FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ŠtaIma
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ŠtaIma » 29 maj 2011, 10:27

Neuville je napisao/la:Palo mi je na pamet, pošto je uprava jako nesposobna, ne očekujem neke velike stvari ali bi velika stvar bilo to, da se počnu čistiti stolice na cijelom stadionu i da se zamjene koje su ošteće i farbanje reflektora :roll:
Jrn to je najlakse postici... Sinula mi je ideja u vezi toga i to veoma dobra, na utakmici protiv Moljca. Kod lokomotive su usla dvojica zaposlenika KJKP Rad i stali gledaju tekmu onako u onim uniformama. Sigurno ima jos ljudi koji tamo rade, a koji vole Željezničar. Ideja se sastoji u tome da se kompenzira to čišćenje stolica sa godišnjnim ili pologodišnjim ili dnevnim karatama za jug ili sjever i to tako da vrijednost karata bude u vrijednosti tih radova. Mislim da bi to bilo najjednostavnije i najbolje rjesenje... ali jbg, ja nisam u upravi tako da osim ako neko od njih ne procita ovo, sumnjam da ce doci na slicnu ideju... :roll:
Lijepo je biti Manijak!!!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 maj 2011, 10:27

Odkad ja govorim ovdje da smo mi najpreci jedni drugim.Kad sam bio za pitare da razvale Borac ili ostale pojedini na mene znas sta oni pisu protiv nas.Meni kao starom navijacu Zelje ce uvjek bit drazi pitar jer sa njima sam svasta prozivio nego onaj iz Zenice ili ostali.Vozdra.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 29 maj 2011, 10:54

hz033 je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Jesmo li nosioci sada u Euroligi ili ne :?:
Na žalost niste, ali ne zbog pozicije na tabeli nego zbog lošeg koeficijenta od ranije. Široki igra u 1. pred kolu dok mi startamo od drugog. Evo ti mogući protivnika stim da se nemožemo međusobno sastati !
2nd Qualifying Round (80 teams)

Seeded teams Nosioci coef. Unseeded teams coef.
------------------------ --- ---------------- ------------------------ --- ----------------
Fulham FC * Eng 40.157 --- .
Dinamo Bucuresti Rom 22.164------------- EL3 * Pol 3.183
FC Salzburg Aut 22.140------------- FK Minsk * Bls 3.216
Austria Wien Aut 16.640------------- FH Hafnarfjardar Isl 2.991
Anorthosis Famagusta Cyp 14.624------------- Metalurgs Liepaja Lat 2.983
MSK Zilina Svk 14.399------------- Olimpi Rustavi * Geo 2.891
Nacional Funchal Por 14.319------------- FK Rad Belgrade * Srb 2.850
Vorskla Poltava Ukr 10.276------------- Örebro SK Swe 2.825
Sheriff Tiraspol Mol 9.549------------- BK Häcken * Swe 2.825
IF Elfsborg * Swe 8.825------------- Zeljeznicar Sarajevo Bos 2.824
Lokomotiv Sofia Bul 7.575------------- SK Tirana Alb 2.274
Gaziantepspor Tur 7.010 ------------- Iskra-Stal Ribnita Mol 2.549
Olympiakos Volou Gre 6.833 ------------- Suduva Marijampole Lit 2.541
Dundee United Sco 6.528 ------------- KR Reykjavik * Isl 2.491
Bnei Yehuda Isr 6.400 ------------- The New Saints * Wal 2.308
EL3 Den 6.110 - 10.610------------- FC Vaduz Lie 2.300
Maccabi Tel-Aviv Isr 5.900------------- TPS Turku Fin 2.293
KVC Westerlo Bel 5.400 ------------- Renova Dzepciste * Mac 2.291
FK Jablonec Cze 5.170 ------------- NK Koper * Slo 2.224
FK Ventspils Lat 4.983------------- FK Tauras Lit 2.041
EL3 Sui 4.980 - 9.480------------- Buducnost Podgorica * Mon 2.025
Vålerengen IF Nor 4.875------------- KuPS Kuopio Fin 1.793
Tromsø IL * Nor 4.375------------- Rudar Pljevlja Mon 1.775
St. Patrick's Athletic * Irl 4.241 ------------- Birkirkara * Mlt 1.733
Garabag Agdam * Azb 4.233 ------------- Kecskeméti TE Hun 1.700
Rabotnicki Skopje * Mac 4.041------------- Paksi FC * Hun 1.700
Aalesunds FK * Nor 3.875------------- Ferencváros * Hun 1.700
FK Aktobe Kaz 3.874------------- Sant Julià And 1.700
EL2 Srb 3.850 - 9.350------------- EB Streymur Far 1.533
Bohemians Dublin Irl 3.741------------- Khazar Lenkoran Azb 1.483
AEK Larnaca Cyp 3.624 ------------- Gagra Tbilisi Geo 1.391
Spartak Trnava * Svk 3.399 ------------- Metalurg Skopje Mac 1.291
Dinamo Tbilisi * Geo 3.391 ------------- Mika Ashtarak Arm 1.266
FK Sarajevo Bos 3.324 ------------- NK Domzale Slo 1.224
Honka Espoo * Fin 3.293------------- Llanelli FC Wal 1.058
Levadia Tallinn Est 3.258 ------------- Crusaders Belfast Nir 0.949
RNK Split Cro 3.224 ------------- Juvenes Dogana Sma 0.683
NK Varazdin * Cro 3.224 ------------- Floriana Mlt 0.483
Jarane odkud njima ovaj koeficijent jeli na osnovu uspjeha Hrvatskih klubova jer oni su tek ove godine izborili Evropu.

