FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2016, 23:41

Bezglavo, kilavo, šeprtljavo je ovo izgledalo večeras. Jedina prava tečna akcija, akcija ko iz fudbalskih udžbenika je rezultirala golom. A poslije toga se toliko komplikovalo, uvijek potez viška, prečesto kilav, netačan, neprecizan pas. To što je Benfica stvorila po neku šansu i nije problem, jer oni su solidna ekipa, već je više problem to totalno komplikovanje u napadu i prečesto izostanak jednostavnih, pragmatičnih akcija (jest da i nije da pod Pepom nismo navikli na izostanak pragmatičnosti :D ).
Bundesliga je napisao/la: A postoje 2 razloga zašto su odigrali ovako lošu utakmicu: fizička (ne)pripremljenost i nezainteresovanost većine tima.
Vidim potenciraš ovo, ali to i nije neki problem. To se nekad možda samo čini tako, jer utakmica protiv Juvea je pokazala da je ekipa itekako fizički na visokom nivou. Iako se ranije, pod drugim trenerima, trci, fizičkoj izdržljivosti još više pažnje poklanjalo. A što se nezainteresovanosti tiče, to je donekle postojalo, samo najveći je problem izostanak pravog koncepta za ovog protivnika...

Ali eto da se zakuhalo (ili da se zakuha u narednim utakmicama u LP), opet bi nam ekipa sama morala mijenjati taktiku :D , slično kao što je bilo u finišu protiv Juvea. Sreća pa su i to u stanju.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 apr 2016, 00:06

effe_sa je napisao/la:Vidim potenciraš ovo, ali to i nije neki problem. To se nekad možda samo čini tako, jer utakmica protiv Juvea je pokazala da je ekipa itekako fizički na visokom nivou. Iako se ranije, pod drugim trenerima, trci, fizičkoj izdržljivosti još više pažnje poklanjalo. A što se nezainteresovanosti tiče, to je donekle postojalo, samo najveći je problem izostanak pravog koncepta za ovog protivnika...
Ne bih se složio, Juve kao italijanska ekipa više pretrčala od Baye. A dosta puta se kod Guardiole dolazilo do toga da igrači nakon 70 minute jedva hodaju. Kao što sam rekao većina tih kilometara koje igrači pređu su lagana trčkaranja, tako se stvara iluzija o fizički pripremljenoj ekipi.
Protiv Benfice sam baš pratio pune sprintove i to su radili samo Ribery i Bernat. Thiago mi npr djeluje kao da je baš nepripremljen igrač u tom polju.
Tačno je da su drugi treneri pogotovu Njemci poklanjali više pažnje tom segmentu, zato sam ja i htio da novi trener bude Njemac, ali eto nisu ni pokušali angažirati Kloppa. Barem je jasno da ćemo na taktičkom planu biti puno bolji kod Karla, pogotovo u odbrani.

Što se tiče koncepta Guardiola jednostavno ima 2 koncepta i to je to. Ovaj što smo gledali večeras i onaj iz finala kupa protiv Dortmunda, te na njihovom stadionu kad smo ih dobili 1:0, samo što takav stil igre gotovo nikada ne koristi.

Ono u šta sam gotovo siguran je da će Guardiola ostaviti veliki nered koji Karlo treba da čisti. Dortmund je u velikoj prednosti za sljedeću sezonu u odnosu na Bayern. Tuchel ih je fantastično posložio, taktički i fizički izgledaju odlično. Sjetimo se kako im je loša odbrana bila na početku sezone a kakva je sada. S druge strane već treću godinu zaredom odbrana je za Guardiolu misaona imenica. Doveo je dosta igrača po svom ukusu, trebat će dosta vremena za Karla da Bayern učini defanzivno jakim i taktički varijabilnim. Zbog toga mislim da Dortmund osvaja Bundesligu sljedeće sezone.
Dosta igrača već ulazi u godine, treba im naći zamjene a onda ih i uigrati, to zahtjeva vrijeme. Međutim Karlo je stručnjak za LP dat ćemo Dortmundovcima jednu titulu prvaka Njemačke :mrgreen: Mi ćemo se zadovoljiti sa LP :D
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 apr 2016, 10:08

S ta dva zadnja pasusa se moram složiti. I ja mislim da će Bayern veće šanse imati da osvoji Ligu Prvaka nego Bundesku. Prvo što je Carlo specijalista za to a drugo što je uvijek teže osvajao domaća prvenstva.

