Ligue 1
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Francuska liga
Glupo je uspoređivat sada i prije, i tada je bilo teško, jer nisu bili igrači ovako spremni, sve u svoje vrijeme... Svak svoje brani, al opet, tačno je što je BIHfan rekao, Marseille ima sreće pa je i Boredaux i Lyon izmoren i teško igraju tekme sad, pa on ima slobodan prostor da dođe do titule, al opet, ko je kriv Lyonu i Boredeauxu na tom umoru ?! Nije sigurno Marseille, tako da...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Uvijek je tesko osvojit CL, bilo to 1960. ili 2010. Ti poredis Crvenu Zvezdu danas i tada. Danas svaki igrac nasih balkanskih liga prvom prilikom ide u europu, za parama... a prije su klubovi popud Zvezde bili krcati vrhunskim igracima.BIHfan je napisao/la:najveci luzeri...marseille_unique je napisao/la:smijesno, mi ce mo uvijek ostati najveci![]()
Zahvalite se Bogu sto su u Lyonu i Bordou izmoreni igraci,igraju citavo proljece Evropu,dok ste vi jos dok je zima bila ispali iz nje,inace bi druga prica bila.A to da ste vi opet jaci i to blabla sto se osvojili prvi LP od Francuskoih timova je smijesno,teze je sad osvojiti Ligu Prvaka neg npr 1996 godine,samo treba napomenut da je jedna Crvena Zvezda u to vrijeme osvojila Ligu Prvaka.
Prije LS izbacis tri cetiri kluba i eto te u finalu.
I to veliki klubovi su na pocetku uvijek dobivali slabije klubove zbog koefcijenta mada nije bilo napisano pravilo.
Zvjezda realno gledajuci do polufinala onda nisu ni imali nekog zesceg protivnika.
To sto su nasi klubovi imali dobrih igarca mozemo zahvaliti zakonu koji nije dozvoljavao da ide ispod 28 godina u Evropu.
Naravno da je mnogo teze doci do titule sad nego prije.
Prije je bio samo jedan tim iz velikih liga a sad ih ima i po cetiri.
Plus sto umjesto 8 ili 10 tekmi do finala sad moras imati i 13 a prije par godina je to bilo i vise.
@Gunners nije niko ni marsellu ''najvecem''
kriv sto ga svi isamaraju iz evropskih kupova na pocetku i umjesto da umoci koji milioncic od Uefe on mora cekati 17 godina da svi ''poskapaju'' nebi li i ovi sta od pehara digli ako nista barem u Francuskoj ligi.
Za tih 17 godina i Lyonu i Bordou ''haman dodijalo'' osvajati pa rekose hajde neka malo i Marso sta ubode.. sevap je.
I to veliki klubovi su na pocetku uvijek dobivali slabije klubove zbog koefcijenta mada nije bilo napisano pravilo.
Zvjezda realno gledajuci do polufinala onda nisu ni imali nekog zesceg protivnika.
To sto su nasi klubovi imali dobrih igarca mozemo zahvaliti zakonu koji nije dozvoljavao da ide ispod 28 godina u Evropu.
Naravno da je mnogo teze doci do titule sad nego prije.
Prije je bio samo jedan tim iz velikih liga a sad ih ima i po cetiri.
Plus sto umjesto 8 ili 10 tekmi do finala sad moras imati i 13 a prije par godina je to bilo i vise.
@Gunners nije niko ni marsellu ''najvecem''

Za tih 17 godina i Lyonu i Bordou ''haman dodijalo'' osvajati pa rekose hajde neka malo i Marso sta ubode.. sevap je.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
idem malo u off, al' sto se tice kvaliteta LSa, mozda je veci kvalitet danas, al' prije je to takmicenje imalo posebni sarm, npr. jedna steaua je mogla biti u vrhu tog takmicenja par puta, zvezda osvoji igrajuci kvalitetan nogomet etc etc. a danas nema mjesta za "manje" klubove i samo novac vlada, dovoljno govori cinjenica da je ove godine od 16 timova u osmini finala 13 bilo iz liga petice! iskreno receno nikad nebi volio vidjeti svoj klub u ovome takmicenju, samo veci dugovi i da moraju dovodit neke placenike da igraju
. vec bili smo vec jednom u europi, vidili kako je i dovidenja

