FK Radnički Lukavac

studeni
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la studeni » 25 maj 2014, 10:20

Bila je to lijepa priča 2 godine. A sve što je lijepo kratko traje. Lukavac na žalost nema sposobnih ljudi koji će klub dugotrajno dovesti na neki nivo. Politika je duboko uvučena u klub, nema ovdje napretka (barem onog koji su naivni navijači očekivali). Lično nisam ni očekivao PL, za to treba dosta novaca a opština ih nema, ali sam se nadao jednom stabilnom ligašu. Jbg svi znaju ko je Daso i šta čovjek radi, ali je opet uspio od svog hobija napraviti neki rezultat. Kod nas to ne ide :(
Onakva igra i pristup kao što su bili juče, neće dovesti nove ljude na Jošik već će izgleda otjerati i ono malo što ih dođe. Sve je to sport i gledam da se puno ne nerviram zbog toga, ali ono juče me izbacilo iz takta skroz.
Ne znam jel dogovoreno, ako jest onda je previše ofirno bilo. Jbg valjda se namješta da bude 1-1 ili 2-2 a ne ovako bez udarca na go. A ako nije, onda ona nemoć ekipe treba dobro da zabrine i upravu a i Darka! Jbg naviklo se da je Darko uvijek uz liniju a juče nije ni ustao sa klupe, što svakako baca sumnju na sve ovo.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 28 maj 2014, 01:20

Prijatelju moj, da nije te "politike", kako je ti nazivas (a znam na sto mislis), ne bi Radnicki bio ni u ovoj ligi. Tek kad se zvanicna politika aktivno ukljucila u rad i kontrolu rada kluba, postignuti su rezulati, odnosno Radnicki je vracen u Prvu ligu, a u povratnickoj sezoni je bio i vicesampion.

U sportu u BiH imas tri opcije:
1. privatnici
2. politika
3. propast

Poredao sam ih po onome kako i stoje na tabeli uspjeha.

1. Klubovi koje privatnici uzmu pod svoje su uspjesni i konstantni/stabilni ligasi, ali samo do onog trenutka kada privatniku dosadi da se igra i nadmece. Nakon toga klub ekspresno prelazi u fazu 3 - propast! Posto pratim dosta fudbal i u nizim ligama znam da je tako. Primjer su recimo Mladost iz Gnojnice, koja se u prosloj sezoni, "gurana" jednim privatnikom, nadmetala s Prokosovicima (koje takodjer "drzi" privatnik) za ulazak u Drugu ligu FBiH. U ovoj sezoni Gnojnicani vode grcevitu borbu za opstanak u Prvoj ligi TK, a izgledi su im slabi. Mislim da je Omladinac iz Mionice, koji je potpuno ugasen, bio pod kontrolom nekih privatnika, a takmicio se u Prvoj ligi FBiH.

2. Politika preko sporta (izmedju ostalog) kupi poene. To je valjda svima jasno. I dobro je da je tako, jer u tom slucaju politika ulaze u sport. Trebalo bi da je u slucaju kad samo politika, odnosno opcinski budzet, gura jedan klub, da taj klub bude stabilan ligas. U ranijem postu sam napisao da ce Radnicki opstati u ovoj ligi. I prosle godine je "opstao", jer biti 2. ili 13. u ovoj ligi je sasvim svejedno. Neces ni "gore ni dole".
U ovom nasem okruzenju losa stvar je kad politika digne ruke od sporta, a najbolji primjeri za to su Modrica, Laktasi...a moje licne zelje za takvim raspletom usmjerene su ka zrinjskom :D.

3. Propast...vec sam naveo pod tackom 1. sta je propast i to je dokazano.

Kljuc uspjeha, logicno, lezi u fuziji tacke 1. i tacke 2., a najsvjeziji primjer smo imali u prosloj sezoni, kada je Vitez, guran politikom i privatnicima, ostvario plasman u PL.

Ovo je znaci moje subjektivno misljenje koje sam stekao radeci u sportu na ovaj ili onaj nacin, sto nikako ne znaci da podrzavam uplitanje politike u sport.

Privatizacija klubova bi bila idealno rjesenje, jer bi se znatno smanjio broj klubova u BiH (samo na podrucju opcine Lukavac registrovano je 28 fudbalskih klubova), a samim tim i kvalitet bi se znatno poboljsao. Politika bi u tom slucaju bila u velikom dijelu iskljucena iz svega, sto bi u konacnici "politici" i godilo i bilo od velike pomoci s finansijske strane.

