Migrantska kriza u BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Celtic
Kontakt:

Re: Migrantska kriza u BiH

Post Postao/la Celtic » 04 jan 2021, 01:29

Beduin je napisao/la:
04 jan 2021, 00:18
Kako hinjski pojedinci ovdje presute ovakve stvari i udar na nase gradjane, a nakon par dana ulete opet kenjajuci nam kako se neljudski ophodimo prema migrantima i kako smo zaboravili rat '92-'95.
Sto picici jedni ih ne primite u svojim kucama, ili je mozda bolje da im kupite vise kvalitetnijih nozeva i droge, neka nas tamane u nasoj drzavi.

Ja se samo nadam da ce kod nas u Tuzli se dici grupa momaka kojima bih se odmah pridruzio i da ih svaku vecer tucemo gdje god ih vidimo da se vucaraju po naseljima, kao sto i rade - kuziraju ima li praznih kuca ili obijaju gdje nema svjetla.
Naš narod je u suštini "jako glup" ali u isto vrijeme jako merhametli a kad spojiš to dvoje, bude jako opasna kombinacija. Zato smo tu gdje jesmo i puno toga dopuštamo ili zaboravimo, da dođe danas sutra opet do nekih ratnih sukoba opet bi nayebali, baš zbog toga.
Isto tako imaš masu koja se sa ovim migrantima izjednačava i suosjeća zbog kao "religije" a gdje je religija tu ti je i licemjerstvo, dakle da su umjesto "braće muslimana" slučajno židovi, ti što pametuju i brane ove, prvi bi ih tjerali i govorli šta oni rade tamo palestinskom narodu, nećemo im pomoći, neka pocrkaju, Allah će i kazniti i tako te stvari.

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 04 jan 2021, 09:18

Ovo što Celtic piše oko religije moram se nadovezat samo.

Neki dan onaj Velić efendija sa facebooka za potrese u Petrinji je nešto povezao i maltretiranje migranata i tako. Pa majko mila kako možeš to, odma sam pomislio. Isto tako kad vidim ove ženturače što drkaju fejsbuk po cijeli dan, kad krenu dole komentarisat i pružat sajber pomoć ovim manekenima ranio bi se. A ovamo naš narod se bori za život sami sa sobom.

Ko god eto nešto misli i podržava migrante, nek ode samo u Srbiju ili Crnu Goru bez pasoša ilegalno pa nek javi kako se proveo. :bih:
Tako blizu, a tako daleko.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 04 jan 2021, 09:27

alan_kardec je napisao/la:
03 jan 2021, 23:17
Maestro je napisao/la:
03 jan 2021, 23:03
ta tvornica bira je vlasnistvo selvera oruca. SDA kadar a pokraj bire je robot sto je isto njegov. A navodno je kirija koju prima za to velika i zato SDA navaljiva na biru.
to sada daje novu dimenziju priči. ja sve kontam stranci iz ovog iom-a pod parolom zaštite ljudskih prava, ne dozvoljavaju da se bira iseli, kad ono... :rol:
A takodzer je slucaj da kamp miral u kladusi se nalazi jednu 250 metara od robota. Sad dal je to slucaj neka svako sam skonta. :urnebes:
A kruh dovoze svakodnevno iz sarajeva za bihac i kladusu. Bilo bi zanimljivo znati koje pekare iz sarajeva taj kruh prave. Nebi me cudilo da su povezane sa sda.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 04 jan 2021, 09:36

Sta ce sad napisati strani mediji, da li smo i dalje nehumani?
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 jan 2021, 09:37

Opet ti krvoločni Marokanci
100% sportski i krajnje opušten potpis

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 jan 2021, 10:11

Ma ovo je preslo sve granice, postaju sve vise nasilni. Pakuj **** i vracaj u njihove drzave. Dobili su eto milione, moze pokrit za karte nazad im.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 04 jan 2021, 10:48

Slusaj Bosnjace

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 04 jan 2021, 12:16

Ima li iko u Bihacu sa mudima da lema ove levate ili ce ih ovi nastaviti maltretirati u sopstvenom gradu?
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 04 jan 2021, 12:25

slika

Ima ih i u mojim krajevima... savjetuje se da se ne hoda navečer, pogotovo po selima. Pod navečer mislim čim zađe sunce. Ljetos ih je bilo dosta, proveo sam ljeto ovdje radeći od kuće, odem biciklom u vozanje po selima, svako malo grupica ide prema zapadu.
Hayley <3

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 04 jan 2021, 12:39

al koja je to sloboda čovječe ulaze ljudima u kuće,straše ih i djecu im,i još nezadovoljni kaže nećemo hranu.uzeti svu tu hranu i podijeliti našim ljudima,kolko djece i porodica gladnih stomaka legne u krevet a mi ovu stoku tovimo da nas mogu klat punog želuca
Samo Sloboda | COYG

