EP 2010 Austrija - rukomet

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Adinjo
Kontakt:

Re: EP 2010 Austrija - rukomet

Post Postao/la Adinjo » 26 jan 2010, 21:52

"Dovoljno je samo jednom voditi tokom utakmice. To je na kraju!!!"

Prejaka izjava danskog trenera :)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 26 jan 2010, 21:56

Adinjo je napisao/la:"Dovoljno je samo jednom voditi tokom utakmice. To je na kraju!!!"

Prejaka izjava danskog trenera :)

kad je to izjavio?

to pravo liči na izjave grunfa iz alana forda

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 27 jan 2010, 10:15

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:ovaj eggert ima muda do poda,svaka mu čast,u zadnjoj sekundi onako lobovat eggea
slika
FK Pjetlovi

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 jan 2010, 11:55

Červar napušta reprezentaciju nakon EP u Austriji !

Ovo je saopštenje hrvatskog selektora koje je jutros podijelio hrvatskim novinarima prije pres konferencije:

Budući da s rukometnim savezom Hrvatske zapravo imam ugovor do kraja EP-a u Austriji, neovisno što u ugovoru zapravo piše do ljeta, najavljujem moj odlazak s mjesta izbornika nakon ovog Europskog prvenstva. Jedan od razloga je da postoji veliko nepovjerenje prema kombinaciji mladih igrača i starijih iskusnih igrača, odnosno, određeno nepovjerenje čak i oko mene i oko projekta London 2010. godine, što je za mene kao jednog od nositelja projekta, pogubno za budućnost hrvatskog rukometa.

"Evidentan je otpor prema promjenama, a promjene nose rezultat. To najbolje govore komentari o dosadašnjem nastupu reprezentacije gdje se i pored pet nastupa bez poraza govori se o lošoj igri naše najmlađe reprezentacije na ovom prvenstvu, a najdrastičnije smo oslabljeni - bez Valčića i Lackovića."

"Umjesto da se govori i da potpora mladoj reprezentaciji, umjesto da se govori kako njima treba dati više prostora u klubovima gdje su rezerve, stvara s izrazito nepovoljna klima prema promjenama, jednako kao i promjenama u našem hrvatskom društvu. U takvim okolnostima kao i u nepodnošljivoj atmosferi podijeljenosti, mržnje, zavisti, netolerancije, nerazumijevanja, nepovjerenja, nepoštivanja svoje djece i svojih ljudi - u takvim okolnostima ja ne mogu raditi. Stoga, kao logičan čin se nameće zaključak da HRS nakon EP-a odredi novog izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. Za ovo što smo do sada napravili ja iz sveg srca čestitam igračima, a rezultati jasno i glasno govore da smo ispred velesila na ovom EP-u, kao što su Švedska, Rusija, Srbija, Njemačka, Češka," zaključio je Červar.

Postavlja se pitanje zašto je Červar izašao baš sad u javnost sa ovom odlukom kad hrvate očekuje jedna jako bitna utakmica sa Dancima. :? Mogao je sačekati kraj prvenstva.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 jan 2010, 11:58

Najbolje moguce rjeshenje za Hrvate, Lino im je definitivno najslabija karika u zadnje vrijeme

p.s. Za sve navijace Hrvatske dobro bi bilo da cikcanga izjavi da ce danci oderat hrvate :D :D
nema potpisa

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 27 jan 2010, 12:00

alan_kardec je napisao/la:Za ovo što smo do sada napravili ja iz sveg srca čestitam igračima, a rezultati jasno i glasno govore da smo ispred velesila na ovom EP-u, kao što su Švedska, Rusija, Srbija, Njemačka, Češka, zaključio je Červar.
:lol:
Zadnja izmjena: reds, dana/u 27 jan 2010, 12:01, ukupno mijenjano 3 puta.
FK Pjetlovi

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 27 jan 2010, 12:00

[youtube][/youtube]

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 27 jan 2010, 12:21

reds je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Za ovo što smo do sada napravili ja iz sveg srca čestitam igračima, a rezultati jasno i glasno govore da smo ispred velesila na ovom EP-u, kao što su Švedska, Rusija, Srbija, Njemačka, Češka, zaključio je Červar.
:lol:
Mislim da su ove tvoje provokacije nepotrebne....

@alan_kardec

Slicnu takvu izjavu dao je i Jovica Cvetkovic na SP u Hrvatskoj.Kao da napusta posle prvenstva kormilo reprezentacije jer se stvorilo nepovjerenje javnosti i medija.Ali posle prvenstva nije dao ostavku nego je izjavio da je najavio svoj odlazak samo zbog toga da bi sa svojih igraca skinuo teret.
Nevjerujem da ce se Cervar povuci polsle EP.Mislim da je to samo neki trik....

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 27 jan 2010, 12:32

Niko ne prica o ponovnoj kradi sudaca na stetu protivnika Hrvatske.
Ovo je 3 utakmica zaredom, a da je obratno domobrani bi osuli paljbu po EHF-u kao
Ameri na Dresden.
Jedino dobro u svemu tome je sto je kraj vrlo blizu i bit ce izuzetno bolan.

