Prva liga FBiH 2012./2013.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Zoom088
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH - Sezona 2012/2013

Post Postao/la Zoom088 » 24 feb 2013, 20:00

Ne znam kakva je pozadina cijelog slučaja, ali znam da Krajišnik ne voli Iskru nikako. Izgleda da će ići na to da odigraju jednu utakmicu samo kako Iskra ne bi "profitirala".

Treba li napomenuti da je upravo Iskra jedina ekipa koja je u protekloj polusezoni poražena od Krajišnika? 8-)
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 24 feb 2013, 20:18

badblueboylivno je napisao/la:Pa vidiš li da je čovjek rekao da će biti odigrana jedna utakmica na proljeće i da ONDA napuštaju natjecanje... neće igrati prijateljsku utakmicu baš na termin prvenstvene utakmice protiv kluba s kojim su trebali igrati prvenstvenu utakmicu.
nije Real "mourinho je veci od reala" Moudrid bas bistar, ne zamjerite mu.
Sasa Kajkut pitarima tabut!

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 24 feb 2013, 21:30

badblueboylivno je napisao/la:Pa vidiš li da je čovjek rekao da će biti odigrana jedna utakmica na proljeće i da ONDA napuštaju natjecanje... neće igrati prijateljsku utakmicu baš na termin prvenstvene utakmice protiv kluba s kojim su trebali igrati prvenstvenu utakmicu.
Ma problem je što sam ja na velikokladuškim portalima i kladuškim novinama pročitao da je Krajišnik istupio iz lige, zbog toga sam mislio da se neće igrati ova utakmica u sklopu lige.

reprezent.ba/index.php/donji-red/sport/4021.html

Ako se odigra, to znači da će se sve ostale registrirati 3:0 (slučaj Omladinca), i onda je lako zaključiti radi koga se igra ta utakmica... :roll:
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 24 feb 2013, 22:45

Mozda ovo nije sportski prema Iskri iz Bugojna koja je koliko god bila losa veliki klub za ovu ligu, ali valjda je doslo vrijeme kad ce se klubovi iz USK-a "ujediniti" i pomoci jedi drugima. Iz ove odigrane utakmice najvise bi profita imala upravo Krajina koja bi ih vjerovatno pobjedila i Jedinstvo, a tako i Podgrmeč.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 24 feb 2013, 22:59

Zoom088 je napisao/la:Ne znam kakva je pozadina cijelog slučaja, ali znam da Krajišnik ne voli Iskru nikako. Izgleda da će ići na to da odigraju jednu utakmicu samo kako Iskra ne bi "profitirala".

Treba li napomenuti da je upravo Iskra jedina ekipa koja je u protekloj polusezoni poražena od Krajišnika? 8-)
Ja sad ne znam ta pravila.Al mislim ako Krajišnik neodigra jos 1 utakmicu onda oni ispadaju u 1.kantonalnu ligu(4.rang takmicenja),a ako odigra barem jos 1 meč(protiv Krajine) ispada u 2.ligu Zapad(3.rang).
To da Krajišnik ne voli Iskru ili nešto smiješno je govoriti.Iskra je jedini klub koju je Krajišnik dobio a imali su solidne uslove za igru i pošteno suđenje kakvo je uglavnom bilo ove sezone.Prema tome Iskra je sama sebi krivac za poraz a ne Krajišnik koji ih je dobio.Još je 15.kola i svako se stigne da popravi.Vidjet cemo sta ce biti.
Kako god ovo završilo Iskra može samo profitirati a ne može ništa da izgubi.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 25 feb 2013, 00:32

Nisam bio u Kladusi s Radnickim, ali bio je kolega Casper i cuo je svojim usima (a negdje je to i napisao ovdje na forumu) kako su ljudi iz Krajisnika rekli "ma idemo samo da sHebemo Iskru".

Koji su razlozi za to - ne bih da ulazim, a i ne zanima me pretjerano. Zanimaju me putni troskovi koje su ekipe, prvenstveno Radnicki imale zbog odlaska u Kladusu, kartoni i novcane kazne za iste.

Ako bi se klubovima oduzeli bodovi, onda bi valjda bilo fer da im se namire i troskovi barem u vidu kompenzacije (placanje sluzbenih lica, kotizacija itd.) od strane Saveza.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 25 feb 2013, 00:47

Zoom088 je napisao/la:Nisam bio u Kladusi s Radnickim, ali bio je kolega Casper i cuo je svojim usima (a negdje je to i napisao ovdje na forumu) kako su ljudi iz Krajisnika rekli "ma idemo samo da sHebemo Iskru".

Koji su razlozi za to - ne bih da ulazim, a i ne zanima me pretjerano. Zanimaju me putni troskovi koje su ekipe, prvenstveno Radnicki imale zbog odlaska u Kladusu, kartoni i novcane kazne za iste.

Ako bi se klubovima oduzeli bodovi, onda bi valjda bilo fer da im se namire i troskovi barem u vidu kompenzacije (placanje sluzbenih lica, kotizacija itd.) od strane Saveza.
Pa i prošle je sezone Omladinac Mionica istupio..Sve regularno bilo **** neko profitiro neko nije..šta se može.Možda im je Iskra dužna nešto otprije ali sumnjam.Opet kažem Iskra je sama kriva za poraz i niko se od njih nije žalio na suđenje ili nešto(bar ja to nisam vidio).

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 25 feb 2013, 01:02

Nisam bas pratio puno Prvu ligu prosle godine, jer mi smo se borili za ulazak pa sam imao precih stvari :D. Ali koliko se sjecam Omladinac nije istupio odmah na polusezoni nego su odigrali par utakmica, tako da klubovi koji su ih pobijedili nisu ispastali niti snosili posljedice.

