Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Za_raju
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Za_raju » 13 sep 2011, 12:20

BIHfan je napisao/la:Kad procitam post od ovog Za_raju pomislim da prica o reprezentaciji Engleske, kad ono prica o BIH u kojoj su za prosli vikend svi reprezentativci grijali klupu.
E zbog takvih stvari i postoji pozicija selektora u biti posao selektora je da pronadze igrace koji su standardni u svojim klubovima i da ih upari sa ovih nasih 5-6 van serijskih igraca?
Ili je posao selektora da slijepo poziva one koje je naslijedio od proslih selektora pa makar oni godisnje odigrali pola utakmice...?

Posto trazis moram ti napisati nekoliko imena koji su standardni u svojim klubovima a ne pozivaju se.

Ljevakovic,Mahmutovic,Cocalic taman da se popune pozicije koje zauzmaju igraci spremni igrati 20 minuta.
Desno krilo Mahmutovic brz kao svjetlica a tu nam igra dizelas Ibricic koji odigra svake prestupne godine utakmicu...

Ljevakovic stvoren za nasu repku zbog svoje brzine i duel igre plus sasvim solidne igre u ofanzivi sto Rahimic moze samo sanjati,po meni Rahima treba biti tu na klupi ako zatreba za cuvanje rezultata a nikako sa njim ici od pocetka kad nam treba pobjeda.

Cocalic polivalentan moze sigurno igrati sve u defanzivi a standardan je u svom klubu.

Mislim da bi barem jedan od ove trojice morao imati mjesta u naredne dvije utakmice.

Za koji ce nama klinac u repki:
Stilic,imamo na toj poziciji ,Pjanic,Miske,Medunjanin
Ibricic isto kao i za Stilica Pjana,Miske,Medunjanin
Mravac koji ce nam djavo samo nam nesrecu donosi dok Vranjes zbog njega nema mjesta.
Zec brate ni za PL on nije , kakva repka...

Za ovakve stvari sluzi selektor a ne da kuka kao mu pola repke grije klupu,rezi ih brate nema pretplacenih niti poziva po nekim zaslugama iz proslog vijeka...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 13 sep 2011, 13:16

Za_raju je napisao/la:Ne znam ali osjetim da cemo mi ici sa prvog mjesta na EP jer ove kvalifikacije igramo sa katastrofalnom igrom a desi se da uspijemo nekako na individualnost ubaciti loptu u mrezu protivnika sto prije nikad nije bio slucaj,prije smo imali igru ali nismo mogli nikako pobjediti kad nam prijeko treba pobjeda,lopta nije htjela u gol ni pod razno...
Mislim da smo toliko baksuzan narod da ce nas najlosiji trener kojeg smo imali na ledzima pojedinaca uspijeti odvesti na ovo EP i onda se necemo njega rijesiti do boga...

A zamislite da smo pobjedili u Albaniji i izvukli remi na Kosevu sa Francuzima gdje bi sad bili a te dvije utakmice su cisto izgubljene zbog nestrucnosti odnosno najsporije sredine na svijetu!!!
Pa ja od njega vise nista ne bih ni trazio. Dovoljno od reprezentacije za iducih 10 godina sto se mene tice. To ne bi bio baksuzluk,nego sreca.
Sto se igre tice,samo je sa Cirom igra licila na nesto,ali ni ovo sad nije daleko od toga.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 sep 2011, 14:33

amho je napisao/la:
fifin coca cola ranking se racuna ovako:

http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Rankings" onclick="window.open(this.href);return false;
komplikovan je obracun... uzima se puno faktora u obzir... utakmice u zadnje 4 godine, jacina takmicenja, jacina protivnika, osvojeni bodovi u utakmici, jacina konfederacije... lista se azurira sluzbeno jednom mjesecno.. ovo sto je objavljeno na football-rankings.com je preliminarna lista - ovako ce izgledati 21 septembra... u obracun nije uzeta jedino utakmica argentina-brazil, medjutim ona nece utjecat' na nasu poziciju...
broj bodova se ne racuna ovako kako je to @soko napisao..da bi se dobio ukupan broj, za svaku utakmicu se mora racunat' posebno svaki mjesec jer utakmice vremenom gube na vrijednosti (ima ih koje ispadaju skroz, ima ih koje prelaze iz jedne u drugu godinu)

uefa ranking se racuna ovako:

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coeff ... oefficient" onclick="window.open(this.href);return false;

uzimaju se rezultati utakmica u posljednja 2 i po ciklusa (kvalifikacije + play off + zavrsnica za posljednja 2 prvenstva (EP i SP) + tekuce kvalifikacije, u omjeru 20% - 40% - 40%.
lista se sluzbeno objavljuje pred zrijeb kvalifikacija, play-offa i zavrsnice EP i koristi se za odredjivanje nosioca...
i ova lista se nalazi na pomenutom portalu preliminarno, jer ima jos utakmica da se igra:

http://www.football-rankings.info/searc ... uro%202012" onclick="window.open(this.href);return false;
Jarane,
Po tome sam ja i izracunao. Naj vazniji su proslih 12 mjeseci. A mi smo igrali 10 utakmica, prosjek je prosjek, znaci tu su vec uracunate sve utakmice. Izgubili, pobjedili, prijeteljska, svjetsko provenstvo sve je uracunato u prosjeku.
Znaci prosjek, X = total/ n , n = broj utakmica. Sad posto je zadnja godina naj vaznija i mi smo tu imali 10 utakmica, n = 10. Imamo trenutno 656 poena, to je X = 656. Izracunas total = X*n = 6560. Onda za naredi mjesec se poveca n = 12, i total se poveca. Podjelis dobijes novi prosjek. Ali posto je broj utakmica u zadnje 4 godine veci, ove nove pobjede ce jos manje znacenja imati, sto ce samo da smanji te poene ili ti prosjek.
Mi smo protiv Bjelorusa dobili nesto kao, vaznost utakmice je 2,5, pobjeda 3, Europa 1, i Bjelorusija je (200-41)/100= 1,59. Pomnozis to i izadje 1185 poena.
Novi prosjek X = (6560+2*1185)/13= 744 poena.
Racunaju se zadnje 4 godine, ali utakmice nisu toliko vazne kao predhodna godina. Al opet, n se povecava i total se povecava stim sto je prosjek 656, sto samo moze da smanji tih 744 poena.
Toliko od mene.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 sep 2011, 15:11

Za_raju je napisao/la:Ne znam ali osjetim da cemo mi ici sa prvog mjesta na EP jer ove kvalifikacije igramo sa katastrofalnom igrom a desi se da uspijemo nekako na individualnost ubaciti loptu u mrezu protivnika sto prije nikad nije bio slucaj,prije smo imali igru ali nismo mogli nikako pobjediti kad nam prijeko treba pobjeda,lopta nije htjela u gol ni pod razno...
Mislim da smo toliko baksuzan narod da ce nas najlosiji trener kojeg smo imali na ledzima pojedinaca uspijeti odvesti na ovo EP i onda se necemo njega rijesiti do boga...

A zamislite da smo pobjedili u Albaniji i izvukli remi na Kosevu sa Francuzima gdje bi sad bili a te dvije utakmice su cisto izgubljene zbog nestrucnosti odnosno najsporije sredine na svijetu!!!
@za raju ne gubi vrijeme,ti takav pametan naocit poznato ime u svjetu i veliki strucnjak da camis cekajuci.
Odmah na konkurs za selektora i kad te Strauss vidi tavog isti moment ce tebe postaviti na tu funkciju.Usput ce ti reci da skines taj avatar,da ga ne brukas.Ali ti ne obracaj paznju.
Ovako mi ostajes neizbrusen talent,pa nismo valjda mi baksuzi da nam takvi kao ti ne vode repku.S tobom bi imali igru,rezultate, cir na dvanaestopalacnom crjevu i tako to.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 13 sep 2011, 15:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Casual87
Kontakt:

Post Postao/la Casual87 » 13 sep 2011, 15:17

Moze li mi neko reci sta donosi status nosiocau baražu??
Najvise me zanima gdje igramo prvu utakmicu onda? Nadam se da u gostima!
Ja volim volim volim samo tebe... !

