Nihad Đedović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Nihad Đedović

Post Postao/la Unofficialpage » 29 apr 2015, 12:20

Dobro je, bio sam se zabrinuo. Još da Mirza uđe u svoju pravu formu i da se Juka odazove.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 apr 2015, 12:24

Vidjet ćemo još virjeme će pokazati. Možda jedino da FIBA pravila dozvoljavaju i igru bez pasoša, ako imaš košarkaško državljanstvo svoje zemlje. NE znam, nije baš ovako jednostavno kao što Nihad kaže. Mislim da će mu naši morati ganjati papire za ovo EP.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 29 apr 2015, 13:28

zaboljisportuBiH je napisao/la:Vidjet ćemo još virjeme će pokazati. Možda jedino da FIBA pravila dozvoljavaju i igru bez pasoša, ako imaš košarkaško državljanstvo svoje zemlje. NE znam, nije baš ovako jednostavno kao što Nihad kaže. Mislim da će mu naši morati ganjati papire za ovo EP.
nece mu morati Niko nista ganjat!
po normalnoj proceduri on ne bi imo pravo na njemacko drzavljanstvo. premalo godina boravka itd. (bez obzira na provedene godine u djetinjstvu). posto je to u interesu njemacke, on ga je dobio preko "stele2, s tim sigurno nije moro vratit nase drzavljanstvo.
zato mu niko ne mora nista ganjat, jer se za njega nista nije promijenilo, Osim sto u njemackoj i eu moze igrati kao domaci igrac!

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 29 apr 2015, 13:30

Batko je napisao/la:I ja mislim da si ti upravu.... Odlican primjer Hasan i Sergej koji su uzeli njemacko kada su prestali igrati za repku...

Inace cuo sam da je sutra sastanak vijeca ministara i da ce iz saveza biti prisutni, sto je meni nista drugo nego pokazatelj da mu sada ganjaju povrat bh drzavljanstva to jest istina je da se odrekao naseg...
mozda imaju sastanak vezano za "udomljavanje" nekog amera??

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 apr 2015, 14:08

Unofficialpage je napisao/la:Dobro je, bio sam se zabrinuo. Još da Mirza uđe u svoju pravu formu i da se Juka odazove.
Koliko znam, nema nikakvih prepreka i ja ću igrati na EP-u za reprezentaciju BiH
"Koliko znam". Ne znam sta je sa ovom reprezentacijom. Uvijek neke totalne pizdarije bez ikakve potrebe. U proslim kvalifikacijama on i Wright izgubili pasos na primjer. Pa onda sad ovo oko Nurkica i oko 100 drugih igraca ranije. :facepalm:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 29 apr 2015, 14:15

De sad psujte mater Djedovicu balije

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 apr 2015, 14:22

Sapce je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Vidjet ćemo još virjeme će pokazati. Možda jedino da FIBA pravila dozvoljavaju i igru bez pasoša, ako imaš košarkaško državljanstvo svoje zemlje. NE znam, nije baš ovako jednostavno kao što Nihad kaže. Mislim da će mu naši morati ganjati papire za ovo EP.
po normalnoj proceduri on ne bi imo pravo na njemacko drzavljanstvo. premalo godina boravka itd. (bez obzira na provedene godine u djetinjstvu). posto je to u interesu njemacke, on ga je dobio preko "stele2, s tim sigurno nije moro vratit nase drzavljanstvo.
zato mu niko ne mora nista ganjat, jer se za njega nista nije promijenilo, Osim sto u njemackoj i eu moze igrati kao domaci igrac!
Daj Bože da je tako, ali po mojim info nije baš tako. NE znam fakat sigurno samo dajem mišljenje na osnovu primjera ranijih. Ako im je Đedović toliko bitan a nisu npr Hasan i Sergej oonda ne znam.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 29 apr 2015, 15:03

Covjek je rekao da ce igrati i ne znam zasto da mu ne vjerujemo? Oni koji ga poznaju, znaju kakav je covjek. Bez panike...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Nihad Đedović

