JEDAN od najvećih derbija njemačkog nogometa, onaj između Schalkea i Borussije Dortmund, ove bi jeseni mogao proteći bez navijača ovog potonjeg kluba.
Za simpatizere Borussije nema veće "crvene krpe" od lokalnog rivala Schalkea, ali u 4. kolu Bundeslige, 19. rujna, mogli bi se odlučiti na kolektivni bojkot puta u Gelsenkirchen.
Razlog je gotovo 50-postotno povećanje cijene ulaznica na Veltins-Areni, tako da će cijene ulaznica za Borussijine navijače kretati između 22 i 55 eura.
Više od 4000 navijača kluba iz Dortmunda spremno je bojkotirati derbi, a Borussia je čak obećala i da će vratiti novac svima koji su već kupili ulaznice. Navijače je podržao i trener "žuto-crnih" Jürgen Klop.
"Mislim da je dobro da naši navijači ne idu uveličati domaći debi Klass-Jana Huntelaara u dresu Schalkea", rekao je Klopp za Bild.
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Prve dvije utakmice Dortmunda u Euroligi prenosi SAT 1 uzivo ... Tako da mozemo gledat i uzivat 
16.09., 21:05 h: Karpaty Lviv - BVB (Uzivo na Sat.1)
30.09., 19:00 h: BVB - FC Sevilla (Uzivo na Sat.1)

Kanal Sat 1 se nalazi na Satelitu Astra 1B (19.2E) , Frekvencija za ovaj kanal je 12544 H 22000 ...
Hvala SAT 1 ...

16.09., 21:05 h: Karpaty Lviv - BVB (Uzivo na Sat.1)
30.09., 19:00 h: BVB - FC Sevilla (Uzivo na Sat.1)

Kanal Sat 1 se nalazi na Satelitu Astra 1B (19.2E) , Frekvencija za ovaj kanal je 12544 H 22000 ...
Hvala SAT 1 ...

Zadnja izmjena: Damir_BvB, dana/u 07 sep 2010, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.
BvB Echte Liebe !!!
- Omerbavarac
- Kontakt:
To je taj.legenda reala je napisao/la:Salvatore Gambino jel to taj ,a i Odonkor je bio veliki talenat brz i probojan igrač ode kasnije u Betis i više se i ne spominje igrao i za reprezentaciju na SP2006 gdje je sada.
A Odonkor je i dalje u Betisu. Spominjao se njegov transfer u Njemacku ovog ljeta, ali ocigledno da je sve propalo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Moj Damire, zna i SAT1 šta valja
Po izboru čitatelja magazina ''Kicker'', Mats Hummels proglašen za najboljeg defanzivca prošle sezone

Po izboru čitatelja magazina ''Kicker'', Mats Hummels proglašen za najboljeg defanzivca prošle sezone

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Bas tako Hare EUROPA WIR KOMMEN
...
A po meni najtacnije informacije o bundesligi dolaze iz redakcije novina KICKER, svaka cast Bildu super su i oni al pisu mnogo tog sto se na kraju ispostavi kao pogresno pogototov sto se tice transfera... Tako da je ovo veoma velika nagrada koju je je dobio nas maca mac hummy hummels
... Ne znam bas i nisam siguran da je on bio najbolji stoper bundeslige jer ipak je to velika nagrada al je sigurno medju najboljima bio, i nadam se da ce tako i da nastavi jer ima predobre predispozicije, sve sto stoperu treba pogotovo savremenom stoperu, Veoma je pouzdan. jako je inteligentan odlicno cita igru, dobar skok , dobar udarac glavom, jak u duel igri ,visok je , dobro otvara igru ima solidan pas, iako je tako mlad ne pravi velike greske dobija malo kartona, rijetko pravi faul, doista igrac koji se moze pohvalit, postize uz to sve i mnogo golova i moze cak igrati i na poziciji zadnjeg veznog i sto sam ja primjetio ima odlican klizeci start dobar tajming kad ulece klizeci i skoro pa uvijek pokupi lijepo cisto i kulturno bez faula loptu... Svaka cast za Zorca na ovom transferu jest da ga je platio po fino al bome i vrijedi momak ... Samo se nadam da ce napokon da zaigra za reprezentaciju al kako treba a ne u onim bezveznim prijateljskim utakmicama, svaka cast Hlogeru Badstuberu bez ikakvog pocjenjivnja al ako on moze igrat u repki onda moze i jedan Hummels koji je barem po meni bolji igrac od Badstubera ! ...
[youtube][/youtube]