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Da, sada je Plattini malo "upakovao" ovo sve. Ali, sad je malim klubovima omogućeno samo učestvovati(tu i tamo nekome otkinuti bod i to je to), ali nisu ni približno koknurentni kao što bi to bili prije x godina. Činjenica je da je besparica dovela do ovoga. Pazi, igrači odlaze da bi igrali u Belgijskoj 2. ligi, Njemačkoj 2, Engleskoj 2 ligi iako tako neće vidjeti Evropu, ali će barem napuniti džep(što je sasvim razumljivo).steve-o je napisao/la:idem malo u off, al' sto se tice kvaliteta LSa, mozda je veci kvalitet danas, al' prije je to takmicenje imalo posebni sarm, npr. jedna steaua je mogla biti u vrhu tog takmicenja par puta, zvezda osvoji igrajuci kvalitetan nogomet etc etc. a danas nema mjesta za "manje" klubove i samo novac vlada, dovoljno govori cinjenica da je ove godine od 16 timova u osmini finala 13 bilo iz liga petice! iskreno receno nikad nebi volio vidjeti svoj klub u ovome takmicenju, samo veci dugovi i da moraju dovodit neke placenike da igraju. vec bili smo vec jednom u europi, vidili kako je i dovidenja
![]()
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
to je to. gledam historiju europski kupova i vidi se kako su prije mogli igrati do kraja recimo klubovi iz madjarske, poljske, rumunije, jugoslavije, ceske, skotske, belgije itd. a danas dodje jedan dinamo u grupnu fazu ELa i samo to se racuna ko' uspjeh..Monolog je napisao/la: Da, sada je Plattini malo "upakovao" ovo sve. Ali, sad je malim klubovima omogućeno samo učestvovati(tu i tamo nekome otkinuti bod i to je to), ali nisu ni približno koknurentni kao što bi to bili prije x godina. Činjenica je da je besparica dovela do ovoga. Pazi, igrači odlaze da bi igrali u Belgijskoj 2. ligi, Njemačkoj 2, Engleskoj 2 ligi iako tako neće vidjeti Evropu, ali će barem napuniti džep(što je sasvim razumljivo).
- mexy_whites
- Kontakt:
A i ovaj Auxerre se gura na put za LS.iako je ocito da ce ispasti ko' fisek kako neko rece.Ako se tamo nadje.
Neko ima potpis od forumasa,koji kaze ako ovaj ode u LS,prestajem pratiti fudbal.
I u pravu je.

Neko ima potpis od forumasa,koji kaze ako ovaj ode u LS,prestajem pratiti fudbal.

I u pravu je.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
HAHAHAHHAAHharishp je napisao/la:A i ovaj Auxerre se gura na put za LS.iako je ocito da ce ispasti ko' fisek kako neko rece.Ako se tamo nadje.![]()
Neko ima potpis od forumasa,koji kaze ako ovaj ode u LS,prestajem pratiti fudbal.![]()
I u pravu je.
To bih bio ja. To isto kada bi Rudar Prijedor osvojio našu ligu, ili Međimurje Hrvatsku, a da ne govorim o Hullu i Burnleyu u Premiershipu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Sad tek vidim koliki su ovde poznavaoci fudbala kada smatraju da ce Auxerre u ligi prvaka biti kanta za nabijanje ggol razlike.
Boze sacuvaj,ekpa koja u svojoj ekipi ima igrace kao sto su Sorin,Grichting,Dudka,Niculae,Pedreti,Birsa,Jelen,Berthod... da ne nabrajam vise ni u kom slucaju ne bi smela da bude ekipa ciji ce rad drugi da omalozavaju,to samo ima kod nas na Balkanu.
p.s. Bolougne izjednacio na 1.1 protiv Marseilla,da li se ovo ponovo vraca neizvesnost u ligi.

