Desavanja unutar reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

vendeta87
Kontakt:

Re: Desavanja unutar reprezentacije

Post Postao/la vendeta87 » 25 jun 2013, 20:39

Cartman je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Ma ljudi bez brige to UEFA nece dozvoliti, jer nikad u historiji UEFE nije igrala repreznetacija jedne zemlje clanice (u ovom slucaju Srbije) protiv reprezentacije jedne regije koja pipada drugoj clanici. A ja licno bi volio da se odigra ta tekma, pa koji je to samo blam za Srbiju, njene igrace i selektora vojvodu Mihajlovica koji nemaju petlje igrati potiv BIH repke jer nisu ni blizu kvlaitetom pa moraju igratiprotiv svoje brace da bi digli moral. A samo kad zamislim situaciju kada pacenici budu navijali za Srbiju protiv svoje Republike Srpske.
Igrala je Katalonija upravo protiv Jugoslavije (nakon raspada) i Bugarske na primjer.

Ali dobro si rekao, koji bi to blam bio za Sinisin hor da izgube od yebene RS. :lol:
Samo neznam kojoj ce himni zvizdati navijaci, to ce biti najinteresantnije. Al koji je to blam za srbijanske igrace pa ja da sam na njihovom mjestu nebih se ni odazvao pozivu.
Zadnja izmjena: vendeta87, dana/u 25 jun 2013, 20:42, ukupno mijenjano 1 put.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 25 jun 2013, 20:41

ugursuz je napisao/la:Sto se na kraj srca?

Srbija napokon nasla nekoga, koga mozda moze da dobije a vi tako. Dajte im malo sadake. Nece im biti ni malo lako gledati SP iz Brazila preko malih, srednjih ili vecih ekrana.
kako dobro igraju moglo bi se desiti da neuspiju ni bracu preko Drine dobiti, ovo je jos jedna od prilika u nizu za Srbiju da se izblamira.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 jun 2013, 20:42

Imam bolju ideju Kosovo-RS negdje u Dalmaciji :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 jun 2013, 20:44

Fakat je ovo glupo sto rade,ali ce sebi vise naskoditi sigurno.Pa jbt,u Srbiji mogu prvenstvo napraviti od "repki" tipa RS.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 jun 2013, 20:44

vendeta87 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Ma ljudi bez brige to UEFA nece dozvoliti, jer nikad u historiji UEFE nije igrala repreznetacija jedne zemlje clanice (u ovom slucaju Srbije) protiv reprezentacije jedne regije koja pipada drugoj clanici. A ja licno bi volio da se odigra ta tekma, pa koji je to samo blam za Srbiju, njene igrace i selektora vojvodu Mihajlovica koji nemaju petlje igrati potiv BIH repke jer nisu ni blizu kvlaitetom pa moraju igratiprotiv svoje brace da bi digli moral. A samo kad zamislim situaciju kada pacenici budu navijali za Srbiju protiv svoje Republike Srpske.
Igrala je Katalonija upravo protiv Jugoslavije (nakon raspada) i Bugarske na primjer.

Ali dobro si rekao, koji bi to blam bio za Sinisin hor da izgube od yebene RS. :lol:
Samo neznam kojoj ce himni zvizdati navijaci, to ce biti najinteresantnije. Al koji je to blam za srbijanske igrace pa ja da sam na njihovom mjestu nebih se ni odazvao pozivu.
Klubovi ih i ne moraju pustit jer ovo nece bit zvanicna utakmica, tako da...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2013, 20:46

Cartman je napisao/la: Klubovi ih i ne moraju pustit jer ovo nece bit zvanicna utakmica, tako da...
Pa za kada planiraju ovaj teferić? Ako je u FIFA terminu (tj. ako npr igraju u augustu umjesto neke sluzbene prijateljske) ja sam uvjeren da su klubovi duzni pustiti igrace da dodju jer je to ipak FIFA termin.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 25 jun 2013, 20:46

Ja mislim da bi nabolje bilo da nas Savez zahtjeva da ova nasa U-19 repka pod vodstvom Karacica odigra tu tekmu proitv Srbije, jer tad Srbija ima pravu sansu! :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 jun 2013, 20:48

AnelZ je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Klubovi ih i ne moraju pustit jer ovo nece bit zvanicna utakmica, tako da...
Pa za kada planiraju ovaj teferić? Ako je u FIFA terminu (tj. ako npr igraju u augustu umjesto neke sluzbene prijateljske) ja sam uvjeren da su klubovi duzni pustiti igrace da dodju jer je to ipak FIFA termin.
Duzni su ih pustit samo na utakmice protiv drugih reprezentacije, za ovakve pizdarije nisu. Mogu ih pustit, ali ne moraju. Cini mi se da planiraju za August, to je odma pred pocetak sezone, i sumnjam da ce jedan Dortmund pustit Subotica da igra ovu glupost.

