Mislis De Rossi na DMC a Pirlo i X na CM-u ? Ja bi volio da se igra bez klasicnog AMC sa 2 krila i balotelijem u sredini ..30Scudetta je napisao/la:Ma vezni red se zna 99%... DMC-Pirlo ispred CM-ovi Marchisio i De Rossi a kao AMC Montolivo ili u nekim kombinacijama Seba.... Ovo je ako bude baklava formacija koju dosta forsira Prandeli...Huska je napisao/la:Bit ce zanimljivo vidjeti koga ce Cesare izabrati za vezni red, mala je razlika izmedju igraca, svi su tu negdje, jedino je Pirlo siguran
Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Reprezentacija Italije
i ja bi volio da igra sa 2 krila, ali ako ce se vec odluciti za romb, onda bolje da taj AMF bude Giovinco, nesto mi Montolivo ne djeluje da je u narocitoj formi, iako oni sto su neprimjetni cijelu sezonu cesto zablistaju na velikom takmicenju 

Eh ovako da malo analiziramo nasu ekipu znaci vjerovatno :
-------------------Buffon-------------------
-Maggio---Chiellini-Barzaglio---Criscito-
-------------------Pirlo-----------------------
-------------De Rosi---Marchisio-----------
----------------Montolivo(mozda Giovinco)--
--------------Cassano---Di Natale(Balloteli)--
golman-rijeci su suvisne
bekovi-dobri i u defanzivi i u ofanzivi
stoperi-snazni ,jedina mana im je brzina tako da ce vjerovatno defensive line biti deep
sredina:Pirlo kao i Buffon jedino da se nije malo umorio tokom ove burne sezone ,De Rosi odlican fudbaler zna dati pas a zna odigrat dobro i u defanzivi ,Marchisio veoma zahvalan igrac,Montolivo nesto slicno kao De Rosi
napad-najslabija karika ovog tima.Cassano je odlican fudbaler ali gotovo cijelu sezonu nije igrao , Di Natale vec usao u godine ,Baloteli znamo njegov problem ,eh sada Giovinco ne znamo da li je on spreman da preuzme ulogu glavnog igraca jer jos uvijek treba da se pokaze na velikoj sceni ,odlican je on u Italiji ali kakav ce biti u Evropi

-------------------Buffon-------------------
-Maggio---Chiellini-Barzaglio---Criscito-
-------------------Pirlo-----------------------
-------------De Rosi---Marchisio-----------
----------------Montolivo(mozda Giovinco)--
--------------Cassano---Di Natale(Balloteli)--
golman-rijeci su suvisne
bekovi-dobri i u defanzivi i u ofanzivi
stoperi-snazni ,jedina mana im je brzina tako da ce vjerovatno defensive line biti deep

sredina:Pirlo kao i Buffon jedino da se nije malo umorio tokom ove burne sezone ,De Rosi odlican fudbaler zna dati pas a zna odigrat dobro i u defanzivi ,Marchisio veoma zahvalan igrac,Montolivo nesto slicno kao De Rosi
napad-najslabija karika ovog tima.Cassano je odlican fudbaler ali gotovo cijelu sezonu nije igrao , Di Natale vec usao u godine ,Baloteli znamo njegov problem ,eh sada Giovinco ne znamo da li je on spreman da preuzme ulogu glavnog igraca jer jos uvijek treba da se pokaze na velikoj sceni ,odlican je on u Italiji ali kakav ce biti u Evropi

