FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

solinas
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la solinas » 15 jul 2015, 23:33

Skver je napisao/la:
solinas je napisao/la:Nemoj me sada ponizavat na forumu.za tusanj sam prvi javio ovdje
Davno reko odstupa se öd projekta.
Nisi fer.
Suti rekla je sledeci put ja na cestu ti na gradinu jebla nas Sloboda.hahaha
Yebote obitelj i budet ja djaba ovdje opisivao izgled novog stadiona....ti nista :facepalm: :D
dje ti je budjet za novi stadion jeboti obitelj..da ti nije chinaglia dao pozajmicu :rol:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 15 jul 2015, 23:35

Nisam upratio a iz vaše diskusije mogu shvatiti da se ide na drugu,manju verziju stadiona,dali ce se uskoro graditi ili se samo teoretiše,ja inače smatram da nam ne treba veći stadion od 10-15 hiljada,jer i ovako igramo pred 2-3 hiljade,večeras sam kod mide kupio sezonsku na njoj ser.broj 357

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 15 jul 2015, 23:37

solinas je napisao/la:
Skver je napisao/la:
solinas je napisao/la:Nemoj me sada ponizavat na forumu.za tusanj sam prvi javio ovdje
Davno reko odstupa se öd projekta.
Nisi fer.
Suti rekla je sledeci put ja na cestu ti na gradinu jebla nas Sloboda.hahaha
Yebote obitelj i budet ja djaba ovdje opisivao izgled novog stadiona....ti nista :facepalm: :D
dje ti je budjet za novi stadion jeboti obitelj..da ti nije chinaglia dao pozajmicu :rol:
Njeg cu uvest na utakmicu i trening ako bude fin i kad popravi ocjene u skoli. ;)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 jul 2015, 23:39

ja ipak mislim da nam uopšte ne trebaju tribine

gledat' ćemo sa istoka, iza ograde, taman svi možemo stati, tolika nam posjeta

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 15 jul 2015, 23:41

Chinaglia je napisao/la:ja ipak mislim da nam uopšte ne trebaju tribine

prva pametna veceras :urnebes:

skver :thumbup:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 jul 2015, 23:45

solinas je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ja ipak mislim da nam uopšte ne trebaju tribine

prva pametna veceras :urnebes:
red je bio, već sam se preznojio :urnebes:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 jul 2015, 23:47

Tribine ce se napraviti samo tako ako se Azmir iznervira, vidi sve nehljebari i napravi ih :D kao i sto je sve bilo do sada..

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 jul 2015, 09:47

tuzlak1987 je napisao/la:Tribine ce se napraviti samo tako ako se Azmir iznervira, vidi sve nehljebari i napravi ih :D kao i sto je sve bilo do sada..
haman da ce tako biti,sramota da nema zainteresovanih da investiraju barem sjever da se zavrsi,a toliko firmi i kurca..

target

**** te taj trenutak u momentu,opasno :rol: :rol: :kralj:

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 16 jul 2015, 10:06

sloboda72 je napisao/la:Odlazak velike modre legende: Hadžija, hvala za sve!
-+
Svojem bi vrataru rekao „ne boj se“, sjurio bi se prema suparničkom napadaču, elegantno i gotovo bez dodira mu zgrabio loptu prije nego bi ovaj uopće i shvatio da je ostao bez nje... I pritom bi elegantno s loptom pobjegao na suparničku polovicu. Tako je igrao Ismet Hadžić, naš dragi, popularni „Hadžija“, nezaboravna maksimirska četvorka... Nažalost, u utorak, 14. srpnja, zauvijek nas je napustio... Ismet Hadžić nakon kratke je i teške bolesti preminuo u svom domu u Zagrebu, točno tjedan dana nakon 61. rođendana

Dio je jedne od ponajbojih maksimirskih generacija, tutnjio je u onoj slavnoj 1982. godini, bio je dio maestralnoga plavog proljeća kad je Dinamo furioznom igrom dojurio do naslova prvaka. Jesenski je dio propustio, jer je služio vojni rok, ali zato je bio jedan od generatora nezaboravnoga proljeća. Štoviše, u mnogim je utakmicama imao i status najboljega igrača.

