Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la tony-mortale » 17 mar 2011, 20:25

Bundesliga je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:pa ok ove sezone isti s tim da se jedni bore sa titulu u ligi i prvi su favoriti a drugi se bore za nastup u LP. ako ćeš trenutno a 5 godina sam uzeo jer tako i uefa radi.
al kad je zadnji put njemački klub bio prvak evrope?
koji klub osim bajerna ima značajniji rezultat?
nemoj sad neku kobasicu od posta nego odgovori što konciznije i kraće, hvala ;)
A sta si ti doso na nas forum koda si pokupio svu pamet ovoga svijeta de bogati poklopi se i idi tamo svrsavaj na svojoj temi... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
još jedan pametni koji gleda šta ti je u avataru, ovo je lutko moja tema isto jer sam ravnopravan član ovog foruma ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 mar 2011, 20:31

tony-mortale je napisao/la:
Bundesliga je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:pa ok ove sezone isti s tim da se jedni bore sa titulu u ligi i prvi su favoriti a drugi se bore za nastup u LP. ako ćeš trenutno a 5 godina sam uzeo jer tako i uefa radi.
al kad je zadnji put njemački klub bio prvak evrope?
koji klub osim bajerna ima značajniji rezultat?
nemoj sad neku kobasicu od posta nego odgovori što konciznije i kraće, hvala ;)
A sta si ti doso na nas forum koda si pokupio svu pamet ovoga svijeta de bogati poklopi se i idi tamo svrsavaj na svojoj temi... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
još jedan pametni koji gleda šta ti je u avataru, ovo je lutko moja tema isto jer sam ravnopravan član ovog foruma ;)
ma pusti njih ba, sve ovo sto si napisao u potpunosti si u pravu...osim Bayerna nema vise niti jedan ozbiljan klub iz Bundeslige,dok u seriji a imas jedan Inter,Milan,Juve,Romu,Lazio itd. mozda sad nekih od ovih klubova nisu u bas najboljoj formi ali su institucija za ove Bundesligaske klubove ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 mar 2011, 20:37

L-Train je napisao/la:
ma pusti njih ba, sve ovo sto si napisao u potpunosti si u pravu...osim Bayerna nema vise niti jedan ozbiljan klub iz Bundeslige,dok u seriji a imas jedan Inter,Milan,Juve,Romu,Lazio itd. mozda sad nekih od ovih klubova nisu u bas najboljoj formi ali su institucija za ove Bundesligaske klubove ;)
Da da pusti nas, al glavno da si ti napisao Juve, Lazio, Roma :lol: Pa i za Milan bi ti se mogao nasmijati al neću ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 mar 2011, 20:40

anton 1983 je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
Da da pusti nas, al glavno da si ti napisao Juve, Lazio, Roma :lol: Pa i za Milan bi ti se mogao nasmijati al neću ;)
pa nabroji mi 4 kluba u Bundesligi osim Bayerna koji su bolji od ova 4 iz Italije :roll:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 17 mar 2011, 20:41

ma nasmij se ti i na milan, zašto ne, ali jbg cijela BL ima manje titula prvaka evrope od milana, i milan je skorije bio prvak od cijele ove lige, a ti se opet ti ponavljam možaš i smijati i plakati i raditi šta god ti volja ali to ovu činjenicu promjeniti neće 8-)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 mar 2011, 20:45

L-Train je napisao/la:
pa nabroji mi 4 kluba u Bundesligi osim Bayerna koji su bolji od ova 4 iz Italije :roll:
Nemogu nema ih. Nemogu reč da je Bayern bolji od Intera, niti da je BvB bolji od Milana, niti da je Leverkusen bolji od Rome, niti da je HSV bolji od Juvea. No ono kaj mogu reč, da nerazumijem to tvoj NEOZBILJAN klub. Jer kolko ja vidim Milan je ispo od Tottenhama u LP. Roma od Šahtjora, pred Bankrotom su i pitanje je dal će ići u Europu i ako oće u koje natjecanje. Juve več dvije godine zaredom igra Euro LIGU i opet mu se ona smiješi LP neće vidjeti, a sad po ćemu je to tak Lazio ozbiljan neznam...