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 04 jan 2021, 12:51

badblueboylivno je napisao/la:
04 jan 2021, 12:25
slika

Ima ih i u mojim krajevima... savjetuje se da se ne hoda navečer, pogotovo po selima. Pod navečer mislim čim zađe sunce. Ljetos ih je bilo dosta, proveo sam ljeto ovdje radeći od kuće, odem biciklom u vozanje po selima, svako malo grupica ide prema zapadu.
Ovo ce biti sve vise i vise. Koliko god neki se trudili ovo kao bosnjacki problem da predstavljaju. Ti ilegalaca ce biti sve vise i vise i u krajevima gdje ima vise hrvata i srba. Ti to ne mozes ograditi tako da budu samo tamo gdje je vecinski bosnjacko stanovnistvo. Zato kad tad ce vojska i frontex morati na drzavnu granicu. Mislim svakom stanovniku ove drzave je bitno da se ovaj problem rjesi.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 04 jan 2021, 12:55

Povrijeđeni Hazim Majetić je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela i osuđivan je zbog nasilničkog ponašanja, a ta osuda mu je izbrisana iz kaznene evidencije 2018. godine

Tri osobe marokanskog porijekla, dva muškarca i jedna djevojka, zvanično su osumnjičeni za krivično djelo ubistvo u pokušaju. Trenutno se nalaze u prostorijama MUP-a USK-a. Osumnjičeni su da su u nedjelju navečer nožem nanijeli teže tjelesne povrede Bišćaninu Hazimu Majetiću. Prema informacijama Istrage, uhapšeni migranti su kazali policijskim istražiteljima da je Majetić seksualno uznemiravao njihovu prijateljicu te da je zbog toga došlo do fizičkog obračuna. Inače, povrijeđeni Hazim Majetić je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela i osuđivan je zbog nasilničkog ponašanja, a ta osuda mu je izbrisana iz kaznene evidencije 2018. godine. Majetić je, prema informacijama Istrage, živio u istoj ulici gdje su boravili i uhapšeni migranti, tako da policija sumnja da su se poznavali odranije.

“Povrijeđeni Majetić je kriminalno aktivno lice”, kazali su iz MUP-a USK.

Hazim Majetić je, naime, 2010. godine hapšen zajedno sa svojom majkom Razijom zbog sumnje da su njih dvoje ubili, a potom sjekirom iskasapili svoju komšinicu čiji su leš kasnije bacili u Unu. Njegova majka je osuđena, dok je Hazim Majetić oslobođen s obzirom na to da, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 jan 2021, 13:37

Evo sinoć u Sarajevu migranti gađali kamenjem i ciglama čovjeka koji je hodao sa svojom maloljetnom djecom jer je priskočio u pomoć prolaznici koju je migrant maltretirao, a ovo za policiju što je rekao no comment :facepalm:

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 04 jan 2021, 13:40

Civa je napisao/la:
04 jan 2021, 09:18
Ovo što Celtic piše oko religije moram se nadovezat samo.

Neki dan onaj Velić efendija sa facebooka za potrese u Petrinji je nešto povezao i maltretiranje migranata i tako. Pa majko mila kako možeš to, odma sam pomislio. Isto tako kad vidim ove ženturače što drkaju fejsbuk po cijeli dan, kad krenu dole komentarisat i pružat sajber pomoć ovim manekenima ranio bi se. A ovamo naš narod se bori za život sami sa sobom.

Ko god eto nešto misli i podržava migrante, nek ode samo u Srbiju ili Crnu Goru bez pasoša ilegalno pa nek javi kako se proveo. :bih:
Ma ti allahovci su najveći retardi, imaju ili 3 razreda srednje škole ili nemaju nikako. Ali oni znaju i razumiju geopolitiku bolje od ikog, i takvi su pogodni za manipulaciju od strane islamske zajednice koja šilji znamo za koga.
it's football day

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 04 jan 2021, 13:53

Maestro je napisao/la:
04 jan 2021, 12:51
badblueboylivno je napisao/la:
04 jan 2021, 12:25
slika

Ovo ce biti sve vise i vise. Koliko god neki se trudili ovo kao bosnjacki problem da predstavljaju. Ti ilegalaca ce biti sve vise i vise i u krajevima gdje ima vise hrvata i srba. Ti to ne mozes ograditi tako da budu samo tamo gdje je vecinski bosnjacko stanovnistvo. Zato kad tad ce vojska i frontex morati na drzavnu granicu. Mislim svakom stanovniku ove drzave je bitno da se ovaj problem rjesi.
Apsolutno. Boli njih ćuna prolaze li kroz hrvatski, bošnjački, srpski kraj, cilj je EU. Kod nas je EU preko planine i sigurno prolaze preko Kamešnice i Dinare... a bila je priča da je ljetos dovezen kombi ilegalaca na Buško jezero gdje su izbačeni i gdje im je rečeno da su na moru u Hrvatskoj. Svjedočio sam ljetos potjeri za jednim (nije spomenuto u lokalnim medijima) koji je pobjegao s kolodvora, gdje ih policija skuplja pa vraća u Sarajevo. Tako da da, to je moj problem koliko i problem xy osobe iz Bihaća i Zenice (istina, još nema potezanja noževa) i mora se riješiti na bilo koji način.
Hayley <3

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 04 jan 2021, 14:42

Sviuodbranu je napisao/la:
02 jan 2021, 02:32
Migracije nisu pocele kada su migranti svratili do Bosne, nego od kako postoji planeta. Nije bitno iz kojih razloga se migrira, uostalom kako su nas ucili u skoli neko je i na Balkan migrirao pa ti (mi)danas se zovemo stanovnicima balkana.