Pored toga, valja se igračima prebaciti na jedan potpuno novi sistem igre. Mada tu imate dosta taktički potkovanih igrača, koji se mogu prilagoditi novim sistemima.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 06 apr 2016, 11:02

effe_sa je napisao/la:Vidim potenciraš ovo, ali to i nije neki problem. To se nekad možda samo čini tako, jer utakmica protiv Juvea je pokazala da je ekipa itekako fizički na visokom nivou. Iako se ranije, pod drugim trenerima, trci, fizičkoj izdržljivosti još više pažnje poklanjalo. A što se nezainteresovanosti tiče, to je donekle postojalo, samo najveći je problem izostanak pravog koncepta za ovog protivnika...
Sinoc gledajuci snimak sam zakljucio da je nezainteresovanost bila izrazena. Smijesno je malo vidjeti Comana da se bori sa tri igraca pored aut linije a niko nece da mu se priblizi i ponudi za loptu. Laganim korakom se setaju terenom, ko yebe Comana. :D
A rekao bih i da je zayebano probiti ovim sistemom igre, tu odbranu Benfice. Njihova odbrana pocinje vec sa pola centra i samo se povlace nazad ako moraju, a igraju poprilicno agresivno. Dosta je tesko Bayernu razviti igru i mozda zato treba malo pokusati dugim loptama traziti sanse. Igraci Benfice prave i dosta ofsajd zamki a to zna biti i mac sa dvije ostrice.
Helem, mene vise ta nezainteresovanost Bayerna izjeda. Izgube loptu i onda se vuku ko prebijene macke. Sto bi se vratili u igru kada mogu malo i prosetati
slika

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 06 apr 2016, 16:38

Nije bas potreban toliki plac i kuknjava,rezultat 1:0 je ok i ne daje prostor igracima a ni Pepunu da se opuste,jer nas ta opustajuca nonsalancija i cesto kosta.Smatram da ce mo dobiti Benficu lagano i da ce nam put u finale samo barca omesti.Ukoliko dobijemo Rm ili Psg smatra da njih mozemo proci,ali Barcalona je takva ekipa da ce nam razbijati odbranu u kontrama i viskim presingom nam ometati organizaciju napada i tu smo onda ledenica.
Sinoc je bilo svasta,Benfica ostecena za haman 2 penala,1 sigurno.Igracima kao da je bilo preko k igrati protiv Benfice,normalno pep ih taktikom uskratio da se ista vise ucini.Forsiranje Riberija je glupo.Da je atavio Kostu i Komana od pocetka na krila vjerujem da bi u 1. djelu imali 2 gola prednosti.Lewa totalno izolovan kao i Muller najgora tekma dvojca u sezoni.Pep zamjene lose odradio ovaj put nije pogodio.Da nam nije Vidala ne znam sta bi,covjek nas drzi fizicki i psihicki.Arturo mlati rukama i dize igrace bodri ih,trci,puca,klize,skace.Dok je ostatak tima bio letargican, nezainteresiran i pomalo odvratan.ali sigurno benficu prolazimo .
VOLIM BAYERN

