Bosanski zmaj je napisao/la:Srebrenicani, nemojte me pogresno shvatiti cak sta vise zelim vam svu srecu i da odete u Evropu, ali skrecem vam paznju iz najbolje namjere da se ne zanosite i da vam se velika ocekivanja ne obiju o glavu.Vi kazete da ste doveli: Dzafica,Husica,Mikelinija,Zoletica,Hamzica,Tosunovica.To su na papiru odlicna pojacanja.Ali sta je sustina, koliko su oni realno pojacanja.
Evo da krenem od Dzafica, pa taj ne pamti kad je zadnji put odigrao utakmicu a kamoli da je postigao gol.Imao je odlicnu sezonu u Velezu prije 3 godine i to je sve sto je dosad pruzio u karijeri.Husara ga gurao gdje je stigao al ne ide.
Husic- isto tako gledao sam ga u dresu Sarajeva,momak je totalno izvan forme, jedan od najslabijih igraca Sarajeva, kocio,usporavao igru.
Mikelini-otisao iz nase lige prije 3-4 godine,poznati "laktas sa Tusnja" u tandemu sa Jogetom.Lomio noge itd,nista sprecijalno,Ciro ga pozvo protiv slovenije covjek nama zabi 2 gola za par minuta
zoletic- nije se isticao nesto ni u Slobodi koja je imala ocajnu ekipu i koja je ispala iz lige
Hamzic-majstor, vjeruj te mi mozda i vase najvece pojacanje,njegove lopte imaju oci,ali Matori moze odigrati max 45 minuta na visokom nivou
Tosnovic-imao odlicnu sezonu u Zvijezdi,nakon toga nestao u Celiku i Rudaru.Prije Zvijezde igrao u Slobodi i tu nije nesto pokazao.
ponavljam, nemojte me pogresno shvatiti samo da budete realni, vjerujte mi oni da su imali bilo kakve ponude oni bi zavrsili u Zelji,sarajevu,Zrinjskom, Celiku,...
Druga stvar upitno je trenerovo premijerligasko iskustvo i trenersko znanje,to moze biti od velikog znacaja mozda kljucno.
Treca stvar vi nemate stadion koji zadovoljava BiH uslove a zanosite se evropom, trebate biti realni
Jos jednom zelim vam sve najbolje u Premijer ligi i dobrodosli u Gradacac, uz zelje da se osjecate se kao da ste kod kuce.
mogo bi se s tobom samo sloziti u vezi Dzafica i za ovo trenersko znanje..za husica,,ja mislim da je jedan od najbolji igrača sredine terena u PL..momak koji je prije godinu dana rusio hajduk na poljudu bio jedan od bolji igrača HNL..Po meni trenutno najbolji srebreničanin,,meni bolji i od bekrića..sarajevo nije htejlo da ga placa koliko je trazio,,celik ga nije mogao dovest jer nije imao novca za njega..U gradinu je dosao da odrzi formu..nece da igra za svakakve uslove u drugim ekipama..a sarajevo mu je nudilo da ostane kod njih al uz manja placanja sto momak nije htjeo da prihvati..
Zoletic je bio jedan od najbolji igrača slobode ne samo ove godine vec duzi niz godina,,momak ima dosta Pl utakmica u nogama i dobro ce doc gradini..
Tosunovic prosle godine najbolji igrac rudara iz prijedora i najbolji strijelac te ekipe..
Mikelini isto tako sa dosta iskustva,momak prije koju godinu nastupao ze repku..godinama bio stub odbrane slobode,koja je bila solidna ekipa u nasoj ligi..
Hamzic godinama bio najbolji igrač zvijezde kao i prosle sezone koja je zavrsšila prije dva mjeseca,nije ogao toliko da ostari za dva mjeseca..
to su sve igrači sa dosta iskustva,,bas onakvi kakvi gradini trebaju prvu sezonu u PL..provjereni igrači..sa dosta utakmica u nogama..
vidimo se u gradačcu..nece nam gradačac bit gostujuci teren,imat cemo bolju posjetu na njemu nego vi ove zadnje sezone..a u srebreniku ce se izgradit stadion,,prvo dobra ekipa pa onda stadion..bez dobre ekipe izgradit stadion pa federalnu igrat na njemu..