Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

albiongate
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la albiongate » 08 apr 2011, 21:06

Nikola50644 je napisao/la:Tesic i Predic i jesu solidni,Predic je bolji,a Tesica smo vidjeli protiv Hercegovca kada su ga momci samo pametno preuzimali i vidjeli smo sta je bilo,inace broj 10 iz rukija je veci talenat od njih dvojice,dok Kelecevic ima odlicne fizicke predispozicije...Meni iskreno su se svidjela ova 2 igraca iz Vlasenice,Kelecevic,Predic i taj broj 10 iz rukija i ova 2 momka iz Hercegovca,inace sam u Hercegovcu primjetio jos dosta dobro gradjenih igraca,ali izuzetno slabo tehnicki obucenih...Ovi momci iz Doboja realno nemaju neke predispozicije,osim mozda Skopljaka broj 12 njega sam gledao i prosle godine,jak je kao stijena,primjetio sam da je kako za Ruki tako i za Hercegovac igralo vise od pola 96 godista,posto sam pratio turnir prosle godine u BIjeljini kada je takodje Ruki lagano osvojio
Najperspektivniji igrac KK Rookie je Dusko Raca. :!:

Nikola50644
Kontakt:

Post Postao/la Nikola50644 » 08 apr 2011, 22:20

albiongate je napisao/la:
Nikola50644 je napisao/la:Tesic i Predic i jesu solidni,Predic je bolji,a Tesica smo vidjeli protiv Hercegovca kada su ga momci samo pametno preuzimali i vidjeli smo sta je bilo,inace broj 10 iz rukija je veci talenat od njih dvojice,dok Kelecevic ima odlicne fizicke predispozicije...Meni iskreno su se svidjela ova 2 igraca iz Vlasenice,Kelecevic,Predic i taj broj 10 iz rukija i ova 2 momka iz Hercegovca,inace sam u Hercegovcu primjetio jos dosta dobro gradjenih igraca,ali izuzetno slabo tehnicki obucenih...Ovi momci iz Doboja realno nemaju neke predispozicije,osim mozda Skopljaka broj 12 njega sam gledao i prosle godine,jak je kao stijena,primjetio sam da je kako za Ruki tako i za Hercegovac igralo vise od pola 96 godista,posto sam pratio turnir prosle godine u BIjeljini kada je takodje Ruki lagano osvojio
Mozda,ali nije bio nesto pretjerano dobar na zavrsnom turniru

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 09 apr 2011, 00:27

Sta se natezete ko je bolji ... nek igraju svi za reprezentaciju i Edin hepi ... :arrow:

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 09 apr 2011, 00:58

Nikola50644 je napisao/la:
Nije bitno. U tom uzrastu statistika ne znaci nista. Trenutna morfologija, kordinacija, pokretljivost, taticka zrelost, tehnicka obucenost, mentalni sklop se gledaju. Kao i prostor za napredak na svim tim poljima. A ako igrac ima i smek, to je to.

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 09 apr 2011, 01:00

bandit je napisao/la:Sta se natezete ko je bolji ... nek igraju svi za reprezentaciju i Edin hepi ... :arrow:
Onda, ce Edin biti razocaran. Sve sto vredi u generaciji '95 je vec maznuto.

Nikola50644
Kontakt:

Post Postao/la Nikola50644 » 09 apr 2011, 01:15

Nikola50644 je napisao/la:
Nije bitno. U tom uzrastu statistika ne znaci nista. Trenutna morfologija, kordinacija, pokretljivost, taticka zrelost, tehnicka obucenost, mentalni sklop se gledaju. Kao i prostor za napredak na svim tim poljima. A ako igrac ima i smek, to je to.
Ovo je najbolji post do sada realno ;),u tome te podrzavam,otkad sam gledao zavrsnice,kakvih je sve igraca bilo u mladjim kategorijama,i nista nisu postigli,a takodje znam igraca sa 16,17,pa cak i 18 godina su pocinjali trenirati,uspjevali su,toliko dugo sam u kosarci,da znam da je za vrhunskog igraca potrebno:
1)Dobra gradja
2)Kontanje igre
3)Mentralni sklop
4)Inat
5)Samouvjerenost
To je to :)

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 09 apr 2011, 11:52

Realway - Zrinjski 14:00 Nedjelja !

