Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Denno
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Denno » 05 avg 2015, 01:45

Zivot je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la:Drago mi je sto ce igrati i biti glavni igrac u Romi ,ali nema mi omrazenije lige od italijanske i necu je gledati da mi babo igra ,a ne Edin.
Stvar ukusa, za mene je seria a liga koja ne nudi samo nogomet kao igru, vec nogomet u punom smislu sa svim dodatnim vrijednostima. ( tu mozes naci sve: fudbal u izvornom obliku, najbolje taktike, nevjerovatnu disciplinu, liga sa najvise derbija, najvise emocionalnog naboja, navijaci fanatici koji ginu za svoje klubove....)
+++
To nije samo fudbal.
embrace the chaos

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 avg 2015, 01:45

Koje predrasude po pitanju Serie a? :roll: Po mom misljenju, nakon engleske, najinteresantnija liga za gledanje i pracenje. Prosle godine najveci prosjek golova od svih liga petice.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 05 avg 2015, 07:13

SlevinKelevra je napisao/la:Koje predrasude po pitanju Serie a? :roll: Po mom misljenju, nakon engleske, najinteresantnija liga za gledanje i pracenje. Prosle godine najveci prosjek golova od svih liga petice.
Naravno da su predrasude u pitanju kada 90% tih istih nema pojma o pravoj Seriji A koja je bila dugi niz godina najjača liga svijeta. Kriza, manjak ulaganja, recesija uslovila pad lige bar po velikim imenima. To se sve mijenja zadnje 2 sezone a ove mislim da se ponovo vraća na stare staze slave. Novi ulagači, silan novac se pumpa u ligu tako da imamo vec dosta velikih transfera za iducu sezonu. Inter, Milan, Juve su se vec dobrano pojačali. Lazio+Napoli i Roma se tek pojačavaju. Koliko samo derbija nas ocekuje ove sezone :tokralju: Po taktici najjaca liga na svijetu. Sto se Edina tiče i nekog forumasa koji ga ocekuje na glat 25 komada ove sezone mogu samo reci da ne prati ovo takmicenje uopste. Stara čuka Toni ili mala mašinka Icardi su dali po 22 gola prosle sezone. Znači prvi strijelci lige. To nam samo govori kakava je taktika u pitanju i kako su samo dobre odbrane u Seriji A. Edin je poprilično aut sto se forme tiče+navikavanje na novu ligu. Znači ako dođe do 10 komada to će biti premija.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 avg 2015, 08:03

krmpotich je napisao/la:Sto se Edina tiče i nekog forumasa koji ga ocekuje na glat 25 komada ove sezone mogu samo reci da ne prati ovo takmicenje uopste. Stara čuka Toni ili mala mašinka Icardi su dali po 22 gola prosle sezone. Znači prvi strijelci lige. To nam samo govori kakava je taktika u pitanju i kako su samo dobre odbrane u Seriji A. Edin je poprilično aut sto se forme tiče+navikavanje na novu ligu. Znači ako dođe do 10 komada to će biti premija.
ne znam jesi li mislio na mene ili ne, ali napisao sam kako sa ovim krilima i veznim redom iza sebe lahko moze doci do 20ak golova i i dalje sam istog misljenja. naravno, ne odnosi se ta cifra samo na ligu nego na cijelu sezonu jer roma ipak igra i LP, gdje se iskreno nadam da ce odigrati vise od 6 utakmica ovaj put, a ako kup shvate iole ozbiljno i tu ce dzeko odigrati koju utakmicu. svakako da konacno imaju sirinu i kvalitet za sva tri fronta tj ako ih zesce povrede zaobidju i nakon sto pojacaju bekovsku liniju, a sve su prilike da hoce.

prosle sezone je ljajic bio prvi strijelac rome sa 8 golova, a niti je bio standardan koliko ce biti dzeko, niti je klasicni spic kao sto je ovaj tako da je neka cifra od 20ak golova realna za ocekivati, a 'premija' od 10 bi po meni bila razocarenje.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 05 avg 2015, 08:04

Ide Džeko na 25+ golova samo u lligi bez lige prvaka i kupa.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 05 avg 2015, 08:16

Nisam previse upoznat sa Rominom taktitom ili Seria A'om stilom igre, ali ako cu suditi po onom sto sam pratio Romu zbog Pjanica proslih godina, onda mislim da je Edin na dobrom polozaju da zabije zaista dosta broj golova. Neka ga samo "hrane" sa priblizno istim loptama kao sto su onog Gervinha i na konju je, jer je finiser. Koliko je samo Gervinho oduzeo Miralemu asistencija, cudo.

