FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bayern@heart
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bayern@heart » 24 apr 2016, 21:42

Zna li neko šta je sa Sammerom vidim svabe nešto pišu da nije dobro

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 24 apr 2016, 21:44

Bayern@heart je napisao/la:Zna li neko šta je sa Sammerom vidim svabe nešto pišu da nije dobro
Nije bio dobar, bio na promatranjima, nesto u vezi mozga, al dobro je sad sve. :thumbup:

Klare

Post Postao/la Klare » 24 apr 2016, 21:55

Šta ovaj anton svira? :?
Evo ti odgovora na svu tvoju svirku, za uši gadnu. :arrow:
anton 1983 je napisao/la:Komlikujes nesto sto nema potrebe da se komplikuje. :hmmmmm: Meni je jednodimenzionalno to sto se uvijek ide na to da se protivniku uzme lopta i da mu se ne ostavlja mogucnost nadigravanja na sredini sa Bayernom.
Ovo je drug Bilal jasno i koncizno u jednoj rečenici objasnio, a sad ti možeš na osnovu te rečenice romane pisati, samo kad bi znao, jer nama se nešto ne da...

I Bilale imam kratku malenu ispravku, da, mi imamo najbrže stopere na svijetu, Boa i Benatia, teško da bržih ima, ali u tim kontrama brzina ti skoro ništa ne znači, jer protivnički napadači su još brži, a ovi su jadni na cijedilu i u raskoraku ostavljeni, a zna se 1 na 1 koliko je napadač ili krilni igrač u prednosti.

Dalje, u slučaju Gecea ne zna se tačno šta je, tu je 50:50, a po nekom osjećaju, koji mer rijetko vara, mislim da on svakako ide na kraju sezone, i neću nešto puno žaliti, jer nam kvaliteta tu sigurno neće faliti, a Hummels dolazi tu sam 80%siguran.
A nećemo ni biti bezobrazni, red da i mi konkurentima nešto ustupimo, moramo malo i tu pažnje posvetiti, nije liga samo Bayern, a seker-beg je to najbolje opisao u vidu vatre koja bi dosta opasna bila.

Inače Gvardiola može osvojiti i 5 LP ovim načinom, ja i dalje neću misliti da je on odličan trener, ova igra ubija nogomet, ustvari je antinogomet,
sumnjam da ijedan iskreni poštovalac ove igre može uživati u nečem ovakvom, prosipa se sila za nekom dominacijom, to je slučaj kad kabadahija dođe u bar i kofrči se nešto, neku silu prosipa, a ustvari svi znaju da je ljigav i niko ga ne voli, a onda ga mudro sačekaju i tuc.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 apr 2016, 22:06

anton 1983 je napisao/la: Pa ko TEBE pita dal se Robben uklopio ili ne? :clap: :urnebes: poanta je da ti aludiraš na to da se individualci ne mogu uklopiti u pepov sistem, a ja ti dajem dokaze da to nije istina.
Ako ti kazem da valjas gluposti nemoj se ljutuiti. ;) ili si samo neozbiljan...:D pa da izdvojim dio...
:D :D Prvo napises ovo:
Aha znači individualcima poput RIBERYA i Gotzea neodgovara, zaš riberyu neodgovara da mi je znat pobogu, ali isto tako mi je čudno da individualcima poput Coste, Comana i nadasve Robbena odgovara
I kada ti ja metnem ovo:
Prvo ja nisam rekao da se Robben potpuno uklopio iako mislim da bi se individualac poput njega mogao lako uklopiti u ovaj sistem uz dobru bekovsku podrsku da ga ne muce povrede. Robben je igrac koji ipak zna opasno zaprijetiti pa i zabiti sa distance pri dobro postavljenoj odbrani, odvuci paznju dvojici ili trojici protivnika ali ipak u ovom sistemu ce mu manjkati onih pasova u prazan prostor zato sto je taj Bayernov nogomet takav kakav je. Da se ne ponavljam.
Zasto ne odgovara Riberyu i Götzeu? Zato sto su to drugi tipovi individualaca. Jednostavno. ;)
Bayern je uvijek imao tu raznolikost u napadu.
Ribery manje pokusava da zaprijeti sa distance koliko pokusava da se probije kroz protivnicku odbranu, a probijati se kroz dobro postavljenu protivnicku odbranu je dosta tesko gdje dva ili tri igraca pokusavaju te da izbace. Druga stvar, nema bekovsku podrsku u onoj mjeri kakvu je nekad imao. Jos je dobar ali nema onu ucinkovitost koju svi ocekujemo. Götze se prilagodjava ovoj pas igri kako zna i umije, i opet se za njega ne moze reci da je beskoristan na terenu. Sto se kornera tice, tacno, jedno vrijeme je bio los taj segment i u mandatu Heynckesa, ali znam da se posle stanje popravljalo jer se trenirao i taj segment.
Postavljas neka pitanja koja nemaju veze s mozgom, npr to za Robbena, ili pak trazis neka objasnjenja koja si vec dobio. S tobom o ovoj temi nastaviti pisati bilo bi krajnje sulodo tako da.... ;)

