Treba li napomenuti da je upravo Iskra jedina ekipa koja je u protekloj polusezoni poražena od Krajišnika?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
nije Real "mourinho je veci od reala" Moudrid bas bistar, ne zamjerite mu.badblueboylivno je napisao/la:Pa vidiš li da je čovjek rekao da će biti odigrana jedna utakmica na proljeće i da ONDA napuštaju natjecanje... neće igrati prijateljsku utakmicu baš na termin prvenstvene utakmice protiv kluba s kojim su trebali igrati prvenstvenu utakmicu.
Ma problem je što sam ja na velikokladuškim portalima i kladuškim novinama pročitao da je Krajišnik istupio iz lige, zbog toga sam mislio da se neće igrati ova utakmica u sklopu lige.badblueboylivno je napisao/la:Pa vidiš li da je čovjek rekao da će biti odigrana jedna utakmica na proljeće i da ONDA napuštaju natjecanje... neće igrati prijateljsku utakmicu baš na termin prvenstvene utakmice protiv kluba s kojim su trebali igrati prvenstvenu utakmicu.
Ja sad ne znam ta pravila.Al mislim ako Krajišnik neodigra jos 1 utakmicu onda oni ispadaju u 1.kantonalnu ligu(4.rang takmicenja),a ako odigra barem jos 1 meč(protiv Krajine) ispada u 2.ligu Zapad(3.rang).Zoom088 je napisao/la:Ne znam kakva je pozadina cijelog slučaja, ali znam da Krajišnik ne voli Iskru nikako. Izgleda da će ići na to da odigraju jednu utakmicu samo kako Iskra ne bi "profitirala".
Treba li napomenuti da je upravo Iskra jedina ekipa koja je u protekloj polusezoni poražena od Krajišnika?
Pa i prošle je sezone Omladinac Mionica istupio..Sve regularno bilo **** neko profitiro neko nije..šta se može.Možda im je Iskra dužna nešto otprije ali sumnjam.Opet kažem Iskra je sama kriva za poraz i niko se od njih nije žalio na suđenje ili nešto(bar ja to nisam vidio).Zoom088 je napisao/la:Nisam bio u Kladusi s Radnickim, ali bio je kolega Casper i cuo je svojim usima (a negdje je to i napisao ovdje na forumu) kako su ljudi iz Krajisnika rekli "ma idemo samo da sHebemo Iskru".
Koji su razlozi za to - ne bih da ulazim, a i ne zanima me pretjerano. Zanimaju me putni troskovi koje su ekipe, prvenstveno Radnicki imale zbog odlaska u Kladusu, kartoni i novcane kazne za iste.
Ako bi se klubovima oduzeli bodovi, onda bi valjda bilo fer da im se namire i troskovi barem u vidu kompenzacije (placanje sluzbenih lica, kotizacija itd.) od strane Saveza.
Hir Krajisnika?? Ne znam kako te nije sramota napisat takvo nesto, isto kao da oni ne bi volili da nastave takmicenje ili recimo da imaju klub koji se bori za PL. Nisam znao da klubovi napustaju takmicenje radi hirovaZoom088 je napisao/la:Nisam bas pratio puno Prvu ligu prosle godine, jer mi smo se borili za ulazak pa sam imao precih stvari. Ali koliko se sjecam Omladinac nije istupio odmah na polusezoni nego su odigrali par utakmica, tako da klubovi koji su ih pobijedili nisu ispastali niti snosili posljedice.
Ja samo kazem da bi bilo fer da u slucaju oduzimanja bodova ekipama koje su isle u Kladusu vratiti ili nadomjestiti na neki nacin troskove koje su imali. Zar je fer da se oduzimaju i bodovi i novac ekipama sve zbog hira nekog Krajisnika i odluke da napuste takmicenje?
Vec sam ranije pisao da je konkretno Radnicki odlazak na utakmicu, karantin i kartoni (4 zuta) kostalo oko 3000 KM. Odose znaci i pare i bodovi?
Budi realan od tih para nema ništa,bodovi i da ti ostanu od njih nemaš ništa.Rekao sam ti u čitavoj situaciji samo Iskra može da profitira.Al vjerovatno ce se odigrati jos jedna utakmica da klubovi sa USK(Krajina i Jedinstvo) ostanu ili steknu vecu prednost u odnosu na Iskru.Zoom088 je napisao/la:Nisam bas pratio puno Prvu ligu prosle godine, jer mi smo se borili za ulazak pa sam imao precih stvari. Ali koliko se sjecam Omladinac nije istupio odmah na polusezoni nego su odigrali par utakmica, tako da klubovi koji su ih pobijedili nisu ispastali niti snosili posljedice.
Ja samo kazem da bi bilo fer da u slucaju oduzimanja bodova ekipama koje su isle u Kladusu vratiti ili nadomjestiti na neki nacin troskove koje su imali. Zar je fer da se oduzimaju i bodovi i novac ekipama sve zbog hira nekog Krajisnika i odluke da napuste takmicenje?
Vec sam ranije pisao da je konkretno Radnicki odlazak na utakmicu, karantin i kartoni (4 zuta) kostalo oko 3000 KM. Odose znaci i pare i bodovi?
Kad je bila zadnji puta zabrana gostujućim navijačima da idu na utakmice u Premier ligi, nije se odnosilo i na Prvu federalnu, mi iz Lukavca smo išli na gostovanja bez problema, a i ostali su koliko ja znam......benzz je napisao/la:ako se uvede zabrana za gostujuce navijace u PL dal se ona odnosi i na prvu federalnu???
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.