Mislim dabi za vas najgore bilo da dobijete ovaj Minsk ili Rad sa njima je uvjek nesigurno a licno bi volio da mi dobijemo ovaj Aek,Rabotnicki ili nekog od Norvezana.Sta je sa onima sto dolaze iz prvog pretkola kako se oni rasporedjuju postojili mogucnost da nekog od njih i mi i vi dobijemo za protivnika.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Neuville
Kontakt:

Post Postao/la Neuville » 29 maj 2011, 11:04

ŠtaIma je napisao/la:
Neuville je napisao/la:Palo mi je na pamet, pošto je uprava jako nesposobna, ne očekujem neke velike stvari ali bi velika stvar bilo to, da se počnu čistiti stolice na cijelom stadionu i da se zamjene koje su ošteće i farbanje reflektora :roll:
Jrn to je najlakse postici... Sinula mi je ideja u vezi toga i to veoma dobra, na utakmici protiv Moljca. Kod lokomotive su usla dvojica zaposlenika KJKP Rad i stali gledaju tekmu onako u onim uniformama. Sigurno ima jos ljudi koji tamo rade, a koji vole Željezničar. Ideja se sastoji u tome da se kompenzira to čišćenje stolica sa godišnjnim ili pologodišnjim ili dnevnim karatama za jug ili sjever i to tako da vrijednost karata bude u vrijednosti tih radova. Mislim da bi to bilo najjednostavnije i najbolje rjesenje... ali jbg, ja nisam u upravi tako da osim ako neko od njih ne procita ovo, sumnjam da ce doci na slicnu ideju... :roll:
To bi bilo ekstra. Al takva je uprava da više volat pričat o teško izvedivim intevsticijama od 50 i više miliona eura nego onim ispod 10.000 KM.
110 Jahre Borussia - 110 Prozent Fußball - Wir sind Borussia Mönchengladbach !

Shamrock Rovers

FK Željezničar

Sunderland FC

RIP Đevad Begić - Đilda, Aner Kasapović, Vedran Puljić

Jedna si jedina moja domovina, Bosna i Hercegovina

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 maj 2011, 11:14

Realno da je stadion dovest u iole normalno stanje da se moze igrat na grbavici, al tesko treba svasta nesto jer bolje nagrbavici 3 000, neg kosevu 33 000

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 29 maj 2011, 11:19

da li je iko nasao onaj mail UEFE ili FIFE? ovo stvarno ne treba da prodje bez zapazenja!ako neko jeste neka postavi ili neka na pp posalje hvala!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 29 maj 2011, 11:21

dino lj je napisao/la:Jarane odkud njima ovaj koeficijent jeli na osnovu uspjeha Hrvatskih klubova jer oni su tek ove godine izborili Evropu.