Rođen je 7. srpnja 1954. godine u Tuzli i jedan je od najboljih igrača i povijesti tuzlanske Slobode, nekad popularnoga prvoligaša bivše države. Obdje je najčešće igrao desnoga beka, a dolaskom u Maksimir uskočio je na mjesto stopera, zadnjega veznog, a kao svestran igrač po potrebi je „krpao“ i ostale pozicije. U Dinamo je došao iz Slobode uoči proljetnoga dijela natjecanja sezone 1979/'80. Prethodnoga je ljeta s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Splitu.

„Kad igra naš Hadžija, dinamovci – i oni na igraištu, i oni na tribini – mogu mirno kovati optimističke snove“, stajalo je u komentaru njegovih nastupa.

A, kako je u svoje igračko doba razmišljao sam Hadžić?

„Zatvaram prilaze golu, štitim leđa Zajecu kad krene naprijed. Povremeni izleti isu ni meni zabranjeni. Netko je negdje izvrsno napisao: mirnoća i hladnokrvnost uvjetovani su apsolutnom spremnošću. Ukoliko nije neskromno, smatram da mi ne manjka ni tehnike ni snage. Zato ide lako.“

Za Slobodu je odigrao 350 utakmica, za Dinamo je od 1980. do 1985. nastupio 302 puta od čega 145 u službenim dvobojima. U prvenstvu je upisao 122 nastupa, u Kupu 18, a pet je dodao u europskim dvobojima. S Dinamom je osvojio naslov prvaka 1982. godine kao i pokal pobjednika Kupa 1980. i 1983. Po odlasku je iz Maksimira igrao mali nogomet u SAD. Za jugoslavensku je reprezentaciju upisao pet nastupa...

Po završetku igračke karijere nailazio na brojna životna iskušenja, uspješno prebordio sve nedaće i napokon pronašao mir u svom Dinamu. Bio je dobri duh maksimirskih veterana, okupljao brojne generacije plavih, organizirao turnira, predstabljao sponu između starijih i mlađih, stalno aktivan, druželjubiv...

„Izgubili smo velikoga čovjeka, velikoga igrača. Jedan od najinteligennijih libera s kojim sam igrao. Ma, što 'jedan od', bio je – najinteligentniji! Cijeli je svoj život posvetio nogometu, jako je volio svoju Slobodu, Tuzlu, Bosnu i Hercegovinu, obožavao je svoj Dinamo, Zagreb i Hrvatsku", uz jecaje je prozborio shrvani Marko Mlinarić, veliki i nerazdvojni Hadžićev prijatelj...

Dragi Hadžija, svima ćeš nam neizjmerno nedostajati, neka ti je vječna slava i hvala.

Posljednji ispraćaj Hadžije bit će u četvrtak, 16. srpnja, u 17 sati u Tuzli.
Moje iskreno saucesce familiji Hodzic.
P.S Sloboda72. Hvala Ti sto postojis

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 16 jul 2015, 10:14

Ismet Hadzic je tooolika ljudska velicina da zasluzuje vecu paznju ovdje,ali na nasu veliku zalost vidno se ignorise,a da je rijec o nekim poljacima huliganima peeeet dana se raspreda.Zalosno baaaaasssss,i !