RIP Vedran Puljic

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 13 sep 2011, 15:26

Casual87 je napisao/la:Moze li mi neko reci sta donosi status nosiocau baražu??
Od 8 ekipa koje će bit u baražu, njih 4 će na UEFinoj rang listi bit' više pozicionirane od druge 4, i tako dobiješ nosioca...
edit: Moja greška... :mrgreen:
Zadnja izmjena: Nimla_RZ, dana/u 13 sep 2011, 15:31, ukupno mijenjano 3 puta.
Čelik Zenica 1945

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 13 sep 2011, 15:28

Casual87 je napisao/la:Moze li mi neko reci sta donosi status nosiocau baražu??
Donosi situaciju da izbjegnemo možda reprezentacije tipa Hrvatske i Srbije, Portugala i slične koje se kvalifikuju u baraž.
Prema sadašnjem poretku drugoplasiranih izbjegavamo Tursku, Srbiju, Hrvatska/Grčka, Portugal/Danska i tako u zavisnosti ko če biti u baražu....

Casual87
Kontakt:

Post Postao/la Casual87 » 13 sep 2011, 15:31

A sto se tice prve utakmice? Jer od velikog je znacaja igramo li prvu utakmicu kuci ili u gostima. Po mom misljenju je prednost u gostima prva
Ja volim volim volim samo tebe... !

RIP Vedran Puljic

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 sep 2011, 15:38

harishp je napisao/la:

@za raju ne gubi vrijeme,ti takav pametan naocit poznato ime u svjetu i veliki strucnjak da camis cekajuci.
Odmah na konkurs za selektora i kad te Strauss vidi tavog isti moment ce tebe postaviti na tu funkciju.Usput ce ti reci da skines taj avatar,da ga ne brukas.Ali ti ne obracaj paznju.
Ovako mi ostajes neizbrusen talent,pa nismo valjda mi baksuzi da nam takvi kao ti ne vode repku.S tobom bi imali igru,rezultate, cir na dvanaestopalacnom crjevu i tako to.
Pusti pajdu, on sigurno zna. Vec je skontao da nemamo igru kao prije, sad ce mozda uskoro upitati zasto smo imali igru pa skonta da smo prije imali u ofanzivi nesto drugo. Odlicnog Dzeko, dobro Dzeko se je sad vratio na taj status. Majstora Mismovica, nazalost Miske nije ni pola od onakvog igraca. Vedu i Seju, a svi znamo gdje su ova dvojica sad ili bili u zadnje vrijeme. Onda Muslimovica, koji prije daje vazne golove za Paok a sad evo igra u Barceloni, ili cekaj Madridu. I onda mozda skonta da se polako neki od tih vracaju nazad i vidi da nismo prilimi gola u 4 tekme, mozda zato sto igramo sad dva def vezna, ali naprijed jos uvjek fali taj Vedo, Miske, Sejo, Zlatan..
Nego, npr. Ovakav Dzeko, Vedo u formi prije povrede aBd, Mismovic proslih kvalifikacija. Pjanic je i sad dobar. Salihovic, Lulic, Mujdza, Spaha, Papac itd to bi vec bilo nesto sto se sigurno moze uskoro i poslozit, ako nebude neke ljutnje i svadje. Mismovic nek pocne trcati sam, i cuti i radi, nije star moze doci u dobru formu za 2-3 mjeseca. Ova mladi momci, pozvati Hadzica, Cocu i jos par. Jedan od jacih timova u Europi, sigurno.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 sep 2011, 15:39

