IceTea je napisao/la: ↑22 sep 2023, 17:54
Beduin je napisao/la: ↑22 sep 2023, 17:47
Sastanu se Tuzlak i Zenicanin i pricaju o trofejima.

I dok Tuzlak ide light, ovaj drugi sam sebe ubijedio da je bitan i uspjesan. Hhh
Ma možemo palamudit do sutra, ratne trofeje niko i ne računa, ne spominju se, neke Mitropa kupove ljudi broje, petu ligu igrali, ugasili se skoro, grcaju u dugovima, nikakve podrške nemaju osim 200 nadrogiranih Zeničana. Porede se sa klubom koji je stabilan prvoligaš bio do prošle sezone, vazda u najvišem rangu, nikada se nismo brukali pa igrali sa Famosom, toliko puta u završnicama kupa, borba za Evropu čime se rijetko ko i može pohvaliti.
Eto nek nas roknu na Tušnju kad budemo igrali, nek uđu u društvo najboljih i ja ću prvi doći i reći svaka čast. A ne, sad njima to nije prioritet jer su vidjeli da je đavo odnio šalu, sad im se ne ulazi, nema više euforije, ništa nema. Kud ćeš dalje kad se mi pribojavamo jedne fuckin Stupčanice, Goražda, Budućnosti..
Na niske grane je pao zenički Čelik, a past će još niže.
Najmanji problem je to sto je Celik pao na niske grane, problem je sto su k'o drustvo dotakli dno. Kako srece da je to neko moje subjektivno, kompleksasko misljenje, ali kad ti to kazu neki eminentniji ljudi, onda je to za zapitat se. Ne zelim ih imenovati jer su neki i sad tu u sportu i itekako imaju veze i sa vodjenjem nasih klubova.
Pa vise mi je Zenicanki popusilo, nego sto su oni igrali sezona u najvisem rangu jugoslovenskog takmicenja.
A ni mi nismo nista bolji u fudbalu, osim malo vece uloge u BHPL takmicenju, mislim na pozicije na tabeli, igrali smo i Evropu, jednom nas cak i sj3bali i poslali Siroki pa naknadno priznali gresku i dosta manje para uplatili nam kao kompenzaciju. Ali i pored svega toga smo totalno nebitni u ligi, pozivamo se samo na godine postojanja i to je cilj naseg bitisanja.
Samo me raduje sto smo kao drustvo daleko ispted njih, ako zanemarimo forumsko baljezganje par likova i lijecenje frustracija.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