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 jul 2015, 10:28

solinas je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Tribine ce se napraviti samo tako ako se Azmir iznervira, vidi sve nehljebari i napravi ih :D kao i sto je sve bilo do sada..
haman da ce tako biti,sramota da nema zainteresovanih da investiraju barem sjever da se zavrsi,a toliko firmi i kurca..

target

**** te taj trenutak u momentu,opasno :rol: :rol: :kralj:

Opet provociras, moracu zeni da te kazem da te malo smiri :rol:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 jul 2015, 10:29

ne ignoriše se, nego ovdje ima dosta mlađih navijača, koji i ne znaju ko je bio rahmetli Ismet Hadžić, kao recimo ja ;) neki nisu bili ni rođeni kad je čovjek igrao, neki možda i ne znaju da je čovjek umro, a neki su možda jednostavno zaboravili napisat' .. uostalom, napisao ili ne napisao, isto je, barem po meni, poštovanje se ne odaje preko interneta

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 jul 2015, 10:36

i sta sad.....hajmo svi u kolektivnu depresiju,umro covjek... :roll:
valjda klub bi trebao da se sjeti,a ne mi ovdje na forumu da eseje pisemo..
i prvi put se slazem sa chinagliom..
nevjerovatno sta se sve potencira ovdje...slazem se da se treba nekako obiljeziti odlazak bivseg igraca,ali to je na upravi...
cuj poredi covjekovu smrt sa poljacima.. :facepalm: :damn:
pa nista ljudi,hajde da i to obavimo...sta je jeo covjek zadnje znali ko..
koliko je dresova imao u kolekciji..dajte nesto da odvojimo koju stranicu,naljutice se joki :damn:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 jul 2015, 10:41

što lažeš da se po prvi put slažeš sa mnom? tjeraš me da te se odreknem k'o Zodiaca :thumbdown:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 16 jul 2015, 10:45

Jel Hadžić sa Golog Brijega?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 16 jul 2015, 10:49

joksimovic je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:Odlazak velike modre legende: Hadžija, hvala za sve!
-+
Svojem bi vrataru rekao „ne boj se“, sjurio bi se prema suparničkom napadaču, elegantno i gotovo bez dodira mu zgrabio loptu prije nego bi ovaj uopće i shvatio da je ostao bez nje... I pritom bi elegantno s loptom pobjegao na suparničku polovicu. Tako je igrao Ismet Hadžić, naš dragi, popularni „Hadžija“, nezaboravna maksimirska četvorka... Nažalost, u utorak, 14. srpnja, zauvijek nas je napustio... Ismet Hadžić nakon kratke je i teške bolesti preminuo u svom domu u Zagrebu, točno tjedan dana nakon 61. rođendana

Dio je jedne od ponajbojih maksimirskih generacija, tutnjio je u onoj slavnoj 1982. godini, bio je dio maestralnoga plavog proljeća kad je Dinamo furioznom igrom dojurio do naslova prvaka. Jesenski je dio propustio, jer je služio vojni rok, ali zato je bio jedan od generatora nezaboravnoga proljeća. Štoviše, u mnogim je utakmicama imao i status najboljega igrača.

Rođen je 7. srpnja 1954. godine u Tuzli i jedan je od najboljih igrača i povijesti tuzlanske Slobode, nekad popularnoga prvoligaša bivše države. Obdje je najčešće igrao desnoga beka, a dolaskom u Maksimir uskočio je na mjesto stopera, zadnjega veznog, a kao svestran igrač po potrebi je „krpao“ i ostale pozicije. U Dinamo je došao iz Slobode uoči proljetnoga dijela natjecanja sezone 1979/'80. Prethodnoga je ljeta s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Splitu.

„Kad igra naš Hadžija, dinamovci – i oni na igraištu, i oni na tribini – mogu mirno kovati optimističke snove“, stajalo je u komentaru njegovih nastupa.

A, kako je u svoje igračko doba razmišljao sam Hadžić?

„Zatvaram prilaze golu, štitim leđa Zajecu kad krene naprijed. Povremeni izleti isu ni meni zabranjeni. Netko je negdje izvrsno napisao: mirnoća i hladnokrvnost uvjetovani su apsolutnom spremnošću. Ukoliko nije neskromno, smatram da mi ne manjka ni tehnike ni snage. Zato ide lako.“

Za Slobodu je odigrao 350 utakmica, za Dinamo je od 1980. do 1985. nastupio 302 puta od čega 145 u službenim dvobojima. U prvenstvu je upisao 122 nastupa, u Kupu 18, a pet je dodao u europskim dvobojima. S Dinamom je osvojio naslov prvaka 1982. godine kao i pokal pobjednika Kupa 1980. i 1983. Po odlasku je iz Maksimira igrao mali nogomet u SAD. Za jugoslavensku je reprezentaciju upisao pet nastupa...