Casual87 je napisao/la:A sto se tice prve utakmice? Jer od velikog je znacaja igramo li prvu utakmicu kuci ili u gostima. Po mom misljenju je prednost u gostima prva
to se izvlaci posebno,jer prije 2 god je portugal bio nosioc al je ipak igrao prvu kod kuce

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 sep 2011, 15:40

Za_raju je napisao/la:
Principatus je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:Mislim da smo toliko baksuzan narod da ce nas najlosiji trener kojeg smo imali na ledzima pojedinaca uspijeti odvesti na ovo EP i onda se necemo njega rijesiti do boga...
slika
Izvini ali nije ovo zid tvoje sobe da lijepis postere likova kojima si ti impresioniran po njemu , ovo je forum a svrha foruma je da se nesto kaze gdje nece biti posljedica po tog ma sta taj rekao i naravno da neko argumentovano pobije to nesto sto je neko izrekao itd. ;)
Oooooohhhh. :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 13 sep 2011, 16:19

harishp je napisao/la:

Javio se i Nedim Fejzic ,ups ,nije Nedim nego Haris sa slicnom dijagnozom!!!
Principatus je napisao/la:Oooooohhhh. :lol:
Ma daj to je sve sto nam imas reci...Mada sam se toliko i nadao!
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 13 sep 2011, 16:25

Za_raju je napisao/la:]Mislim da smo toliko baksuzan narod da ce nas najlosiji trener kojeg smo imali na ledzima pojedinaca uspijeti odvesti na ovo EP i onda se necemo njega rijesiti do boga...
A to tebe boli :lol: :lol: , šta bi Pape mogao ostati selektor, najjači su ovi, što im je klub ispred repke, i onda samo nešto kritikuju.

Papeta za doživotnog selektora 8-)
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 13 sep 2011, 16:32

Za_raju je napisao/la:]Mislim da smo toliko baksuzan narod da ce nas najlosiji trener kojeg smo imali na ledzima pojedinaca uspijeti odvesti na ovo EP i onda se necemo njega rijesiti do boga...
shvati lava sta napisa :roll: znaci ti zelis da mi ispadnemo da bi neko drugi ( bog zna ko ) dosao na selektorsko mjesto :o

kakav god pape rezultat imao sad 100% ce nas voditi i u narednom ciklusu ;)

u najboljoj smo situaciji ikad i covjek nas je doveo na 22. mjesto u SVIJETU.. HALOOOO U SVIJETU !
ser del barça es el millor que hi ha !

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 13 sep 2011, 16:34

dok pape pravio dobre rezultate, nigdje on ne ide....uostalom, tako je svugdje....kranjcar sa c. gorom krenuo u kval. ko lud, nisu ni pomisljali da ga otpuste, i onda 2 lose tekme, aj ti sine zlatko kuci....tako ce bit i sa papetom....

edit: @scotfield nisi u pravu...ako nas ne odvede na EP, tesko da ce tu ostat gdje jest....a to sto smo 22 u svijetu, treba nam biti drago....al ova lista je sranje tesko....nedavno sam vidio da je Burkina Faso (!?) negdje oko 30-og mjesta na listi :lol: :lol: :lol: :lol: aj reci mi jednog njihovog igraca, bez google-a ?
Zadnja izmjena: Papastathopoulos, dana/u 13 sep 2011, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 13 sep 2011, 16:35

Papastathopoulos je napisao/la:dok pape pravio dobre rezultate, nigdje on ne ide....uostalom, tako je svugdje....kranjcar sa c. gorom krenuo u kval. ko lud, nisu ni pomisljali da ga otpuste, i onda 2 lose tekme, aj ti sine zlatko kuci....tako ce bit i sa papetom....
Crnogorcima malo i 2. mjesto... :lol:
Čelik Zenica 1945

