Dobra vijest je da će potpisati Zolotić i Ramić, loša će biti ako Lazo ostane. Želju pratim počevši od sredine "80. godina i ja zaista ne pamtim slabijeg igrača da je igrao u Želji, a da se ovoliko forsira. Lazo, definitivno, osim u Želji ne može igrati ni u jednom drugom klubu u našoj ligi.
Evo, ovo je spisak igrača koji bi mogli pojačati konkurenciju u Želji ili biti u pravom smislu riječi pojačanja za naš klub. Svi dole navedeni igrači su uglavnom slobodni ili su im istekli ugovori. Molim dežurne kritičare da ne pjene kako nemamo para za dole navedene, jer dobro znam koliko se plaćaju Lazo. Ćulum, Radovanović i druge prekodrinske fudbalerčine:
Golmani: ako ode Šeha, dovesti Mujkića (Sloboda - istekao ugovor) ili Adilovića (Travnik - ugovor?)
Lijevo krilo: šutnuti Radovanovića, Stanića prebaciti u ofanzivu. Alternative: Ivetić (Velež - istekao ugovor) ili Halilović (Sloboda - istekao ugovor), (Husić - Zvijezda, mladi reprezentativac)
Desni bek: Imamo trojicu solidnih - Čola 1, Čola 2, Marković, Gančev (dobar na strani, kada se treba braniti)
Stoperi: Vasilić (ne ulijeva mi povjerenje, ali s obzirom da ima ugovor, igraće) Nyema (on mora ostati), Bogićević (pitanje je da li će se uspjeti vratiti poslije povrede), pokušati dovesti Ješea (pravo rješenje) ili malog Kazazića iz Veleža (slobodan igrač), Zrnanović (Budućnost), Alić (vraća se s posudbe, pitanje je kakav je, nisam ga gledao)
Vezni red: potreban jedan dobar zadnji vezni i obavezno centralni vezni koji će distribuirati lopte naprijed prema
Zebi, koji definitivno ne može igrati kreativca u vezi, on je klasični polušpic, igrač kojI jednom potezom može rješiti utakmicu. Kandidati: Gavarić (Sloboda - slobodan igrač), Okanović (Sloboda - slobodan), Vršajević (dobro krilo), Emir Halilović (Budućnost - dobar vezni igrač, nerijetko daje i golove, upotrebljiv na više pozicija), Purić (dobar igrač, ali ima ugovor s Čelikom), Rijad Demić i Zolj (dva perspektivna igrača iz Veleža, pogotovo ovaj prvi - obadvojica su slobodni igrači), Kantar (Prijedor - krilo).Zahvaliti se Ćulumu, klasična rozga, još jedan iz plejade onih koji se svaki dan moraju Bogu zahvaljivati što igraju u Želji.
Napadači: Još jednom ponavljam, nadam se da Lazo neće ostati.Ako Lazo i dalje ostane u klubu, očekujte na svakoj utakmici manjak od cirka dvije hiljade gledalaca, ljudi koji su nekad gledali i napadače koji svaku drugu utakmicu dadnu po jedan gol. Znači, imamo Ramića, Baljića (može igrati i krilo), Pehilj se vraća s posudbe, meni se posebno
sviđa Džafić iz Rudara (znam, neki će reći, ima 30. godina, ali mislim da bi on razvaljivao kod nas),Haskić (Budućnost - mlad igrač, koji može još napredovati), Fajić (Travnik), Selimović (Zrinjski - slobodan igrač, mislim da bi i on kod nas mogao dati jedno desetak golova po sezoni)...
P.S. Izvinjavam se na dužem postu