Mislim dabi za vas najgore bilo da dobijete ovaj Minsk ili Rad sa njima je uvjek nesigurno a licno bi volio da mi dobijemo ovaj Aek,Rabotnicki ili nekog od Norvezana.Sta je sa onima sto dolaze iz prvog pretkola kako se oni rasporedjuju postojili mogucnost da nekog od njih i mi i vi dobijemo za protivnik.
RNK Split, kao i svaki klub koji prvi put nastupa u Evropi, uzima nacionalni koeficijent, a on je ovako visok zahvaljujući dobrim igrama Dinama (koeficijent 20.224).
Što se tiče klubova iz prvog pretkola, ovi pored čijeg imena je zvjezdica nastupaju u istom. Bitno je naglasiti da svaki nenosilac u prvom pretkolu, u slučaju prolaska u drugo, uzima koeficijent svog protivnika (nosioca). Znači, ako se u prvom pretkolu sastanu NK Varaždin i Olimpija Ljubljana, i Slovenci pobijede, oni će u drugom pretkolu biti nosioci, a samim tim i postati mogući protivnik Želji.
Po istom principu, ako Željo u drugom pretkolu izvuče Fulham, Dinamo B., Salzburg, Austriu B., Anorthosis, Zilinu, Nacional Funchal, Vorsklu Poltavu, Sheriff Tiraspol, Elfsborg, Lokomotiv Sofiju ili Crvenu Zvezdu, i pobijedi, u trećem pretkolu će biti nosilac, čime bi mogući protivnici u tom pretkolu postali Sligo Rovers, Strmsgodset, pobjednik utakmice NK Varaždin-protivnik, pobjednik utakmice RNK Split-protivnik, FK Senica, pobjednik utakmice Rabotnički Skopje-protivnik, itd., itd. :)

EDIT: Uoči žrijeba trećeg pretkola, biće napravljene grupe po 10 ekipa (5 nosilaca, 5 nenosilaca).
Zadnja izmjena: gollum, dana/u 29 maj 2011, 11:27, ukupno mijenjano 1 put.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 maj 2011, 11:24

De nek mi neko kaze, imal ikakva mogucnost da mi igramo na grbavici evropske utakmice, al nemojte sad nesto pocet srat kad dodju slovenci, da igramo na ovakvoj kakva je sad sam malo da je dotjeramo

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 29 maj 2011, 11:28

gollum je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Jarane odkud njima ovaj koeficijent jeli na osnovu uspjeha Hrvatskih klubova jer oni su tek ove godine izborili Evropu.

Mislim dabi za vas najgore bilo da dobijete ovaj Minsk ili Rad sa njima je uvjek nesigurno a licno bi volio da mi dobijemo ovaj Aek,Rabotnicki ili nekog od Norvezana.Sta je sa onima sto dolaze iz prvog pretkola kako se oni rasporedjuju postojili mogucnost da nekog od njih i mi i vi dobijemo za protivnik.
RNK Split, kao i svaki klub koji prvi put nastupa u Evropi, uzima nacionalni koeficijent, a on je ovako visok zahvaljujući dobrim igrama Dinama (koeficijent 20.224).
Što se tiče klubova iz prvog pretkola, ovi pored čijeg imena je zvjezdica nastupaju u istom. Bitno je naglasiti da svaki nenosilac u prvom pretkolu, u slučaju prolaska u drugo, uzima koeficijent svog protivnika (nosioca). Znači, ako se u prvom pretkolu sastanu NK Varaždin i Olimpija Ljubljana, i Slovenci pobijede, oni će u drugom pretkolu biti nosioci, a samim tim i postati mogući protivnik Želji.
Po istom principu, ako Željo u drugom pretkolu izvuče Fulham, Dinamo B., Salzburg, Austriu B., Anorthosis, Zilinu, Nacional Funchal, Vorsklu Poltavu, Sheriff Tiraspol, Elfsborg, Lokomotiv Sofiju ili Crvenu Zvezdu, i pobijedi, u trećem pretkolu će biti nosilac, čime bi mogući protivnici u tom pretkolu postali Sligo Rovers, Strmsgodset, pobjednik utakmice NK Varaždin-protivnik, pobjednik utakmice RNK Split-protivnik, FK Senica, pobjednik utakmice Rabotnički Skopje-protivnik, itd., itd. :)