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 13 sep 2011, 16:36

Scof1eld je napisao/la:
shvati lava sta napisa :roll: znaci ti zelis da mi ispadnemo da bi neko drugi ( bog zna ko ) dosao na selektorsko mjesto :o

kakav god pape rezultat imao sad 100% ce nas voditi i u narednom ciklusu ;)

u najboljoj smo situaciji ikad i covjek nas je doveo na 22. mjesto u SVIJETU.. HALOOOO U SVIJETU !
Pa vi pitari zaista nemate rezona niti karaktera upravo kao i vasa stranaka SDA , pa sta je onda bila utakmica protiv Danske na kosevu sa 10 puta losijom ekipom nego sad koju ima Pajdo????
Zaista ste olicenje Colakovica i Muniba....
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 13 sep 2011, 16:38, ukupno mijenjano 2 puta.
"No God is Good God "

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 13 sep 2011, 16:36

Ljudi neznam zasto tu pisete o barazu ,zasto se predajemo jel fakticki kako vi pisete da se nenadate pobjedi u francuskoj ,predajete se prije vremena,gubite rat bez ispaljenog metka ,nemojte tako o barazu cemo pisat tek onda kad sve sanse za prvo mjesto izgubimo,o tome dali mozemo bit nosioci il ne,koga bi mogli dobit za protivnika i tako to....dajte momci idemo unistit francuze u sred francuske ....pokazat cijelom svijetu da sa Bosancima nema zeze..;)
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 13 sep 2011, 16:41

Za_raju je napisao/la: E zbog takvih stvari i postoji pozicija selektora u biti posao selektora je da pronadze igrace koji su standardni u svojim klubovima i da ih upari sa ovih nasih 5-6 van serijskih igraca?
Ili je posao selektora da slijepo poziva one koje je naslijedio od proslih selektora pa makar oni godisnje odigrali pola utakmice...?

Posto trazis moram ti napisati nekoliko imena koji su standardni u svojim klubovima a ne pozivaju se.

Ljevakovic,Mahmutovic,Cocalic taman da se popune pozicije koje zauzmaju igraci spremni igrati 20 minuta.
Desno krilo Mahmutovic brz kao svjetlica a tu nam igra dizelas Ibricic koji odigra svake prestupne godine utakmicu...

Ljevakovic stvoren za nasu repku zbog svoje brzine i duel igre plus sasvim solidne igre u ofanzivi sto Rahimic moze samo sanjati,po meni Rahima treba biti tu na klupi ako zatreba za cuvanje rezultata a nikako sa njim ici od pocetka kad nam treba pobjeda.

Cocalic polivalentan moze sigurno igrati sve u defanzivi a standardan je u svom klubu.

Mislim da bi barem jedan od ove trojice morao imati mjesta u naredne dvije utakmice.

Za koji ce nama klinac u repki:
Stilic,imamo na toj poziciji ,Pjanic,Miske,Medunjanin
Ibricic isto kao i za Stilica Pjana,Miske,Medunjanin
Mravac koji ce nam djavo samo nam nesrecu donosi dok Vranjes zbog njega nema mjesta.
Zec brate ni za PL on nije , kakva repka...

Za ovakve stvari sluzi selektor a ne da kuka kao mu pola repke grije klupu,rezi ih brate nema pretplacenih niti poziva po nekim zaslugama iz proslog vijeka...
Sve ovo sto si reko je tacno potpuno se slazem sa tobom. Al ovdje na forumu ima pametnjakovica koji misle da je bolje imati 5 igraca na poziciji kreativca a ne dva desna bek, dva ljeva beka, dava desna krila i dva ljeva u preprezentaciji.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 13 sep 2011, 16:46

ZA SVE KOJI ŽELE U FRANCUSKU!!!

215 KM autobusom, bez ulaznice za utakmicu!

http://www.****.ba/sport/fra-bih3.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Čelik Zenica 1945

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.