Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

bianconeros
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la bianconeros » 21 sep 2014, 09:09

slika

:cool:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 21 sep 2014, 09:42

Dođeš i odradiš pos'o. Ekipa je vrh!

Allegri gospodin. Tri puta bolji od kontea.
Allegri je gospodin!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 sep 2014, 09:48

HeavensWonder je napisao/la: +1

Plus, u utakmici gdje je od prodaje ulaznica ostvarena najveća zarada u Serie A, Juventus je pobijedio. :cool:
Ma neka zarade, dobro će im doći da malo živnu. A i lijepo je bilo vidjeti pun San Siro večeras. Slađa je pobjeda :D
MrMuscle je napisao/la:Eto @Advokate ja ti rekoh neki dan da cemo Milan pobijediti lakse nego sto mislis jer je enormna razlika u kvaliteti, a veca razlika u golgeterskom smislu od jednog gola nije bila jer su oni iskljucivo do 80min igrali sa 9-10 igraca iza lopte, tj ciganski su branili bod.... Ovako je fer ispalo...

Allegri odlican na pocetku, 4 tekme, 4 pobjede i 0 primljenih golova :tokralju: Nisam ni sumnjao da ce biti drugacije.... Odbrana odlicna... Al napad moze i mora bolje pogotovo Fer.... jer je grohno u formi totalno...

I ono sto jedino zamjeram Maxu su izmjene... Pa uvijek ima isti sablon izmjena.... Ovaj put mu je koncepciju zaebao Vidal jer je bio na klupi, al opet uvijek u istim minutama.. Mora malo improvizovati, nece ici dovijeka valjda ovako...

I zivim za dan kad ce ono tele, sto sebe naziva liberom prestati sa dugim loptama... Tacno mi se oci prokrvare kad on salje lopte... i to duge.... a u odbrani je bio dobar ovu tekmu, al iducu fatalnu gresku ubrzo ocekujmo...
Ma mislio sam da će se oni nabrijati za derbi + domaća publika koja je uvijek odlična. Ali eto, vidjelo se da ne mogu meda sa kašike. Da su malo otvorenije igrali ubio bi ih Tevez sam. Čak je i Pereyra prolazio kroz sredinu bez ikakvih poteškoća, nikakvo pokrivanje terena.

I u pravu si za izmjene. Mora početi ranije mijenjati. Neki igrači jedva čekaju da se dokažu, a zadnjih 15 minuta utakmice bi za Comana i Moratu bilo savršeno.
Pogba je napisao/la: Bio sam blagi pesimista, ali ovo je "prova di forza" sto kazu italijani, svaka cast, pravi tim koji moze podnijeti izostanke igracina kao Barza, Pirlo i Vidal. :thumbup:

Procitah vase komentare i vidim da je slicno kao i ranije, da se izmjene trebaju desavati na vrijeme, pogotovo Llora za kojeg rekoh da se previse trosi, da je uvijek udvojen, Marchisio na registi odlican kao i uvijek te da je Pereyra za sada otkrovljenje ekipe sto me je iznenadilo iskreno jer sam ocekivao Islu broj 2.
Govorio sam ja za Pereyru da se malo pričeka sa komentarima :) Vidi se da momak "zna lopte" što bi se reklo.

Nego, imam osjećaj da se Barza više nikad neće vratiti u staru formu. Šuhva neka, mislim da je predugo bio van terena s obzirom na godine u nogama. Što se tiče Pirla, Marchisio radi tri puta bolji posao u defanzivi, pa je to veliki plus. Ni golovi nam ne fale, tako da se može reći da je on na registi pun pogodak.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 21 sep 2014, 09:57

Jedna stvar sinoć mi se nije svidjela a to je Bonucci i Chiellini na polovini terena plus jos Chellini ide sam u napad, sjece kroz sredinu i daje onako "lagan" pas kako on samo zna :crazy: Tako je sve išlo na mlin kontri Milana a kod njih trojica brzih igrača čekaju da se lopta odbije i Bonucci i Ogbona sami da se brane, tako su nam mogli gol dat kako hoće al eto sreća pa ne znaju.To je velika greška od Allegrija sto je to dopustio, plus opet Bonucci glumi Pirla i trosi lopte.

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 21 sep 2014, 10:00

Ma Chiellini nije bio Chiellinin sinoc, par puta me prepo s svojim glupostima.. Chiellini i thenika nejde skupa, a kad i prima odbija se ko od drveta :mrgreen: ....

