GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

maximusdecimus
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 20:31

GaziHusrevbeg je napisao/la:@maximusdecimus

Važno je da fudblaski mag Busqets bolji od Gattusa, moja konstantacija da se Raula niko neće sjećati za par godina je obična provala po kojima sam itekako poznat kao najveći troll ovog foruma.

Francuzi su dobili Italijane na penale 1998 i 1/4. Ovim si potvrdio moje tvrdnje da si obični klinčić.

Molim te zanemari me u nastavku diskusije, ili mi javi kad napuniš 18 da te počnem shvatati ozbiljno.

Over and out. :arrow:
ja?? i??? kakve veze to sto su Francuzi dobili Talijane na penale ima sa mojom konstatacijom da je ova španska generacija bolja od talijanske iz 2006.? normalno da za osvajanje treba srece,svi su imali srece,a ne samo Španija i Francuska kako ovaj tvoj drug Azzuri kaže.

Busquets-bolji paser,bolji tehnicar,mozes ga koristiti i na stoperu(dosta jakih utakmica je tu odigrao),jednostavno on bi igrao u onom Milanu,a Gattuso ne bi prismrdio ovoj Barceloni(jednostavno nema tehniku niti pas niti ga mozes koristiti na drugoj poziciji osim defanzivnog veznog).

i opet mi nisi odgovorio gdje sam ja to napisao da je Španija imala bolje napadače od Ville i Raula??

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 12 jun 2012, 20:36

maximusdecimus je napisao/la:

Važno je da fudblaski mag Busqets bolji od Gattusa, moja konstantacija da se Raula niko neće sjećati za par godina je obična provala po kojima sam itekako poznat kao najveći troll ovog foruma.

Francuzi su dobili Italijane na penale 1998 i 1/4. Ovim si potvrdio moje tvrdnje da si obični klinčić.

Molim te zanemari me u nastavku diskusije, ili mi javi kad napuniš 18 da te počnem shvatati ozbiljno.

Busquets-bolji paser,bolji tehnicar,mozes ga koristiti i na stoperu(dosta jakih utakmica je tu odigrao),jednostavno on bi igrao u onom Milanu,a Gattuso ne bi prismrdio ovoj Barceloni(jednostavno nema tehniku niti pas niti ga mozes koristiti na drugoj poziciji osim defanzivnog veznog).
Ovo covjek sa zdravim razumom ne moze reci svega mi.... Busqarina bolja od Gatussa koji ne bi imao mjesta pored njega.... slika....
slika....
slika....
slika....
I jos da stavim milione ovakvih malo ce biti....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 12 jun 2012, 20:36

Busquets ako ode iz Barcelone sljedeća stanica mu je Las Palmas ili neka takva pripizdina, on nema kvalitetu nego je jednostavno uigran ;)
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 12 jun 2012, 20:40

ja?? i??? kakve veze to sto su Francuzi dobili Talijane na penale ima sa mojom konstatacijom da je ova španska generacija bolja od talijanske iz 2006.? normalno da za osvajanje treba srece,svi su imali srece,a ne samo Španija i Francuska kako ovaj tvoj drug Azzuri kaže.

i opet mi nisi odgovorio gdje sam ja to napisao da je Španija imala bolje napadače od Ville i Raula??
Kad prije napuni 18? :lol: :lol:

Nisi nigdje napisao, ok, zadovoljan? Navalio ko muha na med. :mrgreen:

Busqets je najbolji defanzivni vezni u historiji fudbalske igre, on je izmislio fudblasku igru za Mattheusa, Vieira, Dungu i ostale igrač.

Eno sad su svi imali sreće. Mjenjaš mišljenje kao djevojke gačice. :lol: :lol:

Kad Francuzi prođu nekog na penale to nije sreća, kad Španci zabiju gol iz ofsajda protiv Portugala i prođu dalje i to nije sreća, međutim kad Italijani pobjede na penale to je sreća, ustvari ti se pitaš ko je tu imao sreće. Ma Italijani, kratko i jasno, znaš Italijani uopšte ne znaju igrati fudbal, italijanski klubovi su 12 puta bili prvaci Europe zahvaljujući sreći, a i Italija je bila 4 puta prvak svijeta zahvaljujući sreći. Italijani su najsretniji narod na svijetu.