I na kraju ovog eseja :D, koji pisem u rane jutarnje sate :D, osvrnucu se i na opasku o navijacima.

Pravi navijaci i oni kojima je stalo do kluba ce uvijek biti uz klub. Bice ih vise ili manje, uvijek ce neko zbog nekoga "bojkotovati" dolazak, a ispasta jedino - Radnicki!

Ja sam se iskljucio iz aktivnog rada u klubu jer dodje vrijeme kad covjeku zasmeta i kad te neko krivo pogleda, a kamoli kad ti kaze nesto sto u tom trenutku ne zelis cuti. Medjutim, Radnicki ce uvijek biti dio mene, dio moje porodice koja je kroz generacije bila takodjer dijelom tog kluba.

I pored toga, Radnicki ne smijem svojatati, niti bih ikada sebi dao za pravo da to radim. Sve sto je uradjeno - uradjeno je na dobrovoljnoj bazi. I uvijek cu podrzavati KLUB (sto ne znaci i one koji ga vode) svim srcem.

Tako bi i ti navijaci, kojih je sve manje na tribinama, trebali razmisljati. Igraci na terenu sigurno ne zele da se o njima lose prica, ali ako neko ne moze da shvati da je to sto oni pruzaju gornja granica njihovih mogucnosti i ako ne zele da ih podrze i daju im podrsku da barem izguraju i taj maksimum - onda to nisu navijaci nego nerealni posmatraci.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 28 maj 2014, 18:11

Od 33min. Radnički vodi 1-0 u Bugojnu, Maid Jaganjac.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 28 maj 2014, 18:14

Ova utakmica je dogovorena.Radnički pobjeđuje.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 31 maj 2014, 18:19

Poluvrijeme 0-0. Ponovo bez sansi,dosadno poluvrijeme.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 31 maj 2014, 18:22

Kako bolan bez sansi? :D. Ja sam dvije 100% snimio za Radnicki. Prva u 15. sekundi, druga u 37. min

Sent from my SM-N9005

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 31 maj 2014, 18:45

Haj da vidim tu drugu,na prvu sam zakasnio :-)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 31 maj 2014, 19:32

Završi se ova patnja, 0-0 na kraju. Ovaj tim može nažalost dobiti samo u dogovorenoj utakmici, ostalo je 0 bodova. :( jutro je pametnije od večeri,bolje je šutiti

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 31 maj 2014, 19:44

Ne znam, po meni su juniori Radničkog dobro odigrali, ali na ove momke ćemo moći računati tek za par godina uz konstantan rad i pod uslovom da čim ne "zabiju" dva gola na jednoj utakmici ne odu jer "ih je neko tako nasavjetovao". Vidjelo se da pojedini žele nešto, ali da ne mogu, da su limitirani i ograničeni.

Ovo je bila prilika da svi oni koji se pitaju "zašto se dovode igrači sa strane" vide gdje smo i šta smo. Ipak, mladim momcima skidam kapu jer su ostali neporaženi, a pored toga napravili su nekoliko izglednih prilika. Biće uskoro i video pa eto ;)
Zadnja izmjena: Zoom088, dana/u 31 maj 2014, 21:53, ukupno mijenjano 1 put.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 31 maj 2014, 21:53

Kratki izvještaj i video sa utakmice Radnički - Gradina

http://lukavac-x.ba/lukavac/sport/remi- ... rangu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 31 maj 2014, 23:40

Zoom088 je napisao/la:Ne znam, po meni su juniori Radničkog dobro odigrali, ali na ove momke ćemo moći računati tek za par godina uz konstantan rad i pod uslovom da čim ne "zabiju" dva gola na jednoj utakmici ne odu jer "ih je neko tako nasavjetovao". Vidjelo se da pojedini žele nešto, ali da ne mogu, da su limitirani i ograničeni.