Neznam po ćemu su oni to toliko OZBILJNIJI klubovi od NEKA 4 bundesligaša :?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 17 mar 2011, 20:48

L-Train je napisao/la:ma pusti njih ba, sve ovo sto si napisao u potpunosti si u pravu...osim Bayerna nema vise niti jedan ozbiljan klub iz Bundeslige,dok u seriji a imas jedan Inter,Milan,Juve,Romu,Lazio itd. mozda sad nekih od ovih klubova nisu u bas najboljoj formi ali su institucija za ove Bundesligaske klubove ;)
Nije da nisu u najboljoj formi, nego su to danas prosječne ekipe koje nemaju kvalitet da postignu nešto više u Evropi! Po čemu je taj Lazio institucija? Što se tradicije i osvojenih trofeja tiče u Bundesligi ima par klubova pored Bayerna koji su veći i od Rome i od Lazia. To sad nije bitno. Bitno je da su navedeni klubovi danas prosječne ekipe koje su precijenjene i čiji je kvalitet upitan. Ako je Bayern u Bundesligi jedino konkurentan, onda je to u Italiji samo Inter! To ti je realnost. 2 sezone vas vade iz govana i njima možete zahvaliti što ćete i sljedeće sezone imati 3 sigurna predstavnika u LP.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2011, 20:52

anton 1983 je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:antone milan je bio prvak evrope prije manje od 5 godina, duplo skorije od kad je zadnji put bajern npr bio, a od tad je milan još jednom bio prvak i igrao još jedno finale, eto da te podsjetim jer ti si to znao ali si eto možda zaboravio :D
Da znam da je bio prije 5 godina i kakve to SAD ima veze? Razumiješ li? Ovaj sad Milan nema veze sa tim milanom. Ovaj milan je smeće od kluba, prema onome. Znači taj klub otkad je osvojio LP po europskim uspjesima je propo. Brijem da u slijedećih 5 godina, jer brijem da je to bilo 2006/07, znači poslije toga Milan nije niti jedanput prošao 1/8 finale LP, a i igrajo je Ligu Uefe...Shvataš? Znači ako samo gledaš period poslije tog njegovog zadnjeg osvajanja, Bayern je čak uspješniji klub. Ono kaj se dogodilo prije 5 godina neutječe na ono kaj je Milan danas. Bitne su ti samo dvije , a tu i tamo eventualno 3 godine.

Nije da ja sad omalovažavam Milanov uspjeh ili tak neš, nego ti samo pokazujem kaj se događa sa tim klubom u zadnje 2-3 godine, jer to je vrijeme u kojoj se stvorio baš OVAKAV milan....

Milan je inače bomba od kluba ali sa gadovima iz Engleske i Španije se nažalost nemre više mjeriti. Kaj se tiće u odnosu na Bayern, Bayern će ti stepst oko 80 milja u ekipu, dok Milan sada takve nofce more samo sanjati, a oko 40 trebaju samo stepst da bi zadržali TRENUTAČNU ekipu...
Kao i uvek, gresis. Milan ima neogranicen budzet. Dakle, mnogo vise nego sto ima BM.
Druga je stvar sto ne zele da posluju kao Englezi.
Milan ima samo Ibrahimovica na waiting listi i to je 8mE za tri sezone.
Za Boatenga treba platiti jos toliko Preziosi-ju.
Kakvih 40milja, kakvi bakraci :?:
Zaigrao si se kao i uvek.

@Effe

Ne zelim da te quotujem, otkad si krenuo sa malicioznostima. Totalno si degradirao svoj predjasnji autoritet ovim poslednjim postovima.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2011, 20:56

suicidesquad je napisao/la:
L-Train je napisao/la:ma pusti njih ba, sve ovo sto si napisao u potpunosti si u pravu...osim Bayerna nema vise niti jedan ozbiljan klub iz Bundeslige,dok u seriji a imas jedan Inter,Milan,Juve,Romu,Lazio itd. mozda sad nekih od ovih klubova nisu u bas najboljoj formi ali su institucija za ove Bundesligaske klubove ;)
Nije da nisu u najboljoj formi, nego su to danas prosječne ekipe koje nemaju kvalitet da postignu nešto više u Evropi! Po čemu je taj Lazio institucija? Što se tradicije i osvojenih trofeja tiče u Bundesligi ima par klubova pored Bayerna koji su veći i od Rome i od Lazia. To sad nije bitno. Bitno je da su navedeni klubovi danas prosječne ekipe koje su precijenjene i čiji je kvalitet upitan. Ako je Bayern u Bundesligi jedino konkurentan, onda je to u Italiji samo Inter! To ti je realnost. 2 sezone vas vade iz govana i njima možete zahvaliti što ćete i sljedeće sezone imati 3 sigurna predstavnika u LP.
Sve je tacno sem ova dva bolda.

