Ne znam sta ocekujete, svi znaju da se s Realom ne podnosimo, isfurali smo ih za De Geu prije 2 godine pravo, ti nam Danila ne bi dali za manje od 40m, a nama napadac treba. Ja iskreno gotivim Moratu, nije panj od igraca , brz je , zna proci, iako jedini mu je problem to sto ne zabija toliko veliki broj golova u sezoni, barem nije prije, npr. ove sezone je odigrao nesto tipa 500 minuta za real i zabio je dosta golova, procitao sam ovako podatak da je svako 45 minuta postizao pogodak ove sezone. Nesto tipa 60M sa nekim bonusima bi bio dobar deal.
Da sagledamo malo i ostale opcije :
Aubameyang - Ode u PSG, 70M, a da ga mi trazimo, vjerovatno bi kostao 90.
Lacazette - igrac koji je vise za Arsenala, nego za nas. Po meni nije los, ali i njemu je klauza 57m, ipak bih izabrao opet Moratu ispred njega.
Lukaku - panjina teska, ako ste naletili na klip na redcafeu, 3 minute mozda traje, first touch u zadnje dvije sezone, taj je i Rooneya prekucao, malo bolja verzija Girouda, iako znam da ce trpati u Chelseju, jer takvi napadaci prolaze danas, ali opet , za 90,100m se ne isplati, a i da se isplati, izabrao je Chelsea, a i Mourinho ga je "otjerao" prvi put, tako da i to otpada.
Belotti - odlicna sezona, ali cijena je isto enormna, i ovih 70m za Moratu je dosta jeftinije od Belottia, a i sto sam gledao Belottia, mislim da je vise finiser, nego all round napadac, kao sto je Morata. A i Mourinho gotivi Moratu, treba mu vjerovati, momak je mlad, ima 24 godine , cim je dobio samopouzdanje u Juvetu, odlicno je igrao, a i igrao je ranije sa Pogbom, moze i to biti jedan od razloga zasto ga zeli Mourinho, pored cinjenice da ga je on, koliko znam, probio u prvi tim Reala, tj dao mu sansu da debituje.
Samo ne znam da li je istina ovo za Jamesa sto se i dalje pise , gotivim ga kao igraca, samo bi bila guzva u napadackom rosteru ako bi dosli i Morata i James, s obzirom da sigurno ce i iduce sezone tu biti i Lingard, Rashford, Miki , Martial, Mata, jedino bi ga bilo dobro dovesti uz uslov da odu i Ibra i Rooney, a ovaj drugi najvjerovatnije hoce.