Ma daj :!: Popusti me, majke ti :!: :mrgreen:
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 20:42

TomaZdravkovic je napisao/la:Uporedi 1. postave i vidjet ces koji je tim kvalitetniji evo ja cu ti onako realno koliko mogu biti....
Buffon>Casillas Buffon je svakako i proglasen najboljim golmanom u historiji fudbala
Grosso>Capdevilla Pa gdje ovog pacijenta zaboravi... Villareal maximum
Zambrotta>Arbeloa ili Ramos ne znam koji je igrao vjerovatno Ramos....Koji ni sada ne spada u sami vrh tj. medju 3-4 najbolja beka svijeta a Zambrotta je tada tj. 2006. ako ne najbolji bio medju 3 sigurno....
Cannavaro>Puyol Puyol je vrhunski defanzivac al' je Cannavaro te godine dobio zlatnu loptu za najboljeg igraca godine... To Puyol nema....
Nesta=Pique Ovdje cu staviti nerijeseno iako se zna ko je bolji igrac...
Pirlo>Alonso Zna se ko je bolji i uz Xavia sigurno najbolji igrac na ovoj poziciji
Perotta<Xavi Nema rasprave Perotta je tad odigrao strasno al' da se razumijemo Xavi je najbolji igrac svijeta na svojoj poziciji...
Gatusso>Busquets Toliko nisam puko da navodim zasto...
Camoranesi<Iniesta Ne treba pisati sto....
Gilardino<Torres
Toni<Villa
Evo realnije da ne moze biti... 6:4 i jedan ajmo reci jednako mada je Nesta iz najboljih dana koliko hoces bolji igrac od Piquea....
vec sam objasnio zasto je Busquets bolji od Gattusa,imas jos proizvoljnih zakljucaka tipa "Zambrotta je bolji od Ramosa,Grosso od Capdeville" iako nemas nekakve argumente za te tvrdnje.onda kazes da je Buffon izabran za najboljeg golmana svih vremena sto nije tacno(izabran je za najboljeg golmana 21.vijeka,ukucaj sebi na google ako ne znas kad pocinje,a kad zavrsava 21.vijek)

starmo94
Kontakt:

Post Postao/la starmo94 » 12 jun 2012, 20:42

northfront96 je napisao/la:tko je buskets? :lol:
Onaj sto igra u Barci..

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 20:51

TomaZdravkovic je napisao/la: Ovo covjek sa zdravim razumom ne moze reci svega mi.... Busqarina bolja od Gatussa koji ne bi imao mjesta pored njega.... slika....
slika....
slika....
slika....
I jos da stavim milione ovakvih malo ce biti....
jbt,pokopao si me argumentima... :lol:

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 12 jun 2012, 20:53

TomaZdravkovic je napisao/la:Uporedi 1. postave i vidjet ces koji je tim kvalitetniji evo ja cu ti onako realno koliko mogu biti....
Buffon>Casillas Buffon je svakako i proglasen najboljim golmanom u historiji fudbala
Grosso>Capdevilla Pa gdje ovog pacijenta zaboravi... Villareal maximum
Zambrotta>Arbeloa ili Ramos ne znam koji je igrao vjerovatno Ramos....Koji ni sada ne spada u sami vrh tj. medju 3-4 najbolja beka svijeta a Zambrotta je tada tj. 2006. ako ne najbolji bio medju 3 sigurno....
Cannavaro>Puyol Puyol je vrhunski defanzivac al' je Cannavaro te godine dobio zlatnu loptu za najboljeg igraca godine... To Puyol nema....
Nesta=Pique Ovdje cu staviti nerijeseno iako se zna ko je bolji igrac...
Pirlo>Alonso Zna se ko je bolji i uz Xavia sigurno najbolji igrac na ovoj poziciji
Perotta<Xavi Nema rasprave Perotta je tad odigrao strasno al' da se razumijemo Xavi je najbolji igrac svijeta na svojoj poziciji...
Gatusso>Busquets Toliko nisam puko da navodim zasto...
Camoranesi<Iniesta Ne treba pisati sto....
Gilardino<Torres
Toni<Villa
Evo realnije da ne moze biti... 6:4 i jedan ajmo reci jednako mada je Nesta iz najboljih dana koliko hoces bolji igrac od Piquea....
vec sam objasnio zasto je Busquets bolji od Gattusa,imas jos proizvoljnih zakljucaka tipa "Zambrotta je bolji od Ramosa,Grosso od Capdeville" iako nemas nekakve argumente za te tvrdnje.onda kazes da je Buffon izabran za najboljeg golmana svih vremena sto nije tacno(izabran je za najboljeg golmana 21.vijeka,ukucaj sebi na google ako ne znas kad pocinje,a kad zavrsava 21.vijek)
Imas IHFS statistike ovako nesto ide... Oni su najrelevantniji... Najbolji golman u 21. vijeku kao i u historiji...
Oboje njemu pripada meni ne treba google ja posjedujem odredjeno znanje i razum sto je najvaznije jer hvala Bogu nisam u stanju reci da je Busqarina bolja od jednog od najboljih zadnjih veznih....
Pogledaj timove Grossa i Capdeville i uporedi jer truba igrac ne moze da igra za Inter, Lyon i Juventus koji su miljama ispred Villareala...
Bogati jer stvarno mislis da je Zambrotta slabiji od Ramosa koji je svu klasu pokazao kad garu cirkusanta nije mogao cuvati u zadnjem duelu i ne samo to ovaj ga levatio kako je htio.... Al' bez obzira i na to igrac Zambrotine klase ce uvijek biti bolji od igraca Ramosove klase...

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 21:03

GaziHusrevbeg je napisao/la: Kad prije napuni 18? :lol: :lol:

Nisi nigdje napisao, ok, zadovoljan? Navalio ko muha na med. :mrgreen:

Busqets je najbolji defanzivni vezni u historiji fudbalske igre, on je izmislio fudblasku igru za Mattheusa, Vieira, Dungu i ostale igrač.

Eno sad su svi imali sreće. Mjenjaš mišljenje kao djevojke gačice. :lol: :lol:

Kad Francuzi prođu nekog na penale to nije sreća, kad Španci zabiju gol iz ofsajda protiv Portugala i prođu dalje i to nije sreća, međutim kad Italijani pobjede na penale to je sreća, ustvari ti se pitaš ko je tu imao sreće. Ma Italijani, kratko i jasno, znaš Italijani uopšte ne znaju igrati fudbal, italijanski klubovi su 12 puta bili prvaci Europe zahvaljujući sreći, a i Italija je bila 4 puta prvak svijeta zahvaljujući sreći. Italijani su najsretniji narod na svijetu.

Ma daj :!: Popusti me, majke ti :!: :mrgreen:
Azzuri napise da su Francuzi i Spanci imali vise srece od Italijana i da su zato osvojili vise,ja mu odgovorim da su i Italijani imali isto tako srece(penale s Francuzima i Holandjanima,neregularan gol protiv Australije,itd..).šta ti tu nije jasno?
Ja nigdje nisam napisao da je Busquets najbolji vezni svih vremena i da je bolji od Matthausa,Dunge itd nego da je bolji od Gattusa(ti nisi dao ni jedan argument zasto je Gattuso bolji od njega)...vidim da ti ide to podmetanje svojih rijeci drugima(maloprije si to radio sa Raulom i Villom).da ne bi bilo da se ni u cemu ne slazemo,slazem se s tvojom konstatacijom da si najveći trol ovog foruma.vozdrica