Islandani pokazuju da su im pradjedovi potomci velike nacije i sa ponosom brane boje
svoje babovine.
Sigurno su glavni favoriti.

Cold as ice!
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 jan 2010, 13:38

H1N1 je napisao/la:Slicnu takvu izjavu dao je i Jovica Cvetkovic na SP u Hrvatskoj.Kao da napusta posle prvenstva kormilo reprezentacije jer se stvorilo nepovjerenje javnosti i medija.Ali posle prvenstva nije dao ostavku nego je izjavio da je najavio svoj odlazak samo zbog toga da bi sa svojih igraca skinuo teret.
Nevjerujem da ce se Cervar povuci polsle EP.Mislim da je to samo neki trik....

Da sjećam se da je Cvetković izjavio da odlazi nakon sp u Hrvatskoj,a nakon toga je ipak ostao.Hm dal` je baš trik? Červar je već dugo tu vjerovatno je došlo do zasićenja.Mnogi su ga kritikovali nakon što se odlučio za rez i nepozivanje Metličića,Sulića,Šprema,Špljarića,Dominikovića... pa i sam Balić je na indirektan način rekao da se ne slaže sa Červarom oko toga.Naime,na početku prvenstva Balić je izjavio nešto u smislu: "Moraju igrati najbolji pa makar imali i po 50 godina".Možda je i to zaboljelo Červara,ko zna.Bilo kako bilo,nelogično mi je da Červar odlazi sad.Mnogo bolje je da je sačekao OI u Londonu,ispratio do kraja ovu trofejnu generaciju Balića,Vorija,Zrnića,Lackovića... nego ovako.Jako je čudno i što je ovo saopštenje iznio u javnost samo dan pred odlučujuću utakmicu sa Dancima.Ovdje mi sve miriše na neuspjeh Hrvata.

ljubav je napisao/la:Niko ne prica o ponovnoj kradi sudaca na stetu protivnika Hrvatske.
Ovo je 3 utakmica zaredom, a da je obratno domobrani bi osuli paljbu po EHF-u kao
Ameri na Dresden.
Cold as ice!
Naravno da se ne priča.Da je kojim slučajem Srbija favorizovana od sudija (što iz utakmice u utakmicu postaje preočigledno kad su u pitanju Hrvati),ovdje bi se digla "kuka i motika",ova tema bi bila "bogatija" za nekih 5-6 stranica živopisnih komentara svakojakih likova,a admini bi imali pune ruke posla. :mrgreen:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 27 jan 2010, 13:40

ljubav je napisao/la:Niko ne prica o ponovnoj kradi sudaca na stetu protivnika Hrvatske.
Ameri na Dresden.

Cold as ice!
Ma Austrijanci hoce na silu, ne moze tako, hrvati bolji za klasu (najmanje)

haha, pazi ovo:
http://sportsport.ba/rukometp-30418.htm

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 27 jan 2010, 13:55

ljubav je napisao/la:Atomac je Igropulo, a znam sta sam napisao luckasti.

Da sam mislio na lucidne, napisao bi lucidni.

Jesam poglup, al' nisam toliko.

Ísland er nýja meistari!
I, "Atomac" nakon ovoliko silnih "tačnih predviđanja, ocjena i procjena... - kazi nam: "al' koliko, kad nisi toliko?"

Pozz - Kiro Lazarov & Olafur Stefanson :shock:
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 27 jan 2010, 14:08

biskitt je napisao/la:Ma Austrijanci hoce na silu, ne moze tako, hrvati bolji za klasu (najmanje)

haha, pazi ovo:
http://sportsport.ba/rukometp-30418.htm
Ama, klasika.
Červar stari Linjator, pravi sebi alibi za ovo EP, a ako mu se posreći pa Balić & Co. naprave konačan uspjeh na EP onda će "izjaviti" da je to samo bio njegov "taktički potez" za dobrobit repke...bla, bla.... A ekipu i taktiku mu, na parketu, 'vodi' rukometni genije Ivano, a 'prate' ga Vori, pa sve više i Duvnjak.... Komicno je posmatrati time-out u Hrvata...i face Balića, Vorija...a Linjo nešto kao priča...'loži' igrače... :(

Čudi me što još nije 'izjavio' da je njegov 'izum' napad bez golmana sa plus 'marker igračem', kod igrača manje - isključenja....!?
Bosno moja poharana....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 27 jan 2010, 14:15

