Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

No1e
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la No1e » 12 jun 2012, 22:41

pa dobro, sta reci za travu? samo vimbldon i to je to.

od 8 obaveznih mastersa 2 su na sljaci + neobavezni MC. znaci od ukupno 9 su 3 na sljaci. od 4 GS jedan je na sljaci i zavrsni masters je takodjer na hardu. od 14 (15 sa OI) najjacih i najvaznijih turnira 4 su na sljaci (mada najmanje znacajan masters je sljakasti a najznacajniji zavrsni masters je beton) takodjer daleko veci broj atp500 i 250 je na tvrdom.

po meni sljaka pokriva 1/4 sezone.

prva cetvritna je (spori beton) OZI-IW-Majami
druga cetvrtina je (sljaka) MC-Madrid-Rim-RG
treca cetvrtina je (trava + brzi beton) W-Kanada-Sinsi (+ OI svake 4. godine)
i cetvrta cetvrtina je (najbrzi beton + dvoranski mastersi) USO-Sangaj-pariz-(+bonus zavrsni masters u londonu)

recimo fedu trenutno daleko najvise lezi cetvrta cetvrtina sa brzim USO i dvoranskim mastersima!
rafi naravno najbolje lezi druga cetvrtina a noletu prva!
na trecoj su tu negdje a noletu recimo cetvrta puno bolje lezi nego rafi!
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 14 jun 2012, 11:42, ukupno mijenjano 2 puta.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2012, 22:49

Smiješna tema za razgovor. Ne vidim da ATP klasifikuje podloge na primarne i sekundarne.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 jun 2012, 23:03

Prosto je nevjerovatna balkanska retardiranost... Ovo je sport, EJ LJUDI SPORT!!!! Ne genetike, ne religija, ne politika, oladite malo... Na ovom forumu ima sjajnih forumaša, ima i nacionalista, ima arogantnih velegradskih snobova ima patriota, i sve je to super, ali nažalost ima popriličan broj šovinista... Toga ne smije biti na sportskom forumu... Možete biti patriota i voditi zemlju, možete biti nacionalista i voliti naciju, ali pobogu ne budite šovinisti, ne mrzite druge ... Inače čestitke najboljem šljakeru u istoriji!!!!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 jun 2012, 14:16

Čestitke nadalu i svim špancima na forumu
"Indija,Pakistan..."

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 13 jun 2012, 14:18

soba 39 je napisao/la:Čestitke nadalu i svim špancima na forumu
Hvala. Čujemo se i poslije Wimbledona đokoviću
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 jun 2012, 14:30

SirAlexFerguson je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:Čestitke nadalu i svim špancima na forumu
Hvala. Čujemo se i poslije Wimbledona đokoviću
Nema na čemu,malo si postao pristojniji.H(k)rišćanski je praštati
"Indija,Pakistan..."

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 13 jun 2012, 14:51

Dobro momak rece, ako je sljaka sekundarna, sta je trava?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 jun 2012, 15:16

samosarajvo je napisao/la:Dobro momak rece, ako je sljaka sekundarna, sta je trava?
Tercijalna
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

mireRN
Kontakt:

Post Postao/la mireRN » 13 jun 2012, 16:09

Semper je napisao/la:Očekivano, apsolutno je nemoguće dobiti najboljeg svih vremena.
Da se podsjetimo i ovog sampiona.

Glupa je prica da je neka podloga primarna a neka sekundarna, teniseri da bi bili najbolji svih vremena, moraju biti dobri na svakoj. Evo ide Wimbldon, gdje ce se dosta reci o prvoj trojci. Prije svega zakuhace se oko broja 1, a i napraviti odlicna uvertira za Olimpijadu.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 13 jun 2012, 18:18

Stvarno ne znam koji je ovo put da se diskutuje o ovome, nijedna strana nepopusta i stalno se navode isti argumenti i jedni te isti ljudi polemisu iz mjeseca u mjesec.

Imate temu svastara, zato je i otvorena, Wimbledon stize, prva tri igraca po meni imaju podjednake sanse, za mene je Federer uvijek favorit na Wimbledonu, to je njegov turnir, kao sto je RG Nadalov.
Prije jedno 5,6 godina nikada ne bi pomislio da ce Nadal uvezati ovoliko finala zaredom i to na travi, ali eto usporavanje trave mu je godilo, kao i Novaku, tesko da bi vidjeli trofej, da je trava iz 2001,02.
Novak je uvijek imao problema sa kretanjem na travi, eto nekako je uspio prosle godine izvuci taj turnir, mogao je ispasti i ranije, velike probleme je imao sa Tomicem, a Tsonga je potrosen izasao na njega u 1/4.
Nadal slabije pali motore na travi i uvijek nekako visi u prvoj sedmici turnira, imao je problema proteklih godina u prvoj sedmici turnira(Pecner, Haase 2010, Muller, Del Potro 2011). U drugoj sedmici igra bolje, jer trava polako nestaje i postaje sljaka.
Dokaz kakva je trava danas i da to nije sjena one stare podloge je to sto Rafa ode na neki turnir pred Wimbledon, malo osjeti travu i vrati se na Mallorcu i trenira na sljaci. :?
Murray ima igru za ovu podlogu i iako se muci ove godine sa igrama, ni Lendl ne moze doprijeti do te lude glave, ove godine bi mogao i dalje nego protekle dvije, jer nije bas u centru paznje, pritisak je manji nego proslih godina, a sve zbog njegove u najmanju ruku slabe sezone.