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 21:12

TomaZdravkovic je napisao/la: Imas IHFS statistike ovako nesto ide... Oni su najrelevantniji... Najbolji golman u 21. vijeku kao i u historiji...
Oboje njemu pripada meni ne treba google ja posjedujem odredjeno znanje i razum sto je najvaznije jer hvala Bogu nisam u stanju reci da je Busqarina bolja od jednog od najboljih zadnjih veznih....
Pogledaj timove Grossa i Capdeville i uporedi jer truba igrac ne moze da igra za Inter, Lyon i Juventus koji su miljama ispred Villareala...
Bogati jer stvarno mislis da je Zambrotta slabiji od Ramosa koji je svu klasu pokazao kad garu cirkusanta nije mogao cuvati u zadnjem duelu i ne samo to ovaj ga levatio kako je htio.... Al' bez obzira i na to igrac Zambrotine klase ce uvijek biti bolji od igraca Ramosove klase...
ta statistika se racuna od 1987.godine,ja koliko znam istorija fudbala pocinje puno prije(sam si rekao,"najbolji golman u historiji fudbala").znaci,najbolji golman od 1987.godine.al, ajd to i mogu prihvatiti da je Buffon bolji od Casillasa.ovo ostalo(Capdevilla-Grosso,Ramos-Zambrotta,Busquets-Gattuso) je samo tvoje misljenje bez ikakvih argumenata(osim ako ne smatras argumentima ove djecije facepalm-ove koje ovdje kačiš kad nemaš šta pametno da napišeš).vozdrica

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 12 jun 2012, 21:19

Stvarno je smiješno objašnjavati nekome zašto je Zambrotta, koji je među najboljim bekovima u zadnjih 30-tak godina, bolji od Ramosa, koji i dalje ne zna šta igra, stopera ili beka, i niti u jednom nije među prvih 7-8 na planeti, a Zambrotta je bio.
Padavičar Busqets ne može u rečenicu sa Gattusom.
Capdevilla-Grosso, dva podjednaka igrača, kasno eksplodirali, s tim da je Grosso stekao status heroja svojom predstavom na SP 2006-te.

Na replike neću odgovarati, kao i na eventualne trollerske komentare kako Gigi nije najbolji golman svih vremena ili kako je Italija osvojila na sreću SP 2006-te, a dva gola primili (penal i autogol).

To su za mene aksiomi.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 12 jun 2012, 21:25, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 12 jun 2012, 21:24

jao diskusije djece ;)

Hrvatska je trenutno prva momčad skupine C, i za razliku od sljedećeg suparnika, Talijana, pod manjim su pritiskom. Naime, Talijani, žele li u drugi krug a to sigurno žele, ne smiju razmišljati samo o bodu. S druge strane, našima pak pobjeda sigurno osigurava drugi krug i u ovoj utakmici možemo puno više osvojiti nego izgubiti.

'Utakmica protiv Italije je ključna. To smo znali i prije početka prvenstva. Očekivali smo pobjedu protiv Irske, a sada slijedi pravi izazov', kazao je vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa.

Tri boda iz prve utakmice skinula su s hrvatskih igrača veliki pritisak, sada će biti ipak nešto lakše, no Plete smatra kako nema opuštanja.

'Već smo zaboravili utakmicu protiv Irske i maksimalno smo koncentrirani za drugi ispit. Svi znamo što nam donosi pobjeda. Talijani se lako transformiraju u igri, nezgodni su i nepredvidivi', kazala je hrvatska 'hobotnica' koji se ne boji ni Cassana ni Balotellija.

'Cassano i Balotelli su vrhunski napadači, no za mene je najopasniji Di Natale. On je konkretan u završnici i rijetko promašuje kada se nađe u prilici', završio je Pletikosa, kojem će posao ovisiti i o igri braniča Schildenfelda i Ćorluke.

'Morat ćemo si međusobno pomagati, a po mogućnosti i duplirati njihove napadače. Očekuje nas težak izazov. Moramo se bolje koncentrirati u obrani, počevši od mene', priznao je Ćorluka još jednom krivicu zbog irskog gola u našoj mreži, ali i otkrio kako bi i naši napadači mogli lakše stizati do Buffona.

'Očekujem da će Talijani protiv nas igrati otvorenije nego protiv Španjolaca. To naravno otvara više prostora Mandžukiću i Jelaviću, a vidjeli smo u kakvoj su formi'.

U obrani bi mu društvo mogao raditi Gordon Scildenfeld.