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 06 apr 2016, 16:48

isakovich je napisao/la:Da nam nije Vidala ne znam sta bi,covjek nas drzi fizicki i psihicki.Arturo mlati rukama i dize igrace bodri ih,trci,puca,klize,skace.Dok je ostatak tima bio letargican, nezainteresiran i pomalo odvratan.ali sigurno benficu prolazimo .
Vidal ne zavisi od Pepove postavke i taktike. On je igrac sa slobodnom ulogom na terenu (vjerujem da je vise do njega nego li do Pepa) i zato je jedini on koji je igrao odlicno. I bas u tekmama kojim se mucimo on je bio najbolji. Igraci koji nose pepovu igru kao Thiago, Alaba, Lahm ili Boateng igraju lose ako je Pepova igra procitana a igraju fenomenalno ako ona funkcionise. Igra Thiaga zavisi od Alabe, Lewe, Riberija i Kimmicha kao sto i Lewa ovisi o krilima itd, svi zavise od svih. Kad ne funkcionise plan ne funkcionise nista tako da razlog lose igre nije sprema niti psiha vec cisto postavka nase igre odnosno fenomenalna postavke protivnicke igre. Da su se oni otvorili kojim slucajem odjednom bi profunkcionisalo i proigralo 10 igraca. To ne moze biti nezaintresiranost niti letargicnost iako se ovako na prvu moze to zakljuciti vec cisto takticki razlozi. Htjeli ili ne priznati protivnici imaju rjesenje za nas, dupliraj krila i malo stisni Thiaga ili Alonsa i to je to.

Klare

Post Postao/la Klare » 06 apr 2016, 18:39

Pade mi napamet kakvo je to senzacionalno izvlačenje bilo za polufinale 2014, ni slutili nismo šta će da se desi. :mrgreen:
Prisjećanje kako su Realovci doživjeli taj žrijeb. :lol:
PEP je napisao/la:slika
effe_sa je napisao/la: http://as.com/videos/2014/04/11/portada ... 06774.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo još jedna zanimljiva stvar....Oduševljenje žrijebom..... :rol: :rol: :rol:
Ovo je legendarno. :D

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 06 apr 2016, 20:12

momci ,sta ono bi sinoc sa pepijevom prcijom haaaaaaaaaa :eh: ,mati moja mila koja partnja :plac: od igre :plac: :eh: :shifty: .

ko zna svabski :eh: :zviz:

Wie die Sport Bild in ihrer Mittwochsausgabe berichtet, ist Laporte der Wunschspieler von Neu-Trainer Carlo Ancelotti. Aufgrund eines Wadenbeinbruchs fällt der 21-Jährige zwar für den Rest der laufenden Spielzeit aus, soll zur neuen Saison aber wieder fit sein. Die festgeschriebene Ablösesumme des talentierten Franzosen liegt bei 50 Millionen Euro. Bei möglichen Verhandlungen soll dem Bericht zufolge Ex-Bayern und Bilbao-Trainer Jupp Heynckes helfen.

:zviz: :kafa: :eh: :zviz: :kafa:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

luca toni 9
Kontakt:

Post Postao/la luca toni 9 » 06 apr 2016, 21:42

Ovi sto kritikuju Pepa za sinoc nisu dobri u glavu :D
Lik je postavio strasnu ekipu, to smo se slozili prije tekme, kada smo vidjeli ko igra. Problem je sto je Benfica iznenadila, pa se strasno dobro branila, i to blize centru, nego svom 16ercu... Pa nece Pep uci i dati gol :mrgreen:
Ona prilika kad je Götze dodao do Lahma, a onaj nije stigao....pa ono se puca, a ne onako.
Na kraju, sta bi vi??? 1:0, bez primljenog gola.
Sta cu vam ja pa se vi nadali 3, 4 komada u mrezi gostiju, pa se sad razocarali... :D

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 06 apr 2016, 23:01

Zanimljivo je kakva je rupa bio Dante u Guardiolinom sistemu, a kako je večeras odigrao kada se odbrana i vezni red normalno postave.