alan_kardec je napisao/la:
Ameri na Dresden.
Cold as ice!
Naravno da se ne priča.Da je kojim slučajem Srbija favorizovana od sudija (što iz utakmice u utakmicu postaje preočigledno kad su u pitanju Hrvati),ovdje bi se digla "kuka i motika",ova tema bi bila "bogatija" za nekih 5-6 stranica živopisnih komentara svakojakih likova,a admini bi imali pune ruke posla. :mrgreen:
Ne budite smijesni, ovu Hrvatsku ne mozete ni u istu recenicu sa Srbijom staviti, kamoli s tamo nekom Austrijom koja bez kvaliteta pokusava na silu, ''graju'' i pritisak nesto napraviti. Jedino sto ovoj generaciji fali je zlato s europske smotre, sve ostalo su osvojili, ne mora se ni govoriti o kojoj se rukometnoj velesili radi tu. Ako na momente i ima odluku il dvije u svoju korist, moze joj biti, bilo je doosta situacija koje bi mogao nabrojati koje su godinama isle na stetu iste, no danas je Hrvatska cak i u ovakvom pomladjenom stanju i s losom igrom za njih i dalje preiskusna i prekvalitetna da izgubi utakmicu protiv velike vecine protivnika, i to je cinjenica, a vi sad mozete potencirati neke druge stvari koje nisu odlucujuci faktor. Hrvatska kad igra svoju pravu igru moze dobiti bilo koga na svijetu, no to je ujedno i momcad koja rijetko koga ''razvali'' na terenu, ali dobiti je, e za to vec zaista treba biti jako kvalitetna i stabilna reprezentacija.

Red bi bio da Lino vise ode, dovoljno je napravio i uvijek ce imati svoje ime u povijesti, ali previse se izgubio, ionako Balic vodi kompletnu momcad i s klupe i u igri, tako da se tu nema sta pricati o Cervarovom utjecaju.
...Život za Široki...

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 27 jan 2010, 14:18

Trigger je napisao/la:
I, "Atomac" nakon ovoliko silnih "tačnih predviđanja, ocjena i procjena... - kazi nam: "al' koliko, kad nisi toliko?"

Oni testovi kazu "blaga retardacija", nista ozbiljno.

Sve ide po planu, sto se tice predvidanja, a Cokolino se upiskio.

Naravno da je Stefanson legenda, ali bioloski sat otkucava, a Atomac je zapet kao pracka.

Cold as ice!
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 27 jan 2010, 14:22

ljubav je napisao/la:
Trigger je napisao/la:

Oni testovi kazu "blaga retardacija", nista ozbiljno.

Sve ide po planu, sto se tice predvidanja, a Cokolino se upiskio.

Naravno da je Stefanson legenda, ali bioloski sat otkucava, a Atomac je zapet kao pracka.

Cold as ice!
Živopisan si ti lik! :mrgreen:
Svega na ovom Dunjaluku...Mashala....
Bosno moja poharana....

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 27 jan 2010, 15:17

Ne znam sto svi stavljaju Noku medju hrvatske strucnjake. Rodjen je u BiH, igrao u BiH, Hrv i Dojclandu, trenirao klubove u te tri drzave i on je hrv. trener. Onda mozemo reci i da je svapski jer je tamo proveo najvise rukometnog zivota.
Ne znam da li si on ikada izjasnio kao hrv ili bh trener pa ga zbog toga svrstavaju tamo, ali ja to nigdje nisam vidio

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jan 2010, 15:36

Niste vi razumili momka sa nadimkom 'ljubav'. On ustvari pokusava da postane prorok i ovaj forum mu sluzi da bi prikupio sljedbenike. Ja se sjecam da je prije EP u Portugalu prognoziro da ce Grcka postat prvak Evrope, pa sad lovi novu senzaciju da bi steko povjerenje sirokih narodnih masa. Cuvajte se njega, momak je skroz opasan.

Sto se tice rukometa, do sada sve ide po ocekivanjima... Hrvatsku sam vidio kao sigurnog finalistu, ali nakon ovih trzavica, moze se desit svasta... Ipak, za nijansu im dajem vecu prednost u odnosu na Dance. Od pocetka tvrdima da su Francuzi glavni favoriti, i to tvrdim i dalje, iako ne igraju bas najbolje... Ali, u sportu je sve moguce, tako da ostaje da se vidi ko ce slavit na kraju.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 27 jan 2010, 15:47

Bijeljinac je napisao/la:U Njemackoj se izjasnjava hrvatskim strucnjakom, a i Nijemci ga tako zovu dok je bio u Kilu a i sada 'Kroate auf der slowenischen Trainerbank' (Hrvat na slovenackoj klupi). Valjda Zvonimir zna sta je, glupo je sada tvrditi da je ono sto nije. Ako se on izjasnjava hrvatskim strucnjakom (uz to je pripadnik hrvatske nacije) sto bih ja ubjedjivao covjeka da je ono sto nije. Smijesno. I Hasanefendic je Novosadjanin po rodjenju (ima i vojvodjanski naglasak), ali se izjasnjava bosanskohercegovakim strucnjakom, i to treba postovati. Meni nikada ne bi palo na pamet nazivati ga srpskim strucnjakom kad se covjek tako ne osjeca. To je stvar postovanja i kulture. Prosta stvar.
OK, nisam znao za ovo boldirano, nisam nigdje to vidio

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 27 jan 2010, 15:52

Svabe su i Hasanefendica, ako se ne varam, na SP-u potpisivale kao Hrvata, sto je van pameti.

Onako lijep covjek, a Hrvat?!Give me a break!
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.