Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Padovan
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Padovan » 13 sep 2011, 16:51

Za_raju je napisao/la:Pa vi pitari zaista nemate rezona niti karaktera upravo kao i vasa stranaka SDA , pa sta je onda bila utakmica protiv Danske na kosevu sa 10 puta losijom ekipom nego sad koju ima Pajdo????
Zaista ste olicenje Colakovica i Muniba....

Kenan Hasagić ,Emir Spahić,Vedin Musić,Muhamed Konjić,Zlatan Bajramović ,Mirsad Hibić ,Elvir Bolić, Mirsad Bešlija,Vladan Grujić, Bulend Biščević,Sergej Barbarez, Hasan Salihamidžić, Mirko Hrgović, Sasa Papac, Almir Tolja, Jasmin Huric, Haris Alihodzic, Samir Muratovic, Mladen Bartolovic i Elvir Baljic.

Ovo ako je 10 puta slabije ja onda stvarno ne znam :oops:! To su otprlike ti igrači koji su igrali, pa ti sad vidi, ja bi volio da Sušić sad ima na raspolaganju ovakvu ekipu 8-)

Evo pronašao sam i sastav ekipe protiv Danske :D
BiH: Hasagic, Spahic (Baljic 46.), Music, Konjic (Hrgovic 80.), Hibic, Bajramovic (Biscevic 85.), Bolic, Grujic, Barbarez, Salihamidzic, Beslija. Selektor: Blaz Sliskovic
Zaista samo jedna velika fudbalska neznalica ili ko ne gleda realno stvari, može reći da je ovaj sastav 10 puta gori od sadašnjeg, naprotiv ovaj sastav je čak možda bio i bolji.
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 13 sep 2011, 17:02, ukupno mijenjano 1 put.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 13 sep 2011, 17:01

Imajte milosti, frustracije su povelike...
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

mrjasmin
Kontakt:

Post Postao/la mrjasmin » 13 sep 2011, 17:44

juventus 0244 je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:Pa vi pitari zaista nemate rezona niti karaktera upravo kao i vasa stranaka SDA , pa sta je onda bila utakmica protiv Danske na kosevu sa 10 puta losijom ekipom nego sad koju ima Pajdo????
Zaista ste olicenje Colakovica i Muniba....

Kenan Hasagić ,Emir Spahić,Vedin Musić,Muhamed Konjić,Zlatan Bajramović ,Mirsad Hibić ,Elvir Bolić, Mirsad Bešlija,Vladan Grujić, Bulend Biščević,Sergej Barbarez, Hasan Salihamidžić, Mirko Hrgović, Sasa Papac, Almir Tolja, Jasmin Huric, Haris Alihodzic, Samir Muratovic, Mladen Bartolovic i Elvir Baljic.

Ovo ako je 10 puta slabije ja onda stvarno ne znam :oops:! To su otprlike ti igrači koji su igrali, pa ti sad vidi, ja bi volio da Sušić sad ima na raspolaganju ovakvu ekipu 8-)

Evo pronašao sam i sastav ekipe protiv Danske :D
BiH: Hasagic, Spahic (Baljic 46.), Music, Konjic (Hrgovic 80.), Hibic, Bajramovic (Biscevic 85.), Bolic, Grujic, Barbarez, Salihamidzic, Beslija. Selektor: Blaz Sliskovic
Zaista samo jedna velika fudbalska neznalica ili ko ne gleda realno stvari, može reći da je ovaj sastav 10 puta gori od sadašnjeg, naprotiv ovaj sastav je čak možda bio i bolji.
Begovic > Hasagic

Emir Spahic (sada) > Emir Spahic (tada)
Sasa Papac (sada) > Emir Spahic (tada)
Mravac/Pandza < Konjic
Mujdza > Music

Rahimic > Grujic
Lulic < Salihamidzic
Pjanic = Babarez
Bajramovic = Salihovic

Dzeko > Bolic

Sada imamo bolju ekipi, nebitno koliko je bolja. U svakom slucaju je bolja. A da nepricamo o klupi...

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 sep 2011, 17:53

soko je napisao/la:
amho je napisao/la:
fifin coca cola ranking se racuna ovako:

http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Rankings" onclick="window.open(this.href);return false;
komplikovan je obracun... uzima se puno faktora u obzir... utakmice u zadnje 4 godine, jacina takmicenja, jacina protivnika, osvojeni bodovi u utakmici, jacina konfederacije... lista se azurira sluzbeno jednom mjesecno.. ovo sto je objavljeno na football-rankings.com je preliminarna lista - ovako ce izgledati 21 septembra... u obracun nije uzeta jedino utakmica argentina-brazil, medjutim ona nece utjecat' na nasu poziciju...
broj bodova se ne racuna ovako kako je to @soko napisao..da bi se dobio ukupan broj, za svaku utakmicu se mora racunat' posebno svaki mjesec jer utakmice vremenom gube na vrijednosti (ima ih koje ispadaju skroz, ima ih koje prelaze iz jedne u drugu godinu)

uefa ranking se racuna ovako:

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coeff ... oefficient" onclick="window.open(this.href);return false;

uzimaju se rezultati utakmica u posljednja 2 i po ciklusa (kvalifikacije + play off + zavrsnica za posljednja 2 prvenstva (EP i SP) + tekuce kvalifikacije, u omjeru 20% - 40% - 40%.
lista se sluzbeno objavljuje pred zrijeb kvalifikacija, play-offa i zavrsnice EP i koristi se za odredjivanje. Ynosioca...
i ova lista se nalazi na pomenutom portalu preliminarno, jer ima jos utakmica da se igra:

http://www.football-rankings.info/searc ... uro%202012" onclick="window.open(this.href);return false;
Jarane,
Po tome sam ja i izracunao. Naj vazniji su proslih 12 mjeseci. A mi smo igrali 10 utakmica, prosjek je prosjek, znaci tu su vec uracunate sve utakmice. Izgubili, pobjedili, prijeteljska, svjetsko provenstvo sve je uracunato u prosjeku.
Znaci prosjek, X = total/ n , n = broj utakmica. Sad posto je zadnja godina naj vaznija i mi smo tu imali 10 utakmica, n = 10. Imamo trenutno 656 poena, to je X = 656. Izracunas total = X*n = 6560. Onda za naredi mjesec se poveca n = 12, i total se poveca. Podjelis dobijes novi prosjek. Ali posto je broj utakmica u zadnje 4 godine veci, ove nove pobjede ce jos manje znacenja imati, sto ce samo da smanji te poene ili ti prosjek.
Mi smo protiv Bjelorusa dobili nesto kao, vaznost utakmice je 2,5, pobjeda 3, Europa 1, i Bjelorusija je (200-41)/100= 1,59. Pomnozis to i izadje 1185 poena.
Novi prosjek X = (6560+2*1185)/13= 744 poena.
Racunaju se zadnje 4 godine, ali utakmice nisu toliko vazne kao predhodna godina. Al opet, n se povecava i total se povecava stim sto je prosjek 656, sto samo moze da smanji tih 744 poena.
Toliko od mene.
Dobro je to sa 830 poena otprilike. Jer ovo sto je naj vaznije tj proslih 12 mjeseci, luksemburg i francuska ispadaju a tu smo imali samo 540 poena a sad 1285*2 sto nas dovede do nekih 830 do 840 poena. Dobro je eto nas u top 25

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 13 sep 2011, 18:08

@ soko

ovo sto ti radis je procjena, a ne tacan proracun... tacan proracun mozes napravit' samo ako izracunas bodove za svaku utakmicu zasebno... osim toga porazi se ne uzimaju u obzir, jer je jedan od koeficijenata 0...
nema racunanja prosjeka... ekipa koja odigra 20 utakmica, a pobijedi 2 ima isti broj bodova kao ekipa koja odigra 2 utakmice i ostvari obje pobjede... uz pretpostavku da su obje ekipe pobijedile protiv reprezentacija iste snage, iz iste konfederacije u istom takmicenju... ovaj preliminarni proracun i ranglista koja je objavljena je tacna...

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 sep 2011, 18:19

amho je napisao/la:@ soko

ovo sto ti radis je procjena, a ne tacan proracun... tacan proracun mozes napravit' samo ako izracunas bodove za svaku utakmicu zasebno... osim toga porazi se ne uzimaju u obzir, jer je jedan od koeficijenata 0...
nema racunanja prosjeka... ekipa koja odigra 20 utakmica, a pobijedi 2 ima isti broj bodova kao ekipa koja odigra 2 utakmice i ostvari obje pobjede... uz pretpostavku da su obje ekipe pobijedile protiv reprezentacija iste snage, iz iste konfederacije u istom takmicenju... ovaj preliminarni proracun i ranglista koja je objavljena je tacna...
Pa i jeste samo procjena ali sa tom procjenom ja cu biti blizo. A to za poraze nije tacno evo jer jeste prosjek i te se nule racunaju u sumu koja se djeli sa brojem odigranih utakmice. U tvom primjeru bi recimo taj tim sto je odigrao samo 2 utakmice bi bio daleko bolji na toj listi

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 13 sep 2011, 18:24

soko je napisao/la:
amho je napisao/la:@ soko

Pa i jeste samo procjena ali sa tom procjenom ja cu biti blizo. A to za poraze nije tacno evo jer jeste prosjek i te se nule racunaju u sumu koja se djeli sa brojem odigranih utakmice. U tvom primjeru bi recimo taj tim sto je odigrao samo 2 utakmice bi bio daleko bolji na toj listi
upravu si... do mene je...