A po meni najtacnije informacije o bundesligi dolaze iz redakcije novina KICKER, svaka cast Bildu super su i oni al pisu mnogo tog sto se na kraju ispostavi kao pogresno pogototov sto se tice transfera... Tako da je ovo veoma velika nagrada koju je je dobio nas maca mac hummy hummels

[youtube][/youtube]
BvB Echte Liebe !!!
Sve što si napisao za našeg Hummya stoji.
Uz fenomenalan klizeći start, meni se najviše sviđa činjenica da dobro otvara igru....Ja gotivim štopere tog tipa, kao što su npr. Pique i Vidić, koji fantastično otvaraju igru, pogotovo Pique....Što se tiče te nagrade, to je zaista veliko priznanje, s obzirom na renome kakav uživa pomenuti magazin....Bukvalno kad se prevede ta nagrada, to je nagrada za najomiljenijeg defanzivca u ligi...

- Omerbavarac
- Kontakt:
Rangelov-Ausleihe nach Tel Aviv perfekt.
Malo nelogican potez uprave BVB-a, jer Rangelov je odlican za klupe, ali vraca se Zidan, tako da se izostanak Bugarskog igraca ne bi trebao puno osjetiti.
Vrijednost ovog transfera je jos nepoznat.

Malo nelogican potez uprave BVB-a, jer Rangelov je odlican za klupe, ali vraca se Zidan, tako da se izostanak Bugarskog igraca ne bi trebao puno osjetiti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Omerbavarac je napisao/la:Rangelov-Ausleihe nach Tel Aviv perfekt.![]()
![]()
Bavarac nije bas tako ni ne logican potez jer Rangelov je zabio samo 1 gol istina nije nesto ni igrao puno al ne treba nam u ovom kloppovom sistemu sa 1 napadacem i moramo vjerovat upravi znaju oni sta rade samim tam to je bolje za Lewandovskog i nase mladje igrace kao Le talleca i takve ...
BvB Echte Liebe !!!
Jurgen Klopp je ljut na Hidinka selktora Turske reprezentacije... Razlog tome je sto je Nuri Sahin utakmicu protiv Azerbejdzana proveo na tribinama.. Kloppove rijeci nakon toga su bile sledece " Ako Turci sebi mogu to priustiti, onda se oni nalaze u jednoj veoma zavidnoj situaciji ! Ta cinjenica me ne iznenaduje vec je ne mogu jednostavno shvatit " Rekao ja nas mocni trener Jurgen Klopp... Sahin na to sve kaze naravno da sam razocaran, ali to je odluka trenera i nista mi drugo ne preostaje osim jos vise se zalagit i izborit za mjesto u prvih 11...
Ne znam stvarno u cemu je problem pa Sahin ne igra, jer Hiddink je veliki trener predobar je to trener stvarno veliko ime koji mnogo tog zna o fudbalu, vec smo ovdje diskutovali o ovome al eto covjek je tako odlucio nuri ne moze igrat i jbg. ocigledno ce morat cekat svoju sansu i bit strpljiv... Al hajde i bolje za BvB mozda jer se tako nece ni povrjedit ni umorit ... Ma da zao mi je momka jer zasluzuje mjesto u prvih 11 sigurno ! Al skontat ce to iskusni Hidink samo polahko Nuri ce njima bit nosioc igre i glava ekipe !
Ne znam stvarno u cemu je problem pa Sahin ne igra, jer Hiddink je veliki trener predobar je to trener stvarno veliko ime koji mnogo tog zna o fudbalu, vec smo ovdje diskutovali o ovome al eto covjek je tako odlucio nuri ne moze igrat i jbg. ocigledno ce morat cekat svoju sansu i bit strpljiv... Al hajde i bolje za BvB mozda jer se tako nece ni povrjedit ni umorit ... Ma da zao mi je momka jer zasluzuje mjesto u prvih 11 sigurno ! Al skontat ce to iskusni Hidink samo polahko Nuri ce njima bit nosioc igre i glava ekipe !
BvB Echte Liebe !!!
Barrios dao gol protiv Kine u prijateljskoj. Igra se 90' minuta, rez 1:1.
Evo gola:
[youtube][/youtube]
Evo gola:
[youtube][/youtube]
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Kagawa je zavrsio svoje nastupe i moze nazad kuci. Dao jedan gol Paragvaju i danas asistencija protiv Gvatemale.
Odlicno odlicnoo vracaju se u top formi i puni samopouzdanja ... Nadam se da cemo dobit nekako Wolfsburg i da ce nas Dzeko postedit
...