Nije lijepo porediti nase ljude, sa ovim drustvenim otpatkom koji ordinira po BiH. Tesko je komentarisati jer uzroka je mnogo, pod broj jedan nesposobnost vlasti za se pobrine za par hiljada nesretnika. Kazem nesposobnost ali ustvari sve je stvar politicke volje. Ovi ljudi su se mogli smjestiti u dva veca kampa, angazovati dvije cete oruzanih snaga pod punom spremom sa bojevom municijom pa bi vidio da li bi bilo problema, napada, paljenja kampa. To je ono sto je ubogi korumpirani Bakir mogao da isposluje da zastiti svoj narod...Ali oni su uzeli pare (to je sada jasno ko dan)a ostavili lokalne zajednice da se bore same...Dodik i srbi pomazu ovaj haos njima to odgovara zbog politike da pokazu iz dana u dan pricu o nefunkcionalnoj nemogucoj drzavi. Ali ovi "nasi "vjecito autogolove daju.
I opozicija je jos gora...uzeli Sarajevo, bore se za Mostar,i to je to.Bitno je u fildzanistanu skinut sda, a ostatak drzave ko yebe isto ko i sda sto radi.
Mogla je i opozicija reagovat, da se izbjegne sve ovo i izvrsiti politicki pritisak.
Svako se bori za svoje zrno vlasti i moci, dok drzave ima sve manje.
Sami sebi smo najveci dusmani uvjek bili....
Znate li koliko je sirijica, libijaca i ostalih primila evropa....
Ali ovo nece primiti, ovo je sljam koji bjezi iz raznih razloga osim rata ili siromastva. I ovo njihovo ponasanje sve govori samo za sebe.
Slično mišljenje imam i ono što mislim da je opozicija također krivac.Ali ljudi shvatite najveći krivac za stanje je IOM , pa tek onda državni vrh. IOM je dobio oko 85 miliona Eura da zbrini migranti , no to ne rade adekvatno.
Međunarodne organizacije su glavni faktor nestabilnosti gdje god se nalaze. Eh sad gora je naša država koja je to dopustila.IOM-u nije cilj da se migranti ne nalaze u BiH ili negdje drugdje te riješavanje problema, nego gledaju dugoročno održavanje stana.
Nažalost ,pored komplikovanog sistema gdje RS neće da zbrine migrante ili ograniči ulaz u državu.Na to uzmite 10 puta gore koncipiran sistem u Federaciji gdje se svako nešto pita.
Volio bih da je SDA glavni krivac pa da mogu sa sigurnošću reći to. Bio sam ispred Bire 31.12 i ono što sam vidio je skupljanje političkih poena a nikako borbu za narod. Nažalost , da je Bira vlasništvo člana neke vladajuće partije u Usk-a bila bi otvorena bezobzira na protivljenje.Također ,treba zatvoriti i ostale objekte prije svega dragulj Sedru ,pa zasigurno Miral itd.Migranti mogu u kasarne uz maksimalni oprez i da IOM daje novac državi a ne privatnicima.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 04 jan 2021, 15:18

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 jan 2021, 15:35

Evo u Tuzli opet danas migrant ozbp drugog migranta.
J3bo te zivot hajde sto oni tako lahko dolaze do nozeva i jos lakse ih upotrebljavaju i izbodu neku osobu, ali sto policija tu gamad nikako ne provjerava, da redovnije pravi racije i oduzima sve te predmete koje.
A kod mene bejzbol palicu da nadju odmah bih kaznu morao platiti. A neka vala i platim, bolje kaznu nego zivotom platiti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 jan 2021, 18:43

Ne pomaže palica protiv cigli i noževa, jedino kaciga i pancirka. Pravili su u Bihaću racije u Đačkom Domu nekoliko puta i svaki put bi pronašli stotinjak makaza, noževa, skalpela, šerafcigera... sve što je jednom pravom domaćinstvu potrebno
100% sportski i krajnje opušten potpis

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 jan 2021, 18:48

Beduin je napisao/la:
04 jan 2021, 15:35
Evo u Tuzli opet danas migrant ozbp drugog migranta.
J3bo te zivot hajde sto oni tako lahko dolaze do nozeva i jos lakse ih upotrebljavaju i izbodu neku osobu, ali sto policija tu gamad nikako ne provjerava, da redovnije pravi racije i oduzima sve te predmete koje.
A kod mene bejzbol palicu da nadju odmah bih kaznu morao platiti. A neka vala i platim, bolje kaznu nego zivotom platiti.
I prije 2 noci takodjer, medjusobno se isjekli na terminalu na Ilidzi, koliko sam vidio drzao se za grkljan u kolima Hitne
Don't believe the hype.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: THEC i 18 gostiju.