1) Nijedan bundesligaski klub nije veci od Rome, a da se ne zove Bayern Monaco.
2) Bayern je jedini pravi velikan nemackog fudbala u periodu 1970-2010. U Italiji ih ima 3.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 mar 2011, 21:13

Dobro da zavrsimo za sva vremena. Bundesliga je obicni ku.rac od lige i Serie A je milijardu svijetlosnih godina ispred iste, i sada fino odete na podforum Serie A i uzivajte, a nas pustitie da isto radimo u miru na ovom podforumu. Evo ja sam prvi priznao nadam se da ce uskoro svi slijediti moj primjer da konacno dobijemo mir u vlastitoj kuci.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2011, 21:18

amerosm je napisao/la:Dobro da zavrsimo za sva vremena. Bundesliga je obicni ku.rac od lige i Serie A je milijardu svijetlosnih godina ispred iste, i sada fino odete na podforum Serie A i uzivajte, a nas pustitie da isto radimo u miru na ovom podforumu. Evo ja sam prvi priznao nadam se da ce uskoro svi slijediti moj primjer da konacno dobijemo mir u vlastitoj kuci.
OK. Samo to niko od nas nije tvrdio. ;)
Bundesliga je jaka liga i ozbiljno takmicenje, koje je jos uvek slabije kvalitetom od Serie A. To je ono sto smo mi tvrdili (provokatore ne racunam). Sva frka je nastala jer su prvo vasi trollovi napravili haos na nasem podforumu. 8-)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 mar 2011, 21:19

vidi kako se uvrijedise zacas a pola godine niko ne napisa ovdje post od clanova koji gotive italiju a tamo na pdf italija poletaraca kamara,lete kao muhe oko **** da provociraju, al opet im Italija zacepi usta, kako forumasi tako i timovi iz italijanske lige, hajd zdravo djeco,pozdrav od zabara :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 17 mar 2011, 21:20

amerosm je napisao/la:Dobro da zavrsimo za sva vremena. Bundesliga je obicni ku.rac od lige i Serie A je milijardu svijetlosnih godina ispred iste, i sada fino odete na podforum Serie A i uzivajte, a nas pustitie da isto radimo u miru na ovom podforumu. Evo ja sam prvi priznao nadam se da ce uskoro svi slijediti moj primjer da konacno dobijemo mir u vlastitoj kuci.
no.
nije serija a svijetlosnim godinama ispred bl, stadioni nisu ni blizu kao u njem. posjeta lošija i još dosta stvari, ali u italiji ima više vrhunskih klubova i vrhunskih igrača,i više vrhunskih rezultata.
njemačka više daje šansu mladim igračima koji se puno lakše nametnu i dokažu nego u italiji, ali jbg mana je da se najbolji na kraju prodaju ili u bajern ili vani

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 mar 2011, 22:12

Ne mogu vjerovati! Ljudi traze da ovdje neko kaze da je Bundesliga slabije takmicenje od Serie A kako bi isti prestali sa napadima.
Ako bas zelite to, eto, onda i ja kazem da je Bundeska smece, a Serie A vrh vrhova.
#divovi

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 mar 2011, 22:18

MaGiCa je napisao/la: 1) Nijedan bundesligaski klub nije veci od Rome, a da se ne zove Bayern Monaco.

Roma 3 titule u Italiji...u europi jedna titula i to 1961.-e su uzeli kup velesajmskih gradova...
BvB 6 titula u njemackoj,liga prvaka i interkontinentalni kup 1997.-e
Schalke 7 titula u njemackoj...kup uefa 1997.-e

Ima tu jos dosta klubova u njemackoj koji imaju slicne titule kao i Roma...nemoj mi samo reci da su 3 talijanske titule vrijednije od 6 njemackih ili da se neka druga mjesta rome mogu porediti sa osvajanjem lige prvaka...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 mar 2011, 22:24

Pa više je Borussia M'gladbach uradila tokom '70-ih nego Roma u čitavoj istoriji.
Vom Jäger zum Gejagten

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 17 mar 2011, 22:26

MaGiCa je napisao/la:
suicidesquad je napisao/la:
Sve je tacno sem ova dva bolda.