EDIT: Uoči žrijeba trećeg pretkola, biće napravljene grupe po 10 ekipa (5 nosilaca, 5 nenosilaca).
Hvala stari i ako Bog da da bijemo ekipu koju mozemo proci.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 29 maj 2011, 11:30

1921 je napisao/la:
cekaju se slovenci :lol:
Iskreno se nadam da ako ništa ne bude oko ovog projekta sa Slovencima ( a najvjerovatnije će biti, samo što ćemo se načekati - u tom slučaju bi dobili stadion kapaciteta 25 000 sa svim natkrivenim tribinama ) , počet će se pomalo sređivati Grbavica. Ne treba puno novca, spominjalo se prošle sezone i proširenje juga, ali valjda od toga ništa nije bilo zbog sastanka sa Slovencima oko gradnje stadiona. Npr. za to proširenje juga ne bi trebalo mnogo novca, možda prihodi od karata za dvije domaće utakmice bi bilo dovoljno. Uglavnom nadam se da će biti uredu ovo sa Slovencima, to bi bilo dosta bolje rješenje, iako baš i ne vjerujem u sposobnost naše uprave. Ako uspiju, svaka im čast onda. Mada, dobro je jedan korisnik s jednog foruma napisao, potrudit će se Žujo, Dželo i ostalo da se sagradi stadion, jer bi se onda izborili da dobiju i poslovne prostore na stadionu :lol: . Uprava je toliko neangažovana, ja ne znam šta oni rade, kako im nije dosadno :) . Ima toliko ideja, pročitao sam ih malih milion na forumima, a uopšte nije teško izvesti. Sve se može kad se hoće, pa i ova izgradnja stadiona vrijednosti 100 miliona KM, koliko god to nemoguće zvučalo. Ali polako treba ići, korak po korak. Nije loše što su bar plate redovne, kao i premije koje nisu male za naše uvjete. Jedva čekam sljedeću sezonu, da vidim kako će se stvari odvijati, a i mi trebamo puniti stadion, da vide da nam je stalo. Zašto da nemamo prosjek posjećenosti od 8 000 po utakmici ?
EDIT : Vidim pita neko kakva je mogućnost da se igra na Grbavici ? Ja mislim da se može, ali Hapoel prošle godine nije pristao kao zbog sigurnosti, pošto je stadion u urbanom naselju, kao da ih teroristi ne bi rokali snajperom s obližnjih nebodera :lol:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 maj 2011, 11:31

1921 je napisao/la:
cekaju se slovenci :lol:
Nece "slovenci" doci jos za para godina, u drzavi katastrofa a mi bi da renoviramo stadion.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 29 maj 2011, 11:33

Prihodi sa dvije domaće utakmice za proširenje juga?

Pa da vidimo: 2 tekme po 5 hiljada (a nema nas toliko) - 2000 sezonskih, dakle 2 x 3.000 = 6.000 x prosjećna cijena karte od nekih 6,5KM = 39.000KM. Za te pare ne možeš kupiti stolice za taj prostor, a ne proširiti jug.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 29 maj 2011, 11:35

dino lj je napisao/la:
hz033 je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Jesmo li nosioci sada u Euroligi ili ne :?:
Na žalost niste, ali ne zbog pozicije na tabeli nego zbog lošeg koeficijenta od ranije. Široki igra u 1. pred kolu dok mi startamo od drugog. Evo ti mogući protivnika stim da se nemožemo međusobno sastati !
2nd Qualifying Round (80 teams)