Ja samo kazem da bi bilo fer da u slucaju oduzimanja bodova ekipama koje su isle u Kladusu vratiti ili nadomjestiti na neki nacin troskove koje su imali. Zar je fer da se oduzimaju i bodovi i novac ekipama sve zbog hira nekog Krajisnika i odluke da napuste takmicenje?

Vec sam ranije pisao da je konkretno Radnicki odlazak na utakmicu, karantin i kartoni (4 zuta) kostalo oko 3000 KM. Odose znaci i pare i bodovi?

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 25 feb 2013, 01:54

Omladinac je oko 20. kola napustio ligu. Isto smiješno do bola...
2012/2013

Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 25 feb 2013, 14:40

Zoom088 je napisao/la:Nisam bas pratio puno Prvu ligu prosle godine, jer mi smo se borili za ulazak pa sam imao precih stvari :D. Ali koliko se sjecam Omladinac nije istupio odmah na polusezoni nego su odigrali par utakmica, tako da klubovi koji su ih pobijedili nisu ispastali niti snosili posljedice.

Ja samo kazem da bi bilo fer da u slucaju oduzimanja bodova ekipama koje su isle u Kladusu vratiti ili nadomjestiti na neki nacin troskove koje su imali. Zar je fer da se oduzimaju i bodovi i novac ekipama sve zbog hira nekog Krajisnika i odluke da napuste takmicenje?

Vec sam ranije pisao da je konkretno Radnicki odlazak na utakmicu, karantin i kartoni (4 zuta) kostalo oko 3000 KM. Odose znaci i pare i bodovi?
Hir Krajisnika?? Ne znam kako te nije sramota napisat takvo nesto, isto kao da oni ne bi volili da nastave takmicenje ili recimo da imaju klub koji se bori za PL. Nisam znao da klubovi napustaju takmicenje radi hirova :lol:
075

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 25 feb 2013, 14:51

Zoom088 je napisao/la:Nisam bas pratio puno Prvu ligu prosle godine, jer mi smo se borili za ulazak pa sam imao precih stvari :D. Ali koliko se sjecam Omladinac nije istupio odmah na polusezoni nego su odigrali par utakmica, tako da klubovi koji su ih pobijedili nisu ispastali niti snosili posljedice.

Budi realan od tih para nema ništa,bodovi i da ti ostanu od njih nemaš ništa.Rekao sam ti u čitavoj situaciji samo Iskra može da profitira.Al vjerovatno ce se odigrati jos jedna utakmica da klubovi sa USK(Krajina i Jedinstvo) ostanu ili steknu vecu prednost u odnosu na Iskru.

Korektorsedmica
Kontakt:

Post Postao/la Korektorsedmica » 25 feb 2013, 21:18

Neznam ljudi možda lupamo ovdje za Krajišnik te moraju odigrati još jednu utakmicu te moraju dvije da nebi bili sankcionisani.Ja koliko znam da bi trebali odigrati još pet prvenstvenih utakmica i da bi tek tad mogli da odustanu a da nebi bili kažnjeni.Ako sam u krivu volio bi da me neko ispravi.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 feb 2013, 22:23

Moraju odigrati još jednu utakmicu da bi sve dosadašnje bile registrirane postignutim rezultatima te da mogu dogodine krenuti u rangu ispod (Druga liga zapad).
Tu utakmicu moraju odigrati u jednom od sljedeća dva kola, jer propuštanje dva kola znači izbacivanje (u najniži rang) iz lige.
Hayley <3

Sn96
Kontakt:

Post Postao/la Sn96 » 25 feb 2013, 23:02

Pa kad bi odigrali prvo kolo Krajinom,ili drugo kolo Jedinstvom. To se lako može dogovoriti da im Krajina ili Jedinstvo plate,da oni odigraju i da ostanu bodovi svima,a tu i Jedinstvo i Krajina dobiju po još 3 boda,sad kad bi oni učinili uslugu i olakšali komšijama,bilo bi dobro,a i ostali se ne bi ljutili. :D

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 feb 2013, 23:09

Ma kakva ljutnja, nama davljenicima iz zapadne Bosne to je samo pomoć jer se odmaže Iskri :D
Hayley <3

Sn96
Kontakt:

Post Postao/la Sn96 » 25 feb 2013, 23:34

Hahah. Pa volio bih da se desi ovo što sam napisao,sad vidjećemo šta će da bude.

bh_navijac
Kontakt:

Post Postao/la bh_navijac » 26 feb 2013, 00:35

bugojanci su osjetili sta se radi :D

http://www.bug.ba/iskra-gubitnik-igre-k ... aduse.html" onclick="window.open(this.href);return false;

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 26 feb 2013, 00:38

Naime, ukoliko se desi taj scenarij, svi klubovi koji su savladali Krajišnik će ostati bez tri već upisana boda, a najbolje bi prošla Iskra koja je igrom slučaja jedina poražena od Krajišnika.

:lol: :lol:
Hayley <3

benzz
Kontakt:

Post Postao/la benzz » 03 mar 2013, 20:37

ako se uvede zabrana za gostujuce navijace u PL dal se ona odnosi i na prvu federalnu???
SRCE I NEBO ISTE SU BOJE...

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 03 mar 2013, 20:46

benzz je napisao/la:ako se uvede zabrana za gostujuce navijace u PL dal se ona odnosi i na prvu federalnu???
Kad je bila zadnji puta zabrana gostujućim navijačima da idu na utakmice u Premier ligi, nije se odnosilo i na Prvu federalnu, mi iz Lukavca smo išli na gostovanja bez problema, a i ostali su koliko ja znam......;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.