Bonucci ko Bonucci .. samo da prestane vise s onima dugima loptama i bit ce bolje..

Osvajanja su 3 bitna boda na teskom inace gostovanje san siro...

“We have to be honest tonight and acknowledge Juve were better.”

Inzaghi

;)

Forza Juventus ohhhhh..

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 21 sep 2014, 10:12

Bonucci i njegov sindrom dugih lopti polako nestaje. Liječimo rak donjih ekstremiteta.
Allegri je gospodin!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 21 sep 2014, 10:14

Neke promjene pod Allegrijem.

http://www.blackwhitereadallover.com/20 ... nt-tactics" onclick="window.open(this.href);return false;

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 21 sep 2014, 10:34

Buffon sto stariji sve bolji :clap:

Supermen

slika

4 tekme bez primljenog gola!!! :cool: :clap:

Next...

Forza Juventus ohhhhh..

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 21 sep 2014, 10:38

Imao 26 ili 36 lik brani il brani, nije se rodio bolji i konstantniji. :cool:

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 21 sep 2014, 10:41

Sissoko je napisao/la:Imao 26 ili 36 lik brani il brani, nije se rodio bolji i konstantniji. :cool:

Jos kad neki likovi porede Casillasa s ovim supermenom.. doce mi da :puke: .,,, Otac svih golmana.. mogu mu samo da lizu kopacke i uce!!

TS navedi da bi Pirlo i Barzagli mogli biti spremna za Atalantu :clap:

Forza Juventus ohhhhh..

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 sep 2014, 11:35

Pregledah snimak.

Suma sumarum je komentar upravo sa tog linka sa taktičkim razlikama Contea i Maxa:
Love how free the team looks this year compared to last.
Sloboda u igri

Nije to sve "stegnuto". Ubijeđen sam da bi sa Conteom odigrali meč u kojem bi više "patili". Zašto?
Zato što bi Conte više povukao ekipu i čekao šansu, stil igre nije dramatično različit, ali Conte bi to drugačije uradio. Sjetimo se samo zadnjeg meča na San Siru kada smo dobili 2-0, ali gdje smo mogli primiti 3 gola minimalno jer smo igrali povučeno i rizikovali sve i svašta. Conte je vodio računa o našem golu na drugi način, a Max vodi na način da mi napadamo. :thumbup: Taman posla da smo ikada pod Conteom bili defanzivni jer statistike su tu da to ospore, ali ovakav stil mi više prija.

Svaka čast Maxu na vraćanju presinga, nešto od čega je Conte odustao poslije prve sezone. Impresivan presing, nema straha da napada Milan sa 5-6 igrača u njihovom polju, baš sam par situacija pauzirao i brojao, malo pratio gdje se ko nalazi. To je to što se traži, i u Seriji A i u Evropi. Ovako samo možemo daleko.

Dalje, za nijansu je limitirao Bonnucieve duge lopte što je dobro, ako ga limitira na 2, max. 3 lopte po meču bit će odlično.

Ogbonna - Caceres

Bez obzira što nemamo stopera na klupi, ubijeđen sam da Conte nikada ne bi stavio Ogbonnu na desnu stranu odbrane obzirom da je ljevak, jednostavno je malo "close minded" ili konzerva na našem :mrgreen: , već bi napravio neku varijantu da Lichta vrati na stopera, a Romula stavi desno. Za ovo ruku dajem da bi bilo. Svaka čast Maxu što svim igračima vjeruje podjednako, niko se u ekipi ne treba osjećati zapostavljeno. :thumbup:

Sljedeće, manje vraćanje lopte pozadi. S Conteom me to iritiralo do bola, na svaki rizik vraćanje čak i do golmana u situaciji kada imaš slobodnog nekoga u vezi, ali nisi hrabar za jedan obični okomti pas, često se to dešavalo, prvenstveno tu mislim da Bonnya i Chiella, Barza i Martin su ok po tom pitanju.

Posjed lopte

Vraćanje posjeda lopte, u svim mečevima je to bilo oko 60% što sam jako zadovoljan. Opet, uz presing i posjed, ovaj Juve liči na onaj Conteov iz prve sezone koji je nama ostao najdraži iako je poimenice bio najslabiji.

Valoriziranje mladih igrača

Kupio me sa onom rečenicom kada je rekao da mu je draže imati igrača primavere nego kupovina igrača (vjerovatno starijeg je li) koji neće doprinijeti ničemu. :thumbup:

A na primjeru Comana vidimo da vjeruje momcima koji imaju talenta, Mattiela vodi na svaku utakmicu, Morata će imati veliku minutažu, tako da, veliki + jer nema problema sa godinama igrača, ako znaju lopte. Pereyra također, 23 godine, relativno mlad igrač i ugodno iznenađenje. Ima prostor za napredak veliki, defanzivno i ofanzivno.

