Evo mog mišljenja :tuzla1983 je napisao/la:Ovo je roster koji sam ja registrovao za ovu sezonu. Spisak sam pokušao poredati po pozicijama. Volio bih da malo prodiskutujemo kako vidimo koju poziciju. Gdje smo jaki a gdje bi možda moglo biti bolje.
Golmani: Fejzić, Muminović i Čalaković
Desni bekovi: Efendić i Terzić
Lijevi bekovi: Zlatković i Budo
Stoperi: Kojić, Moris, Musić i Kostić (povrijeđen)
Sredina terena: zadnji, centralni i prednji vezni: Handžanović, Stjepanović, Sesar. Hasanović, Karjašević, Huseinović, Mitrović i Zutouni
Desno krilo: Nukić i Burić
Lijevo krilo: Crnkić i Beganović
Centarfor: Vojo i Ramić
Vjerovatno posudba ili raskid ugovora: Milaković, Mirel i Omerović
Na pripremama bili još Mešinović i Mujić – omladinski pogon. Znam da je Mujić napadač a pozicija Mešinovića nije mi poznata.
Golmani: Vrlo dobra situacija,Po meni Muminović prva opcija.
Desni bekovi : Solidno pokriveno.
Lijevi bekovi : Zlatković onako solidan,ima dobar centaršut,nekako mi je on više kao krilo nego kao klasični bek ali može proći.Šarčević prošle godine potanak,ali može se vaditi na mladost.Moguće da ove godine bude bolji i pokaže napredak.
Stoperi : Tu smo u deficitu. Kojić najjači,Moris nepoznat,Musić slab a na Kostića se izgleda ne može računati.
Sredina:Ovdje je po meni dobra situacija.Valjda se pokaže i Zitouni.Mitrović mi ne uliva povjerenje,ali i on je mlad pa ako se pokaže neka ostane a ako bude kao prošle godine onda je odlazak neminovan.
Desno krilo:OK.Nukić prioritet sada ali trebalo bi ponekad gurnuti i Burića jer ima tu potencijala.
Lijevo krilo:Crnkić prva opcija. Ne znam da li je Beganović igrao krilo.On je valjda više napadač.
Centarfor : Oba kvalitetna.Vojo se dokazao a mislim da će Ramić biti pun pogodak .Možda treba probati i neke varijante za igru sa 2 napadača.
Ovi ostali će se angažovati u slučaju potrebe a Milaković je valjda već otišao.