Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
- Bošnjanin_89
- Kontakt:
Re: FC Manchester United
Valencia
Postujem svacije vidjenje trenutne situacije, meni je licno Moyes bio prva zelja za Fergijevog nasljednika i bio sam odusevljen kada je preuzeo United misleci da ce sav svoj kapacitet konacno imati gdje pokazati, no nazalost desilo se ono sto nikako nisam ocekivao, hronicna dezorijentiranost i nedostatak ideje u momentima kada je trebalo da pozitivno djeluje na tim i bude integrirajuci faktor uzdrmanog kolektiva.
Cinjenica je i to da je bilo problema sa povredama, losom formom, istrosenoscu bitnih igraca, no to su stvari koje je morao imati na umu prije pocetka sezone. Ja sam do januara inekako mogao imati strpljenja i razumjevanja za lose rezultate jer je jasno da svakom treba vremena kako bi adekvatno upoznao ekipu pa tek onda djelovao u smislu pojacanja i prilagodjavanja tima svojoj viziji igre, no desava se da je opet zatajio sa novim imenima i tako prokockao zadnju sansu da koliko toliko reanimira ekipu i spasi sezonu. Takodjer forma skoro svih igraca je daleko ispod njihove forme od prosle godine, za sta sigurno, i pored povreda, Moyes snosi veliki dio odgovornosti.
Previse je, cak i ako uzmemo u obzir te negativne okolnosti, da se desi ovako dramatican pad u igri, rezultatima, mentalitetu i svemu onome sto je godinama islo uz United. Simptomaticno je da su stvari postale jos gore nakon januarskog prelaznog roka. Moyes ostavlja utisak lika sa nedovoljnim autoritetom u svlacionici, djeluje suvise mehko i tolerantno sto doprinosi negativnoj atmosferi u timu. Fali nam vodja, a to treba da bude menadzer.
Kazem jos jednom, ne iskljucujem mogucnost da se u slucaju njegovog ostanka stvari naglo preokrenu u pravom smjeru, svjedoci smo bili i vecih preokreta kada je United u pitanju, no uzimajuci u obzir sve vidjeno ove sezone nicim nije nagovijestio da je u stanju napraviti tako nesto..
Postujem svacije vidjenje trenutne situacije, meni je licno Moyes bio prva zelja za Fergijevog nasljednika i bio sam odusevljen kada je preuzeo United misleci da ce sav svoj kapacitet konacno imati gdje pokazati, no nazalost desilo se ono sto nikako nisam ocekivao, hronicna dezorijentiranost i nedostatak ideje u momentima kada je trebalo da pozitivno djeluje na tim i bude integrirajuci faktor uzdrmanog kolektiva.
Cinjenica je i to da je bilo problema sa povredama, losom formom, istrosenoscu bitnih igraca, no to su stvari koje je morao imati na umu prije pocetka sezone. Ja sam do januara inekako mogao imati strpljenja i razumjevanja za lose rezultate jer je jasno da svakom treba vremena kako bi adekvatno upoznao ekipu pa tek onda djelovao u smislu pojacanja i prilagodjavanja tima svojoj viziji igre, no desava se da je opet zatajio sa novim imenima i tako prokockao zadnju sansu da koliko toliko reanimira ekipu i spasi sezonu. Takodjer forma skoro svih igraca je daleko ispod njihove forme od prosle godine, za sta sigurno, i pored povreda, Moyes snosi veliki dio odgovornosti.
Previse je, cak i ako uzmemo u obzir te negativne okolnosti, da se desi ovako dramatican pad u igri, rezultatima, mentalitetu i svemu onome sto je godinama islo uz United. Simptomaticno je da su stvari postale jos gore nakon januarskog prelaznog roka. Moyes ostavlja utisak lika sa nedovoljnim autoritetom u svlacionici, djeluje suvise mehko i tolerantno sto doprinosi negativnoj atmosferi u timu. Fali nam vodja, a to treba da bude menadzer.
Kazem jos jednom, ne iskljucujem mogucnost da se u slucaju njegovog ostanka stvari naglo preokrenu u pravom smjeru, svjedoci smo bili i vecih preokreta kada je United u pitanju, no uzimajuci u obzir sve vidjeno ove sezone nicim nije nagovijestio da je u stanju napraviti tako nesto..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA
čak i u ovakvim trenutcima misle na nas...čak i kad smo ispod njih na tabeli
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Bosnjanin
Sve to stoji. Naravno da Mojs snosi veliki, najveci dio krivice. Ok, mozda nije mogao biti ispred Celzija i Sitija koji evidentno imaju bolje ekipe... ali, zaostati ovoliko za Arsenalom i posebno Liverpulom je katastrofa.
Samo sam htio malo olabaviti pritisak, da se sagleda i druga strana, olaksavajuce okolnosti koje se ne mogu ignorisati.
I ja sam bio za Mojsa, ali sam bio i pomalo skeptican. Mojs je u Evertonu izgradio specifican stil igre, koji je susta suprotnost Fergijevom Junajtedu. Everton je igrao slicno kao Celzi. Dolaskom u Junajted Mojs je izjavio da nastavlja tamo gdje je Fergi stao (prica o genima i napadackom fudbalu). Moguce da se tu malo pogubio. Ovo nije njegova ekipa i njegova igra. Mozda ce sljedece sezone biti bolje ako formira tim prema svom ukusu. Radikalne promjene sigurno nece raditi, ne smije skrnaviti do sada profilisan stil igre, al ga moze donekle prilagoditi sebi, udariti vlastiti pecat. Ovo sto sada gledamo je losa kopija Fergijeve igre. Mojs se za pola godine nije mogao nametnuti, nije mogao promijeniti uhodan sablon.