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 10 apr 2011, 17:50

Nikola50644 je napisao/la:Vidio sam spisak,nema te dvojice momaka iz Vlasenice,a za ovog iz Hercegovca ne znam,posto mu ne znam ime,ovaj Lulic je isao u Krku tako su mi rekli ljudi iz Vlasenice na zavrsnici za prvaka RS u Celincu
potpisao je za Krku

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 10 apr 2011, 17:57

Realway - Zrinjski 96:81 ...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 apr 2011, 01:32

Talenata postoji, ali je upitno koliko mogu napredovati i iskazati sav svoj talenat u zemlji gdje se jako slabo ulaze u kosarku i gdje je sve manje strucni ljudi za ovaj sport.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 12 apr 2011, 13:19

Nisam bio na forum nekoliko dana, pa nisam stigao napisati u nedjelju kadeti bosne su u 3 kolu lige 6 za prvaka drzave pobjedili Spars (Sarajevo) 82 : 90 :)
p.s ovo je ustvari 1 kolo, jer su prva dva kola odgodjena jos ranije ;)

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 14 apr 2011, 07:45

koliko su odigrali sinoc spars i siroki? koji su bili najbolji igraci tekme?

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 14 apr 2011, 14:42

Sinoc su igrali kadeti bosne protiv sirokog, bosna dobila 30 razlike ;)

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 14 apr 2011, 16:17

edinjo-vg je napisao/la:koliko su odigrali sinoc spars i siroki? koji su bili najbolji igraci tekme?
Spars - Siroki 61-69 Juniori !

Vrabac 10 , Buza 15 , Djoka 21( ali i mali milion promasenih zicera)

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 14 apr 2011, 16:51

Veliki broj promasenih zicera je dokaz da snazni Djoko Salic (208) ima jos mnogo prostora za napredak. Ubedljivo najperspektivniji igrac BiH u kadetskom uzrastu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 apr 2011, 00:55

Bio sam sinoc na utakmici Spars - Siroki...

Prvi put sam gledao Spars, i odgovorno tvrdim ako ondje bude igraca osim donekle Nedima Buze, ja vise kosarku necu gledati. Mali Vrabac je ubijedjena zvijezda, decko od 200. 000 eura kako Selimovic voli da ga zove, decko sa takvom indolentnoscu igra da je to nevjerovatno, vidi se da ima lagan korak, ljevak, ali dzaba kada igra bez glave, a najvise je okruzenje oko njega krivo...Glogovac, niti mirise niti smrdi..Jednostavno decko je neprimjetan...Nikakav utisak o njemu nisam stekao...Nisu ga trazili, nije se ni on nesto posebno trudio...Play, Salcin je posebna prica...Decko je tipa usporenog snimka, plus misli da se kosarka i dalje igra na posjed lopte od 30 sekundi..Jednostavno niti zna da kreira ista, niti zna da pogodi ista...Mali Buza je sinoc odigrao najbolje...Pogodio maltene sve suteve, igrao odbranu, sve radio....Inace, ova ekipa je najsebicnija koju sam ja gledao ikada...

@albiongate, ostavio sam Salica namjerno za kraj...Decko jednostavno nema taj potencijal za ozbiljnog igraca...Nema ledjnu tehniku, ne zna da igra licem ka kosu, ne zna da se postavi u odbrani kako treba...Nema pivotiranja nikako...Zna da izvodi bacanja sa visokim procentom...Ne zna da se izbori za poziciju, ne razmislja u igri nikako..Decko je jak kao crna zemlja, ali nikoga nema da ga nauci da kanalise tu snagu na pravi nacin..

Da ne pricamo o tome kako ih nestrucni ljudi vode, to je neka druga stvar...Sve ove nedostatke koje ova djeca imaju bi se dalo ispraviti sa pravim trenerom, ali nazalost oni nemaju toga...

Sto se tice Sirokog, Bosnjak (igrac sa brojem 22 ako je neko mozda gledao) je najkompletniji, jednostavno vidi se da je momak igrac u najavi...Masio je dosta situacija, ali vidi se da ce svakim danom da napreduje sve vise i vise..Plus je '95 godiste...Igrac sa brojem 9, izgledom podsjeca na Rikija Rubija, je pogodio u prvom dijelu 5 trica...Nije mogao da masi...Ako se razvije i naraste jos par centimentara mogao bi biti itekako opasan...