Sammer pauzira, navodno kako se pise, u pitanju je smanjena cirkulacija krvi u mozgu.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 22:17

Klare je napisao/la:Šta ovaj anton svira? :?
Evo ti odgovora na svu tvoju svirku, za uši gadnu. :arrow:
anton 1983 je napisao/la:Komlikujes nesto sto nema potrebe da se komplikuje. :hmmmmm: Meni je jednodimenzionalno to sto se uvijek ide na to da se protivniku uzme lopta i da mu se ne ostavlja mogucnost nadigravanja na sredini sa Bayernom.
Ovo je drug Bilal jasno i koncizno u jednoj rečenici objasnio, a sad ti možeš na osnovu te rečenice romane pisati, samo kad bi znao, jer nama se nešto ne da...
Dragi moj Klare, ja ću se tebi odmah ispričati što ja nisam na niskoj razini onih s kojima si dosad "razgovarao". Meni nemreš muda pod bubrege prodavati ;)

A nadalje, daj mi ti molim te reci, kako sve to što ste sada već Vas dvojica za tu "jednodimenzionalnost" rekli, nije razlog za drkanje? Kak vi tako genijalne stvari uspijete kritizirati :(

Evo recimo ja bi predloži svakom onom, Bilal i Klare već u to spadaju, koji smatraju istu stvar da ova "jednodimenzijonalnost" ne valja, mora navest 10, znači minimalno 10 DVODIMENZIONALNIH timova koji bi nama trebali biti primjer inače slijedi ban dok ne prođemo Atletico.

Ali ti, ne da nemogu 10 navesti, nego ne mogu navesti jedan. Ne mogu ga navesti iz razloga što se neće usuditi to napraviti. :wave:
Klare je napisao/la:I Bilale imam kratku malenu ispravku, da, mi imamo najbrže stopere na svijetu, Boa i Benatia, teško da bržih ima, ali u tim kontrama brzina ti skoro ništa ne znači, jer protivnički napadači su još brži, a ovi su jadni na cijedilu i u raskoraku ostavljeni, a zna se 1 na 1 koliko je napadač ili krilni igrač u prednosti.
Šta mu se ispričavaš? Od 3 najjače momčadi na svijetu (kako ljudi kažu da jesu) igraju maltene isti nogomet tj. jako puno lopte u nogama sa "jednodimenzijonalmom" igrom, mi smo ti koji imamo najbrže štopere, ali čak niti mi nemamo štopere za taj sustav, a navodno za taj sustav je potrebna brzina - pa ko je tu lud?!?!? A da ne govorim da se ide iz krajnosti u krajnost sa onim sarnjima da protiv Juvea sad pak imamo preniske štopere - PA KAKAV TO NAMA ŠTOPER TREBA!?!?! Onaj koji ima 3 noge i pretvara se kao transformer, uzima dimenzije tjela i fizilke sposobnosti prema našim protivnicima? WTF?
Klare je napisao/la:Inače Gvardiola može osvojiti i 5 LP ovim načinom, ja i dalje neću misliti da je on odličan trener, ova igra ubija nogomet, ustvari je antinogomet,
sumnjam da ijedan iskreni poštovalac ove igre može uživati u nečem ovakvom, prosipa se sila za nekom dominacijom, to je slučaj kad kabadahija dođe u bar i kofrči se nešto, neku silu prosipa, a ustvari svi znaju da je ljigav i niko ga ne voli, a onda ga mudro sačekaju i tuc.
To je dobro i zdravo - bitno je da oni koji znaju što pričaju ( a tu ne moslim na sebe) kažu da je Pep najbolji trener svijeta. zamisli kako ja glupo zvučim kad kažem , ma može Messi i 10 zlatnih lopti uzet al on ZA MENE neće biti nikada odličan igrač - eto toliko glupo meni ova tvoja izjava o Pepu zvuči.