Ps: Naravno da ocekivanja ne trebaju biti pre velika na pocetku, pogotovo sto ce se morati naviknuti na ligu.
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 05 avg 2015, 08:37

ZaZelju je napisao/la:Ide Džeko na 25+ golova samo u lligi bez lige prvaka i kupa.
Napij se vode preko mašica ako mislis da ide na 25+ samo u ligi. Ako mislis na LP+kup onda je i moguce :thumbup:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 05 avg 2015, 09:02

NoName je napisao/la:Ja imam BHT adsl na poslu a Telemach kući. Da li se mogu prijaviti za ovaj web tv sa posla za 1 KM a da gledam kući ili moram tražiti drugo rješenje
web tv radi samo na bht adslu, ne na drugim internet provajderima
znaci samo bi na poslu mogao gledati
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 05 avg 2015, 09:28

krmpotich je napisao/la:
ZaZelju je napisao/la:Ide Džeko na 25+ golova samo u lligi bez lige prvaka i kupa.
Napij se vode preko mašica ako mislis da ide na 25+ samo u ligi. Ako mislis na LP+kup onda je i moguce :thumbup:
Džeko je to. Biće to onaj stari iz vremena Wolfsburga.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 05 avg 2015, 09:37

ZaZelju je napisao/la:
krmpotich je napisao/la:
Džeko je to. Biće to onaj stari iz vremena Wolfsburga.
Nece nikad vise, jer vise nikad nece toliko trcat ko prije, kada mu je Magath bio Trener.
Sve sto je Dzeko postigo je Magathov impact.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 avg 2015, 09:51

Ide majstor na 40 golova u sezoni :bih: :bih: :bih:

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 05 avg 2015, 09:56

shminka je napisao/la:Ide majstor na 40 golova u sezoni :bih: :bih: :bih:
Mogao bi i 50 nagurati :njanjanja:
Allez

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 05 avg 2015, 10:06

60 komada ako je u formi :kafa: :think:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 avg 2015, 10:21

krmpotich je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Koje predrasude po pitanju Serie a? :roll: Po mom misljenju, nakon engleske, najinteresantnija liga za gledanje i pracenje. Prosle godine najveci prosjek golova od svih liga petice.
Naravno da su predrasude u pitanju kada 90% tih istih nema pojma o pravoj Seriji A koja je bila dugi niz godina najjača liga svijeta. Kriza, manjak ulaganja, recesija uslovila pad lige bar po velikim imenima. To se sve mijenja zadnje 2 sezone a ove mislim da se ponovo vraća na stare staze slave. Novi ulagači, silan novac se pumpa u ligu tako da imamo vec dosta velikih transfera za iducu sezonu. Inter, Milan, Juve su se vec dobrano pojačali. Lazio+Napoli i Roma se tek pojačavaju. Koliko samo derbija nas ocekuje ove sezone :tokralju: Po taktici najjaca liga na svijetu. Sto se Edina tiče i nekog forumasa koji ga ocekuje na glat 25 komada ove sezone mogu samo reci da ne prati ovo takmicenje uopste. Stara čuka Toni ili mala mašinka Icardi su dali po 22 gola prosle sezone. Znači prvi strijelci lige. To nam samo govori kakava je taktika u pitanju i kako su samo dobre odbrane u Seriji A. Edin je poprilično aut sto se forme tiče+navikavanje na novu ligu. Znači ako dođe do 10 komada to će biti premija.
E na kraju si ga pravo us.ro....sve dobro do zadnje recenice.
Garantujem da ce dati oko 20 golova u Seriji A, samo ako ga povrede zaobidju i ne dovedu Aguera koji ce ga istisnuti iz prvih 11 bez razloga...Edin da je igrao redovno u Citiju davao bi i tamo preko 20 golova po sezoni samo u PL...pa i ovako je imao 12 i 16 golova u dvije sezone gdje je jedva skupio po 20 utakmica ako to gledamo kroz minute provedene na terenu...
Vjerujem da je igrao minuta koliko je aguero da bi imao bolju statistiku...
Neko rece da je Edin trcao samo pod Magathom...pa taj Magath mu je i rekao da se ne vraca nazad u odbranu, da stoji na centru i ceka...