Post Postao/la JoseeMourinho » 29 apr 2015, 15:07

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Sapce je napisao/la:
Daj Bože da je tako, ali po mojim info nije baš tako. NE znam fakat sigurno samo dajem mišljenje na osnovu primjera ranijih. Ako im je Đedović toliko bitan a nisu npr Hasan i Sergej oonda ne znam.
Od prije nekoliko godina možda 4-5 Nijemci su počeli davat dvojna državljanstva i ne moraš se odrec svog, tako da on je samo dobio njemačko i to ga ne spriječava da igra na EP ;)

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 apr 2015, 15:17

@josemurinjo evo sada sam pogeldao u Septembru 2011 tj prije tri i po godne se Sergej morao odreći našeg državljanstva. Jel se od tada šta promijenilo ne znam. Pozz

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 29 apr 2015, 15:22

Citam komentare i ne mogu da vjerujem, pa vi pojedinci nemate ni trunak postovanja i ponosa prema nikome u ovoj zemlji. Kad mozete onakve rijeci izgovoriti Djedovicu onda mogu misliti kakvi ste u stvarno zivotu, covjeku koji je najmanje zasluzio da mu se onakve rijeci govore vi ste pokazali kakvi ste pokvareni ljudi, SRAMOTA!!!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 apr 2015, 15:41

sigurnoable je napisao/la:Citam komentare i ne mogu da vjerujem, pa vi pojedinci nemate ni trunak postovanja i ponosa prema nikome u ovoj zemlji. Kad mozete onakve rijeci izgovoriti Djedovicu onda mogu misliti kakvi ste u stvarno zivotu, covjeku koji je najmanje zasluzio da mu se onakve rijeci govore vi ste pokazali kakvi ste pokvareni ljudi, SRAMOTA!!!!
Ja ne znam što se toliko svi palite. Reagovala tri indijanca i to je to. Jbg ljudi na prvu svašta pomisle. Stvarno ni je bilo ovdje puno psovki kako zna inače biti za druge igrače i ljude generalno.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 apr 2015, 16:17

insider je napisao/la:Covjek je rekao da ce igrati i ne znam zasto da mu ne vjerujemo? Oni koji ga poznaju, znaju kakav je covjek. Bez panike...

Nije rijec o njemu kao covjeku, nego su to pravne stvari. Kaze on "koliko ja znam". Ocito da ni sam nije 100% siguran.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 29 apr 2015, 16:26

Cartman je napisao/la:
insider je napisao/la:Covjek je rekao da ce igrati i ne znam zasto da mu ne vjerujemo? Oni koji ga poznaju, znaju kakav je covjek. Bez panike...

Nije rijec o njemu kao covjeku, nego su to pravne stvari. Kaze on "koliko ja znam". Ocito da ni sam nije 100% siguran.
Stvarno misliš da je sve to napravio bez da je sagledao kompletnu situaciju, vidio mogućnosti i nemogućnosti, razmotrio odluku, porazgovarao sa stručnim osobama?

Ono, hajde da promijenim pasoš, pa onda šta bude?
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 apr 2015, 16:33

insider je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Stvarno misliš da je sve to napravio bez da je sagledao kompletnu situaciju, vidio mogućnosti i nemogućnosti, razmotrio odluku, porazgovarao sa stručnim osobama?

Ono, hajde da promijenim pasoš, pa onda šta bude?
Brate, ja vjerujem da je on to sve gledao koliko je mogao, ali FIBA je cirkus organizacija prije svega. Tu je sve moguce i nemoguce.

A evo jedan primjer iz fudbala. Ermin Bicakcic je igrao za nasu U19 repku pa se odrekao drzavljanstva da bi uzeo Njemacko. I onda morao cekat i patit se da mu ga vrate jer nije vise mogao igrat za nas zbog toga. Sigurno nije namjerno uradio da ne igra za repku.