p.s. Bolougne izjednacio na 1.1 protiv Marseilla,da li se ovo ponovo vraca neizvesnost u ligi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Eh onda si upravo 99% posto ljudi u Evropi nazvao "poznavaocima" fudbala. Pa pobogu, niko im nije davao šanse, ne samo ja. I, naravno da mislim da neće dugo izdržati u Evropi, iz čistog razloga zato što nisu navikli. Pa još od vremena Cisse-a i Kapo-a nisu vidjeli Evropu, tako da...Mislim da će, ukoliko se plasiraju, završiti poput Glasgova ove sezone u CL. A, Jelen, Nicuale, Birsa, Berthod su sve samo ne sami vrh evropskog, pa na kraju i francuskog fudbala, tako da...Devil je napisao/la:Sad tek vidim koliki su ovde poznavaoci fudbala kada smatraju da ce Auxerre u ligi prvaka biti kanta za nabijanje ggol razlike.Boze sacuvaj,ekpa koja u svojoj ekipi ima igrace kao sto su Sorin,Grichting,Dudka,Niculae,Pedreti,Birsa,Jelen,Berthod... da ne nabrajam vise ni u kom slucaju ne bi smela da bude ekipa ciji ce rad drugi da omalozavaju,to samo ima kod nas na Balkanu.
Nemam nista protiv njih.Ali bi bila bruka za Francuze da ovi ''ulete''
Pa i PSG je M.U za ove.Na stranu sto ih ide u prvenstvu,ali ekipa im nigdje veze.
Svi su znali da je Auxxere kanta,tako da nisu puno ni obracali paznju na njih.Nikakva novost.
Isto kad bi rekao mislim da je barcelona jaca od villareala.
Ljudi iskoristili umor ovih kvalitetnih ekipa,i zbog toga ce neko od njih da ispasta.
Jer nema mjesta za sviju.
Pa i PSG je M.U za ove.Na stranu sto ih ide u prvenstvu,ali ekipa im nigdje veze.
Svi su znali da je Auxxere kanta,tako da nisu puno ni obracali paznju na njih.Nikakva novost.
Ljudi iskoristili umor ovih kvalitetnih ekipa,i zbog toga ce neko od njih da ispasta.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 17 apr 2010, 20:54, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Niko nije sanse davao Arsenalu pred pocetak ove sezone pa vidi gde su,niko nije davao sanse Salkeu ustvari jesu male zbog Magatha a vidi ih sada,niko nije davao sanse Fulham da ce stici do 1/2 finala EL,niko nije sanse davao Lyonu za 1/2 LP.Svim tim ekipama niko ih uopste nije video gde su oni sada.Tako niko nije ni davao sanse Auxerreu pred pocetak sezone,nisam ni ja ali sam kao i svi ostali sto bi ti rekao u Evropi promenio to misljenje kada sam pogledao neke njihove utakmice i kako stoje na terenu.Nisam prosle godine pred pocetak sezone davao sanse ni Wolfsburgu za osvajanje Nemacke lige pa ni na polusezoi ali onda kada je poceo drugi deo promenio sam misljenje.Mislim da ste i tada govorili Wolfsi kanta za napucavanje u LP.Slazem se da oni nisu klasa francuskog fudbala poput jednog Llorisa,Toulalana,Govua ali imaju nesta sto imaju vise nego drugi timski duh i veliko srce.Pa ruku na srce (opet se vracam na Wolfsburg)jesu li oni prosle godine u ekipi imali kremove evropskog fudbala,Dzeko tek dosao jedva se culo za njega,Grafite igrao po Francuskoj e ekipi koja se borila za opstanak i opet su za njega culi samo pravi poznavaoci fudbala,imali su golmana Benaglia isti slucaj kao sada sa Auxerreom.Eto zasto Auxerre ne bi trebao da bude kanta za napucavanje.Monolog je napisao/la:Eh onda si upravo 99% posto ljudi u Evropi nazvao "poznavaocima" fudbala. Pa pobogu, niko im nije davao šanse, ne samo ja. I, naravno da mislim da neće dugo izdržati u Evropi, iz čistog razloga zato što nisu navikli. Pa još od vremena Cisse-a i Kapo-a nisu vidjeli Evropu, tako da...Mislim da će, ukoliko se plasiraju, završiti poput Glasgova ove sezone u CL. A, Jelen, Nicuale, Birsa, Berthod su sve samo ne sami vrh evropskog, pa na kraju i francuskog fudbala, tako da...Devil je napisao/la:Sad tek vidim koliki su ovde poznavaoci fudbala kada smatraju da ce Auxerre u ligi prvaka biti kanta za nabijanje ggol razlike.Boze sacuvaj,ekpa koja u svojoj ekipi ima igrace kao sto su Sorin,Grichting,Dudka,Niculae,Pedreti,Birsa,Jelen,Berthod... da ne nabrajam vise ni u kom slucaju ne bi smela da bude ekipa ciji ce rad drugi da omalozavaju,to samo ima kod nas na Balkanu.
Iskreno se nadam da nece ni vidjeti LS.
Pa nek narod konta da li bi bili ili ne.
puno kvalitetnijih ekipa imaju za to LS iz francuske od njih.
A rekao sam zbog cega su tu,gdje im nije mjesto.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Pa brate ima kvalitetnijih ekipa,ali zar mora uvek kvalitetnija ekipa ici negde.Evo najblizi primer je iz nase blizine BIH I JSL gde nisu uvek najkvalitetnije ekipe,ali su u tom trenutku igrale veoma dobar fudbal i zasluzuju to.Meni je PSG ekstra jaka ekipa ali ne znam sta je kod njih problem,verovatno nesta u njihovim glavama.Evo uci ce u finale kupa i borice se za EL i nadam se da ce se uspeti izboriti za nju.harishp je napisao/la:Iskreno se nadam da nece ni vidjeti LS.
p.s.Marseille dobio 1:2 i verovatno zavrsio ligu.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Sve ja to razumijem jara, ali...Samo ću napisati Auxerre. Pazi, igrali su konstantno cijelu sezonu, dakle, ne može se reći da su se "samo stvorili" na samom vrhu. No, ne možeš porediti ovogodišnji Auxerre sa Arsenalom, Schalkeom, Wolfsburgom...Devil je napisao/la: Niko nije sanse davao Arsenalu pred pocetak ove sezone pa vidi gde su,niko nije davao sanse Salkeu ustvari jesu male zbog Magatha a vidi ih sada,niko nije davao sanse Fulham da ce stici do 1/2 finala EL,niko nije sanse davao Lyonu za 1/2 LP.Svim tim ekipama niko ih uopste nije video gde su oni sada.Tako niko nije ni davao sanse Auxerreu pred pocetak sezone,nisam ni ja ali sam kao i svi ostali sto bi ti rekao u Evropi promenio to misljenje kada sam pogledao neke njihove utakmice i kako stoje na terenu.Nisam prosle godine pred pocetak sezone davao sanse ni Wolfsburgu za osvajanje Nemacke lige pa ni na polusezoi ali onda kada je poceo drugi deo promenio sam misljenje.Mislim da ste i tada govorili Wolfsi kanta za napucavanje u LP.Slazem se da oni nisu klasa francuskog fudbala poput jednog Llorisa,Toulalana,Govua ali imaju nesta sto imaju vise nego drugi timski duh i veliko srce.Pa ruku na srce (opet se vracam na Wolfsburg)jesu li oni prosle godine u ekipi imali kremove evropskog fudbala,Dzeko tek dosao jedva se culo za njega,Grafite igrao po Francuskoj e ekipi koja se borila za opstanak i opet su za njega culi samo pravi poznavaoci fudbala,imali su golmana Benaglia isti slucaj kao sada sa Auxerreom.Eto zasto Auxerre ne bi trebao da bude kanta za napucavanje.
Evo, uzmimo Arsenal: Chelsea, Manchester su prije početka sezone bili favoriti, a Arsenalu se ponovo davala šansa "samo" za borbu 3-4 mjesto. A Auxerre? Lyon, Bordeaux, Marseiile, Lille, Rennes, Psg su ekipe koje imaju jači igrački kadar od Auxerre-a, koji je prošle sezone samo "životario" u Le Championatu. Da, imaju timski duh, kombinovan sa kiksevima "konkurenata"(barem su sada na tabeli konkurenti), i zato se nalaze tamo gdje se nalaze. Isti slučaj je i sa Montpellierom. Na stranu simpatije prema tom klubu zbog Spahića, te zbog toga što su tek ušli iz 2. lige, tako da...