'Pun sam samopouzdanja kao i ostali moji suigrači. Protiv Italije nas očekuje posve drugačija priča i daleko više posla', rekao je branič novog bundesligaša Eintrachta te dodao od kojeg igrača najviše strijepi.

'Moramo pripaziti na Di Natalea, ukoliko će uopće igrati. On uvijek traži prostor i na granici je zaleđa', završio je 'Šifo' koji kao i ostali igrači svakodnevno žive i pod SMS-mobbingom. Naime, poruke, nakon pobjede nad Irskom, samo ih bombardiraju, pa o manjku euforije, koju su neki sugerirali - nema ni riječi.
Fi hajati.
GO Bosno.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 21:29

Oxygen je napisao/la:Stvarno je smiješno objašnjavati nekome zašto je Zambrotta, koji je među najboljim bekovima u zadnjih 30-tak godina, bolji od Ramosa, koji i dalje ne zna šta igra, stopera ili beka, i niti u jednom nije među prvih 7-8 na planeti, a Zambrotta je bio.
Padavičar Busqets ne može u rečenicu sa Gattusom.
Capdevilla-Grosso, dva podjednaka igrača, kasno eksplodirali, s tim da je Grosso stekao status heroja svojom predstavom na SP 2006-te.
ozbiljno,zasto je onda bio u FIFAPro World XI(najboljih 11 igraca na svijetu) dva puta,2008.i 2011.,zasto je bio u najboljem UEFA timu 2008.,zasto je bio u idealnom timu svjetskog prvenstva 2010.? objasni to :)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 12 jun 2012, 21:32

maximusdecimus je napisao/la: Azzuri napise da su Francuzi i Spanci imali vise srece od Italijana i da su zato osvojili vise,ja mu odgovorim da su i Italijani imali isto tako srece(penale s Francuzima i Holandjanima,neregularan gol protiv Australije,itd..).šta ti tu nije jasno?
Ja nigdje nisam napisao da je Busquets najbolji vezni svih vremena i da je bolji od Matthausa,Dunge itd nego da je bolji od Gattusa(ti nisi dao ni jedan argument zasto je Gattuso bolji od njega)...vidim da ti ide to podmetanje svojih rijeci drugima(maloprije si to radio sa Raulom i Villom).da ne bi bilo da se ni u cemu ne slazemo,slazem se s tvojom konstatacijom da si najveći trol ovog foruma.vozdrica
Hoćeš argument, sad ćeš ga dobiti.

Busqets igra u najboljem timu svih vremena, a kad igraš s takvim igračinama, odmah se i ti činiš boljim izdižeš iznad svog prosjeka, vjerovatno iz tog razloga smatraš Busqetsa igračinom, a on je u suštini jedan obični prosjek koji odlično glumi i valja se po terenu. Bio bi idealan za Labudovog jezera, na terenu je prava balerina. Dokaz za ovo što ti pišem je Bojan Krkić, dok je igrao u Barci jedan od najvećih talenata na svijetu, prešao je u Romu i odjednom nigdje ga nema.

Pišeš mi o nekoj pas igri koju ima Busqets, pa i ne imao kad svaku loptu dodaje maksimalno 4 metra od sebe Xaviju ili Iniesti. Ako ćemo onda taj način dodavanja gledati kao odličnu pas igru, onda tu istu karakteristiku posjeduje i Gattuso. Gattuso je bio bolji u defanzivi, što su mu bili i glavni zadaci u igri, za razliku od Busqetsa koji olako ispada 1 na 1, ustvari uglavnom gubi te duele, ponekad ga levate kako stignu. Gatusso je klasični trkač i destruktivac, dok je Busqets klasični glumac. Gattusa ima po čitavom terenu, dok je Busqetsov radijus kretanja od svog kaznenog do centra. Istina Busqets je tehnički potkovaniji igrač, ali zato je Gattuso borbeniji, fizički izdržljiviji, veći trkač i bolji defanzivac, to su tri karakteristike koje ga i čine boljim s obzirom da obojica imaju defanzivne uloge u ekipi.