Boateng i Benatia će biti bedem u 4-2-3-1!!!
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 06 apr 2016, 23:03

Logično da će biti bedem kada će igrati sa normalnim bekovima i normalnim zadnjim veznim...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 06 apr 2016, 23:09

Da bi igrao onako moras stajati iza lopte i spustiti posjed na 40-50% sto mi nikad necemo igrati dok je Pep tu. Molimo se da nas neka sreca pomazi u zrijebu i protivnicima pa da uzmemo Lp i da se Pep oprosti od nas bez te titule flopa u Evropi.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 apr 2016, 00:07

Hajd da ostavimo Pepove kvalitete po strani i o njima sam znao pisati, ali trener koji ne zna prepustit posjed ima veliku manu i nije fleksibilan. Eto ispade da je i Hecking fleksibilniji. I Loew je pokazao prošle sedmice da bolji ljudski odnos s našim igračima zna gradit (znamo na čijem primjeru), a da ne govorimo koliko je on puta znao pokazati više fleksibilnosti za razliku od Pepa. Pa Jogi zna igrat i na posjed i na kontre, a da ne govorimo o njegovom proučavanju protivnika i taktičkim varijacijama. Govorim čisto usporedbe radi..

Naši s Pepom zaboravili skoro igrat s visokim loptama i glavom. Srećom da su sami protiv Juvea u finišu odlučili uključit i tu opciju...

Pep često za jednog igrača zna reći da je Weltklasse , da nema boljeg na svijetu pa ga ostavi na klupi(Dantea je 2-3 dana nakon takve izjave prodao... :D ).Kod više je igrača to radio...Šta igrač da misli tada? Da li bi u bilo kojem poslu zaposlenik u takvoj situaciji vjerovao šefu?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 07 apr 2016, 00:31

effe_sa je napisao/la:Naši s Pepom zaboravili skoro igrat s visokim loptama i glavom.
Nisu zaboravili, nego on ne da, jedva je Nojo preživio samo što je jednom protiv Juveta na centar loptu bacio. :lol:
effe_sa je napisao/la:Srećom da su sami protiv Juvea u finišu odlučili uključit i tu opciju...
Ovdje se slažemo, vidjeli ne zna on ništa da mijenja, pa ko ga yebe idemo mi po svom. :D

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 07 apr 2016, 01:38

Karlo je napisao/la:momci ,sta ono bi sinoc sa pepijevom prcijom haaaaaaaaaa :eh: ,mati moja mila koja partnja :plac: od igre :plac: :eh: :shifty: .

ko zna svabski :eh: :zviz:

Wie die Sport Bild in ihrer Mittwochsausgabe berichtet, ist Laporte der Wunschspieler von Neu-Trainer Carlo Ancelotti. Aufgrund eines Wadenbeinbruchs fällt der 21-Jährige zwar für den Rest der laufenden Spielzeit aus, soll zur neuen Saison aber wieder fit sein. Die festgeschriebene Ablösesumme des talentierten Franzosen liegt bei 50 Millionen Euro. Bei möglichen Verhandlungen soll dem Bericht zufolge Ex-Bayern und Bilbao-Trainer Jupp Heynckes helfen.

:zviz: :kafa: :eh: :zviz: :kafa:

Bild prenosi,da je Laporte zelja Ancelotija.Dalje prica o povredi noge zbog koje izbiva sa terena do kraja sezone,al bi kao trebao bit spreman za sljedecu.Ima klauzulu od 50 miliona,a u pregovorima bi mogao pomoci Jupp.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 07 apr 2016, 12:56

slika

evo momci kako bilde vidi nasu momcad do 2020 Laporte.Imam neki nenadjebiv filing da je laporte na ljeto nas :cool: .

The latest edition of Sport Bild has gazed into a crystal ball to try to decipher how Bayern Munich will line up in 2020.

Of course, any guesses as to how things will be in four years time are sure to have some mistakes, but Bild believe that Bayern will hold onto the core of their current squad for the foreseeable future.

Only one player who is not part of the setup in Munich is added to the squad: French defender Aymeric Laporte. He is currently with Athletic Bilbao.

Bild also believe that Robert Lewandowski, despite almost non-stop links with Real Madrid, will stay in Bavaria for the next few seasons.

Elsewhere, Manuel Neuer, Jerome Boateng, David Alaba, Thomas Muller and Douglas Costa are all listed in the XI.

Perhaps the most interesting name in the team is Fabian Benko, who is labelled as one of the brightest stars in Bayern’s academy.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 07 apr 2016, 14:03

Arjen Robben has no timetable for a return to action with Bayern Munich, prompting suggestions the winger's season could be over.