Po završetku igračke karijere nailazio na brojna životna iskušenja, uspješno prebordio sve nedaće i napokon pronašao mir u svom Dinamu. Bio je dobri duh maksimirskih veterana, okupljao brojne generacije plavih, organizirao turnira, predstabljao sponu između starijih i mlađih, stalno aktivan, druželjubiv...

„Izgubili smo velikoga čovjeka, velikoga igrača. Jedan od najinteligennijih libera s kojim sam igrao. Ma, što 'jedan od', bio je – najinteligentniji! Cijeli je svoj život posvetio nogometu, jako je volio svoju Slobodu, Tuzlu, Bosnu i Hercegovinu, obožavao je svoj Dinamo, Zagreb i Hrvatsku", uz jecaje je prozborio shrvani Marko Mlinarić, veliki i nerazdvojni Hadžićev prijatelj...

Dragi Hadžija, svima ćeš nam neizjmerno nedostajati, neka ti je vječna slava i hvala.

Posljednji ispraćaj Hadžije bit će u četvrtak, 16. srpnja, u 17 sati u Tuzli.
Moje iskreno saucesce familiji Hodzic.
P.S Sloboda72. Hvala Ti sto postojis
HAdžić, pobogu...
“Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno, (ja ću)”

idma75
Kontakt:

Post Postao/la idma75 » 16 jul 2015, 11:47

Heller je napisao/la:Jel Hadžić sa Golog Brijega?
sa brda gore, jučer mi je otac pokazao njegovu kuću gdje je stanovao prije. Rahmet mu duši

Nego, zna li ko što se tiče prenosa na BHT ili areni za narednu sezonu, je li objavljen kakav raspored ??
BALL DON'T LIE

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jul 2015, 11:48

slika

slika

Perica se ubija

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 jul 2015, 11:50

Pero Spiderman :cool:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 16 jul 2015, 12:05

http://gnkdinamo.hr/assets/components/p ... 49da4a.jpg
Održana komemoracija za Ismeta Hadžića 16. 07. 2015.
U četvrtak, 16. srpnja, Modra obitelj je u Plavom salonu odala počast preminulom Ismetu Hadžiću; našem bivšem igraču, treneru i čovjeku koji je ostavio vječan trag u našem klubu i nikada neće biti zaboravljen.

Na komemoraciji se uz ožalošćene članove obitelji skupio i velik broj suigrača, suradnika, novinara, trenera i prijatelja uvijek nasmijanog Hadžije. U ime najdražeg mu kluba komemoraciju je otvorio predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić koji je govorio o pet fantastičnih godina koje je Hadžić proveo kao igrač Dinama tijekom kojih je osvojio dva Kupa i nezaboravno prvenstvo 1982. godine.

Nakon predsjednika Modrih nekoliko riječi rekao je Zorislav Srebrić, a potom se od svog bliskog prijatelja emotivno oprostio i Mario Jozić. Brojnim okupljenima kratko se obratio i izvršni predsjednik Modrih Zdravko Mamić te pozvao trenera iz 1982. Miroslava Ćiru Blaževića da se oprosti od svojeg igrača.

- Siguran sam da nas čekaš na boljem mjestu i kada se svi tamo nađemo znam da ćemo složiti momčad koja će, isto kao i na ovom svijetu, biti najbolja i pobjeđivati – poručio je "trener svih trenera".

Počivao u miru.
..................................................................................................................................................
Ispraćaj je danas 16. jula u 16:15 ispred Komemorativnog centra, dženaza u 16:55 ispred DŽindić džamije a pokop na mezarju" Bukovčići"u Tuzli.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 16 jul 2015, 12:21, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.