BvB Echte Liebe !!!
Mladi Gotze je odigrao 90 minuta za Njemacku U 21 ... Dobro je odigrao solidan nastup... I danas mu je takodje urucena zlatna Fritz Walter medalja za najboljeg mladog igraca do 18 godina u Njemackoj...
BvB Echte Liebe !!!
A kako je Holtby igrao?Damir_BvB je napisao/la:Mladi Gotze je odigrao 90 minuta za Njemacku U 21 ... Dobro je odigrao solidan nastup... I danas mu je takodje urucena zlatna Fritz Walter medalja za najboljeg mladog igraca do 18 godina u Njemackoj...
Sahina opet nema ni na klupi. Pa sto si ga zvao bekane, da po tribinama sjedi, kol'ko bi nam znacilo da je ostao u Dortmundu da trenira i da se priprema za tekmu protiv Wolfsburga. Vidim i Turci iznervirani i nezadovoljni ovom odlukom.
Ništa vrijedno spomenaZdena04 je napisao/la:A kako je Holtby igrao?Damir_BvB je napisao/la:Mladi Gotze je odigrao 90 minuta za Njemacku U 21 ... Dobro je odigrao solidan nastup... I danas mu je takodje urucena zlatna Fritz Walter medalja za najboljeg mladog igraca do 18 godina u Njemackoj...

Dobiće ih Mario još hejbet

Zdena04 je napisao/la:A kako je Holtby igrao?Damir_BvB je napisao/la:Mladi Gotze je odigrao 90 minuta za Njemacku U 21 ... Dobro je odigrao solidan nastup... I danas mu je takodje urucena zlatna Fritz Walter medalja za najboljeg mladog igraca do 18 godina u Njemackoj...
Prosvjetni radnice koji ispravljas gramiticke greskice

BvB ynwa !
BvB Echte Liebe !!!
Klopp je napisao/la:Sahina opet nema ni na klupi. Pa sto si ga zvao bekane, da po tribinama sjedi, kol'ko bi nam znacilo da je ostao u Dortmundu da trenira i da se priprema za tekmu protiv Wolfsburga. Vidim i Turci iznervirani i nezadovoljni ovom odlukom.
Dobro kazes da je ostao kod nas bilo bi super, a hiddink mi nije jasan stvarno... Al sto je najgore Turci pobjeduju i sve dok je tako on nece mjenjat nista posebno, al ko zna zasto to hidink radi jer sumnjam da ne vjeruje u kvalitete sahina... Jbg vidjet cemo vrijeme ce sve pokazat
BvB Echte Liebe !!!
Pitao sam jer sam mislio da si gledao utakmicu.Damir_BvB je napisao/la:
Prosvjetni radnice koji ispravljas gramiticke greskiceOpet si dosao kod nas, bas smo te pozeljeli i zapitali se gdje je nas cjenjeni prosvjetni radnik
... Zasto si bolan tako naporan i tusis dzaba... Jel to kod vas SO4 nema te sta pisat o vasem klubu il vas je malo navijaca il sta je jbte problem... Vjeruj mi ni jednom jos nisam otvorio temu S04 i necu nikad jer nema potrebe da citam pisem s vama plavcima... Nemoj ebo ga ti hajde ba budi covjek il pisi lijepo ovdje il nikako zar nije posteno ha ya... A za Holtbya svaka cast premocno je odigrao super igrac... A ja cu te za 2 do 3 godine pitat kakav je Gotze
... Aj sad uzivaj i ispravljaj kontrolne maloljetnicima jer oni te mozda i postuju !!!
BvB ynwa !
Moja graška. Izvinjavam se što sam pisao na tvojoj privatnoj temi.
E svaka cast Zdena ipak si dobar covjek... Tekmu sam gledao i kako ti vec rekoh Holtby je igrao odlicno bilo ga je svugdje po terenu postigao 2 lijepa gola pogotov prvi gol predobar, nosio je kapitensku trakicu et i dosta sad da ge ne prehvalim
... Pozz od Gotzea 

BvB Echte Liebe !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.