Naravno da im nije mjesto u LS, jer sam naziv tog Kupa nosi ime Liga Evropskih Sampiona. Siguran sam da ce OM biti prvi tako bi oni Lyon, na kraju krajeva svi klubovi koji nisu sampioni svojih zemalja trebali igrati neki drugi Kup a ne ovaj.harishp je napisao/la:Nemam nista protiv njih.Ali bi bila bruka za Francuze da ovi ''ulete''
Samo tada klubovi iz manjih drzava bi mogli igrati grupno takmicenje a ovako nece nikad ! Jer ovo nije Liga Sampiona, ovo je Liga Bogatasa pa ako nista drugo barem ti trebali promjeniti ime pomenutog kupa.
Kako ce sljedece sezone Real Madrid igrati LP kad sigurno nece biti prvak ?
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)
Ma to je prica sama za sebe,iako fakticki bi trebalo biti tako.KONGO je napisao/la:Naravno da im nije mjesto u LS, jer sam naziv tog Kupa nosi ime Liga Evropskih Sampiona. Siguran sam da ce OM biti prvi tako bi oni Lyon, na kraju krajeva svi klubovi koji nisu sampioni svojih zemalja trebali igrati neki drugi Kup a ne ovaj.harishp je napisao/la:Nemam nista protiv njih.Ali bi bila bruka za Francuze da ovi ''ulete''
Samo tada klubovi iz manjih drzava bi mogli igrati grupno takmicenje a ovako nece nikad ! Jer ovo nije Liga Sampiona, ovo je Liga Bogatasa pa ako nista drugo barem ti trebali promjeniti ime pomenutog kupa.
Kako ce sljedece sezone Real Madrid igrati LP kad sigurno nece biti prvak ?
Kvalitet je kud ikamo bolji sad nego prije.
Prije dobijes tri kluba nekih levata i eto te u polufinalu.

Samo pogledati Zvijezdu na putu za titulu Grashopers,Glazgow,Dinamo Drezden i tek onda Bayern.

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Neznam sta ste se svi okorili na Auxere, klub igra dobro i zasluzuje misto di se nalazi, tako recimo i Twente, Leeds je bio svima simpa kad je bio u vrhu fudbala, nismo valjda si gloryhuntersi pa samo ove gigante volimo gledati kako se sve vise i vise bogate i osvajaju titule, a "manji" klubovi samo igraju.
Naš je Željo prvi ponovo... THE MANIACS 1987
Šta ovo Meša počini PSG-u?!
Prošli su malo bolje nego Auxerre.

Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.