Ovo je bila prilika da svi oni koji se pitaju "zašto se dovode igrači sa strane" vide gdje smo i šta smo. Ipak, mladim momcima skidam kapu jer su ostali neporaženi, a pored toga napravili su nekoliko izglednih prilika. Biće uskoro i video pa eto ;)
Jbg u svakoj lošoj situaciji se može pronaći nešto pozitivno. Ali samo znam da sam razočaran u ekipu, i dalje kažem da oni mogu dobiti samo dogovorenu utakmicu!
Razumijem ja da je ovo druga liga, da igrači igraju za siću, da su im uslovi loši, ali jbm ti život pa ne možeš trenirat godinama i opet se ne znaš postaviti na terenu, uštopati loptu i na kraju krajeva šutnuti onaj balon prema golu. Ovi mladići znaju igrat lopte ali ne znaju igrat profi fudbal. Na žalost slaba nam je budućnost ako se sve ovo raspe i ostanemo samo na omladini, bez igrača sa strane odosmo mi iz ove lige.
Žali bože para što su date za ulaznice na ove zadnje dvije utakmice na Jošiku.
Možda nisam u pravu, ne gleda svako fudbal istim očima. Meni se npr Ikanović nikako ne dopada dok danas lik iza mene govori kako mu je Ikanović najbolji igrač ekipe. Jbg tako je kako je

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 01 jun 2014, 00:35

Najlošija smo definitivno ekipa u proljetnom dijelu. Treba sve mjenjat.
4 igrača ostaviti (Jusufović, Džanić, Jogunčić, Giga), zaslužuju da su tu i naredne sezone, dok 3-4 igrača ostaviti za klupe (Mujagić, Jaganjac, Pema, Radović) i onda popuniti ovo. Treba nam brat bratu nekih 15ak igrača :urnebes: :urnebes:

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 01 jun 2014, 01:01

Jesi li to slusao Vojvodica na radiju? Ja sad dobio snimak sa neke radio stanice, cini mi se TK, pitali Vojvodu sta misli o sezoni i on kaze da smo imali veoma losu ekipu koja je stvarana na pocetku sezone (a znamo svi ko je stvorio tu "ekipu") i kako je veliki uspjeh da smo kolo prije kraja osigurali opstanak.

Rek'o je i da su u ekipi potrebne promjene, pa ako treba da te promjene krenu i od njega. Malo igraca je, prema njegovim rijecima, opravdalo ocekivanja, a da tu vjerovatno ima i njegove krivice.

E sad, sta to znaci...ne znam :kafa:

P.S. Dzanic sigurno odlazi, rek'o mi je da ide negdje vani.

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 01 jun 2014, 01:16

:D adio ... i nadam se da vise necemo igrati protiv vas ni u kupu ... puno srece

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 01 jun 2014, 01:19

:wave:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 01 jun 2014, 02:42

RUDARSKA2 je napisao/la::D adio ... i nadam se da vise necemo igrati protiv vas ni u kupu ... puno srece
ja sam ipak za to da ih obilazimo i uvelicavamo im godisnjice...pa ne dolazi SLOBODA svaki dan...nemoj da si na kraj srca :D :D ....eh,zali boze samo lukavackog derbija..kako ce mi to falit :( :(
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

doktor22
Kontakt:

Post Postao/la doktor22 » 01 jun 2014, 03:06

Teška srca to kažem (Zato što bi volio da ostane kod nas), ali naš Aska (Asmir Mehić) iz Mladosti bi vam sjeo u sredini ko budali šamar. Igrač za budućnost. Prekucao je 2. ligu FBIH.

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 01 jun 2014, 16:03

staragarda je napisao/la:
RUDARSKA2 je napisao/la::D adio ... i nadam se da vise necemo igrati protiv vas ni u kupu ... puno srece
ja sam ipak za to da ih obilazimo i uvelicavamo im godisnjice...pa ne dolazi SLOBODA svaki dan...nemoj da si na kraj srca :D :D ....eh,zali boze samo lukavackog derbija..kako ce mi to falit :( :(
nista to , to ide po zaslugama brate moj ... uvijek sam ZA da uvelicamo godisnjice ili sl Mramoru , Bratstvu , Buducnosti ,Gradini ... a Radnicki i njihovog Darka velikog strucnjaka daleko od nas , jedino cu pratiti sa zadovoljstvom ove Siouxe koji su TOP 5 skupina na balkanu ( tako rekose nedavno ) .... predvidjam im blistavu iducu sezonu :lol:

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 01 jun 2014, 16:10

Hoće biti veselo kad Darko preuzme Slobodu, a preuzeće je kad tad. Šta će svojih go.vana ovi internet huligani morati da pojedu :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jun 2014, 16:13

Radničkom godišnjice uveličavaju puno veći klubovi tipa FK Željezničar.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.