Ali opet ostajem pri onom svom, da ti nikad nisi Gattusa gledao dok je bio na vrhuncu, ustvari i ne sjećaš se njegovih igara.
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 12 jun 2012, 21:35

maximusdecimus je napisao/la: ozbiljno,zasto je onda bio u FIFAPro World XI(najboljih 11 igraca na svijetu) dva puta,2008.i 2011.,zasto je bio u najboljem UEFA timu 2008.,zasto je bio u idealnom timu svjetskog prvenstva 2010.? objasni to :)
Kad već koristimo wikipediu:

Zambrotta:
UEFA Euro 2004 Team of the Tournament
UEFA Team of the Year: 2006
FIFPro World XI: 2006
2006 FIFA World Cup All-Star Team

Ali ponavljam, ne zanima mene ovo, imam oči, gledao obojicu, nemam namjeru i dalje uvjeravati nekoga, za mene je to aksiom, kao i one tvrdnje par postova gore.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 12 jun 2012, 21:36

Španjolci, kao osvajači dvaju posljednjih velikih natjecanja - Eura 2008. i SP-a 2010. - prvi put u povijesti dolaze na Europsko prvenstvo kao favoriti. Takav status ne bi ih trebao sputati, jer u pravilu bolje igre pružaju onda kad je to najpotrebnije, u službenim utakmicama.

Najveća dvojba trenutno je: treba li Španjolska slijediti primjer Barcelone i ideju da je u nogometu ključno imati posjed lope u sredini terena kojom je Guardiola ostvario veliki utjecaj na trenere diljem Europe, ili bi trebala nastaviti s nešto drugačijom formulom koja joj je dosad donosila uspjeh.

Izbornik Vicente del Bosque je od prethodnika Luisa Aragonesa naslijedio sustav u kojem glavnu ulogu igraju Barcelonini igrači - sustav u kojem je najvažniji posjed lopte, precizna dodavanja i pucanje na gol tek kad se uđe u šesnaesterac. Najprije je to bila formacija 4-3-3, s Busquetsom, Xabi Alonsom i Xavijem u veznom redu, Villom na lijevom i Iniestom na desnom krilu, a Torresom kao centarforom. Na Svjetskom prvenstvu, međutim, Villa je premješten u špicu, Iniesta lijevo, a Pedro desno.

Sada će doći do nove promjene, jer David Villa je ozlijeđe i propustiti će natjecanje, oko Torresa i njegove forme se još uvijek lome koplja, a na Llorentea se više gleda kao na zamjenu u slučaju nužde nego na trajno rješenje. Slično je i s ostalim napadačima koji su del Bosqueu na raspolaganju: Soldadu, Negredu i Adrianu Lopezu. Barcin Pedro Rodriguez smatra se vrijednim članom prvog sastava, ali teško da će izbornik njega gurnuti baš u vrh napada.

Španjolska raspolaže s toliko veznjaka svjetske klase da mnogi ozbiljno raspredaju o mogućnosti da se njih čak šest strpa u sastav, bez ijednog 'pravog' napadača. Toliko spominjani sustav 4-3-3 ionako je već transformiran u 4-2-3-1 u kojem se i od centarfora očekuje da se puno kreće i sudjeluje u igri. Na krilima bi u tom slučaju igrali Andres Iniesta i David Silva, a u sredini napada mogao bi se pojaviti Cesc Fàbregas koji je u nekoliko navrata u Barceloni odlično ispunio ulogu 'lažnog' centarfora. No to je samo mogućnost o kojoj Del Bosque razmišlja i možda će je iskoristiti u dijelovima nekih utakmica - vjerojatnije je, ipak, da će u vrhu napada zaigrati Fernando Torres ili bilo tko od ostalih igrača koji su po vokaciji centarfori, što bi značilo nastavak dosadašnjeg stila i u situaciji kad rješenje u špici nije najidealnije.

Središnjeg veznjaka igrat će, naravno, Xavi, a iza njega će skoro sigurno biti Sergio Busquets i Xabi Alonso. To znači da će na klupi ostati ne samo Cesc, nego i Mata, Muniain, Cazorla, Jesus Navas...