Neka Marin igra za RS, svakako ne igra u Chelseau, nema boljeg posla.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 25 jun 2013, 20:50

Nema sanse da se ova tekma igra tokom sluzbenih termina. To sigurno se nece dozvoliti. Ovo je tipa narodno veselje i nista vise. Par pajceka i bikova ce se okrenuti, loze i sljive u potocima. Masa bez zuba i mirisa. Ukratko, stoka sitnog zuba ...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 25 jun 2013, 21:03

Principatus je napisao/la:Cemu toliko pridodavanje paznje. Revijalna, dosadna utakmica bez ikakvog znacaja, doci ce nekoliko likova, zna se otprilike kakvih, podici par zastava, vikati neke prazne parole, tip huuhuhahajho najveci smo na svijetu blabla, i poslije toga vratiti se u svoju surovu realnost, gledati BiH u Brazilu i to je to. Boze mili. :roll:
ma to je to otprilike,ali svejedno veliki minus za nas Savez,jer politici nije mjesto u sportu i tacka! kakve veze ima Kosovo i BIH!? nase komsije nas zele poremetiti na putu za Brazil,kao da se pozabavimo nebitnim stvarima i politikom unutar Saveza a ne plasmanom na SP U Brazilu!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2013, 21:23

Svaka reprezentacija ima pravo da svoj FIFA termin iskoristi kako oni zele. Dali ce igrati protiv neke druge reprezentacije, dali ce igrati protiv neke ekipe iz svoje lige ili najboljih igraca svoje lige, dali ce igrati protiv svoje U-21 reprezentacije ili nesto ovako sto Srbija zeli protiv RS nije bitno. Ako Srbija tokom tog FIFA termina zeli igrati utakmica i posalje zahtjev klubovima za igrace ovi su duzni da ih puste ukoliko sami igraci zele da idu na tu utakmicu pa makar igrali i ovakvu utakmicu. Pogotovo ako je vec FIFA i UEFA dala zeleno svijetlo za odigravanje utakmice (navedeno je da ce oni morati takodjer dati saglasnost).

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 25 jun 2013, 21:27

propuh je napisao/la:Jesu ovi iz saveza normalni ovo nema nikakve veze sa sportom, odmah traziti utakmicu sa Sandzakom u Novom pazaru i Vojvodinom u Novom Sadu.
I uz sve to ove iz saveza istjerat.
Jbt, aj sto su stariji zatrovani mrznjom prema srbima i obratno nego vidim i ovi mladji tupsoni su zadojeni i to pravo. Namece se pitanje kakve veze ima ovaj meč sa Bh reprezentacijom??? Ko dira Vedada, Salihovića i sl.? Sta se ložite ko zadnji majmuni? Dalje pitanje koje se nameće za ove opet da ih nazovem pavijane, kakve veze matere vam vaše ima Sandžak sa Bosnom?!?? Sta se poistovjecujete sa Turskom, Kosovom i Sandžakom. Pavijani vi ste BOSANCI!!! I da odem malo offtopic al skroz, neko veli RS manji entitet. 51% :mrgreen: Ako cemo o zlocinima bilo ih je i u federaciji, i zato je logična obostrana mržnja. Niko ne remeti mir u BH repki, rade ljudi sta hoće i imaju puno pravo imati svoju reprezentaciju jer su entitet. Katalonija hoće svoju repku i ne diže se španski bunt. Ovoga samo ima u usranom rezervatu zvanom Bosna. Volite svoje, bodrite svoje a to sto neko ne dozivljava BH repku kao svoju opet njegova lična stvar. Moj prvi komšija voli Italiju ko mater svoju, ja opet simpatišem engleze, ali me nista ne tangira sto NEKO oce igrati protiv NEKOGA. Uzivajte u uspjesima reprezentacije BiH jer nikada se nije nigdje plasirala u svojoj istoriji. Manite se mržnje. Toliko....