Da ne bude da samo hvalim Maxa iako to zaslužuje. Ima par stvari na kojima treba raditi, a to će doći vremenom.
Izmjene, već smo spominjali, ali doći će i to, u ovom momentu vjeruje provjerenom i izmjene uvodi gradualno, kako igrača, tako i taktički.
Odbrana, neke stvari mi se nisu svidjele, Chiellinieva 2 velika rizika gdje je stvorio kontru i Bonnucievih par izlazaka baš duboko. Tu treba paziti, protiv jednog Atletico Madrida to ne smijemo dozvoliti i to je generalno veliki test naše ekipe, taj meč treba odigrati pametno. A i ovim treba biti jako zadovoljan.

3-5-2

Jedni povraćaju na ovaj sistem, drugi smatraju da nije loš. Pod Maxom ovo za sada izgleda dobro, čak mi sistem dapače izgleda perfektno. Vidjet ćemo na većem uzorku mečeva jer još je rani stadij sezone.
A svakako da je pozitivno što smo već i mijenjali formaciju u pripremama kako bi imali plan B, Conteu često spočitavani plan B. Dakle, meni se Maxova interpretacija ove formacije sviđa i te kako.

Čeka se povratak Barze, Pirla i Vidala u top formu.
Neće mi smetati Pirlovo neigranje sve dok je Marcha čista desetka na registi, svakako je na Maxu da im sada dozira nastupe što je jako dobro. Ako mene pitate, protiv Atletica bih ostavio Marchu jer defanzivno trebamo biti na ogromnom levelu, a Pirla ubacio po potrebi.

Sličan meč, ako budemo imali hrabrosti, trebamo odigrati u Madridu, ekipa koja nas treba napasti baš kao što je Milan trebao, a mi odigramo doktorski, nadam se da ćemo se taktički dobro spremiti jer je Atletico jedan moćan tim, brzo igraju što je za Seriu A uvijek bio problem, ali imamo kvalitet i za njih.

Cesena i Atalanta, taman malo izmjena u ekipi, Romulo, Morata, Coman, Vidal, Barza te jednu bar Pirlo.
Treba uzeti te mečeve.

Da zaključim, sviđa mi se za sada sve oko ekipe. :thumbup:

P.S.
Carli je napisao/la:Allegri gospodin. Tri puta bolji od kontea.
:urnebes:
Ne pijem, ali ti mogu sok platiti ako se ikad mi Juventini negdje sastanemo, koji šah.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 sep 2014, 12:30

Jeste da je jedan za drugim post, ali:
GdS: "Stiramento per Caceres: si teme lungo stop"
Problem veliki. Nadam se da će Barza biti spreman za Atletico. Najbolji naš defanzivac trenutno, prava šteta za Martina.

Nadam se da pretjeruju ovi iz GDS-a jer je pauza za ovu povredu 10-15 dana max.

:urnebes:

slika
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 21 sep 2014, 12:39, ukupno mijenjano 2 puta.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 21 sep 2014, 12:31

Šteta!

Pakaša koji nas je ostavio više ne poznajem :mrgreen: Inače, nakon vikenda se okrećem zdravijem načinu životu. Znači plazma keks, mlijeko, vitamini :lol:
Allegri je gospodin!

MidhatVelicanstveni
Kontakt:

Post Postao/la MidhatVelicanstveni » 21 sep 2014, 12:43

Nema golmana koji moze u istu recenicu sa Gigijem.Najbolji ikada bez konkurencije !

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 21 sep 2014, 13:05

Šteta samo za Caceresa, jer i meni je bio odličan ovo do sada kao desni stoper i mišljenja sam da će ga Barzagli teško istisnuti. Ali, eto, povrijedi se i on. Valjda nije tako ozbiljno...

Prvu utakmicu protiv Chieva, odmah se vidio taj presing i trka i odmah sam rekao da smo prejaki. Mene je lično iznenadilo, još početak sezone, bez nekoliko igrača i igračima koji traže formu nakon odmora poslije SP. To mi se najviše sviđa, mnogo trčimo i radimo presing. Imamo prepoznatljiv i dopadaljiv način igre i Max je sve to fino posložio i zadržao visoku motivaciju ekipi.