"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Prandelli kaže da ga manje zabrinjava Chiello od Montoliva koji i dalje ima probleme sa povredom.
Ne znam kakvi su mu planovi, ali ako se ne varam za 4-5 dana će izaći zvanični spisak, a igrač je nespreman, mada mislim da će ga ipak povesti.
Špekuliše se da će Diamantia voditi, za mene senzacija, jer vjerovatno ni minute neće igrati, ali vidjet ćemo.
Ne znam kakvi su mu planovi, ali ako se ne varam za 4-5 dana će izaći zvanični spisak, a igrač je nespreman, mada mislim da će ga ipak povesti.
Špekuliše se da će Diamantia voditi, za mene senzacija, jer vjerovatno ni minute neće igrati, ali vidjet ćemo.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
a koga će zvati ako ne bude zvao montoliva? ko ima na toj poziciji? gio igra više ofanzivnije zar ne? nije sad da je montolivo bio nešto povrijeđen pola godine i da nije toliko igrao. treba mu malo i bit će spreman. počeo je kako sam čitao zaseban trening kako bi bio fit, slično kao i chiellini.
da budem iskren po prvi puta nakon niza godina italijani neće biti moji favoriti više ću navijati za hrvatsku kada već nas nema na euru ali isto tako gajiti simpatije prema italiji. imaju dobru ekipu. možda na papiru nije to ko 2006. ali ima tu nekoliko majstora koji su u stanju svakome zagorčati život.
da budem iskren po prvi puta nakon niza godina italijani neće biti moji favoriti više ću navijati za hrvatsku kada već nas nema na euru ali isto tako gajiti simpatije prema italiji. imaju dobru ekipu. možda na papiru nije to ko 2006. ali ima tu nekoliko majstora koji su u stanju svakome zagorčati život.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- IlPrincipe
- Kontakt:
- senad_flamin
- Kontakt:
Vijest od prije nekoliko minuta
Chiellini and Montolivo Resonance ok
(ANSA) - FLORENCE, May 26 - Giorgio Chiellini and Riccardo Montolivo have now advanced to the MRI and controls originally scheduled for Monday 'next:'' The response showed improvements for both'' said Professor Enrico Castellacci, which has explained that'' it will take 'a few more days for further improvements in terms of clinical and radiographic''. Both are selling off Chiellini and Montolivo muscle injuries remedied in the final season.
-RIVALDO-
Selektor Cesare Prandelli je tokom treninga kombinirao s formacijom 4-3-1-2. Ispred golmana Gigija Buffona stajao je odbrambeni zid kojeg su činili Christian Maggio, Andrea Barzagli, Angelo Ogbonna i Domenico Criscito (u tom pogledu treba reći da je po strani trenirao Giorgio Chiellini, sigurna Prandellijeva opcija u odbrani).
U veznom redu su bila dvojica igrača Juventusa, Andrea Pirlo i Claudio Marchisio, te Romin Daniele De Rossi. Ispred napadačkog dvojca, Marija Balotellija i Antonija Cassana, je stajao Riccardo Montolivo.
Vrijeme će uskoro pokazati hoće li u istim konturama Prandelli izvesti sastav i u utorak, kada Italija igra prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga.
U veznom redu su bila dvojica igrača Juventusa, Andrea Pirlo i Claudio Marchisio, te Romin Daniele De Rossi. Ispred napadačkog dvojca, Marija Balotellija i Antonija Cassana, je stajao Riccardo Montolivo.
Vrijeme će uskoro pokazati hoće li u istim konturama Prandelli izvesti sastav i u utorak, kada Italija igra prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga.
- IlPrincipino
- Kontakt:
ništa od Eura za Criscita..ostaje u Italiji da sve ovo razjasni...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ako je umiješan u namještanje utakmica, treba ga nabiti nogom i to je to.IlPrincipino je napisao/la:ništa od Eura za Criscita..ostaje u Italiji da sve ovo razjasni...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Sutra otpadaju još dva imena:
PORTIERI: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (Paris St. Germain).
DIFENSORI: Ignazio Abate (Milan), Federico Balzaretti (Palermo), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Angelo Obinze Ogbonna (Torino), Andrea Ranocchia (Inter).
CENTROCAMPISTI: Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St.Germain), Antonio Nocerino (Milan), Andrea Pirlo (Juventus).
ATTACCANTI: Mario Barwuah Balotelli (Manchester City), Fabio Borini (Roma), Antonio Cassano (Milan), Mattia Destro (Siena), Antonio Di Natale (Udinese), Sebastian Giovinco (Parma).
PORTIERI: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (Paris St. Germain).
DIFENSORI: Ignazio Abate (Milan), Federico Balzaretti (Palermo), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Angelo Obinze Ogbonna (Torino), Andrea Ranocchia (Inter).
CENTROCAMPISTI: Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St.Germain), Antonio Nocerino (Milan), Andrea Pirlo (Juventus).
ATTACCANTI: Mario Barwuah Balotelli (Manchester City), Fabio Borini (Roma), Antonio Cassano (Milan), Mattia Destro (Siena), Antonio Di Natale (Udinese), Sebastian Giovinco (Parma).
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Ovo je solidan tim, Prilo i Buffon prve violine repke, prvenstveno to mislim zbog iskustva koje imaju...braco je napisao/la:Selektor Cesare Prandelli je tokom treninga kombinirao s formacijom 4-3-1-2. Ispred golmana Gigija Buffona stajao je odbrambeni zid kojeg su činili Christian Maggio, Andrea Barzagli, Angelo Ogbonna i Domenico Criscito (u tom pogledu treba reći da je po strani trenirao Giorgio Chiellini, sigurna Prandellijeva opcija u odbrani).
Ta slicica ne postoji. Popunio Italijane, ostalo jos 73 slicica do popunjavanja albuma.IlPrincipe je napisao/la:
U napadu su im Di Natale, Balotelli, Giovinco, Osvaldo i Pazzini.

edit: jubilarni 5000. post
- IlPrincipe
- Kontakt:
@MaGiCa - znam ovo su oni njemu naknadno uradili jer su mislili da zbog one bolesti neće biti spreman za Euro ali eto hvala Bogu sve je uredu i Fantantonio predvodi Italijane 

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Sa spiska, po meni otpadaju Diamanti/Giacherrini/Borini
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
umjesto Criscita treba zovnuti Santona!
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
- IlPrincipino
- Kontakt:
čudno je skroz što i nije dobio poziv...jest malo imao na početku sezone problema ali do kraja je letio...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Criscito, Astori, Bocchetti, Schelotto, Cigarini, Verratti i Viviano su otpali sa spiska od 32 igraca i sada je tu ostalo 25 igraca, za prijateljsku tekmu sutra u Parmi protiv Luksemburga
Najvjerovatnije Giaccherini i Diamanti bi trebali jos otpasti sa ovog spiska od 25
Moguca formacija i prvih 11 protiv Spanaca

Najvjerovatnije Giaccherini i Diamanti bi trebali jos otpasti sa ovog spiska od 25

Moguca formacija i prvih 11 protiv Spanaca

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
ako će Motta igrat tu poziciju onda Buffon komotno može u napad 

Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
- IlPrincipino
- Kontakt:
baš to...
smiješno mi je to...ne svidja mi se ni što se Montolivo stavlja na tu poziciju..ima Giovinco...
Montolivo ove sezone bio lošiji od Rigonia, Lodija, ...
čudno mi je što je i dobio poziv...ali et Fiorentina i tako to...
smiješno mi je to...ne svidja mi se ni što se Montolivo stavlja na tu poziciju..ima Giovinco...
Montolivo ove sezone bio lošiji od Rigonia, Lodija, ...
čudno mi je što je i dobio poziv...ali et Fiorentina i tako to...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.