PS.

Pep niti nemora osvojit 5 LP-a da bi to bio ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 22:31

Bilal mene je sram da ti navijaš za Bayen majke mi :tokralju:

Sad ću ti pokazati tvoju razinu:
Bilall je napisao/la: i time osloboditi malo prostora odlicnim individualcima koje imamo nego bas suprotno, .
INDIVIDUALCIMA - imamo ih 5! Ribery, Gotze, Robben, Costa, Coman.
Bilall je napisao/la:Bayernovim individualcima kao sto su Ribery, Götze, isto tako ne odgovara ovaj stil koji preferira Pep. Protivnici ih lako udvajaju kada se zonski brane.
Ovdje se ispričavam što te kvotam na ovaj način, jer sad samo dvojici od trojice individualaca ne paše iako si ti zorno rekao kao što se vidi gore da INDIVIDUALCI u Pepovom sistemu nemogu igrati. Pitam te ponovo zašto ti kažeš da Riberyu neodgovara kad to nije istina?
Bilall je napisao/la: Prvo ja nisam rekao da se Robben potpuno uklopio iako mislim da bi se individualac poput njega mogao lako uklopit[

Oho sad već spominješ i da se RObben nije uklopio, ali da bi se mogao uklopi iako je INDIVIDUALAC, što **** popušta? :D
Bilall je napisao/la: ipak u ovom sistemu ce mu manjkati onih pasova u prazan prostor
Opet te pitam, kakvih pasova? :lol:

I onda slijedi kruna za kraj:
Bilall je napisao/la:Zasto ne odgovara Riberyu i Götzeu? Zato sto su to drugi tipovi individualaca. Jednostavno. ;)
Znači tipičnom tipu individualaca ne paše Pepov sistem i onda se pitam jel je problem u Pepu ili u tom "individualcu" kad neki od individualaca može halat u njegovom sistemu, a drugi ne?

S R A M!!!!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 apr 2016, 22:33

Mah Anton pokušava odbraniti neodbranjivo.
Mi smo svi priznali da je Pep statistički izdominirao Bundesligu i da će teško ko nadmašiti taj njegov uspjeh.
Čovjek je genije za male utakmice, ali zato u velikim često kiksa (barem kada je Bayo u pitanju).
U prilog mu ide i to što je dosta timova u Bundesligi u debelom k...., a često je protiv prvih 6 imao problema.
Sjetite se samo prošle sezone, nismo mogli Schalkea niti jednom dobiti, onog Di Mateovog. Gladbach nas mlatio u našem dvorištu.
Wolfsburg nas u par navrata pobjeđivao, uzeli nam superkup. Dortmund nikada slabiji nas izbacio iz kupa.
Leverkusena pobijediti u gostima je postao samo san.
Fazon je u tome da je Bayo miljama ispred većine timova u ligi, a i u Evropi.
Ne može se očekivati da Werder bez budžeta dobije Bayern od preko 600 miliona vrijednosti, budimo objektivni.
I sada postavlja se pitanje da li je to uspjeh mlatiti tako manje timove, a kada ukrstimo koplja sa velikanima izgledamo smiješno.
Real i Barca su približne kvalitete kao Bayern, a mi smo u tim duelima izgledali smiješno i sada Guardiola nas unaprijedio a sramotimo se po polufinalima gdje je tu logika?
Jačina se određuje u velikim utakmicama i znanje trenersko a tu je Guardiola često flopao, činjenice.
LvG sa mnogo slabijim Bayernom pobjeđivao jače od sebe, UTD smo izbacili a ljudi su bili mnogo kvalitetniji od nas.
O Heynckesu da ne govorim, razvaljivali smo protivnike.

