Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

reddevil96
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la reddevil96 » 07 jun 2017, 12:35

rio_Ferdy88 je napisao/la:Bolje te pare potrošiti na Radju i Fabinha, dodati još 20-30, i možeš obojicu uzeti. Uz njih Pogbu i Andera sredina osigurana, odbrana automatski još jača, dovesti beka i eventualno ako prodamo jednog stopera dovesti zamjenu, neku jeftiniju u vidu Lindelofa/Keana i to je to, napadača ostaviti za naredno ljeto. Eventualno Costu/Perišića i to je to.
Onda ce nam svaka utakmica završit 0 0 ili eventualno nekad 1 0 i zabit cemo ukupno 45 golova u ligi
Najbitnije je dovesti vrhunskog napadača jer nasa obrana je mislim 2. Najbolja u ligi a napad koji 7,8 tako da logično da trebamo napadača, ali ne znam koga jer su mi prvi favoriti bili griezmann i lukaku ali nista od njih a Morata i belotti nisu ta klasa sigurno, probati dybalu ali tesko da je na prodaju ali bolje na njega 100 Mil nego na moratu i belottia

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 07 jun 2017, 12:48

Sve osim Griezmana na ovoj listi je bezveze, a on neće doći. Tako da, whatever...
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

casper09
Kontakt:

Post Postao/la casper09 » 07 jun 2017, 13:58

Po mom ukusu bi bilo Rađa u sredini,možda još Bakayoko ili Fabinjo...Lijevog beka dovest,ako je jasno da Luk ne može donijeti ono što trebamo.
Krenuti po još jednog napadača i čekati Grizmana.
Nikad nisam bio više razočaran nego kad je objavio da ostaje...

CantonaBIH
Kontakt:

Post Postao/la CantonaBIH » 07 jun 2017, 15:17

Sta ce ovdje da se dogodi kada Snachez potpise za City :D :D

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 07 jun 2017, 15:17

rio_Ferdy88 je napisao/la:Bolje te pare potrošiti na Radju i Fabinha, dodati još 20-30, i možeš obojicu uzeti. Uz njih Pogbu i Andera sredina osigurana, odbrana automatski još jača, dovesti beka i eventualno ako prodamo jednog stopera dovesti zamjenu, neku jeftiniju u vidu Lindelofa/Keana i to je to, napadača ostaviti za naredno ljeto. Eventualno Costu/Perišića i to je to.
U svaka doba bih prije izabrao ovu opciju nego nekog Belottija za 70 mil ili Moratu za 70+ (iako bi on mog'o proći da je normalna cifra u pitanju). Kakve veze ima što nam je potreban napadač kad bi doveli neprovjerenog igrača za velike pare i onda moliti Boga da bude dobar transfer kako bi on isporučio barem 15-20 golova. Što će nam to? Meni je bolje onda oslonuti se na opciju da Martial proradi i da Rash nastavi napredovati, plus povratak Ibre i eto napada za fine domete. Ovako pare proslijedimo na ostale pozicije, jedno opasno krilo (daj kako Douglasa Costu :pray: ), dobar veznjak (Rio reče Radja, odmah ga dajte :ljepota: ), finu 6-icu i odbranu popuniti onako kako smo već zamišljali. Kada bi doveli krilo kalibra Coste naš napad bi automatski postao ubojiti barem za klasu, onda ostatak ofanzivnog dijela ne može nikako promašivati k'o prošle sezone pa makar se trudili da to rade. Dodati na sve to bolju uigranost, također širi roster, Pogbu, Mourinha... meni neloše uopšte. :problem:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 jun 2017, 15:29

Bez lijevog beka napad nece proraditi,zato sto nas dupliraju onda i lijeva strana totalno odsjecena a tu imas nekog ultra ofanzivca,pa na desnu Mou stavi neku radilicu da dobijes neki balans a ustvari dobijes samo odbranu a od napada nemas nista..znaci jak lijevi bek,jao pa i Coentrao bi nam bio pojacanje a Shaw lagano da se vraca u formu i da se otvori ta lijeva strana i onda kad se rasiri teren imas i prostora za Pogbine lopte,kombinacije itd itd..ako ostane Darmian lijevo nista se promijeniti nece taman da dovedes Neymara!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jun 2017, 17:21

Sad kad je Monchi u Romi, Radja ne ide nigdje bez 70-80M evropskih novčanica.Ako ne i više, jer za razliku od njegovih prethodnika ovaj itekako zna kako prodati igrača na pravi način.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 07 jun 2017, 17:24

Navodno je Real odustao od De Gee

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 jun 2017, 17:34

Meni je bolje onda oslonuti se na opciju da Martial proradi i da Rash nastavi napredovati, plus povratak Ibre i eto napada za fine domete
Kad ce se Ibra vratit - novembar, decembar, januar? Kakav ce biti poslije povrede, ebte covjeku je iduca sezona mozda i zadnja a znamo da slicne povrede u ovim godinama to jos ubrzaju.

