Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

zicer
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la zicer » 24 mar 2012, 20:38

DRHAUSE je napisao/la:
FCS je napisao/la:Koliko sam ja skontao ako pobjede domaćini, onda je priča domaćimska liga. Ako dobiju gosti naštimano :roll:
Ma budale nemaju pametnija posla od gladiti m... i smišljati teorije zavjere. :arrow:
prijatelju kad vidis kako su se prije 3-4 godine utakmice dogovarale na dvolisnicama uz pecate klubova, onda je itekako moguce da su utakmice nastimane..jednostavno se igra i na foru, nama sada treba a vama kad bude pustamo 100%. prije 2 godine Celik pobjedjuje Slaviju u zadnjem kolu za opstanak u ligi, gdje se njihovi igraci bukvalno sklanjaju i pustaju igrace do gola. zasto ovo sad ne bi bilo usluga za uslugu? o trokutima ne bih nista pricao, a nista me ne bi cudilo... :roll:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 24 mar 2012, 22:30

Ako vam je smijesna liga, idite gledajte spansku, englesku i boli me qrc koju vec... samo nemojte nama koji volimo ovu ligu i pratimo soliti pamet

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 25 mar 2012, 10:14

zicer je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:
FCS je napisao/la:Koliko sam ja skontao ako pobjede domaćini, onda je priča domaćimska liga. Ako dobiju gosti naštimano :roll:
Ma budale nemaju pametnija posla od gladiti m... i smišljati teorije zavjere. :arrow:
prijatelju kad vidis kako su se prije 3-4 godine utakmice dogovarale na dvolisnicama uz pecate klubova, onda je itekako moguce da su utakmice nastimane..jednostavno se igra i na foru, nama sada treba a vama kad bude pustamo 100%. prije 2 godine Celik pobjedjuje Slaviju u zadnjem kolu za opstanak u ligi, gdje se njihovi igraci bukvalno sklanjaju i pustaju igrace do gola. zasto ovo sad ne bi bilo usluga za uslugu? o trokutima ne bih nista pricao, a nista me ne bi cudilo... :roll:
Vrlo je moguće da je vraćena usluga za uslugu u ovom slučaju, ali kad pogledamo generalno opet mislim da liga napreduje.Da je kojim slučajem prije 2-3 i više godina Velež (kojem nisu prijeko potrebni bodovi) dobijo Slaviju (kojoj gori pod nogama) u Sarajevu, bukvalno bi bilo mrtvih glava.Puno je manje domaćih pobjeda, kojih je u jednom momentu bilo i 90% i stvarno više liga nije imala nikakvog smisla.Ko će pratiti ligu u kojoj znaš unaprijed sve ishode, nikome to nije zanimljivo.Danas ćemo pratiti tekmu Veleža i Sarajeva da vidimo ima li išta tu sumnjivo i nadam se da ovi teoretičari neće biti u pravu.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 mar 2012, 13:10

Nakon 18.kola( još 2 tekme) neke stvari su se koliko toliko iskristalisale u PL...Željo je,pa ajmo reći već 70% šampion,za mjesta u Evropi boriće se ŠB,Borac,Sarajevo,Olimpik i Zrinjski,biće krljanje do kraja :D ...Mirna sredina tabele i spokojan hod do kraja prvenstva imaće Zvijezda,Čelik,Velež i najvjerovatnije Sloboda koja je malo stala na noge i mislim da se neće boriti za opstanak iako je na početku sezone sve ukazivalo na taj scenario. A za opstanak će biti "veselo" :lol: :mrgreen: Veoma zanimljiva borba će da se vodi do 30 kola...Kandidati za ta dva mjesta su po meni GOŠL,moj Rudar nažalost :x :roll: ,Leotar,Travnik,Kozara,Slavija kao i što tabela kaže sama po sebi.Sve ekipe imaju do kraja po 6 utakmica na strani i 6 kući,to jest još 36 bodova u opticaju....i po meni ekipa koja uspije od sad pa do 30 kola da osvoji 20 bodova sigurno ostaje u ligi....biće velika gužva na kraju.Gledajući na raspored mislim da Kozara ima najteži jer su domaćini(Velež,Sarajevo,ŠB,Travnik,Olimpik,Zvijezda) a u goste idu (Slavija(konkurent),Čelik,Leotar(konkurent),Rudar P (konkurent),Zrinjski,Željezničar) i oni ako osvoje 15 bodova do kraja trebaju pjevati borbene,a bojim se da to neće biti dovoljno za opstanak.. :roll: ..GOŠK i Travnik imaju poprilično povoljan raspored do kraja i mislim da će prije svega GOŠK da opstane,a Travnik ima izuzetno povoljan raspored na Piroti(Zvijezda,Sloboda,Velež,Sarajevo,Leotar,Rudar P) a imaju i "lakša" gostovanja GOŠK-u,Slaviji,Kozari gdje bi mogli iščupati koji bod,tako da mislim da imaju poprilične šanse za opstanak.Znači pored Kozare za koju (nažalost) mislim da će izgubiti status Premijerligaša,u najtežoj situaciji su moj Rudar P :x ,Leotar i Slavija...gledajući raspored ove 3 ekipe do kraja,kad se sve sabere i oduzme,predvidi,prognozira izgleda će se Slaviji obiti o glavu što u jesenjem djelu prvenstva nisu imali bar još koji bod više .....
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Re: 18.kolo Premijer Lige BiH