Što se tiče Gotzea, za njega važi ona sam pao sam se ubio. Htio je igrati za Guardiolu, kontao ležat će mu njegova filozofija igre a očigledno ne leži.
Međutim tu je krivica vjerovatno i više na Gotzeovoj strani jer za masne pare koje dobija nije dobro oznojio g.uzicu, a i ova povreda jesenas ga je dobrano poremetila jer je tada hvatao formu i bio jedan od boljih igrača.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Klare

Post Postao/la Klare » 24 apr 2016, 22:39

anton, previše iz samog konteksta izvlačiš, pa gore ovo što pišeš najmanje pola nisam rekao.
A imamo i dokaze, ako nisi znao ;) , da su se igrači protiv Juveta sami prebacili u mod centaršuteva i igrama po svom instinktu kontra Pepa.

U vezi jednodimenzionalnosti ću reći ovo, Nojo nikad ne smije ispucati loptu, nego mora uvijek dodati odbrani, dok ostalih bar 100 timova iz lige petice smije i jedno i drugo.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 apr 2016, 22:51

Covjek ili ne konta, ili samo voli da sere :D fakat.
Pa yebote, pita me sta je pas u prazan prostor.. :D :tokralju: ccccc
Ne konta sta je razlicit tip individualca. Kada kazem da se Robben bolje moze snaci u Pepovom sistemu od Riberya govorim to zbog toga sto su njegove individualne vjestine drugacije u odnosu na Riberyeve. Ne govorim da je jedan bolji od drugog ili obrnuto... al dzaba raspravljati s ovim likom.

fakat :D

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 23:00

Nista ljudovi vidim ja da nije ovo za mene. Problem je u meni ne u Vama pa sam odlucio da nema smisla. Ne bum piso do daljnjega. Ak neko vec oce kaj komentirat zna di me moze naci. Iskreno nadam se da vise nikad nebum doso ovdje pisat. PS drzimo fige Da prodemo Atl. Mad. :wave: Kako bi nas Andrja rekao; Anđelka demokracija je **** stvar, 20 budala mogu nadglasati jednog pametnog čovjeka :salut:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 apr 2016, 23:04

Onaj ko govori za sebe da je pametan to ustvari nije i nije ti lijepo vrijeđati druge ljude u ovom slučaju forumaše.
Kada ljudi potegnu za uvredama to samo znači da nemaju argumenata da pobiju drukčije tvrdnje i da su poraženi u diskusiji.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 apr 2016, 23:06

Ma ne tjera tebe niko bolan. :D Ja cak sam mislio da se ti zayebavas malo :D
Ako si vec bio ozbiljan, onda da ti kazem da u postovima treba dobro razumjeti sta se pise, pa ako treba i dva tri puta procitati. Ne izvlaciti iz konteksta samo odredjene dijelove. ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 apr 2016, 23:38

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 24 apr 2016, 23:49

šta je ovo svi prijete odlascima sa pdf-a, prvo @muamerc sad i @anton1983 :lol: ne mogu da vjerujem da tako iskusni forumaši primaju tuđe ne uvažavanje mišljenja tako emocionalno, nadam se da ćete se vratit kad Bayern osvoji LP da slavimo skupa.