Druga stvar zbog koje sam zabrinut za buducnost Mojsa na OT je njegov mentalitet. Porazna je cinjenica da u svojoj karijeri nije uspjeo pobijediti neki od klubova velike cetvorke na gostujucem terenu. Slabijim ekipama od Evertona je to uspjevalo, Mojsovom Evertonu nikada. I ova cinjenica mozda nesto govori. Everton pod pritiskom nikada nije igrao dobro.
Sve to stoji. Naravno da Mojs snosi veliki, najveci dio krivice. Ok, mozda nije mogao biti ispred Celzija i Sitija koji evidentno imaju bolje ekipe... ali, zaostati ovoliko za Arsenalom i posebno Liverpulom je katastrofa.
Samo sam htio malo olabaviti pritisak, da se sagleda i druga strana, olaksavajuce okolnosti koje se ne mogu ignorisati.
I ja sam bio za Mojsa, ali sam bio i pomalo skeptican. Mojs je u Evertonu izgradio specifican stil igre, koji je susta suprotnost Fergijevom Junajtedu. Everton je igrao slicno kao Celzi. Dolaskom u Junajted Mojs je izjavio da nastavlja tamo gdje je Fergi stao (prica o genima i napadackom fudbalu). Moguce da se tu malo pogubio. Ovo nije njegova ekipa i njegova igra. Mozda ce sljedece sezone biti bolje ako formira tim prema svom ukusu. Radikalne promjene sigurno nece raditi, ne smije skrnaviti do sada profilisan stil igre, al ga moze donekle prilagoditi sebi, udariti vlastiti pecat. Ovo sto sada gledamo je losa kopija Fergijeve igre. Mojs se za pola godine nije mogao nametnuti, nije mogao promijeniti uhodan sablon.
Druga stvar zbog koje sam zabrinut za buducnost Mojsa na OT je njegov mentalitet. Porazna je cinjenica da u svojoj karijeri nije uspjeo pobijediti neki od klubova velike cetvorke na gostujucem terenu. Slabijim ekipama od Evertona je to uspjevalo, Mojsovom Evertonu nikada. I ova cinjenica mozda nesto govori. Everton pod pritiskom nikada nije igrao dobro.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Manchester United could be handed a much-needed boost by the return of winger Nani against West Brom in the Premier League on Saturday.
bar tako kaže http://www.bet365.com/news/en/betting/f ... o-training
- Bošnjanin_89
- Kontakt:
Moze se i tu traziti neka vrsta „opravdanja“, pa mozda i naci neko racionalno, no onda se namece problem vrlo vjerovatne Moyesove limitiranosti, nedostataka maste, ideje kada to okolnosti zahtjevaju od menadzera. Ova ekipa, koliko god bila istrosena i ogranicena ima kvalitet za top 4, sto kazes neprihvatljivo je da su Arsenal i Liverpool u svakom smislu toliko dominantniji od nas iako smo u 5 deka po kvalitetu.Valencia je napisao/la:Mojs je u Evertonu izgradio specifican stil igre, koji je susta suprotnost Fergijevom Junajtedu. Everton je igrao slicno kao Celzi. Dolaskom u Junajted Mojs je izjavio da nastavlja tamo gdje je Fergi stao (prica o genima i napadackom fudbalu). Moguce da se tu malo pogubio. Ovo nije njegova ekipa i njegova igra.
Tacno tako, to je nesto sto se ne smije zanemariti, ima previse staza u Premiershipu da bi se moglo pripisati nekom maleru ili slicnim okolnostima. Vec sam pominjao da Moyes ostavlja utisak osobe sa premalo autoriteta za ovako veliki klub, bojim se i da je jako los motivator, pogotovo pred bitne tekme, sto predstavlja izuzetno ozbiljan problem jer se stvara atmosfera letargije koja se jasno ocituje na terenu. Jednostavno, previse je mana pokazao za ovako kratak period..Valencia je napisao/la:Druga stvar zbog koje sam zabrinut za buducnost Mojsa na OT je njegov mentalitet. Porazna je cinjenica da u svojoj karijeri nije uspjeo pobijediti neki od klubova velike cetvorke na gostujucem terenu. Slabijim ekipama od Evertona je to uspjevalo, Mojsovom Evertonu nikada. I ova cinjenica mozda nesto govori. Everton pod pritiskom nikada nije igrao dobro.
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA
- eric_cantona
- Kontakt:
ako je Nani "boost" onda se Unitedu stvarno crno pišenyxem je napisao/la:Manchester United could be handed a much-needed boost by the return of winger Nani against West Brom in the Premier League on Saturday.
- Unknown Genius
- Kontakt:
S obzirom da, otkako je Moyes došao, igru isključivo baziramo na krila, naravno da je "boost".eric_cantona je napisao/la:ako je Nani "boost" onda se Unitedu stvarno crno pišenyxem je napisao/la:Manchester United could be handed a much-needed boost by the return of winger Nani against West Brom in the Premier League on Saturday.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Moyes koristi krilne Valencia-Young (mada je Young igra 9 puta u epl i to je previse, dok je Antonio odigrao 17 utakmica i upisao svega 2 asistencije), a bekove Evra-Small te Rafael (koji je odigrao 13 utakmica u epl na svojoj poziciji, sto zbog povreda sto zbog skok igre, jer Moyes smatra Smalla boljim rijesenjem u nekim situacijama). Januzaj moze igrati skoro svaku ofanzivnu poziciju. Igra po krilima zahtjeva odlicnu saradnju bekova i krilnih igraca.. U ovoj situaciji, Nani bi dosao kao upgrade.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Za Younga i Valenciu je doktor !RiNo je napisao/la:Ma kakav Nani, uozbiljite se
@Ethel, hocu im ja objasnit ko je bolji, Nani ili Young