Ferrer nema sta da trzi na travi, Berdych i Tsonga su opasni jer su sivonje i kad ih ide, onda ih je veoma tesko dobiti, pogotov na nesto brzim podlogama, a to je na svojoj kozi osjetio i Federer.
Ostali sljakasi iz prvih 20 isto kao Ferrer, nemaju sta da traze u Londonu, Gasquet ako bude defanzivan moze okaciti reket o klin, ofanzivniji Guska bi mogao namuciti nekoga.
Treba obratiti paznju na udarace, Andersona, Karlovica, Isnera i pogotovo Raonica, Milos iako se slabije krece na travi, itekako je opasan jer mu je prakticno nemoguce oduzeti servis.
Ocekujem prva 4. igraca u 1/2 i nadam se finalu Federer-Nadal.
Moj mali osvrt na Wimbledon, iako jos ima sedmica i po do pocetka, ali eto da prekinem ovu kvalitetnu, ali dosadnu raspravu, jer smo manje vise svi sve rekli i niko ne popusta. :D 8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

mireRN
Kontakt:

Post Postao/la mireRN » 13 jun 2012, 18:27

Kome dodje Raonic u zrijebu, taj ce se dobro napatit, ili ranije napustit Wimbldon, nadam se da ce izbjeci Nadala :D

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 jun 2012, 20:08

mireRN je napisao/la:Kome dodje Raonic u zrijebu, taj ce se dobro napatit, ili ranije napustit Wimbldon, nadam se da ce izbjeci Nadala :D
I Berdih i Conga.Na travi je dosta više "mina" nego li na ostalim podlogama
"Indija,Pakistan..."

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 14 jun 2012, 01:24

mireRN je napisao/la:
Semper je napisao/la:Očekivano, apsolutno je nemoguće dobiti najboljeg svih vremena.
Da se podsjetimo i ovog sampiona.

Glupa je prica da je neka podloga primarna a neka sekundarna, teniseri da bi bili najbolji svih vremena, moraju biti dobri na svakoj. Evo ide Wimbldon, gdje ce se dosta reci o prvoj trojci. Prije svega zakuhace se oko broja 1, a i napraviti odlicna uvertira za Olimpijadu.
Za mene je Novak jedan od najvećih svih vremena. Niko nikada nije igrao na tenis na toj razini kao Đoković prošle godine. Skoro sam siguran da na brzim podlogama Novaku niko ne može uzeti 3 seta,možda Federer ako bi imao procenat servisa 75%.Vrijeme će pokazati da li je Đoković u mogućnosti da drži najviši mogući nivo igre do 30 godine. Ako je to u stanju Federerov rekord po broju GS titula može biti ugrožen.

mireRN
Kontakt:

Post Postao/la mireRN » 14 jun 2012, 09:21

@ Semper, da je trenutno najbolji na tvrdim podlogama, da. Da je imao najdominantniju sezoni u modernoj eri, da. Ali da ga niko osim Federera ne moze uzeti 3 seta, i da ce stici Rogera po broju gs titula je smijesno i spomenuti.

Postujem ja da se imaju simpatije prema igracima, nekim vise nekim manje, ja Nadala pratim 8 godina i doslovno je gotovo pa sastavni dio zivota, ali treba biti realan.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 jun 2012, 14:57

Federer will reclaim #1 if he wins the @Wimbledon title and Djokovic fails to reach the final, breaking Sampras' record of 286 weeks at #1
Nadal moze uciniti isto.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 19 jun 2012, 15:05

Dosta realna opcija aBd :mrgreen:

Samo, ja nađoh ovo za Nadala...
Rafael Nadal will reclaim #1 if he wins the @Wimbledon title and Djokovic fails to make the semifinals.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 19 jun 2012, 15:38

mireRN je napisao/la:@ Semper, da je trenutno najbolji na tvrdim podlogama, da. Da je imao najdominantniju sezoni u modernoj eri, da. Ali da ga niko osim Federera ne moze uzeti 3 seta, i da ce stici Rogera po broju gs titula je smijesno i spomenuti.