AKO je se odrekao Djedovic BH drzavljanstva onda ne vidim kako bi mogao igrat za nas. Cak i Wright i ovi drugi koji igraju kao stranci imaju nas pasos. Ako je samo uzeo dvojno onda nema problema. Molim portal da ga to direktno pita ako je moguce.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 29 apr 2015, 16:37

Unofficialpage je napisao/la:Baš to, nemam ja ništa protiv neka ima i Njemačko državljanstvo. Zašto baš sad? Što nisi ranije uzeo, ili sačekao da prođe EP pa uzimaj, kvalifikacije i ne moraš igrat. Ali zašto pred takmičenje, i to kad imamo šansu nešto napravit?
zasto bas sad? reci cu ti jednu samo rijec, a ti si inteligentan momak, sigurno ces shvatiti: dijete ;)
_dreamer_ je napisao/la:Za Nihada tesko da je postojao neki opravdan razlog da uzme sada njemacko drzavljanstvo i da ne saceka recimo do kraja prvenstva, jer tih par mjeseci tesko da bi ga kostali bilo cega
ista rijec :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 apr 2015, 16:46

Jucer vam rekoh ,nece igrati za Svabe,igrati ce za nas :) a vi citajte tamo neke gluposti,i vrijedajte momka bez razloga. :facepalm:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 apr 2015, 16:53

lumani je napisao/la:Jucer vam rekoh ,nece igrati za Svabe,igrati ce za nas :) a vi citajte tamo neke gluposti,i vrijedajte momka bez razloga. :facepalm:
NE priča niko o tome. On i ne može igrati za Švabe ako mu naši ne daju dozvolu. PRičamo o mogućnosti igranja na ovom prvenstvu. O tome se radi. Ako je izabrao da sada pauzira zbog djeteta onda ok. Evo Cartman me podsjeti na još jedan svježi primjer. Bičakčić. Poenta je da će moći dobiti naše državljanstvo aknadno, ali da sad nema našeg pasoša. TO mu naši moraju srediti preko štele da ne čeka duže vremena. O tome se radi, ponavljam. I još uvijek mislim da je to tako izuzev ako nije u pravu onaj moamk što je rekao da se ne moraš odreći našeg da bi dobio Njemačko i da je to novo pravilo kod Nijemaca ili da je Djeda dobio povlasticu.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 29 apr 2015, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 apr 2015, 16:54

Sapce je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Mislim da je problem u tome što se on morao odreći našeg državljanstva da bi dobio Njemačko. Kod Kolašinca i Vančića je druga stvar. Oni su imali Njemačko pa su dobili i naše. ALi kad dobijaš NJemačko moraš se odreći svih. Sad naši traže da mu mi ponovo damo naše, ali mislim da tu po poravilma mora čekati godinu, nek me ispravi neko ako griješim. Mogu li naši to pravilo prebaciti ne znam. Treba provjeiriti. Igrač oko kojeg je neko rekao da je upitan je Mirza Teletović. Mislim da je zdravlje u ptianju. U svakom slučaju, mogli bi igrati na EP bez tri najbolja igrača. Napokon se sve složi, dovedeš vrhunskog trenera, imaš grupu za prolazak i onda gluposti (NIhad, mislim da uopšte nije provjerio šta to znači, da nije ni znao da neće moći igrati sad) i sujete prorade (Nurkić) i imaš jedan peh (MIrza) i **** ga. Samo nemojte pljuvati, svi oni su dokazali patriotizam već mnogo puta. Treba sačekati i vdijeti na šta će izaći. Ako bude ovako sve, **** ga, idemo sa mladom ekipom i boriti se do kraja.
nema to nikakve veze. garantujem ti da se nije morao odreci naseg drzavljanstva, da bi dobio njemacko.
a i ako slucajno propusti EB iz bilo kojeg razloga, ja mu licno ne zamjeram. zao bi mi bilo, al sigurno ga ne bih radi Toga pljuvo itd.

Nije tacno,pravilo se promjenilo.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 apr 2015, 16:55

E @lumani ako si siguran onda je sve ok. NEma nikakve frke i priča nema smisla. I jbm Avazu od do.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.