Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Goalgetter
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Goalgetter » 17 mar 2011, 22:49

Takodje, raskinut je i ugovor sa Hoenessom ..
Izgleda da ima nade za ovaj Wolfsburg, sada sa Magathom.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2011, 22:52

geronimo je napisao/la:Pa više je Borussia M'gladbach uradila tokom '70-ih nego Roma u čitavoj istoriji.
Ne bih se slozio sa tobom.
Kapa dole Simonsenovom i Vogstovom BMgladbahu, ali van toga mrka kapa.
Roma je samo jednom igrala u Serie B (kao i Juventus i manje nego Milan), a bila je 11x viceprvak Italije i, takodje (kao i BMg), finalista KESa.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 mar 2011, 22:59

MaGiCa je napisao/la: Niko od nas netrollova ne osporava BL. Samo trollovi to rade. Kao sto i vasi trollovi rade to na Serie A pdfu.
Ja cenim BL, samo smatram da je mnogi od vas izdizu na nivo na kome ona nije trenutno kvalitetom. Nista vise.
Previše se uzbune diglo oko ničega. Sasvim je razumljivo da pojedini forumaši "šetaju" i "rešetaju" pdf-e kada dođe do međusobnih duela, u ovom slučaju između njemačkih i italijanskih timova.
Trolova je uvijek bilo i biće, ali ne treba generalizovati stvari.
Neki od nas možda i izdižu BuLi više nego što treba, dok opet drugi ne mogu da se pomire sa činjenicom da je talijanska liga u velikom padu.
Ja sam u skorije vrijeme na topiku Serie A vidio i popove i krstove ( :mrgreen: ) i raznorazna sahranjivanja od njenih pristalica, koja bi vjerovatno doživjela svoju ekspanziju da se nije desio ovaj prolaz Intera.

Mislim da je lagano došlo vrijeme da se strasti stišaju i da se polemika oko liga premjesti na odgovarajući topik, ako neko još ima želje za istom.
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 mar 2011, 23:07

MaGiCa je napisao/la:
Upravo tako. Da bi bio sampion Italije, a manji si klub, treba da ostavis za sobom 3 giganta koja su cesto bivala i u top5 ili top10 klubova na svetu. Dakle kad je Napoli bio sampion Italije, tad su tri giganta bila u top5-6 timova sveta, a jos 4-5 klubova su predstavljala silu u Evropi. To je podvig svoje vrste.
Da je BL imala uvek istorijski rejting kao sto je to bilo u 70im (ili slican tome), onda bi mogli da pricamo o paritetu trofeja ili cak o supremaciji BL nad Serie A.

Jbga, i Celtic ima 40 titula u Skotskoj i 1 KES, a Arsenal samo 14 naslova u Engleskoj i 1 finale LS, pa niko ne govori da je Celtic veci od tobdzija. Malo je banalan primer, ali tako je najplasticnije moguce objasnjeno.

Hajmo reci da je teze uzeti titulu u italiji...opet to sigurno nije duplo teze i nema sanse da su romine 3 titule vrijednije od 6 Dortmundovih...takodje na titulu lige prvaka Roma ne moze odgovoriti...
S druge strane u bundesligi mozda nema osim Bayerna konstantan tim koji ce npr. Dortmundu stvarati probleme u borbi za titulom ali zato svake godine imas osima Bayerna jos 2-3 tima koja igraju odlicno...npr. BvB je zadnju titulu uzela protiv Leverkusena koji je iste godine igrao finale liga prvaka...nekada je tu Schalke,nekad Hsv,Werder ili Stutgart...nisu imena kao Juventus ili Milan ali u datom trenutku igraju odlicno i da bi dosao do titule moras odigrati maksimalno dobro...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2011, 23:08

geronimo je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Niko od nas netrollova ne osporava BL. Samo trollovi to rade. Kao sto i vasi trollovi rade to na Serie A pdfu.
Ja cenim BL, samo smatram da je mnogi od vas izdizu na nivo na kome ona nije trenutno kvalitetom. Nista vise.
Previše se uzbune diglo oko ničega. Sasvim je razumljivo da pojedini forumaši "šetaju" i "rešetaju" pdf-e kada dođe do međusobnih duela, u ovom slučaju između njemačkih i italijanskih timova.
Trolova je uvijek bilo i biće, ali ne treba generalizovati stvari.
Neki od nas možda i izdižu BuLi više nego što treba, dok opet drugi ne mogu da se pomire sa činjenicom da je talijanska liga u velikom padu.
Ja sam u skorije vrijeme na topiku Serie A vidio i popove i krstove ( :mrgreen: ) i raznorazna sahranjivanja od njenih pristalica, koja bi vjerovatno doživjela svoju ekspanziju da se nije desio ovaj prolaz Intera.

Mislim da je lagano došlo vrijeme da se strasti stišaju i da se polemika oko liga premjesti na odgovarajući topik, ako neko još ima želje za istom.
bold1 - razni ljudi razlicito reaguju. ;)
bold2 - vec se prica na temi liga petice, ali jbga: ne mogu da repliciram postovima koji se ovde pisu, na drugoj temi. :mrgreen:

Nije problem kvalitetan zez ili peckanje (sa vremena na vreme), ali kad troll traje ceo dan, pa se jos ode i u ksenofobiju (dozvoli: otvoreni fasizam) - e to jeste problem. Nemam nikakvih problema da me neko poistovecuje sa "zabarima", ali imam problem ako me neko naziva "ciganinom", a to su neki tvoji forumasi radili juce. Na srecu, vise ih nema. 8-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 mar 2011, 23:13

Dok u Bundesligi igraju suvereno i pruzaju izvanredne partije, u Europi ocigledno da nemaju nekog prevelikog morala.
Leverkusen je jos jedan u nizu Njemackuh timova koji je napustio Europu u ranoj fazi, iako su im se davale dobre sanse za prolaz.
U prethodne dvije utakmice protiv Spanaca nisu prikazali ono najbolje i zasluzeno su ispali a vjerujem da je ovo ucinjeno sa razlogom da se ne bi LP za sljedecu sezonu dovela u pitanje. Naime, problem je bio igranje na dva fronta, pa su se stoga cuvale noge za Bundesligaska takmicenja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 17 mar 2011, 23:15

Leverkusen je smijesna ekipa, imam osjecaj da ih je Villareal s pola snage prosao...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 mar 2011, 23:16

MaGiCa je napisao/la: a to su neki tvoji forumasi radili juce.
Svi ste vi "moji" forumaši. ;)
Ne opravdavam to što te neko tako nazvao, ali isto i ono što si ti zborio, zbog čega sam ti i rekao da malo ohladiš.

@Adnan pravo zbori. 8-)

Ispade Guzen. U Frankfurtu ludi Franz se ponovo potukao na treningu. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 17 mar 2011, 23:19

Goalgetter je napisao/la:Bundesliga HAMMER !

Magath novi trener Wolfsburga !

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... ainer.html
SAd mu trebaju dati novca jer ga on zna trošiti i ove igrače rastjerati.Inače ovaj Wolfsburg je po kadru čak i jači nego onaj koji je vodio Magath, ali ovaj se bori za opstanak, a onaj za titulu.Šta uradi Henes i raznorazni Vehovi od kluba koji je trebao za par godina da bude elita.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2011, 23:23

adnan24 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Upravo tako. Da bi bio sampion Italije, a manji si klub, treba da ostavis za sobom 3 giganta koja su cesto bivala i u top5 ili top10 klubova na svetu. Dakle kad je Napoli bio sampion Italije, tad su tri giganta bila u top5-6 timova sveta, a jos 4-5 klubova su predstavljala silu u Evropi. To je podvig svoje vrste.
Da je BL imala uvek istorijski rejting kao sto je to bilo u 70im (ili slican tome), onda bi mogli da pricamo o paritetu trofeja ili cak o supremaciji BL nad Serie A.

Jbga, i Celtic ima 40 titula u Skotskoj i 1 KES, a Arsenal samo 14 naslova u Engleskoj i 1 finale LS, pa niko ne govori da je Celtic veci od tobdzija. Malo je banalan primer, ali tako je najplasticnije moguce objasnjeno.

Hajmo reci da je teze uzeti titulu u italiji...opet to sigurno nije duplo teze i nema sanse da su romine 3 titule vrijednije od 6 Dortmundovih...takodje na titulu lige prvaka Roma ne moze odgovoriti...
S druge strane u bundesligi mozda nema osim Bayerna konstantan tim koji ce npr. Dortmundu stvarati probleme u borbi za titulom ali zato svake godine imas osima Bayerna jos 2-3 tima koja igraju odlicno...npr. BvB je zadnju titulu uzela protiv Leverkusena koji je iste godine igrao finale liga prvaka...nekada je tu Schalke,nekad Hsv,Werder ili Stutgart...nisu imena kao Juventus ili Milan ali u datom trenutku igraju odlicno i da bi dosao do titule moras odigrati maksimalno dobro...
Ako kvantitativno gledas, onda je 6 (uskoro i 7)>3. Problem je sto kvantitet nije ovde jedino merilo.

Dalje, titula u LS jeste velika, ali nemojmo sad o tome da je BvB veliki klub bas zbog nje. Valencia je nema, pa je opet veci klub od BvBa.

Da ne bude zabune, klub za koji ti navijas mi je omiljen klub iz BL i jedino kad sam navijao protiv italijanskih klubova, bilo je kad je BvB igrala protiv Juventusa (1993, 1995 i 1997), Milana (2002 i 2003), Lazia (1994-5 ne secam se tacno).

Glede zanimljivosti BL, vec sam rekao - to je nekonstantnost. Danas neki klub iskoci, a vec sutra ga nigde nema.
To je, po mom misljenju, lose po ligu. Mnogo bi bilo bolje da se "zna red", ali da su i Schalke i Werder i HSV i Stuttgart i BvB i ostali konstantniji rezultatima.
Ne mora Stuttgart, na primer, da uzme dve titule u 7 godina da bi ga smatrali jakim klubom. Treba samo da spaja dobre sezone, a dobra sezona za Stuttgart je svaka ona koja ih vodi u Evropu. Nazalost, Stuttgart uzima titule, ali se zato bori za opstanak nedugo posle toga.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 mar 2011, 23:29

MaGiCa je napisao/la: Glede zanimljivosti BL, vec sam rekao - to je nekonstantnost. Danas neki klub iskoci, a vec sutra ga nigde nema.
To je, po mom misljenju, lose po ligu. Mnogo bi bilo bolje da se "zna red", ali da su i Schalke i Werder i HSV i Stuttgart i BvB i ostali konstantniji rezultatima.
Ne mora Stuttgart, na primer, da uzme dve titule u 7 godina da bi ga smatrali jakim klubom. Treba samo da spaja dobre sezone, a dobra sezona za Stuttgart je svaka ona koja ih vodi u Evropu. Nazalost, Stuttgart uzima titule, ali se zato bori za opstanak nedugo posle toga.
To je tačno i toga smo svi mi svjesni. Čak smo i danima pisali o tom problemu, dobro, tada nisi bio član ovog foruma.
To je najveći problem Bundeslige i nekih njenih slabijih odlamanja na europskoj sceni (pogotovo se misli na CL).
Vom Jäger zum Gejagten

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 17 mar 2011, 23:34

Cigani se sastali pa na BL napali :lol:

eurofighter typhoon
Kontakt:

Post Postao/la eurofighter typhoon » 17 mar 2011, 23:37

MaGiCa je napisao/la:Dalje, titula u LS jeste velika, ali nemojmo sad o tome da je BvB veliki klub bas zbog nje. Valencia je nema, pa je opet veci klub od BvBa.
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
trener partizana Alexandar Stanojevic:sviđa mi se igra barcelone ali bih vise volio da igramo kao bayern!!!!!
The "bomber" is one of the best striker ever
Der "TITAN"
Der "KAISER"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 mar 2011, 23:43

MaGiCa je napisao/la:Ako kvantitativno gledas, onda je 6 (uskoro i 7)>3. Problem je sto kvantitet nije ovde jedino merilo
Tvoje bljuvotine se više nedaju čitat. Sad me još boli glava pa mi se neda učit te pameti, ali doć će uskoro vrijeme kad ću se osječat bolje.

Pričaš tu o nekoj objektivnosti, uzdizanju i ostalim sranjima i onda te nije stid ovako nešto napisati? Pa kak ti živiš sam sa sobom u toliko prevrtanja?

Kak možeš reć takvu stvar a da te srce i duša nezaboli! DA SVE JE U KVANTITETI ****: Jer BvB je bio najjači klub u Njemačkoj i Bundeslige sredinom 90-tih, kad gle čuda u tim sezonama kad je osvajao prvenstva u 90-tima je i osvojio LP. Kad gle čuda nabio je talijanski klub Juve koji je tada slovio za jednog od najboljih i najvećih klubova na svijetu, il se ja varam? Kad gle te sezone kad je BvB osvojio LP također je i Schalke osvojio kup Uefa, a znaš kog su pobjedili? **** Inter.

Problem je što ti sada pokušavaš izjednačiti pazi, BUNDESLIGU sa nekom tamo škotskom ligom ili možda portugalskom ili možda nizozemskom. No dok je častnih ljudi poput nas švaba, izdajnički žabar neće nigada doći na svoje :lol:

I onda ti imaš 3 čiste nešto o poštenju govorit!

Za spobljuvat se!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 mar 2011, 23:45

MaGiCa je napisao/la:Ako kvantitativno gledas, onda je 6 (uskoro i 7)>3. Problem je sto kvantitet nije ovde jedino merilo.

Ja sam napisao da i ako je u Italiji teze uzeti titulu nije sigurno duplo teze...znaci na ovaj omjer mozes maksimalno jos jednu titulu dodati Romi(iako je i to upitno)
MaGiCa je napisao/la:Dalje, titula u LS jeste velika, ali nemojmo sad o tome da je BvB veliki klub bas zbog nje. Valencia je nema, pa je opet veci klub od BvBa.

Ovdje je jasno kako navlacis za "svoj" tim bez neke osnove...eto liga prvaka ne cini BvB velikim klubom a 3 titule u italiji Romu cine :shock:
MaGiCa je napisao/la:Da ne bude zabune, klub za koji ti navijas mi je omiljen klub iz BL i jedino kad sam navijao protiv italijanskih klubova, bilo je kad je BvB igrala protiv Juventusa (1993, 1995 i 1997), Milana (2002 i 2003), Lazia (1994-5 ne secam se tacno).

Ne mrzim ni ja sve talijanske klubove(daleko od toga) niti ovo pisem zato sto navijam za BvB ali misljenja sam da si pretjerao sa Romom

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 mar 2011, 23:48

adnan24 je napisao/la:Ne mrzim ni ja sve talijanske klubove(daleko od toga)
Ja ih prezirem. Jedino stvar koju ja obožavam kod Talijana je njihova kuhinja, sve ostalo treba spalit sa zemljom i potopit Apenine. Šta ću kad sam takaF, gade mi se i nemrem si pomoć!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2011, 23:52

eurofighter typhoon je napisao/la:
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Hteo sam da kazem da titula u KES/LS nije ultimativni dokaz velicine kluba. Jer da jeste, onda bi NForest bio veci klub od Arsenala ili Atletico Madrida, na primer - sto de facto nije.

Valencia i Roma, npr., nemaju titulu KES/LS a opet su, istorijski gledano, jaci od BvB.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2011, 23:55

anton 1983 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Ako kvantitativno gledas, onda je 6 (uskoro i 7)>3. Problem je sto kvantitet nije ovde jedino merilo
Tvoje bljuvotine se više nedaju čitat. Sad me još boli glava pa mi se neda učit te pameti, ali doć će uskoro vrijeme kad ću se osječat bolje.

Pričaš tu o nekoj objektivnosti, uzdizanju i ostalim sranjima i onda te nije stid ovako nešto napisati? Pa kak ti živiš sam sa sobom u toliko prevrtanja?

Kak možeš reć takvu stvar a da te srce i duša nezaboli! DA SVE JE U KVANTITETI ****: Jer BvB je bio najjači klub u Njemačkoj i Bundeslige sredinom 90-tih, kad gle čuda u tim sezonama kad je osvajao prvenstva u 90-tima je i osvojio LP. Kad gle čuda nabio je talijanski klub Juve koji je tada slovio za jednog od najboljih i najvećih klubova na svijetu, il se ja varam? Kad gle te sezone kad je BvB osvojio LP također je i Schalke osvojio kup Uefa, a znaš kog su pobjedili? **** Inter.

Problem je što ti sada pokušavaš izjednačiti pazi, BUNDESLIGU sa nekom tamo škotskom ligom ili možda portugalskom ili možda nizozemskom. No dok je častnih ljudi poput nas švaba, izdajnički žabar neće nigada doći na svoje :lol:

I onda ti imaš 3 čiste nešto o poštenju govorit!

Za spobljuvat se!

Ne se.ri! Nisam izjednacavao BL ni sa jednom ligom, samo sam dao analogiju, da bi se lakse shvatilo to o cem sam pricao. No, to je tebi nedokazivo.
BvB jeste uzela titulu LS Juventusu i Schalke jeste uzeo titulu UEFA cupa Interu. Ko je to osporio?
Dosao si ovde samo da bi podigao tenzije zapaljivom retorikom.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 mar 2011, 23:57

MaGiCa je napisao/la: Hteo sam da kazem da titula u KES/LS nije ultimativni dokaz velicine kluba. Jer da jeste, onda bi NForest bio veci klub od Arsenala ili Atletico Madrida, na primer - sto de facto nije.

Valencia i Roma, npr., nemaju titulu KES/LS a opet su, istorijski gledano, jaci od BvB.

Jbg. tebi sto valja ti uzmes...ono sto ne valja nije relevatno...tesko je tako raspravljati :roll:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 mar 2011, 00:02

MaGiCa je napisao/la:

Ne se.ri! Nisam izjednacavao BL ni sa jednom ligom, samo sam dao analogiju, da bi se lakse shvatilo to o cem sam pricao. No, to je tebi nedokazivo.
BvB jeste uzela titulu LS Juventusu i Schalke jeste uzeo titulu UEFA cupa Interu. Ko je to osporio?
Dosao si ovde samo da bi podigao tenzije zapaljivom retorikom.
U itekako ću srat. Pa kaj ti onda znači nije u kvantiteti sve. Znači BvB osvaja tu LP baš protiv JUVEA, ne bilo koga, a dobro znaš kaj je onda bio Juve i još te sezone Schalke osvoji drugi europski kup i u to vrijeme BvB uzme dva naslova zaredom u LP.

Pa samo zbog te 3 godine je BvB veći klub od Rome.

Reci ti nama kako je Roma osvojila zadnji naslovu SERIJI A? Kaj je to bilo teško? Ne nije, došli su "neki" dali miljarde i sa batistutom, Samuelom i Emersonom prvenstvo je sovjeno. Zašto jer su Inter Juve i Milan bili smeća i to je to. Ali nneeee To ćemo sada sve izvratiti. Reci ti nama koji je bajveću uspjeh Rome u LS kako ju ti nazivaš, NAJELITNIJEM Europskom natjecanju? Kaj smo došli do toga da ćemo biti toliko mutavi da ćemo govoriti da je lakše osvojiti Seriju A, nego biti 4. u EPL-u? :evil:

Fuj žabar, smrdiš! :oops:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.