Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
feniksptica je napisao/la: ↑22 nov 2024, 14:39FGR je fakat sveo drzavu na par kilometara uz magistralu
Izedin Sikalo sve objasnioHASAN-AGA PEĆKI
"U čizmama spavam. Sazuvam se samo dok se abdestim i klanjam. Nekad i u čizmama klanjam, ne silazeći s konja. Namaz i bitku ne propuštam. Još me ruže što jedem lijevom rukom, kažu nije po sunetu, a kojom ću kad je desna vazda na balčaku. I kad kusam čorbu prvo meso pojedem pa tek onda čorbu. Računam ako napadnu, bolje je da čorba ostane nepojedena nego komad mesa.
Život ovdje na granici nije ko kod vas u Sarajevu. Vi se tamo rahat možete naspavat, jesti desnom rukom, duže klanjat pa i zikrit po tekijama po svu noć.
E vidiš, pitaš li se zašto u Krajini nema tekija? Nema se kad, Husan-beže moj!"
(Izedin Šikalo, Velika avlija)
Pa normalno da je vaznije kad su pare u Sarajevu. Sve sto ti iole je vazno i da valja u takvoj drzavi ti je u Sarajevu.feniksptica je napisao/la: ↑22 nov 2024, 14:39SDA pala zbog tog sto im je Sarajevo bilo 10x važnije od ostalih....evo i ovi samo Sarajevo spominju.
Ne ciniti iste greške majke mu.
FGR je fakat sveo drzavu na par kilometara uz magistralu
ubodes i ti nekadnumanumaye22 je napisao/la: ↑22 nov 2024, 15:00Pa normalno da je vaznije kad su pare u Sarajevu. Sve sto ti iole je vazno i da valja u takvoj drzavi ti je u Sarajevu.feniksptica je napisao/la: ↑22 nov 2024, 14:39SDA pala zbog tog sto im je Sarajevo bilo 10x važnije od ostalih....evo i ovi samo Sarajevo spominju.
Ne ciniti iste greške majke mu.
FGR je fakat sveo drzavu na par kilometara uz magistralu
Da je jos nekako smanjit smog, redukciju vode i povezat ga kako vozom sa Europom, i komotno moze rame uz rame sa Zagrebom iz 2010 godine.
Kako ga je popisao Dan.
Svi voze na zimskim gumama, samo u tebe nisu jos celave.
samoposmatram je napisao/la: ↑22 nov 2024, 20:26Svi voze na zimskim gumama, samo u tebe nisu jos celave.
kako ce biti kad 80% mentola u ovoj drzavi misli da je sava s3 i oznaka m+s na njoj znaci ljeto zimamuhamedhulk je napisao/la: ↑22 nov 2024, 21:34ja ove sedmice stavio nove, vozim sporije samo kad neki pacijent ispred ne smije vise od 30 jer ima krs od auta/guma....
svakako se opreznije vozi zimi ali 80% ljudi nije spremno za zimsku voznju.
Ja sam bas opremljen ali u gradskoj voznji se ne ponasam kao da je ljeto (ne prelazim ogranicenje ni tad u gradu), mislim dok je padalo aktivno, nije stvar kontrole vec eventualnog naglog kocenja zbog pjesaka, jer neko staje na pola ulice od auta, drugima lose gume pa mogu proklizati u moju traku i trebam kociti, smanjena vidljivost i sl.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.