Seeded teams Nosioci coef. Unseeded teams coef.
------------------------ --- ---------------- ------------------------ --- ----------------
Fulham FC * Eng 40.157 --- .
Dinamo Bucuresti Rom 22.164------------- EL3 * Pol 3.183
FC Salzburg Aut 22.140------------- FK Minsk * Bls 3.216
Austria Wien Aut 16.640------------- FH Hafnarfjardar Isl 2.991
Anorthosis Famagusta Cyp 14.624------------- Metalurgs Liepaja Lat 2.983
MSK Zilina Svk 14.399------------- Olimpi Rustavi * Geo 2.891
Nacional Funchal Por 14.319------------- FK Rad Belgrade * Srb 2.850
Vorskla Poltava Ukr 10.276------------- Örebro SK Swe 2.825
Sheriff Tiraspol Mol 9.549------------- BK Häcken * Swe 2.825
IF Elfsborg * Swe 8.825------------- Zeljeznicar Sarajevo Bos 2.824
Lokomotiv Sofia Bul 7.575------------- SK Tirana Alb 2.274
Gaziantepspor Tur 7.010 ------------- Iskra-Stal Ribnita Mol 2.549
Olympiakos Volou Gre 6.833 ------------- Suduva Marijampole Lit 2.541
Dundee United Sco 6.528 ------------- KR Reykjavik * Isl 2.491
Bnei Yehuda Isr 6.400 ------------- The New Saints * Wal 2.308
EL3 Den 6.110 - 10.610------------- FC Vaduz Lie 2.300
Maccabi Tel-Aviv Isr 5.900------------- TPS Turku Fin 2.293
KVC Westerlo Bel 5.400 ------------- Renova Dzepciste * Mac 2.291
FK Jablonec Cze 5.170 ------------- NK Koper * Slo 2.224
FK Ventspils Lat 4.983------------- FK Tauras Lit 2.041
EL3 Sui 4.980 - 9.480------------- Buducnost Podgorica * Mon 2.025
Vålerengen IF Nor 4.875------------- KuPS Kuopio Fin 1.793
Tromsø IL * Nor 4.375------------- Rudar Pljevlja Mon 1.775
St. Patrick's Athletic * Irl 4.241 ------------- Birkirkara * Mlt 1.733
Garabag Agdam * Azb 4.233 ------------- Kecskeméti TE Hun 1.700
Rabotnicki Skopje * Mac 4.041------------- Paksi FC * Hun 1.700
Aalesunds FK * Nor 3.875------------- Ferencváros * Hun 1.700
FK Aktobe Kaz 3.874------------- Sant Julià And 1.700
EL2 Srb 3.850 - 9.350------------- EB Streymur Far 1.533
Bohemians Dublin Irl 3.741------------- Khazar Lenkoran Azb 1.483
AEK Larnaca Cyp 3.624 ------------- Gagra Tbilisi Geo 1.391
Spartak Trnava * Svk 3.399 ------------- Metalurg Skopje Mac 1.291
Dinamo Tbilisi * Geo 3.391 ------------- Mika Ashtarak Arm 1.266
FK Sarajevo Bos 3.324 ------------- NK Domzale Slo 1.224
Honka Espoo * Fin 3.293------------- Llanelli FC Wal 1.058
Levadia Tallinn Est 3.258 ------------- Crusaders Belfast Nir 0.949
RNK Split Cro 3.224 ------------- Juvenes Dogana Sma 0.683
NK Varazdin * Cro 3.224 ------------- Floriana Mlt 0.483
Jarane odkud njima ovaj koeficijent jeli na osnovu uspjeha Hrvatskih klubova jer oni su tek ove godine izborili Evropu.

Mislim dabi za vas najgore bilo da dobijete ovaj Minsk ili Rad sa njima je uvjek nesigurno a licno bi volio da mi dobijemo ovaj Aek,Rabotnicki ili nekog od Norvezana.Sta je sa onima sto dolaze iz prvog pretkola kako se oni rasporedjuju postojili mogucnost da nekog od njih i mi i vi dobijemo za protivnika.
prvih 11 nosioca + židovi i + dinamo tbilisi, da nam je to zaobici, protiv ostalih bi smo imali kakve takve šanse za prolaz
Za zivot cijeli!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 29 maj 2011, 11:37

elSaik je napisao/la:Prihodi sa dvije domaće utakmice za proširenje juga?

Pa da vidimo: 2 tekme po 5 hiljada (a nema nas toliko) - 2000 sezonskih, dakle 2 x 3.000 = 6.000 x prosjećna cijena karte od nekih 6,5KM = 39.000KM. Za te pare ne možeš kupiti stolice za taj prostor, a ne proširiti jug.
Računao sam na posjetu od prošle sezone, cca 10 000. Ma dobro, to sam ja ugrubo, ionako bi se malo betona izlilo i nabavile stolice. Može se, nije skupio

Nego ovom momčiću ističe ugovor, mogli bi njega dovesti :lol:
http://www.transfermarkt.de/de/zlatan-m ... 30650.html

Neuville
Kontakt:

Post Postao/la Neuville » 29 maj 2011, 11:57

Prioreti Željezničara po meni :

1. Produženje ugovora ključnim igračima, prije svega mislim na Nijemu. Dakle ponuditi nove ugovore Ramiću, Zolotiću, Višći, Šehiću. To je po meni ono što vrijedi u ovoj ekipi, treba gurati ove igrače, Šeha već igra, ali je i on mlad. Po meni bi idealna jedanaestorka bila : Šehić, Bogičević, Nijema, Marković ( B. Čolić ), Radovanović, Svraka, Stančeski, Višća, Zeba i Lazo. Definitivno se zahvaliti igračima tipa Jamak, Perak, Nikolić ( iako je mlad i nije dobivao priliku, ali po onome što sam vidio, nema kvalitete).

2. Dovođenje adekvatnih pojačanja, ali pojačanja u punom smislu te riječi, ne dovoditi igrače tipa Perak, Jamak. Pozicije na kojima treba dovesti igrače su napadač, lijevi bek i golman. Karić nije loš ali šta ja znam, ako ode Šehić neće nam on valjda biti prvi golman, onaj Mujkić je slobodan a možda i probati sa Baotićem, ima još kvalitetnih golmana, staviću uskoro listu igrača koji su slobodni na ovim pozicijama koje su nama prioritet. Što se tiče lijevog beka, Mirko meni nije loš, dapače, jedan od boljih, ali opet, nije nešto previše opasan u napadu, i igra toplo-hladno, najvjerovatnije i on odlazi pa nam treba jedan iskusan igrač na njegovoj poziciji. A sad napadač, naš trn u oku. Lazo stvarno, al stvarno ne znam šta mu je, ne znam da li ga neće ili ne zna, odigrao je maestralno protiv Čelika i opet me kupio ali da ne da go na polusezoni, stvarno ne znam. Definitivno je da će nam trebati 2 napadača koja bi doveli, jednog sidraša kao što je Lazo, jer to Amar prefiria, a drugog bi volio kao tipa Dialibe.

3. Popravljanje marketinga. Jednostavno rečeno, ove godine je bio krah što se tiče toga, sjetimo se pretptošle i prodaje godišnjih i projekta Željo TV. To je bio pravi hit mislim da uprava stvarno ali zaista stvarno treba poraditi na tome, jer nisu ni svjesni koliko bi prihoda imali od toga. Naravno finansijski bi zarađivali 1o puta više nego što sad zarađuju, umjesto da stalno oglašavaju da imaju novi dresovi, šalovi, lopte i ostale stvari, to samo znaju oni iz njihovog kruga i samo još neki rijetki al eto. Zato bi ja napravio nešto sljedeće sezone što se tiče godišnjih, sa kupljenom godišnjom da se dobije šal ili dres, vidjeli bi da bi bilo uspješnija prodaja nego ona od predprošle godine. Uvijek ima nekih ideja koje bi se stvarno trebale pretvoriti u našu korist.

4. Stadion, ostavio sam ga kao zadnjeg jer znamo da je to i najteže ostvarivo. Meni ne trebaju neka ovećanja o stadionu od 100miliona eura i slično, stadionu ispod kojeg bi bio tržni centar :? Zašto se ne počne od nekih manjih investicija, popravljanja istočne tribine, ako treba nek se pola godine gradi, produživanja Juga, izlivanja betona na Zapadu, nek se to troje radi eto i 2 godine, vidjeli bi kakav bi to pomak bio, neprepoznatljivo bi izgledala Dolina. Naravno ima tu još radova koji bi se trebali uraditi kao što je mjenjanje krova na sjeveru koji prokišnjava te mjenjanje polomljenih stolica. Eto nek se i ne mora ovo zadnje raditi što sam rekao ali bar jedno od ono troje što sam prije naveo. Zatim treba zaposliti par žena da se čiste stolice jer stvarno nema smisla, onako prljavih stolica nigdje nema.... Također bi bilo lijepo kada bi se prefarbali reflektori, i nabacile nove mreže tipa sa grbom Želje u sredini po uzoru na mnoge Bundesligaše, bila bi velika i lijepa promjena....

Shamrock Rovers

FK Željezničar

Sunderland FC

the maniacs 87
Kontakt:

Post Postao/la the maniacs 87 » 29 maj 2011, 11:59

Šta je sa Arminom Hodžićem je li potpisao za Liverpool?????

Neuville
Kontakt:

Post Postao/la Neuville » 29 maj 2011, 12:05

Trofej Kup-a BiH - čestitke stižu sa svih strana

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/tr ... vih-strana
8-)

Shamrock Rovers

FK Željezničar

Sunderland FC

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 29 maj 2011, 12:08

evo jedan moj post s teme o BH klubovima u Europi, nadam se da ce vas razveselit ta mogucnost da dobijete nekog ne nositelja :D

za one koji to ne znaju, nije sigurno da ce Zeljo i Siroki dobit nositelja u 2. predkolu .. oni ce bit nenositelji u zdrijebu, ali 2. predkolo se izvlaci zajedno kad i prvo, i Zeljo moze dobit na primjer pobjednika meca Elfsborg (nositelj u prvom) - UE Santa Coloma (nenositelj u prvom) i ako nekom slucajnoscu ovaj nenositelj prodje Zeljo ce bit favorit u drugom predkolu .. odmah da kazem ovo Elfsborg-Coloma sam slucajno izabrao i ova Coloma je predstavnik Andore pa se radije nadajte da necete njih dobit jer bi sigurno ispali, u ovom mom primjeru - dobili bi Elfsborg

nadam se da me je netko shvatio sto sam htio rec .. dakle Zeljo i Siroki u drugom predkolu nisu nositelji, al takodjer uz malo srece mogu igrat s klubom koji nije nositelj

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 29 maj 2011, 12:35

Neuville je napisao/la:Prioreti Željezničara po meni :

1. Produženje ugovora ključnim igračima, prije svega mislim na Nijemu. Dakle ponuditi nove ugovore Ramiću, Zolotiću, Višći, Šehiću. To je po meni ono što vrijedi u ovoj ekipi, treba gurati ove igrače, Šeha već igra, ali je i on mlad. Po meni bi idealna jedanaestorka bila : Šehić, Bogičević, Nijema, Marković ( B. Čolić ), Radovanović, Svraka, Stančeski, Višća, Zeba i Lazo. Definitivno se zahvaliti igračima tipa Jamak, Perak, Nikolić ( iako je mlad i nije dobivao priliku, ali po onome što sam vidio, nema kvalitete).

2. Dovođenje adekvatnih pojačanja, ali pojačanja u punom smislu te riječi, ne dovoditi igrače tipa Perak, Jamak. Pozicije na kojima treba dovesti igrače su napadač, lijevi bek i golman. Karić nije loš ali šta ja znam, ako ode Šehić neće nam on valjda biti prvi golman, onaj Mujkić je slobodan a možda i probati sa Baotićem, ima još kvalitetnih golmana, staviću uskoro listu igrača koji su slobodni na ovim pozicijama koje su nama prioritet. Što se tiče lijevog beka, Mirko meni nije loš, dapače, jedan od boljih, ali opet, nije nešto previše opasan u napadu, i igra toplo-hladno, najvjerovatnije i on odlazi pa nam treba jedan iskusan igrač na njegovoj poziciji. A sad napadač, naš trn u oku. Lazo stvarno, al stvarno ne znam šta mu je, ne znam da li ga neće ili ne zna, odigrao je maestralno protiv Čelika i opet me kupio ali da ne da go na polusezoni, stvarno ne znam. Definitivno je da će nam trebati 2 napadača koja bi doveli, jednog sidraša kao što je Lazo, jer to Amar prefiria, a drugog bi volio kao tipa Dialibe.

