrao bolje od mene, ja sam igrao samo na juniorskim turnirima, a on je igrao na fjučersima. Stalno me je pobeđivao ali smo uvek imali dobar odnos. Ja sam kasnije počeo da igram na turnirima pa se nismo često viđali oko dve godine. Nismo najbliži prijatelji, ne zovemo se, ali kad god se vidimo razgovaramo i slično, mnogo smo bliži bili dok smo trenirali u Minhenu“.

A ovo Pilic: On i Ernest Gulbis, sada profesionalac, zajedno su trenirali i, recimo, od 10 mečeva, Novak je mogao da ga pobedi u šest bez problema. Zato što je znao šta radi, dok je ovaj, Letonac, imao 1.000 misli u glavi, a to je ogromna stvar. 8-) Sest na Djokovicevu stranu, 4 egal :|
Onda je ovo klasicna prica "ja tebi 'vojvodo', ti meni 'serdare'".

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 25 jun 2012, 23:09

"Problem" je što Srbin ima veća muda :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 25 jun 2012, 23:21

Claus je napisao/la:Što je Nadal za šljaku, to je Federer za travu. :P Barem je to Roger bio svih ovih godina, izuzmemo li par njih kao izuzetke. Mislim da je ove godine, ako ništa prema historiji i renomeu, RF favorit na Wimbledonu i da može do 7. na WB-u odnosno ukupno 17. Grand Slam titule. Mislim, ovo je Švicarcu posljednja prilika i velika uvertira za OI u Londonu. Naravno, mnogo (da ne kažem najviše) se pitaju Nadal i Đoković, a pogotovo branilac titule na ovom prestižnom GS-u. ;)

Btw, Gulbis osvojio prvi set kontra Berdycha. Nešto slabiji start neumornog i veoma uspješnog Čeha na travi.
Slazem se djelimicno samo mislim da je Rafu mnogo teze pobjedit na sljaci nego Rogera na travi a i broj GS-ova govori slicno.Rafa ima 7 RG a Roger 6 WB, Rafa ima 2 WB a Roger 1 RG.Rafa je Rogera pobjedio 2008 u finalu WB kadje Roger imao 27 godina(da ne bude izvlakusa Roger vec star bio ha hu) a Roger Rafu na RG nije nikad.Istina je da je Rafa i dva puta gubio od Rogera na travi ali to je bilo 2006 i 2007 kad je Roger bio u svom primeu a Rafa i ne toliko zreo igrac, sa 20 i 21 godinom.
Istina je da Rafa nad Rogerom ima samo jednu pobjedu na travi a Roger nad Rafom 2 pobjede na sljaci ali ipak to je samo 1 turnir u pitanju dok je na clayu u opticaju njih 3 ili 4 .

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 jun 2012, 10:39

samosarajvo je napisao/la:
Claus je napisao/la:Što je Nadal za šljaku, to je Federer za travu. :P Barem je to Roger bio svih ovih godina, izuzmemo li par njih kao izuzetke. Mislim da je ove godine, ako ništa prema historiji i renomeu, RF favorit na Wimbledonu i da može do 7. na WB-u odnosno ukupno 17. Grand Slam titule. Mislim, ovo je Švicarcu posljednja prilika i velika uvertira za OI u Londonu. Naravno, mnogo (da ne kažem najviše) se pitaju Nadal i Đoković, a pogotovo branilac titule na ovom prestižnom GS-u. ;)

Btw, Gulbis osvojio prvi set kontra Berdycha. Nešto slabiji start neumornog i veoma uspješnog Čeha na travi.
Slazem se djelimicno samo mislim da je Rafu mnogo teze pobjedit na sljaci nego Rogera na travi a i broj GS-ova govori slicno.Rafa ima 7 RG a Roger 6 WB, Rafa ima 2 WB a Roger 1 RG.Rafa je Rogera pobjedio 2008 u finalu WB kadje Roger imao 27 godina(da ne bude izvlakusa Roger vec star bio ha hu) a Roger Rafu na RG nije nikad.Istina je da je Rafa i dva puta gubio od Rogera na travi ali to je bilo 2006 i 2007 kad je Roger bio u svom primeu a Rafa i ne toliko zreo igrac, sa 20 i 21 godinom.
Istina je da Rafa nad Rogerom ima samo jednu pobjedu na travi a Roger nad Rafom 2 pobjede na sljaci ali ipak to je samo 1 turnir u pitanju dok je na clayu u opticaju njih 3 ili 4 .
Da, stoji i to da je Rafina dominacija na clayu nešto vanserijsko. Definitivno je najbolji šljakaš svih vremena. ;) Mada, činjenica je da ni Rafa Rogeru na travi ništa ne može kada Federer igra svoju igru i kada mu glavni udarci polaze od ruke, kao i servis. Isto tako, kada je Nadal u ritmu RF mu slabo može parirati na zemljanim podlogama.

