Nekako ga gledam kao zamjena Teveza

Simone Zaza je dao intervju za Tuttosport u kojem je govorio o svojoj budućnosti. Svi predviđaju da će njegova budućnost biti crno-bijela, a Juventus ima opciju da narednog ljeta otkupi njegov ugovor za 15 miliona eura.
“Dolazak u Juventus bi bio ispunjenje sna, to je najbolji klub u koji bih mogao otići da igram”, rekao je Zaza te je potom bio upitan za eventualno partnerstvo sa Tevezom.
“Veoma sam miran u ovoj situaciji, razmišljam samo o Sassuolu i moji partneri u napadu su Berardi koji ima 20 godina i Sansone koji ima 23 godine. Ali nemam problema oko toga da ponovim da je Juventus više san nego cilj i da kažem da je Tevez jedan veliki šampion. Ko ne bi volio da igra sa njim?”
Zaza je bio upitan da li postoji neki klub u koji bi radije otišao nego u Juventus.
“Ne, ako napustim ovu stvarnost koja me stvorila prepoznatljivim u Seriji A i preko koje sam stigao do reprezentacije i odem negdje, to će biti Juventus. Takva prilika se pruža jednom u životu i kategorički obacujem navode da sam izjavio da sam milanista. Dakle, napišite kako je Juventus moj cilj.”