Claus je napisao/la:Ma jasno da nisam, barem ne u post-Rehhagelovo vrijeme, ali prije su makar znali biti opasni po krilima, organizovati yebene kontranapade, a sada su totalno potonuli.

Da se razumijemo, nemam ništa protiv npr. Chelseaja i ATM-a, ili Mourinha odnosno Simeonea, svako igra stil koji mu najviše leži i u konačnici daje rezultat, ali problem je što Grcima ovaj način sve manje prolazi. Eto, da ne prejudiciram ništa, vidjet ćemo koji će biti epilog meča protiv Obale Slonovače, ali mislim da bi morali nešto mijenjati.
Bili opasni po krilima? Nešto se ne sjećam takve igre, ali ajde da ne dubimo puno. Kažeš da im takva igra sve manje prolazi. Ko što reče ovaj @gračanica, godine čine svoje, glavni igrači Karagounis, Katsouranis, Gekas, Salpi... nisu to više oni igrači od prije 4-5 godina, to da nam bude jasno. Svi nabrojani će vjerovatno nakon mundijala napustiti repku, dolaze novi igrači, na mjesto selektora dolazi Ranieri. Pitanje je kako će se to odraziti na njihov stil igre, ali ja mislim da neće ni približno imati uspjeha kao do sada. Što se tiče promjena u timu pred meč protiv slonova, Santoš nema mogućnosti za neke veće promjene. Umjesto sinoć isključenog Katsouranisa, u prvih 11 će Karagounis, a zbog toga što ganjaju pobjedu, možda će od početka igrati i Salpingidis, i to je otprilike to.
Krokodil je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da ima neko ko pravda onu vrstu fudbala tj. anti-fudbala.

Pravdam

? Šta ih imam pravdati, nisu počinili neko krivično djelo ako igraju zatvoreno, da ih se mora pravdati.
Za mene je antifudbal ovo što danas rade PSG, City, Real..., a ovo što Grci pokazuju godinama unazad je potpuno legitiman način da dođu do rezultata (dobro, nije nelegalno ni ovo što radi psg, ali iskrcati 60 miliona za stopera kakav je Luiz...). Antifudbal je i ono što su na ovom turniru pokazali recimo Španci. Toliko suvog kvaliteta na jednom mjestu, a u dvije utakmice su torpedovani, poniženi, 7 golova primili.
Ne mogu Grci igrati otvoreno i napadački kao Holanđani ili Njemci, ako nemaju i nikad nisu ni imali dovoljno kvalitetne igrače i dovoljan broj istih za takav sistem igre. Jednostavno oni su uvijek bili limitirana ekipa koja je ovim stilom izvlačila maksimum iz sebe, pa i preko toga.
Čisto sumnjam da bi svi vi koji se nešto kao zgražavate nad grčkim
antifudbalom, imali išta protiv da repka BiH istim takvim stilom zaigra u četvrtfinalu ili osvoji ep ili da se plasira na 4 velika takmičenja zaredom.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović