MaGiCa je napisao/la:suicidesquad je napisao/la:L-Train je napisao/la:ma pusti njih ba, sve ovo sto si napisao u potpunosti si u pravu...osim Bayerna nema vise niti jedan ozbiljan klub iz Bundeslige,dok u seriji a imas jedan Inter,Milan
,Juve,Romu,Lazio itd. mozda sad nekih od ovih klubova nisu u bas najboljoj formi ali su institucija za ove Bundesligaske klubove

Nije da nisu u najboljoj formi, nego su to danas prosječne ekipe koje nemaju kvalitet da postignu nešto više u Evropi! Po čemu je taj Lazio institucija?
Što se tradicije i osvojenih trofeja tiče u Bundesligi ima par klubova pored Bayerna koji su veći i od Rome i od Lazia. To sad nije bitno. Bitno je da su navedeni klubovi danas prosječne ekipe koje su precijenjene i čiji je kvalitet upitan.
Ako je Bayern u Bundesligi jedino konkurentan, onda je to u Italiji samo Inter! To ti je realnost. 2 sezone vas vade iz govana i njima možete zahvaliti što ćete i sljedeće sezone imati 3 sigurna predstavnika u LP.
Sve je tacno sem ova dva bolda.
1) Nijedan bundesligaski klub nije veci od Rome, a da se ne zove Bayern Monaco.
2) Bayern je jedini pravi velikan nemackog fudbala u periodu 1970-2010. U Italiji ih ima 3.
1) Slažem se da je konstanta koju si ti naveo kao jedan od argumenata isto pokazatelj i mjerilo veličine jednog kluba. Ja sam se u svojim postovima bazirao najviše na trofejima, kako domaćim tako i internacionalnim. Slažem se da su Gladbach i njegovi uspjesi daleka prošlost, ali tradiciju i veličinu jednog kluba gledam od godine osnivanja. Moraš znati i to da su Gladbach i HSV sve svoje uspjehe ostvarili u periodu kad je Bundesliga bila bolja i kvalitetnija liga od Serie A i to niko ne može osporiti, a to su 70te (pogotovo kraj 70tih) i prva polovica 80tih! Gladbach je cijelu tu deceniju bio uz Bayern jedan od najvećih klubova u Evropi. HSV je jedina ekipa u Bundesligi koja nikad nije ispala u niži rang. Dortmund je većinu svojih uspjeha ostvario u 90tim godinama. LP je nešto što Roma nema, ali je bila blizu da to osvoji isto kao i Gladbach. Tradicija je širok pojam. Neki pokazatelji idu u korist Rome, a neki, po meni važniji (trofeji) u korist navedenih klubova. Trofeji se najviše pamte. Kad bi ja ovaj tvoj argument koristio za reprezentacije Italije i Njemačke, ispalo bi da je Njemačka veća repka od Italije. Jel' tako? Moraš priznati da imaju veću konstantu nego Italija na velikim takmičenjima. Tu mislim i na SP i EP. Na EP imaju više trofeja, više postolja i na SP i EP. Međusobni su na strani Italije, i broj trofeja na SP. Opet neki pokazatelji idu na stranu Njemačke, a neki na stranu Italije. Italiji jedino dajem prednost zbog tog jednog trofeja SP, mada je realno i Njemačka davno zaslužila da ima 4 titule (1966 - Wembley).
2) Slažem se. To niko ne osporava. Juve, Inter i Milan su velikani i velika imena i u evropskim i u domaćin okvirima. Ja sam samo rekao da je Inter trenutno jedina ekipa iz Serie A koja je konkurentna u LP! Ostale ekipe nisu konkurentne. Milan je protiv Reala, a kasnije i protiv Tottenhama pokazao da trenutno nije konkurentan, što ne znači da neće biti sljedećih sezona. Oni imaju dosta istrošenih i precijenjenih igrača, i uz par promjena u kadru, mogli bi se opet vratiti u evropski vrh, gdje im je i mjesto.