Pojačanja su bila ciljana. Pereyra se već dokazuje, ostali tek trebaju dobiti šansu. Jedinstvo u ekpi vlada, samo da nas povrede zaobiđu i pehovi, mogla bi ovo biti još jedna jako lijepa sezona.

Samo da se Coman isforsira, uživam ga gledati kao malo kojeg igrača u posljednje vrijeme. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 21 sep 2014, 14:44

Carli je napisao/la:Šteta!

Pakaša koji nas je ostavio više ne poznajem :mrgreen: Inače, nakon vikenda se okrećem zdravijem načinu životu. Znači plazma keks, mlijeko, vitamini :lol:

hajhahahaha :lol: :lol: :lol: druze kralji si zdrav zivot nakon vikednda :lol: :lol: :thumbup:

Sto se tice tekme moze se reci ocekivano jer smo sigurno duplo jaci od Milana slazem se sa vama da Max mora ranije poceti sa izmjenama ali dok sezona bude odmicala tj bilo vise umora i utakmica sigurno ce i raditi ranije izmjene

FORZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 21 sep 2014, 14:48

Nakon ove 4 utakmice moram priznati da me Max pozitivno iznenadio,mnogi ce reci da su to Conteove zasluge,ali zaista mislim da nije sve isto,raznovrsniji smo,rekao bih nepredvidljiviji.

Tevez je cudo,igracina,kod svakog gola je ili asistirao ili ga dao,jbga ipak je 10`ka na ledjima ;)

Sinoc puno bolji i konkretniji od milana,ocekivao sam tezu i neizvjesniju tekmu,milan nemocan,prekidi i kontre jedina sansa,vise sam od jednog milana ocekivao,ali ne bunim se,pobjeda je upisana.

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 21 sep 2014, 14:59

Pogba je napisao/la:Jeste da je jedan za drugim post, ali:
GdS: "Stiramento per Caceres: si teme lungo stop"
Problem veliki. Nadam se da će Barza biti spreman za Atletico. Najbolji naš defanzivac trenutno, prava šteta za Martina.

Nadam se da pretjeruju ovi iz GDS-a jer je pauza za ovu povredu 10-15 dana max.
e jbg, bas kad ga je krenulo :oops:
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 sep 2014, 16:20

ne znam jel tako slucajno ispadalo na momente ili je to Alegrijeva zamisao ali svidja mi se kad je usao Vidal to sto je on igrao malo nize a Pogba se na momente cinio kao poluspic u nekoj formaciji 3-4-1-2...mislim da bi to bila dobra stvar da igrac kao Pogba dobije malo vise slobode da igra iza napadaca a da ga cuvaju dva vezna, sto zbog svojih kvaliteta sto zbog toga da Tevez ima s kim da kombinira..

Tevez ponovo dokazuje svoju klasu i vuce citavu ekipu i stvarno je prava steta sto nismo uspjeli uloviti igraca poput Di Marije da ima s kim igrati u ofanzivnoj trecini
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 21 sep 2014, 17:06

ultrasstyle_tz je napisao/la:ne znam jel tako slucajno ispadalo na momente ili je to Alegrijeva zamisao ali svidja mi se kad je usao Vidal to sto je on igrao malo nize a Pogba se na momente cinio kao poluspic u nekoj formaciji 3-4-1-2...mislim da bi to bila dobra stvar da igrac kao Pogba dobije malo vise slobode da igra iza napadaca a da ga cuvaju dva vezna, sto zbog svojih kvaliteta sto zbog toga da Tevez ima s kim da kombinira..

Tevez ponovo dokazuje svoju klasu i vuce citavu ekipu i stvarno je prava steta sto nismo uspjeli uloviti igraca poput Di Marije da ima s kim igrati u ofanzivnoj trecini
Kao prvo potpuno se slažem sa ovime u vezi Pogbe. Momak je jednostavno predobar u napadu da bi ga se trošilo u sredini po mom mišljenju. Pogledaj samo s kojom lakoćom odigrava kombinacije sa Tevezom i Llorenteom.
Sada kada nema Pirla stvarno nema potrebe da sva tri veznjaka Marchisio Vidal i Pogba igraju box to box. Pogba kao najtalentiraniji treba biti što više rasterećen.

A što se tiče klase poput Di Marie, više nam vrijedi što smo doveli Comana i Moratu nego tog precjenjenog cirkus igrača. Na ovu dvojicu smo potrošili 4 puta manje nego što košta taj, a vidimo kako se Man Utd prepododio od kada su njega doveli :D

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.