Olimpik Sarajevo
Re: Olimpic Sarajevo
ovdje su najveći gubitnici klubovi tj. olimpic, koji je bio na pravome putu, i sloboda koja se nakon 93 godine gasi, i odlazi u prošlost...znači sve što je Sloboda krvavo stekla, jednim potezom je sve izgubila, neshvatljivo......kada ćemo ponovo gledati slobodu u PL, možda ovim potezom nikad više......
Popusti mene molim te. Imaš ove svoje bivše.
Ok i ti mene i ne lupaj bezveze ili reci kako treba ili nikakoirh je napisao/la:Popusti mene molim te. Imaš ove svoje bivše.
Bolje pametno šutiti nego glupo govoriti
SAMIR NUHANOVIĆ 66'
- ASD
- Kontakt:
Gdje ste vi procitali da ce Olimpik biti sledece sezone u funkciji?
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 03 dec 2012, 21:51, ukupno mijenjano 2 puta.
sad će mali gradski derbi igrati slobodaolimpic - željo 

Bit ce burazeru i turnira Sloboda Olimpic Tuzla-Slavija Istocno SarajevoKODRO je napisao/la:sad će mali gradski derbi igrati slobodaolimpic - željo

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Bit ce, samo pod imenom Sloboda-OlimpicASD je napisao/la:Gdje ste vi procitali da ce Olimpik biti sledece sezone u funkciji?

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
a možda pozivnicu dobije i đerzelez zenicamiky_hz je napisao/la:Bit ce burazeru i turnira Sloboda Olimpic Tuzla-Slavija Istocno SarajevoKODRO je napisao/la:sad će mali gradski derbi igrati slobodaolimpic - željo

i najveći gubitnik je upravo Sloboda......delko je napisao/la:Bit ce, samo pod imenom Sloboda-OlimpicASD je napisao/la:Gdje ste vi procitali da ce Olimpik biti sledece sezone u funkciji?jednostavno ljudi promijenili ime i to je to

- ASD
- Kontakt:
Ne pitam za Tuzlanski Olimpic nego za Sarajevski OlimpiK.delko je napisao/la:Bit ce, samo pod imenom Sloboda-OlimpicASD je napisao/la:Gdje ste vi procitali da ce Olimpik biti sledece sezone u funkciji?jednostavno ljudi promijenili ime i to je to
Nek ćemo tebi želju da ispunimo. DaBogda se sutra raspali, samo da bi ti bio sretan. **** nas grom nenormalni, izdajnici Tuzlaci pu, **** ih hljeb, pu šuge jedne, pu komunjare, crkli daBogda svi odreda. Jel tako brat moj ?Elegant je napisao/la:Raspast ce se i jedni i drugi do nastavka sezone !
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- TMmanija2012
- Kontakt:
Pobjednik je Gracic,a ostali na gubitku..kratko i jasno.
- ASD
- Kontakt:
Gubitnici su: Sloboda,Olimpik i Opstina Novi Grad.TMmanija2012 je napisao/la:Pobjednik je Gracic,a ostali na gubitku..kratko i jasno.
Dobitinici su: Gracic i grobari Tuzlanskog sporta,tj.oni koji su unistili Slobodu.
Cini mi se da je ovo pozitivna stvar. Kad se vec ne konsoliduje liga neka se konsoliduju klubovi. Interesuje me ipak u cijem vlasnistvu ce biti klub Sloboda Olimpic
Ime je najmanje vazno za bilo kakav poslovni/sportski subjekat kada je zakon u pitanju jer se uvijek moze promjeniti. Olimpic nastavlja po svim pravnim tackama da postoji, samo mjenja ime kako bi zadovoljio ukuse Tuzlaka i na sebe de facto (a ne de jure) preuzima historiju Slobode, a brise historiju Olimpica (isto tako de facto, a ne de jure). Znaci Sloboda se gasi, Olimpic ostaje ali pod drugim imenom i na drugoj lokaciji. Sada ja ako pozelim, ja mogu osnovati novi klub pod imenom Olimpic (posto ce ovo ime opet biti dostupno) i de facto (a ne de jure) preuzeti njegovu historiju, to ce biti sasvim novi klub sa godinom osnivanja 2013 i bez ikakve historije po zakonu, no svi bi ga priznali kao klub klub koji je naslijedio Olimpic. Isto tako, ako se nekada neko pojavi se nekoliko miliona, moci ce obnoviti Slobodu, ako podmiri sva njena potrzivanja i dugovanja i sa sobom ce imati historiju Slobode i to de jure, ali i ne de facto jer Tuzlaci to nece priznati jer imaju drugi klub koji je po njima naslijedio tu historiju. Isto tako, po zakonu (de jure) ce godina osnivanja Sloboda Olimpic biti 1993. (godina osnivanja Olimpika), dok ce de facto to zapravo biti 1919. jer ce tako navijaci propagirati, kao i vecina medija i sl.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 03 dec 2012, 22:15, ukupno mijenjano 1 put.
Jeste pozitivna stvat za ligu, ali za ova dva kluba ne bih bas rekao , pogotovo za Slobodu koja se gasi nakon 93 godineDado je napisao/la:Cini mi se da je ovo pozitivna stvar. Kad se vec ne konsoliduje liga neka se konsoliduju klubovi. Interesuje me ipak u cijem vlasnistvu ce biti klub Sloboda Olimpic

A bit ce u vlasnistvu drzave kao i svi ostali klubovi.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
AnelZ je napisao/la:Ime je najmanje vazno za bilo kakav poslovni/sportski subjekat kada je zakon u pitanju jer se uvijek moze promjeniti. Olimpic nastavlja po svim pravnim tackama da postoji, samo mjenja ime kako bi zadovoljio ukuse Tuzlaka i na sebe de facto (a ne de jure) preuzima historiju Slobode, a brise historiju Olimpica (isto tako de facto, a ne de jure). Znaci Sloboda se gasi, Olimpic ostaje ali pod drugim imenom i na drugoj lokaciji. Sada ja ako pozelim, ja mogu osnovati novi klub pod imenom Olimpic (posto ce ovo ime opet biti dostupno) i de facto (a ne de jure) preuzeti njegovu historiju, to ce biti sasvim novi klub sa godinom osnivanja 2013 i bez ikakve historije po zakonu, no svi bi ga priznali kao klub klub koji je naslijedio Olimpic. Isto tako, ako se nekada neko pojavi se nekoliko miliona, moci ce obnoviti Slobodu, ako podmiri sva njena potrzivanja i dugovanja i sa sobom ce imati historiju Slobode i to de jure, ali i ne de facto jer Tuzlaci to nece priznati jer imaju drugi klub koji je po njima naslijedio tu historiju. Isto tako, po zakonu (de jure) ce godina osnivanja Sloboda Olimpic biti 1993. (godina osnivanja Olimpika), dok ce de facto to zapravo biti 1919. jer ce tako navijaci propagirati, kao i vecina medija i sl.
Ja tek sad nista ne kontam,

Ne treba otvarati novu temu. Ako idemo analogijom kojom idu ova dva kluba, onda treba samo ovu preimenovati u naziv novog kluba, a temu Slobode zakljucati.Brcko87 je napisao/la:Otvarajte novu temu ss.ba SLOBODA OLIMPIC![]()
Tolika se buka digla oko jednog kluba, kojeg skoro nitko pa nije ni Volio
a i vecina jedva docekala da Sloboda ispadne iz Premijer lige i sad se nasli tu kao spasioci Slobode!
Ovo je po meni najbolje rijesenje koje je Sloboda mogla u ovom trenutku da dobije! a i onaj stari Olimpik ce igrati kantonalnu ligu (gdje je i prije igrao?) a imace super stadion

Ovo je po meni najbolje rijesenje koje je Sloboda mogla u ovom trenutku da dobije! a i onaj stari Olimpik ce igrati kantonalnu ligu (gdje je i prije igrao?) a imace super stadion

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.