Post Postao/la defender » 25 mar 2012, 16:52

Čelik - Slavija 1 1:2
Velež - Sarajevo X2 0:0
GOŠK Gabela - Kozara Gradiška 1X 0:0
Sloboda Tuzla - Leotar 1 2:1
Borac Banja Luka - Široki Brijeg 1X 0:0
Zvijezda - Rudar Prijedor 1 2:0
Željezničar - Travnik 1 1:0
Olimpic - Zrinjski X 3:0

6/8

benfica1923
Kontakt:

Post Postao/la benfica1923 » 25 mar 2012, 16:54

A sta ova BHT-1 prenosi.........kakva je ovo utamica danas........Velez-Sarajevo....katastrofa......ovo je samo dokaz kakva je ova liga............

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 25 mar 2012, 17:02

Haver ! je napisao/la:GOŠK neće pobjediti 100%, ja cu racKu odsječ' ako oni sutra dobiju Kozaru. Euforija trese.
Preživio ! :D

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 25 mar 2012, 17:16

Kako loša pozicija kamera u Vrapčićima, mala visina, ništa nisam vidio kako treba, raspored igrača, ko šta igra ondje?! I kamerman, ka*ina živa, Haris pogađa prečku Sarajeva on prikazuje pomoćnog sudiju :lol:
Čelik Zenica 1945

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 25 mar 2012, 17:17

defender je napisao/la:Čelik - Slavija 1 1:2
Velež - Sarajevo X2 0:0
GOŠK Gabela - Kozara Gradiška 1X 0:0
Sloboda Tuzla - Leotar 1 2:1
Borac Banja Luka - Široki Brijeg 1X 0:0
Zvijezda - Rudar Prijedor 1 2:0
Željezničar - Travnik 1 1:0
Olimpic - Zrinjski X 3:0

6/8

Dvije fule na tri dvoznaka u osam parova. Odustani

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 mar 2012, 17:18

Ja ocekujem banovanje svih prognozera koji su rekli da Sarajevo 'mora' dobiti ovo kolo,jer je,aman,tu neki sistem namjestanja,prodavanja i sl. Lijep pozdrav administraciji ;)

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 25 mar 2012, 17:22

Dakle mi ako ne zijanimo sad u Mostaru i uzmemo 2 kuci mislim da je pitanje prvaka rjeseno.8 boba bjezimo Sirokom stim da ako budemo imali isto bodova imamo bolji medjusobni skor tako da im bjezimo prakticki 9 bodova sto je vrlo tesko dostic.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 mar 2012, 17:23

aleksandar_veliki je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ja ocekujem banovanje svih prognozera koji su rekli da Sarajevo 'mora' dobiti ovo kolo,jer je,aman,tu neki sistem namjestanja,prodavanja i sl. Lijep pozdrav administraciji ;)
Malo bi nas ostalo na forumu, li sad ce se pojaviti neki cetvrti ili peti klub koji je tu u talu
Ma znam,ali sam namjerno napisao ovakav post,jer mi ih je vise preko glave i njihovog trazenja razloga u porazima ekipe,a nikada ne pogledaju u svoju 'avliju' ;)

Robijas007
Kontakt:

Post Postao/la Robijas007 » 25 mar 2012, 17:31

Robijas007 je napisao/la:Čelik -Slavija 1 ....naravno predvidjam pobjedu svoje ekipe ali treba bit oprezan,davljenici često znaju bit opasni

Olimpic-Zrinjski 1....po meni bi trebali vukovi uzet pobjedu,Zrinjski je van forme,što je pokazala i utakmica sa Čelikom

Zvijezda-Rudar 1....Zvijezda bodom sa Pecare pokazala da je u dobroj formi,Rudar poslije knock-outa od Želje nema šta tražit u Gradačcu

Velež-Sarajevo....X ma kakvi trokutovi,ovo je najizglednije da bude neriješeno

Željezničar-Travnik....1 najsigurniji par,za kladioničare ;) Željo rutinski dobija,mada komšijama želim da prekinu Željinu seriju :mrgreen:

Borac-Široki....2 ovo vidim kao moguće iznenadjenje,Borac u krizi definitivno,loše igraju,trenutno Široki u boljoj formi ;)

Gošk-Kozara...X Gabeljani osokoljeni pobjedom na Koševu,ali prema meni,nema pobjednika ovdje

Sloboda-Leotar...1 Leotar mozda u boljoj formi trenutno,ali ovo Sloboda jednostavno mora dobit
Čelik i Borac fulao ;) prvi put ovako prognoziram,nije lose :mrgreen:
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

ForzaZrinja
Kontakt:

Post Postao/la ForzaZrinja » 25 mar 2012, 17:34

sve sam x-eve skino osim zrinje

TheAlchemistRD07
Kontakt:

Post Postao/la TheAlchemistRD07 » 25 mar 2012, 17:58

TheAlchemistRD07 je napisao/la:Čelik - Slavija ... 1 - Slavija pre-preloša. Ne znam da l' su ona 3 boda iz Gabele bila sreća, namještaljka ili...? Čelik pokazao da je dosta jaka ekipa na gostovanju Pod Bijelim Brijegom.