Postujem ja da se imaju simpatije prema igracima, nekim vise nekim manje, ja Nadala pratim 8 godina i doslovno je gotovo pa sastavni dio zivota, ali treba biti realan.
Mislis da ga Rafa ne moze stici po broju GS titula?
Ja mislim da moze, pogotovo ako ne bude povreda a evo i zasto tako mislim.
Rafa kad je u dobroj formi on je favorit protiv Rogera na svakom GS, realno gledajuci.Ima samo dva poraza od njega tokom svih ovih godina na GS-ovima i to oba u finalu WB 2006 i 2007 godine gdje realno nismo ni mogli ocekivati pobjedu Rafe u tim godinama.
Od zadnjih 10 GSova Rafa je osvojio 5, Novak 4,Roger 1 (2010,2011,2012) a nesto sumnjam da Novak moze ponovit i slicnu sezonu onoj prosloj.Isto tako Roger je zadnji GS osvojio u januaru 2010, prije vise od dvije i po godine a kad pogledamo njegovu igru i protiv Rafe i protiv Novaka sve nam bude jasno.
Dalje, Nadalu je tek 26 punih godina.Uzmimo u obzir da on igra ovaj tenis na visokom nivou do kraja ove sezone i jos 2 pune sezone, u tom trenutku bi imao 28,5 godina i ako ne bude tih pomentih povreda a nije neke teze bilo vec duze vrijeme moguce je da se to desi.
To ce biti jako tesko i ne zavisi sve od njega vec i od povreda i od Novaka i od Federera ali i od kraja ove godine tj mjesta koje ce zauzimat na ATP rang listi, bice tesko ali ne i nemoguce ili smjesno kao sto ti kazes.
Dovoljno ti je pogledat taj podatak kad je Roger osvojio zadnji GS i njegovu igru protiv prve dvojke i sve ce ti biti jasno.

Sto se broja 1 tice.Vrlo su moguce izmjene na prva tri mjesta.O dosta toga ce US open odlucivati, uz neko 1/2 ili finale na WB Roger svoju šansu moze trazit na US openu.Mislim da ako Novak dogura do finala oba preostala GS da ce on i ostati na br. 1 do kraja godine neovisno o tome ko ce ih osvojit.
Rafa moze i na prvo mjesto ali vrlo lagano i na trece.Ako Nole kiksa ovaj WB negdje u 1/2 a Rafa ga osvoji onda ce razlika biti 200 injak bodova a ako Nole ispadne u 1/4 a Rafa osvoji onda je prvi.Dosta ce zavisiti i od kraja sezone, brani samo finale US opena a Roger ima Pariz,zavrsni i jos neki manji turnir mescini.
Najrealnija opcija je da Rafa na kraju ove sezone zavrsi ili 1 ili 3.Ili ce osvojit oba GS pa bit prvi ili ce na oba dogurat do 1/2 ili zijan u finalu a dovoljno je nek Roger na jednom iznenadi i eto mu 2 mjesta.

slika
Situacija poslje WB

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jun 2012, 17:26

Rafa stiže Rogera po broju GS titula, valjda je to sad svima jasno.
Voli te tvoje Sarajevo.

mireRN
Kontakt:

Post Postao/la mireRN » 19 jun 2012, 17:43

@ samosarajevo - prijatleju ubuduce prvo procitaj moj nik, pa onda moj post :D

iz mojih usta nikad nece izaci da je iko bolji teniser od Nadala, ili da nece stici Rogera po GS-ovima, mogu da kazem ( kao sto sam rekao za Djokovica ) da je neko trenutno u boljoj formi od njega, ali da je bolji teniser od Rafe Nadala, nikako.

Jos jednom samo da ponovim rekao sam nije uopste realno reci da ce Djokovic stici Rogera po GS-ovima, a ne Nadal. Ja bih najvise volio da to Rafa odradi do 2014, jer poslije se tesko nadati, ali ne da se izjednaci nego da ga pretekne i pogotovo bih volio da osvoji 10 RG-ova, znam da sam se nasro i da su ocekivanja prevelika, ali jednostavno ja mislim da je to moguce i itekako se nadam tome.

Sto se tice price oko broja 1, ja bih Federera odmah otpisao, njegov zadnji voz je Wimbldon. Nakon toga brani ogroman broj bodova i tesko da ce ih bas i odbraniti. S druge strane Nadal i Djokovic ravnopravno ulaze u drugi dio sezone, ipak Djokovic je favorit za ostanak na pozicij broj 1, osim ako Rafa osvoji Wimbldon.

Vamos!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jun 2012, 17:45

mireRN je napisao/la:Ja bih najvise volio da to Rafa odradi do 2014, jer poslije se tesko nadati, ali ne da se izjednaci nego da ga pretekne i pogotovo bih volio da osvoji 10 RG-ova, znam da sam se nasro i da su ocekivanja prevelika, ali jednostavno ja mislim da je to moguce i itekako se nadam tome.
Ja jednostavno još uvijek ne vidim igrača koji bi ga mogao ugroziti u pohodu na deset French open titula. Novak i Andy su Rafina generacija, tako da će im se karijere poklapati do samog kraja, a ne vidim nekog mladog igrača koji bi mogao iskočiti i stati rame uz rame sa ovom ekipom.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.