Ko kaze neprovjerenog napadaca, pa Morata je provjeren i to u lp protiv top timova, a pominjao sam profil Chicarita, event onaj Modeste kao neka rezerva. Chicu nisam bezeze naveo jer je upravo Jozo tam nekad u aprilu govorio da bi pomenuti na ovaj sistem zabio 20 komada.

Nemos se pouzdati u golobradog Rasha i nestabilnog Martiala, koji jos po svemu sudeci nije managerov ljubimac.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 07 jun 2017, 19:46

Asteriks je napisao/la:
Meni je bolje onda oslonuti se na opciju da Martial proradi i da Rash nastavi napredovati, plus povratak Ibre i eto napada za fine domete
Kad ce se Ibra vratit - novembar, decembar, januar? Kakav ce biti poslije povrede, ebte covjeku je iduca sezona mozda i zadnja a znamo da slicne povrede u ovim godinama to jos ubrzaju.

Ko kaze neprovjerenog napadaca, pa Morata je provjeren i to u lp protiv top timova, a pominjao sam profil Chicarita, event onaj Modeste kao neka rezerva. Chicu nisam bezeze naveo jer je upravo Jozo tam nekad u aprilu govorio da bi pomenuti na ovaj sistem zabio 20 komada.

Nemos se pouzdati u golobradog Rasha i nestabilnog Martiala, koji jos po svemu sudeci nije managerov ljubimac.
Ibra kad se vrati biće samo upgrade na postojeći napad, a nadajmo se da će imati šta ponuditi u drugom dijelu sezone.

Rekoh već, nije Morata problem toliko, fin napadač, mlad, ali sigurno ne neka klasa. Ova cijena što se spominje je apsurdna te bih zato volio da se odustane od njega, jer ipak, što da se Real na nama iživljava?

Eh, back up opcija već može. Profil Chiche i te kako fali ovoj ekipi, zaboravih to spomenuti. Jedan joker za zadnjih 20 min je bio potreban i prošle sezone, dok bih se ja i za sljedeću odlučio upravo na tu soluciju.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 07 jun 2017, 20:07

Ne znam sta ocekujete, svi znaju da se s Realom ne podnosimo, isfurali smo ih za De Geu prije 2 godine pravo, ti nam Danila ne bi dali za manje od 40m, a nama napadac treba. Ja iskreno gotivim Moratu, nije panj od igraca , brz je , zna proci, iako jedini mu je problem to sto ne zabija toliko veliki broj golova u sezoni, barem nije prije, npr. ove sezone je odigrao nesto tipa 500 minuta za real i zabio je dosta golova, procitao sam ovako podatak da je svako 45 minuta postizao pogodak ove sezone. Nesto tipa 60M sa nekim bonusima bi bio dobar deal.

Da sagledamo malo i ostale opcije :

Aubameyang - Ode u PSG, 70M, a da ga mi trazimo, vjerovatno bi kostao 90.
Lacazette - igrac koji je vise za Arsenala, nego za nas. Po meni nije los, ali i njemu je klauza 57m, ipak bih izabrao opet Moratu ispred njega.
Lukaku - panjina teska, ako ste naletili na klip na redcafeu, 3 minute mozda traje, first touch u zadnje dvije sezone, taj je i Rooneya prekucao, malo bolja verzija Girouda, iako znam da ce trpati u Chelseju, jer takvi napadaci prolaze danas, ali opet , za 90,100m se ne isplati, a i da se isplati, izabrao je Chelsea, a i Mourinho ga je "otjerao" prvi put, tako da i to otpada.
Belotti - odlicna sezona, ali cijena je isto enormna, i ovih 70m za Moratu je dosta jeftinije od Belottia, a i sto sam gledao Belottia, mislim da je vise finiser, nego all round napadac, kao sto je Morata. A i Mourinho gotivi Moratu, treba mu vjerovati, momak je mlad, ima 24 godine , cim je dobio samopouzdanje u Juvetu, odlicno je igrao, a i igrao je ranije sa Pogbom, moze i to biti jedan od razloga zasto ga zeli Mourinho, pored cinjenice da ga je on, koliko znam, probio u prvi tim Reala, tj dao mu sansu da debituje.