Na vratima će biti kapetan Real Madrida i Španjolske Iker Casillas, koji već ima 130 nastupa za reprezentaciju. Ozljeda koja je udaljila Carlesa Puyola s Europskog prvenstva znači da bi Del Bosque mogao premjestiti Realovog Sergia Ramosa u sredinu, gdje bi bio partner Barceloninom Gerardu Piqueu. Ramosov klupski kolega Alvaro Arbeloa zaigrat će u tom slučaju na desnoj bočnoj poziciji u obrani, a lijevo bi umjesto njega mogao Jordi Alba. Ozbiljna je opcija i Raul Albiol iz Real Madrida, koji može igrati kao desni ili središnji branič, kao i još nekoliko drugih igrača. Obrana možda neće biti savršeno uigrana kao dok ju je činio Barcin par stopera Puyol-Pique, ali prevelikih problema ne bi smjelo biti.

Opcija je jako puno - najteži zadatak za Del Bosquea bit će izabrati početnu jedanaestoricu.
Fi hajati.
GO Bosno.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 jun 2012, 21:40

Nemojte tako, Busquets je SuperStar :lol: :mrgreen: .

Jbt, žao mi 5 min potrošenih na temi o dotičnom...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 12 jun 2012, 21:43

Po meni je on jedna od vecih prevara u nogometu sadasnjem :)

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 21:47

GaziHusrevbeg je napisao/la:
maximusdecimus je napisao/la: Azzuri napise da su Francuzi i Spanci imali vise srece od Italijana i da su zato osvojili vise,ja mu odgovorim da su i Italijani imali isto tako srece(penale s Francuzima i Holandjanima,neregularan gol protiv Australije,itd..).šta ti tu nije jasno?
Hoćeš argument, sad ćeš ga dobiti.

Busqets igra u najboljem timu svih vremena, a kad igraš s takvim igračinama, odmah se i ti činiš boljim izdižeš iznad svog prosjeka, vjerovatno iz tog razloga smatraš Busqetsa igračinom, a on je u suštini jedan obični prosjek koji odlično glumi i valja se po terenu. Bio bi idealan za Labudovog jezera, na terenu je prava balerina. Dokaz za ovo što ti pišem je Bojan Krkić, dok je igrao u Barci jedan od najvećih talenata na svijetu, prešao je u Romu i odjednom nigdje ga nema.

Pišeš mi o nekoj pas igri koju ima Busqets, pa i ne imao kad svaku loptu dodaje maksimalno 4 metra od sebe Xaviju ili Iniesti. Ako ćemo onda taj način dodavanja gledati kao odličnu pas igru, onda tu istu karakteristiku posjeduje i Gattuso. Gattuso je bio bolji u defanzivi, što su mu bili i glavni zadaci u igri, za razliku od Busqetsa koji olako ispada 1 na 1, ustvari uglavnom gubi te duele, ponekad ga levate kako stignu. Gatusso je klasični trkač i destruktivac, dok je Busqets klasični glumac. Gattusa ima po čitavom terenu, dok je Busqetsov radijus kretanja od svog kaznenog do centra. Istina Busqets je tehnički potkovaniji igrač, ali zato je Gattuso borbeniji, fizički izdržljiviji, veći trkač i bolji defanzivac, to su tri karakteristike koje ga i čine boljim s obzirom da obojica imaju defanzivne uloge u ekipi.

Ali opet ostajem pri onom svom, da ti nikad nisi Gattusa gledao dok je bio na vrhuncu, ustvari i ne sjećaš se njegovih igara.
navijam za Milan od 1994.,ti me sigurno neces uciti o Milanu i njegovim igracima,budi siguran u to

slucaj Bojana Krkica ne dokazuje nista,jer Krkic nije bio dobar ni u Barceloni(pa zasto bi onda bio u Romi).i Zambrotta je bio u Barceloni i tamo se nije bas proslavio kao ni Krkic u Romi.toliko je bio dobar da su ga najurili nakon dvije sezone i jednog osvojenog španskog superkupa

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.