Jaksa Vulic vodi juniore Sirokog, vidi se sistem, vidi se veliki rad, jednostavno nacin na koji igra prvi tim isto tako igraju i juniori, nema razlike...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 15 apr 2011, 04:13

neno#4 je napisao/la:Prvi put sam gledao Spars [...] ostavio sam Salica namjerno za kraj...Decko jednostavno nema taj potencijal za ozbiljnog igraca...Nema ledjnu tehniku, ne zna da igra licem ka kosu, ne zna da se postavi u odbrani kako treba...Nema pivotiranja nikako...Zna da izvodi bacanja sa visokim procentom...Ne zna da se izbori za poziciju, ne razmislja u igri nikako..Decko je jak kao crna zemlja, ali nikoga nema da ga nauci da kanalise tu snagu na pravi nacin.
;) Uz toliko nedostataka i tehnickih mana, Salic je uspeo da ubaci 19 poena protiv kadetske reprezentacije Hrvatske i da redovno bude najbolji kosgeter na utakmicama U18 prvenstva BIH. Slazem se da bi bio mnogo bolji da je otisao u drugom klubu jer je globalni kvalitet mladjih kategorija u BIH prilicno slab. Procitaj ponovo ono sto si napisao o Salcinu i o struci pa pitaj se da li je Salic dobro ili lose iskoriscen.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 apr 2011, 11:26

neno#4 je napisao/la:Prvi put sam gledao Spars [...] ostavio sam Salica namjerno za kraj...Decko jednostavno nema taj potencijal za ozbiljnog igraca...Nema ledjnu tehniku, ne zna da igra licem ka kosu, ne zna da se postavi u odbrani kako treba...Nema pivotiranja nikako...Zna da izvodi bacanja sa visokim procentom...Ne zna da se izbori za poziciju, ne razmislja u igri nikako..Decko je jak kao crna zemlja, ali nikoga nema da ga nauci da kanalise tu snagu na pravi nacin.
;) Uz toliko nedostataka i tehnickih mana, Salic je uspeo da ubaci 19 poena protiv kadetske reprezentacije Hrvatske i da redovno bude najbolji kosgeter na utakmicama U18 prvenstva BIH. Slazem se da bi bio mnogo bolji da je otisao u drugom klubu jer je globalni kvalitet mladjih kategorija u BIH prilicno slab. Procitaj ponovo ono sto si napisao o Salcinu i o struci pa pitaj se da li je Salic dobro ili lose iskoriscen.
Nemam sta da citam, sve sto sam napisao tako je. Statistika je kao bikini, sve otkriva a nista ne kazuje ;). Decko jednostavno nema razmisljanje kakvo je potrebno za vrhunsku kosarku, jednostavno je prespor. Ima fiziku, ima predispozicije. Ali je najveci problem sto nema pravog covjeka da radi s njim..Ako si ga gledao znas o cemu pricam, ako ga nisi gledao to je onda druga stvar...

Ako hoces da propadnes dodjes u Sarajevo da igras kosarku :lol: :lol:
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 15 apr 2011, 17:12, ukupno mijenjano 1 put.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 15 apr 2011, 12:13

Sparsi su se zajebali sto su otjerali trenera Bašu. Neko mi rece da Vrabac nece da igra za Sparse zbog Baše.

Subota : Realway - Hercegovac 14:00 (trebalo se igrati u Bileci , ali zbog nedostatka termina u Bileci dogovorena je zamjena domacinstva.)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 15 apr 2011, 14:41

Buza je životinja očekujem da od njega bude nešto.Ima sve još je za svoju visinu prilično brz :)
Djoko je prije svega na svoju fizičku građu dominantan nešto kao Howard u NBA,ali ovaj nažalost nema Ewinga da radi s njim trebaju mu naći nekog našeg starog dobrog centra da radi s njim leđnu tehniku i ostale bitne stvari za centra ;)
EDIT:Ne mogu da vjerujem da Bosna u kadetskoj konkurenciji ima ovako dobre rezultate :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MrPink i 5 gostiju.