The Holland international has not played since the goalless draw with Borussia Dortmund in March while his club have been cryptic over his condition.

A return to team training is not yet on the horizon and the 32-year-old, who has already missed several months of the current season with a recurring groin injury, does not sound optimistic.

"I'm working on my comeback, but there is no time frame," he told Kicker.

"It's really frustrating because I was back in top condition again and was ready for the important games of the season. But I never give up."

Robben missed the first leg of Bayern's Champions League quarter-final against Benfica on Wednesday and is all but certain to miss next week's return in Lisbon.

The Dutchman is also expected to sit Bayern's DFB-Pokal semi-final against Werder Bremen.

Robben has been restricted to just 15 appearances in the Bundesliga this season, in which he has scored four goals.

Last season he also only managed under two thirds of his side's league matches, but he scored 17 times before his season was cut short in March.

tuzan sam zbog ovog covjeka fakat nema srece :hmmmm: :( ,moliti boga da bude fit barem do prvog pmeca polufinala ako prodjemo mrtvu benfiku :plac: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 07 apr 2016, 15:37

Rezultatom protiv Benfice zadovoljan, igrom ne. Vec odavno znamo da je nasa igra procitana, novo je jedino da je proljece stiglo, a time i nove/ stare muke.
Bravo za Wolfsburg i Heckinga sinoc,vjerujem da bi takticki genije Pep i protiv ovakvog Reala popio par komada zbog svoje tvrdoglavosti.
Karla sljedece sezone ocekuje tezak posao, mora raditi na obrani i balansu jer ocito da se vec zaboravilo kako igrati postavljenu obranu posto i kad su svi igraci iza lopte protivnici nam lako dolaze do gol prilika.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 07 apr 2016, 15:51

Nasoj legendi, kralju Minhena sretan 33 rodjus :) Ribery vise od 200 utakmica u dresu Bayerna, i nekako sam vec od te 2007 cim je dosao znao da ce ostati dugo, i poslije toliko ponuda i sta sve ne, pokazao je koliko voli ovaj klub..

Svaka ti cast legendo, hvala ti sto si dio naseg tima !!
FC Bayern !!!!!

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 07 apr 2016, 17:39

Trapattoni critical of Bayern Munich tactics

Despite having achieved great success with Barcelona and Bayern Munich, the former Republic of Ireland boss remains unconvinced with the Pep Guardiola’s tiki-taka style of play

slika

With his side currently dominating the Bundesliga and remaining one of the favourites for this year’s Champions League, it would take a bold man to disparage the work of coach Pep Guardiola, but Giovanni Trapattoni has done just that.

In an honest assessment of the incoming Manchester City coach, the former Juventus tactician believes the ex-Barcelona boss forces his side to go through overextended spells of possession before taking a shot.

“For me in modern football there is too much emphasis on the need to maintain possession,” Trapattoni explained to Bild. “It’s always a lot of tiki-taka back and forth with little return. And only after 27 minutes or so do they [Bayern] finally get a shot on goal. It’s inefficient.”

“You have to attack in a more determined manner. There is a goal in the middle and when the midfielders pass the ball backwards, 70 metres away from that goal, I don’t like it. For me it’s too much.

“Nils Liedholm when he coached AC Milan 30 years ago also emphasized this idea of possession but also with an intent to go towards goal. This [possession play] is not a new tendency but Guardiola has taken it to the extreme.”

slika

Bayern Munich are tipped to progress to the Champions League semi-finals, after beating Benfica 1-0 at home on Tuesday.

E moj trapatoni znali smo mi to al haj ti reci onom separatistickom kretenu :roll: :eh: :zviz: :eh:
Ne si ti nama ziv i zdra Strunc :urnebes: :urnebes: :urnebes: antologija :lol:

:lol:
lik isti ,ma brat od Lloyd Bridgesa :lol: :salut: :cool:

slika

slika

slika

slika

ima li razlike :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.