Velež - Sarajevo ... 1x Velež i moja Zvijezda imaju isto bodova. Male su šanse Veležu za europe ali mislim da će bar se potruditi da završe na što višoj poziciji. Mada Sarajevo koje je pokazalo dobru igru u Tuzli mora se iskupiti za poraz na Koševu ali mislim da im je X max.

GOŠK - Kozara ... 1 Kozara bunker ali mislim da ce ovo GOŠK uzeti minimalno uz malu mogućnost X-a

Sloboda - Leotar ... 1 Slobodi je ova

Borac - Široki Brijeg ... 1 Borac nakon njihove popularne "trojke" :mrgreen: mora dobiti, Široki Brijeg je ove sezone jako dobar, bez obzira na prosuta 2 boda protiv Zvijezde, ali ipak mislim da nisu dovoljno kvalitetni da ovaj put u BL išta više od X-a urade. Stavio sam 1 jer je najrealniji, a Borac je puno bliži pobjedi nego što je ŠB bliži nerješenom rezultatu.

Zvijezda - Rudar ... 1 Nadam se da igrači nisu odletili u nebesa. Ako nisu, po ko zna koji put ćemo rastavit Rudarov bunker sa kojim redovno dolaze u Gr.

Željezničar - Travnik ... Ne vjerujem da je išta osim 1 ovdje moguće...

Olimpic - Zrinjski ... 1x - Olimpic u borbi za Europu bez prava na kiks na domaćem terenu. X samo zbog respekta prema Zrinjskom koji sam uvijek imao jer su kvalitetna ekipa uvijek bili.

Nije loše xD

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 25 mar 2012, 18:02

SIR je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Olimpic - Zrinjski - 1X, Olimpic neće izgubiti i bliži je pobjedi, ali ni Zrinjski nije bez šansi.

Zvijezda -Rudar P. - 1, Zvijezda pobjeđuje.

Borac-Siroki -2, Mislim da će Široki ovo uzeti i ostati u utrci za Željom. Iako bih volio da bude obrnuto ili da se završi miroljubivo. Borac odigrao tri loše utakmice, Kozara, Željo, Leotar. Borac je definitivno u krizi igre iako su mu rezultati bolji od prikazanog.

Zeljeznicar -Travnik 1, Željo kvalitetniji.

Velez -Sarajevo 1, Sarajevo u krizi. Nema sredine, nema igre. Promjenilo dosta igrača i trebaće im vremena da se ukomponuju.

GOŠK - Kozara X, najbliži remi. Gošk je ove godine dosta loš. Dopustili su da zijane od najlošije Slavije.

Sloboda - Leotar 1, najsigurniji par kola.

Čelik - Slavija 1, isto kao i par ispred.
Bitno je da si ti naglasio da smo mi u krizi ma ja to je najvaznije komso! :D
@SIR,
Poštujem te kao korektnog forumaša. Misliš li i dalje da Sarajevo nije u krizi i nakon današnje utakmice. Igra, objektivno, niđe veze. Moje mišljenje. Ukoliko misliš drugačije, poštujem tvoje mišljenje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 25 mar 2012, 18:28

nezna se tko je gori zrinjski,sarajevo ili borac a bore se za europu :D
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 25 mar 2012, 18:34

kako igraju ne bi me cudilo i da se zvijezda ukljuci u borbu za Evropu, uglavnom bice svega do kraja Zeljo je malo izdvojen u vrhu, celik i velez ni gore ni dole svi ostali se bore

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 25 mar 2012, 18:38

Baltazar je napisao/la:kako igraju ne bi me cudilo i da se zvijezda ukljuci u borbu za Evropu, uglavnom bice svega do kraja Zeljo je malo izdvojen u vrhu, celik i velez ni gore ni dole svi ostali se bore
ma olimpic se isto ukljucio u borbu za europu,ispod nas su bod,a slijedecu takodjer kuci igraju ako se ne varam
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 25 mar 2012, 18:41

Kod nas treba uvest samo jedan preduslov za dobijanje licence. Da svaki tim ima normalan teren i infrastrukturu za odrzavanje istog. Ako nista da svak ima vjestacku podlogu. Jer gledajuci ono danas u Vrapcicima ono nisu bili normalni uslovi. Onako neravna teren ,i jos vjetar, ni Messi se ne bi snasao !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.