- OnlyUnited
- Kontakt:
Nani moze upisati nekoliko nastupa do kraja sezone. Bilo bi bitno da igra protiv Olympa, jer naprosto daje dozu raznovrsnosti.. Young/Valencia su providni. Antonio je tu i tamo dobar defanzivno, borben, ali to je sve, Napadi koji idu preko desne strane, znamo kako zavrsavaju. Nani je tehnicki superiorniji u odnosu na pomenuti dvojac.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Nani zvijer, zna nekad iznervirat, ali je izmislio fudbal za mnoge koji su se naigrali ove sezone
Slobodno im objasni, prosvijetli ljude da i oni vide kakav je ustvari Ashley Young čarobnjak sa loptomBelmin6 je napisao/la:@Ethel, hocu im ja objasnit ko je bolji, Nani ili Young![]()

Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Mozemo mi pricat ovakav, onakav zna nekad zabrljat, viska potez napravit ali nam je potreban sad vise nego ikad i bolji je od Younga floopa triput. 

04.10.2009 !!
Kakav crni Nani, propao momcina davno. Mislim nisu ništa bolji ni Valencia ni Young, ali i Nani je s njima u pet deka.
Koga bi ti da igra ako niko ne valja Belmine kad ovom Moyesu da dodje Messi nebi mogao pomoci..?
Moramo igrat sad sa ovim sto imamo, do ljeta sacekat pa vidjet koga ce dovest ili neka onda pakuje kofere i trazit zamjenu za Moyesa.

Moramo igrat sad sa ovim sto imamo, do ljeta sacekat pa vidjet koga ce dovest ili neka onda pakuje kofere i trazit zamjenu za Moyesa.

04.10.2009 !!
Ma druže nek igra Nani, samo mislim da nas Nani nece puno unaprijediti. Treba sacekati ljeto i sljedecu godinu s Moyesom.
Sacekat ljeto svakako, ma ja ti govorim nije Nani svetinja to svi znamo ali nam moze posluzit dok se ne pojacamo sa pravim igracima i na odredjenim pozicijama koje nam skripe npr: odbrana sva itd.Belmin6 je napisao/la:Ma druže nek igra Nani, samo mislim da nas Nani nece puno unaprijediti. Treba sacekati ljeto i sljedecu godinu s Moyesom.

04.10.2009 !!
Biti bolji od Young-a ne znaci i nuzno biti dobar igrac !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.