3. Popravljanje marketinga. Jednostavno rečeno, ove godine je bio krah što se tiče toga, sjetimo se pretptošle i prodaje godišnjih i projekta Željo TV. To je bio pravi hit mislim da uprava stvarno ali zaista stvarno treba poraditi na tome, jer nisu ni svjesni koliko bi prihoda imali od toga. Naravno finansijski bi zarađivali 1o puta više nego što sad zarađuju, umjesto da stalno oglašavaju da imaju novi dresovi, šalovi, lopte i ostale stvari, to samo znaju oni iz njihovog kruga i samo još neki rijetki al eto. Zato bi ja napravio nešto sljedeće sezone što se tiče godišnjih, sa kupljenom godišnjom da se dobije šal ili dres, vidjeli bi da bi bilo uspješnija prodaja nego ona od predprošle godine. Uvijek ima nekih ideja koje bi se stvarno trebale pretvoriti u našu korist.

4. Stadion, ostavio sam ga kao zadnjeg jer znamo da je to i najteže ostvarivo. Meni ne trebaju neka ovećanja o stadionu od 100miliona eura i slično, stadionu ispod kojeg bi bio tržni centar :? Zašto se ne počne od nekih manjih investicija, popravljanja istočne tribine, ako treba nek se pola godine gradi, produživanja Juga, izlivanja betona na Zapadu, nek se to troje radi eto i 2 godine, vidjeli bi kakav bi to pomak bio, neprepoznatljivo bi izgledala Dolina. Naravno ima tu još radova koji bi se trebali uraditi kao što je mjenjanje krova na sjeveru koji prokišnjava te mjenjanje polomljenih stolica. Eto nek se i ne mora ovo zadnje raditi što sam rekao ali bar jedno od ono troje što sam prije naveo. Zatim treba zaposliti par žena da se čiste stolice jer stvarno nema smisla, onako prljavih stolica nigdje nema.... Također bi bilo lijepo kada bi se prefarbali reflektori, i nabacile nove mreže tipa sa grbom Želje u sredini po uzoru na mnoge Bundesligaše, bila bi velika i lijepa promjena....
Ti i ja prijatelju dijelimo veoma slicno misljenje!!! :D :D :D Samo bi volio da se vise nesto pocne raditi na ovom stadionu, pa makar kao sto ti kazes neke sitnice, ali neka se samo radi!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

the maniacs 87
Kontakt:

Post Postao/la the maniacs 87 » 29 maj 2011, 14:03

[quote="Neuville"]Prioreti Željezničara po meni :

4. Stadion, ostavio sam ga kao zadnjeg jer znamo da je to i najteže ostvarivo. Meni ne trebaju neka ovećanja o stadionu od 100miliona eura i slično, stadionu ispod kojeg bi bio tržni centar :? Zašto se ne počne od nekih manjih investicija, popravljanja istočne tribine, ako treba nek se pola godine gradi, produživanja Juga, izlivanja betona na Zapadu, nek se to troje radi eto i 2 godine, vidjeli bi kakav bi to pomak bio, neprepoznatljivo bi izgledala Dolina. Naravno ima tu još radova koji bi se trebali uraditi kao što je mjenjanje krova na sjeveru koji prokišnjava te mjenjanje polomljenih stolica. Eto nek se i ne mora ovo zadnje raditi što sam rekao ali bar jedno od ono troje što sam prije naveo. Zatim treba zaposliti par žena da se čiste stolice jer stvarno nema smisla, onako prljavih stolica nigdje nema.... Također bi bilo lijepo kada bi se prefarbali reflektori, i nabacile nove mreže tipa sa grbom Želje u sredini po uzoru na mnoge Bundesligaše, bila bi velika i lijepa promjena....[/quote

Ovo pod 3. Popravljanje marketinga što se tiče prodaje godišnjih ulaznica + poklon šal je odlična ideja i lako izvodljiva samo što ovu ideju treba preporučiti našoj upravi. Mislim realno da bi se prodaja godišnjih ulaznica podigla barem 5-6 puta više nego što je to bilo ove godine.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.