hulehule
Kontakt:

Post Postao/la hulehule » 05 avg 2015, 10:51

Da je Bogdom ovaj transfer se desio prije 2-3 sezone sad bi Džeko bio među tri napadača na svjetu al nije ni sad kasno za vrhunske rezultate ako ga samo povrede zaobiđu, može on još par sezona odigrat na najvišem nivou.
Al ga i ti hureme usra sa tim da je Džekson bolji od Aguera... svi mi volimo Džeku bar sto puta više od onog kepeca al realno je čovjek zvjer za Džeku al i za večinu napadača današnjice i u svim klubovima bi on bio u prvih 11.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 avg 2015, 11:06

Cuj logike spicevi dali 22 i taktika dobra. Pa u Engleskoj je samo Aguero dao 26, ostali 21 i nize, znaci nije neka razlika. A da ne govorim koja je razlika u kvaliteti izmedju Aguera i Icardija i slicnih. Dzeko moze na 20 samo ako se bude malo potrudio.
Celik!3,2,2.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 avg 2015, 11:14

hulehule je napisao/la:Da je Bogdom ovaj transfer se desio prije 2-3 sezone sad bi Džeko bio među tri napadača na svjetu al nije ni sad kasno za vrhunske rezultate ako ga samo povrede zaobiđu, može on još par sezona odigrat na najvišem nivou.
Al ga i ti hureme usra sa tim da je Džekson bolji od Aguera... svi mi volimo Džeku bar sto puta više od onog kepeca al realno je čovjek zvjer za Džeku al i za večinu napadača današnjice i u svim klubovima bi on bio u prvih 11.
Nisam rekao da je bolji napadac od njega, vec da je trebao igrati u paru s Aguerom, ili nekada ispred Aguera kada je ovaj bio u losoj formi (na tu nepravdu sam mislio), a Edin u dobroj...bilo je situacija kada Argentinac po 10 tekmi nije davao golove i stojao je lose na terenu ali je uvijek bio u prvih 11, a Dzeko ispastao...vjerujem da je Edin kojim slucajem Argentinac, Brazilac i sl. da bi uzivao mnogo bolji status i reputaciju u bilo kojem klubu.
Ovo za statistiku stoji - Edin bi isao preko 20 golova po sezoni u PL da je igrao kao i Aguero sto je igrao, i ostali napadaci u ostalim timovima (minuta)...jer je on gol masina...na koliko golova bi se Aguero zaustavio da nije pucao penale i da je igrao minuta koliko Dzeko, sigurno ni on ne bi presao brojku od 16 golova... - to je bila moja poenta otprilike

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 05 avg 2015, 11:35

kad skontas da je juventus dao za mandzukica 18mln eura atletiku i platu 3,5mln godisnje.
onda je jasno zasto roma slavi dolazak dzeke za obestecenje od 20mln i platu od 4,5mln godisnje :)

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 05 avg 2015, 11:48

Zanimljiva ce biti Seria A ove sezone, Juve je ostao bez Teveza,Vidala i Pirila tako da Roma ako još nekog dovede i da uspije veza Pjanic - Džeko imaju se itekako cemu nadati za 1 mjesto :D

Šteta što Džeko nije došao mjesec ranije u Romu da se malo navikne na novi tim, da ne bude "opet" nije prošao pripreme.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 05 avg 2015, 11:52

hz1987 je napisao/la:kad skontas da je juventus dao za mandzukica 18mln eura atletiku i platu 3,5mln godisnje.
onda je jasno zasto roma slavi dolazak dzeke za obestecenje od 20mln i platu od 4,5mln godisnje :)
Mislim da ovdje samo City moze slaviti a ne Roma. Izglavili su 20 milki za igraca koji u biti nije ni igrao u zadnje vrijeme. Doduse mogu slaviti samo sto su dobili klasicnog napadaca jer ga u biti nemaju zadnjih 10 godina. Ne kontam te ovo za Juve? Crno bijeli su odlicno prosli u ovom deal-u. Za 18 miliona dobili igraca koji trga, čupa, udara i uz sve to jos i daje golove. Napadac koji može igrati štopera svakako voli svaki trener.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], General505 i 20 gostiju.