mireRN
Kontakt:

Post Postao/la mireRN » 26 jun 2012, 11:16

Claus je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:

Da, stoji i to da je Rafina dominacija na clayu nešto vanserijsko. Definitivno je najbolji šljakaš svih vremena. ;) Mada, činjenica je da ni Rafa Rogeru na travi ništa ne može kada Federer igra svoju igru i kada mu glavni udarci polaze od ruke, kao i servis. Isto tako, kada je Nadal u ritmu RF mu slabo može parirati na zemljanim podlogama.
Naravno da je Rafi tesko dobiti Rogera na travi kada ovaj igra svoju najbolju igru, ali ovu tvoju boldiranu cinjenicu je oborio Wimbldon 2008, jer je Roger odigrao jedan od najboljih meceva u karijeri pa opet nije bilo dovoljno.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 26 jun 2012, 11:22

sta je ovo zar eurosport ne prenosi wb??

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 26 jun 2012, 12:22

arelinho je napisao/la:sta je ovo zar eurosport ne prenosi wb??
ma nemoguce , jesil siguran ??
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

SportMaster
Kontakt:

Post Postao/la SportMaster » 26 jun 2012, 12:24

elninho_resTO je napisao/la:
arelinho je napisao/la:sta je ovo zar eurosport ne prenosi wb??
ma nemoguce , jesil siguran ??
Nikad i nisu. Prenose ostala 3 GS-a, ali Wimby nikada.
RM & RF

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 26 jun 2012, 12:30

Gospode bože :roll:
"Indija,Pakistan..."

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 26 jun 2012, 12:57

pa koji ce onda kanal prenositi ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jun 2012, 13:03

Sve je objašnjeno na jednoj od prethodnih stranica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 26 jun 2012, 14:02

ERNEST GULBIS, latvijski tenisač, koji je u prvom kolu Wimbledona senzacionalno izbacio finalistu iz 2010. Tomasa Berdycha u intervjuu za The Tennis Space govorio je o vremenu provedenom u švedskom zatvoru, prostitutkama, privatnim zrakoplovima, helikopterima, podmornicama...

Gulbis o glasinama da mu njegov otac, treći najbogatiji čovjek u Latviji, posuđuje privatni zrakoplov za putovanja na turnire?

"Da, da... Također imam i helikopter, podmornicu i svemirski brod."

O noći koju je proveo u štokholmskom zatvoru nakon što je uhićen zbog traženja prostitutki?

"Bilo je super, jako zabavno i jako smiješno. Ali nikad više neću ići u Švedsku. Tamo ako izađete van i upoznate neke djevojke odmah vas strpaju u zatvor. Kada upoznate djevojku ne pitate je čime se bavi, ne pitate je radi li u frizerskom salonu ili nešto slično. Ni ona ne pita mene što radim, ali ako slučajno pita uglavnom slažem da sam muzičar. Međutim, bilo je to zanimljivo, mislim da bi svatko trebao otići u zatvor bar jednom."

Novac?

"Budući da dolazim iz bogate obitelji, za mene je novac normalna stvar i on nema veze s tenisom. Uglavnom se tenisači koji dolaze iz siromašnih obitelji trude uspjeti i zaraditi novac. Nemam taj cilj."

Slava?

"Želim svima dokazati da mogu biti najbolji, da mogu biti na vrhu. Ne zanima me novac, a ne brinem se o slavi. Ne sviđaju mi se novac i slava. Ne trebam ih i ne živim za njih kao drugi."

Tenis?

"Ne znam sviđa li mi se tenis. Uživam se natjecati, ali mrzim trenirati. Kada sam na terenu i natječem se, onda uživam u tenisu. Nisam lud za tenisom. U životu ima mnogo ljepših stvari od tenisa. Na terenu ću provesti jedan dio života, ali i to će završiti i što onda? Karijera će vam završiti s 30, a ne biste trebali planirati ostati u tenisu zauvijek."

Razbijanje reketa?

"Razbijem ih 60-70 godišnje. Ružno se osjećam kad odem u tvornicu gdje se prave reketi i vidim kako je tim ljudim teško napraviti jedan reket. Sve je napravljeno samo rukama, ti ljudi svaki dan rade da bi nama tenisačima napravili što bolji reket i onda dođe idiot poput mene i razbije ga u sekundi.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hvala Virtu4l
Zadnja izmjena: likma23, dana/u 26 jun 2012, 14:12, ukupno mijenjano 3 puta.
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.