Samo ne znam da li je istina ovo za Jamesa sto se i dalje pise , gotivim ga kao igraca, samo bi bila guzva u napadackom rosteru ako bi dosli i Morata i James, s obzirom da sigurno ce i iduce sezone tu biti i Lingard, Rashford, Miki , Martial, Mata, jedino bi ga bilo dobro dovesti uz uslov da odu i Ibra i Rooney, a ovaj drugi najvjerovatnije hoce.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 jun 2017, 20:18

Feldmarschall je napisao/la:Unitedu nasušno treba golova. Drugi najbolji strijelac ekipe ove sezone se zaustavio na brojci 6. Ironično. Simbolično. Ako se izvisilo za optimalnu opciju kreni po sljedeću najkvalitetniju. Inače opet boring, boring Man Utd.
Koga bi ti volio vidjeti, a da je realan za dovesti :)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 07 jun 2017, 21:10

Dovesti Ronalda za 180 miliona.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jun 2017, 22:06

Sky
Manchester United confident of signing Real Madrid forward Alvaro Morata. Talks continuing. Deal will not include David De Gea
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 07 jun 2017, 22:09

Neka Jose dovodi koga zeli, nadam se da zna sta radi s Moratom. Malac je ove sezone vec trebao istisnuti Benzemu iz prvih 11 i do Reala je, ne do njega. Cijena ce sigurno biti paprena ali bitan je kranji rezultat.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 07 jun 2017, 22:10

Mislim da Morata nikad nije igrao sam u špicu (nije bio prvi pik). Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se snašao kod nas, momak je pod ručnom od početka karijere. Lets see, mada, bolja opcija je Ronaldo :cry:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 07 jun 2017, 22:14

Nitro je napisao/la: mada, bolja opcija je Ronaldo :cry:
Ili Saurez, Neymar, Lewa ... :mrgreen:

Meni se on stvarno svidja, svidio mi se tek kada je debitovao za Real, pa onda ona epizoda u Juventusu koji ga je kako treba "doskolovao" i onda ovo sada u Realu. Ne mora ni kod nas igrati sam, neka dodje a svoju sansu nek imaju i Martial i Rash. Dusa bi me boljela kada bi Rash pao u drugi plan, siguran sam da moze biti veliki igrac.

Eh sada sta Jose planira s Moratom? Cisto sumnjam da ce mu dati posao koji je ove sezone radio Ibra. Nije Morata uopste taj tip iako nije omalen, tako da se izrazim.

Ali koja smo mi napadacka sila jbte, nama Lacazete nije valjao a covjek redovno ide preko 25+, evo i Morata ove sezone utrpao skoro 30 golova mislim ali opet ce pojedinci sumnjati u kvalitet. :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 07 jun 2017, 22:47

Đe nađe Lewandovskog u tu klapu.... Precijenjeno poljsko drvo, ništa bolji od Edina Džeke. Suarez je za njega space shuttle.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 07 jun 2017, 22:48

Nitro je napisao/la:Đe nađe Lewandovskog u tu klapu.... Precijenjeno poljsko drvo, ništa bolji od Edina Džeke. Suarez je za njega space shuttle.
E yebiga Nitro.. :mrgreen:

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 07 jun 2017, 22:49

Mokes je napisao/la: Koga bi ti volio vidjeti, a da je realan za dovesti :)
Ako govorimo isključivo o napadačima prvi izbor bi mi bio krampa od Lukakua, drugi Morata. Idealno, Lewandowski. Pisao sam ranije o napadačima u Mourinhovom sistemu i ovu dvojicu vidim kao jedino rješenje. Na tržištu ima još par kvalitetnih napadača, ali karakteristikama ne odgovoraju onome što Portugalac traži od njih. Ljeto nudi pet-šest pristojnih opcija, pitanje je kad će ponovo tržište izaći s takvom širinom. Uz postojeći trend tada bi ovakvi špicevi mogli ići i preko 100 miliona. Treba imati na umu da ne govorimo o elitnoj klasi, nego o igračima čiji transferi nose priličan rizik sa sobom.
Zbog toga je United uhvaćen u klopku. Trebaju golove, tržište ne nudi low risk opcije, a opet nijedna nije jeftina. Čekanjem rizikuju da izgube još jednu sezonu i onda za isti posao plate 30 miliona više. Definitivno ne bih bio u koži ljudima koji planiraju ekipu.

Morata ima sve što treba imati kompletan napadač koji će biti fokalna tačka napada. Ono što ga dijeli od elite je činjenica da je "stabilna četvorka" đak. Ima četvorke i iz matematike i iz historije i iz jezika. Na osnovu dosadašnje karijere teško je procijeniti gdje mu je peak, jer ni u jednoj ekipi nije bio primarna opcija. Siguran sam da bi Juventusu više valjao u finalu od Higuaina, baš kao što ih je Bayern nimalo slučajno pregazio sezonu ranije kad je ovaj napustio teren, ali bi zato nos Debelog falio u završnici protiv neke Atalante i slično. United u Morati može dobiti Kanea, a može i igrača od 15 golova koji neće značajno dići kvalitet ekipe.

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.