Ja Pepa ne podržavam u njegovom načinu poimanja fudbala, bezobzira koliko to bilo statistički uspješno i neće mene naljutit neko ko kaže da to voli, 100 ljudi 100 ćudi..

luca toni 9
Kontakt:

Post Postao/la luca toni 9 » 24 apr 2016, 23:53

Götze moze igrati laznu devetku, ili iza napadaca. Prespor je za krila.
Ne vidim trece opcije???
A tu nam igraju Lewa i Müller - i jednostavno nema Mario sta traziti pored njih.
Za rotacije uvijek moze, ionako nemamo u napadu nikog osim pomenutog dvojca, ali za startera..no faking vej :D

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 25 apr 2016, 00:06

Ono sto meni nedostaje kod Bayerna jeste igrac sa klupe SPIC, ali pravi pravcati spic, koji ce mjenjati po potrebi ili ponekad izbacitii iz prve postave PRVOG SPICA.. Znacii 2 spica u ekipi, i to prava ona :D

tipa Lewa br.1 spic, ili uzimam primjer Lasogga broj 2 spic koji ulazi sa klupe, PRIMJER samo dajem !

A ne Lewa pa ga mjenja lazna neka 9.. kakva ba lazna 9.. po meni najveca glupost u svim taktickim sistemima i zamislima.. al ne bi o tome da smaram, to je moje misljenje, znacii mislim da ce kod Karla biti drugacije to da cemo nekad u startnoj postavi imati Lewu, a po potrebi ulazi SPIC i to pravi pravcati napadac, nikakva SARENA LAZNA 9.. ili 8 ili bilo koji broj..
FC Bayern !!!!!

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 25 apr 2016, 01:01

Joj opraste me :D

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 25 apr 2016, 08:34

Klare je napisao/la:Šta ovaj anton svira?
svira qrcu, kaj drugo :lol:
kad citas njegove postove, imas osjecaj da ih je pisao covjek kojeg razyebava alchajmer.
luca toni 9 je napisao/la:Götze moze igrati laznu devetku, ili iza napadaca. Prespor je za krila.
u dortmundu je bio zvijer i to, gle cuda, na poziciji desnog krila.

u ovom pepovom bayernu, bilo bi idealno da igra osmicu.
nemam ni vremena ni volje da to dokazujem, jer bi se morale traziti i kaciti slike bayerna u fazi napada na kojima se moze vidjeti kako se bayini protivnici brane sa 10 igraca. izmedju ta dva reda igraca, mora biti igrac koji ce znati provuci laznjak.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 25 apr 2016, 09:00

coelho41 je napisao/la:šta je ovo svi prijete odlascima sa pdf-a, prvo @muamerc sad i @anton1983 :lol: ne mogu da vjerujem da tako iskusni forumaši primaju tuđe ne uvažavanje mišljenja tako emocionalno,
Neuvazavanje misljenja je jedno, a zaobilazelje glupih pitanja nesto drugo.
Ako ja postavljam pitanje "Ako se Robben moze ukopiti u jedan sistem igre zasto ne moze Ribery?"
Glupo bi bilo da ja poslije tvog odgovora u kojem ti pominjes i Riberya i Robbena, tebe pitam "Ko tebe pita za Robbena?" pa jos i padnem u nekakav smijeh :D

Glupa pitanja su, "sta je pas u prazan prostor"?
Slicno je i sa ovim stoperima i listama. Procitaj sta ti je covjek napisao prethodno pa uvidi trebaju li liste uopste...
Prvo Alalba nije stoper. Alaba je odlican bek koji treba da igra na svojoj prirodnoj poziciji i treba da pomaze Riberyu u ofanzivnim zadacima a ne da se gubi negdje po sredini terena.
Eto neka bude i da je Boa najbrzi, ali ne lezi mu igra sa visoko postavljenom odbranom. Ispadaju nam stoperi i to sam znas.
Treba naci balans kada su ofanzivni i defanzivni zadaci u pitanju
I nakon jednog ovakvog odgovora on opet od mene trazi liste stopera koji nam odgovaraju.. :crazy: Hocu evo odmah ih pravim ;)
Ja sam cak mislio da se on zayebava...

Ko hoce da odgovara na sve ovo, neka odgovara, ja ne, i nije to neuvazavanje misljenja, naprotiv.
Zao mi je sto se iznervirao i otisao, ali nisam mu ja kriv. ;)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 apr 2016, 12:07

Antone, ne zaslužuju te. ...

:mrgreen:
Agieren statt reagieren

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: zlatandr i 3 gosta.