1) Nijedan bundesligaski klub nije veci od Rome, a da se ne zove Bayern Monaco.
2) Bayern je jedini pravi velikan nemackog fudbala u periodu 1970-2010. U Italiji ih ima 3.
1) Slažem se da je konstanta koju si ti naveo kao jedan od argumenata isto pokazatelj i mjerilo veličine jednog kluba. Ja sam se u svojim postovima bazirao najviše na trofejima, kako domaćim tako i internacionalnim. Slažem se da su Gladbach i njegovi uspjesi daleka prošlost, ali tradiciju i veličinu jednog kluba gledam od godine osnivanja. Moraš znati i to da su Gladbach i HSV sve svoje uspjehe ostvarili u periodu kad je Bundesliga bila bolja i kvalitetnija liga od Serie A i to niko ne može osporiti, a to su 70te (pogotovo kraj 70tih) i prva polovica 80tih! Gladbach je cijelu tu deceniju bio uz Bayern jedan od najvećih klubova u Evropi. HSV je jedina ekipa u Bundesligi koja nikad nije ispala u niži rang. Dortmund je većinu svojih uspjeha ostvario u 90tim godinama. LP je nešto što Roma nema, ali je bila blizu da to osvoji isto kao i Gladbach. Tradicija je širok pojam. Neki pokazatelji idu u korist Rome, a neki, po meni važniji (trofeji) u korist navedenih klubova. Trofeji se najviše pamte. Kad bi ja ovaj tvoj argument koristio za reprezentacije Italije i Njemačke, ispalo bi da je Njemačka veća repka od Italije. Jel' tako? Moraš priznati da imaju veću konstantu nego Italija na velikim takmičenjima. Tu mislim i na SP i EP. Na EP imaju više trofeja, više postolja i na SP i EP. Međusobni su na strani Italije, i broj trofeja na SP. Opet neki pokazatelji idu na stranu Njemačke, a neki na stranu Italije. Italiji jedino dajem prednost zbog tog jednog trofeja SP, mada je realno i Njemačka davno zaslužila da ima 4 titule (1966 - Wembley).

2) Slažem se. To niko ne osporava. Juve, Inter i Milan su velikani i velika imena i u evropskim i u domaćin okvirima. Ja sam samo rekao da je Inter trenutno jedina ekipa iz Serie A koja je konkurentna u LP! Ostale ekipe nisu konkurentne. Milan je protiv Reala, a kasnije i protiv Tottenhama pokazao da trenutno nije konkurentan, što ne znači da neće biti sljedećih sezona. Oni imaju dosta istrošenih i precijenjenih igrača, i uz par promjena u kadru, mogli bi se opet vratiti u evropski vrh, gdje im je i mjesto.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2011, 22:39

moustapha je napisao/la:Ne mogu vjerovati! Ljudi traze da ovdje neko kaze da je Bundesliga slabije takmicenje od Serie A kako bi isti prestali sa napadima.
Ako bas zelite to, eto, onda i ja kazem da je Bundeska smece, a Serie A vrh vrhova.
Ko je to trazio?
Niko od nas netrollova ne osporava BL. Samo trollovi to rade. Kao sto i vasi trollovi rade to na Serie A pdfu.
Ja cenim BL, samo smatram da je mnogi od vas izdizu na nivo na kome ona nije trenutno kvalitetom. Nista vise.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 mar 2011, 22:46

Bundesliga HAMMER !

Magath novi trener Wolfsburga !

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... ainer.html

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2011, 22:47

adnan24 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: 1) Nijedan bundesligaski klub nije veci od Rome, a da se ne zove Bayern Monaco.

Roma 3 titule u Italiji...u europi jedna titula i to 1961.-e su uzeli kup velesajmskih gradova...
BvB 6 titula u njemackoj,liga prvaka i interkontinentalni kup 1997.-e
Schalke 7 titula u njemackoj...kup uefa 1997.-e

Ima tu jos dosta klubova u njemackoj koji imaju slicne titule kao i Roma...nemoj mi samo reci da su 3 talijanske titule vrijednije od 6 njemackih ili da se neka druga mjesta rome mogu porediti sa osvajanjem lige prvaka...
Upravo tako. Da bi bio sampion Italije, a manji si klub, treba da ostavis za sobom 3 giganta koja su cesto bivala i u top5 ili top10 klubova na svetu. Dakle kad je Napoli bio sampion Italije, tad su tri giganta bila u top5-6 timova sveta, a jos 4-5 klubova su predstavljala silu u Evropi. To je podvig svoje vrste.
Da je BL imala uvek istorijski rejting kao sto je to bilo u 70im (ili slican tome), onda bi mogli da pricamo o paritetu trofeja ili cak o supremaciji BL nad Serie A.

Jbga, i Celtic ima 40 titula u Skotskoj i 1 KES, a Arsenal samo 14 naslova u Engleskoj i 1 finale LS, pa niko ne govori da je Celtic veci od tobdzija. Malo je banalan primer, ali tako je najplasticnije moguce objasnjeno.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.