nihco

Post Postao/la nihco » 13 sep 2011, 19:21

nema dileme da je ova generacija jaca od one s danskom.onda smo imali, prakticno, tri igraca koji su igrali na visokom nivou ,salihamidzica, barbareza i bajramovica, ostali su bili ili mladi i neiskusni ili potroseni i pred penzijom.
definitivno,onaj spahic i onaj papac su bili daleko od danasnjih, plus igraci iz bih premijer lige koji, realno, nisu bili puno bolji od danasnjih.
mozda u sezoni 99/00, da smo imali reprezentaciju koja je bila ,bar na papiru, ravna ovoj, iako s kracom klupom.
steta sto skoro nikada nisu bili kompletni i imali lose vodstvo.
Sent from my Commodore 64

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 sep 2011, 20:13

Ne trebamo sad porediti dvije, zaista sjajne generacije naše reprezentacije. Mada, ako ćemo realno, unatoč približnosti kvaliteta, fudbal je napredovao posljednjih godina i smatram da je ovo naša zlatna generacija. Džeko, Pjanić, Spahić, Misimović, Salihović, Ibišević, Begović i co. su stvarno impresivno i ugodno nas iznenađuju iz dana u dan. Realno je očekivati plasman na Euro (a što da ne i direktno?). ;)

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 13 sep 2011, 21:52

Nimla_RZ je napisao/la:ZA SVE KOJI ŽELE U FRANCUSKU!!!

215 KM autobusom, bez ulaznice za utakmicu!

http://www.****.ba/sport/fra-bih3.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Šta malo da prošetaju po Parizu ? :mrgreen:
Livin' La Vida Loca ;)

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 13 sep 2011, 22:08

BH Patriot je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:ZA SVE KOJI ŽELE U FRANCUSKU!!!

215 KM autobusom, bez ulaznice za utakmicu!

http://www.****.ba/sport/fra-bih3.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Šta malo da prošetaju po Parizu ? :mrgreen:
To posebno središ :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

nero071
Kontakt:

Post Postao/la nero071 » 13 sep 2011, 22:39

imaju li neki arazmani za let u Paris ??!
R.I.P. Vedran Puljic 04.10.2009
R.I.P. Admir Bjelak 05.10.2010

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 13 sep 2011, 23:04

Na kojoj poziciji igra Sanel Jahic za Apoel? Momak igra u ligi sampiona (tendencija pozitivna) i moze sigurno pomoci u utakmici protiv Francuske. Najdraze bi mi bilo kada bi ga mogli koristiti na mjestu stopera protiv Francuske.?

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 13 sep 2011, 23:06

Anti NWO je napisao/la:Na kojoj poziciji igra Sanel Jahic za Apoel? Momak igra u ligi sampiona (tendencija pozitivna) i moze sigurno pomoci u utakmici protiv Francuske. Najdraze bi mi bilo kada bi ga mogli koristiti na mjestu stopera protiv Francuske.?
jahic je sjajan igrac, ali ne igra bas puno, tako da sumnjam da ce dobit poziv za slj. tekme....prije njega zovnuo bih cocalica i anela hadzica (sredjuju se papiri za njeg)...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 13 sep 2011, 23:08

nero071 je napisao/la:imaju li neki arazmani za let u Paris ??!
Ima, eto ja sam ti link postavio gore iznad... Oko 1000 KM ti je avion, i smještaj, al bez karte :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 13 sep 2011, 23:13

Igro je danas pola sata a bio je dugo povrijeden. Toliko Misimovic odigra u 5 utakmica pa je dobio poziv selektora. Plus Jahic igra za klub koji nastupa u najjacem takmicenju na svijetu, prema tome...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 13 sep 2011, 23:20

Anti NWO je napisao/la:Igro je danas pola sata a bio je dugo povrijeden. Toliko Misimovic odigra u 5 utakmica pa je dobio poziv selektora. Plus Jahic igra za klub koji nastupa u najjacem takmicenju na svijetu, prema tome...
jeli poslije white russia ti imas nesto prigovorit misketu ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

nihco

Post Postao/la nihco » 13 sep 2011, 23:33

jahic nikada nije podbacio u reprezentaciji,cak sta vise ,ima prilicno dobru statistiku. cim se izbori za prvih 11 trebalo bi ga pozvati. ,doduse, prosla polusezona mu nije bila sjajna ,bio je dugo povrijedjen, no on je bar provjeren igrac, a i liga sampiona nije za baciti.
Sent from my Commodore 64

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 14 sep 2011, 02:05

Jahic je najbolja alternativa Rahimu,Zahiru,a bogami i Papcu na lijevoj strani. Ne znam samo koliko ima godina,oko 30?
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 14 sep 2011, 18:09

ovo je prejako mati mila sta neces vidjet :D :D

" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.