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 jun 2013, 21:35

Opustite se ljudi, prihvatili su u N/FSBiH i humanitarnu utakmicu Zrinjski - Hrvatska Pod Bijelim brijegom, pa FIFA i UEFA nisu dale saglasnost. I ovo je osuđeno na fijasko. Mudro rade naši, nema šta. Da smo odbili, postigli bismo samo kontraefekt.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 jun 2013, 21:37

stomaklija je napisao/la:
propuh je napisao/la:Jesu ovi iz saveza normalni ovo nema nikakve veze sa sportom, odmah traziti utakmicu sa Sandzakom u Novom pazaru i Vojvodinom u Novom Sadu.
Jbt, aj sto su stariji zatrovani mrznjom prema srbima i obratno nego vidim i ovi mladji tupsoni su zadojeni i to pravo. Namece se pitanje kakve veze ima ovaj meč sa Bh reprezentacijom??? Ko dira Vedada, Salihovića i sl.? Sta se ložite ko zadnji majmuni? Dalje pitanje koje se nameće za ove opet da ih nazovem pavijane, kakve veze matere vam vaše ima Sandžak sa Bosnom?!?? Sta se poistovjecujete sa Turskom, Kosovom i Sandžakom. Pavijani vi ste BOSANCI!!! I da odem malo offtopic al skroz, neko veli RS manji entitet. 51% :mrgreen: Ako cemo o zlocinima bilo ih je i u federaciji, i zato je logična obostrana mržnja. Niko ne remeti mir u BH repki, rade ljudi sta hoće i imaju puno pravo imati svoju reprezentaciju jer su entitet. Katalonija hoće svoju repku i ne diže se španski bunt. Ovoga samo ima u usranom rezervatu zvanom Bosna. Volite svoje, bodrite svoje a to sto neko ne dozivljava BH repku kao svoju opet njegova lična stvar. Moj prvi komšija voli Italiju ko mater svoju, ja opet simpatišem engleze, ali me nista ne tangira sto NEKO oce igrati protiv NEKOGA. Uzivajte u uspjesima reprezentacije BiH jer nikada se nije nigdje plasirala u svojoj istoriji. Manite se mržnje. Toliko....
kakve to veze matere ti ima rs sa Srbijom? pa prava istina je ta da reprezentacija BiH postaje sve popularnija i u entitetu zvanom rs (svijet voli pobjednike) i da Srbija zeli ovu utakmicu nebi li pokusali to zaustaviti. ako se BiH plasira u Brazil vjerujem da ce imati lijepu podrsku i u tom dijelu BiH.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 jun 2013, 21:38

Claus je napisao/la:Opustite se ljudi, prihvatili su u N/FSBiH i humanitarnu utakmicu Zrinjski - Hrvatska Pod Bijelim brijegom, pa FIFA i UEFA nisu dale saglasnost. I ovo je osuđeno na fijasko. Mudro rade naši, nema šta. Da smo odbili, postigli bismo samo kontraefekt.
Ja se vodim apsolutno istim misljenjem,to je to ,da su ih nasi odbili kasnije bi imao vjecito kocenje glede ljudi iz RS-a koji su tu u savezu...i ja mislim da je mudar potez i da su svjesni da utakmica nece dobiti odobrenje
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 jun 2013, 21:42

AnelZ je napisao/la:Svaka reprezentacija ima pravo da svoj FIFA termin iskoristi kako oni zele. Dali ce igrati protiv neke druge reprezentacije, dali ce igrati protiv neke ekipe iz svoje lige ili najboljih igraca svoje lige, dali ce igrati protiv svoje U-21 reprezentacije ili nesto ovako sto Srbija zeli protiv RS nije bitno. Ako Srbija tokom tog FIFA termina zeli igrati utakmica i posalje zahtjev klubovima za igrace ovi su duzni da ih puste ukoliko sami igraci zele da idu na tu utakmicu pa makar igrali i ovakvu utakmicu. Pogotovo ako je vec FIFA i UEFA dala zeleno svijetlo za odigravanje utakmice (navedeno je da ce oni morati takodjer dati saglasnost).
Ne mogu, il igraju protiv repke il nikako, zbog bodovanja itd.. Ali mogu "kontrolnu" ili egzibicionu utakmicu odigrat u Fifinom terminu, tj. trening utakmicu.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 25 jun 2013, 21:48

calcio je napisao/la:
kakve to veze matere ti ima rs sa Srbijom? pa prava istina je ta da reprezentacija BiH postaje sve popularnija i u entitetu zvanom rs (svijet voli pobjednike) i da Srbija zeli ovu utakmicu nebi li pokusali to zaustaviti. ako se BiH plasira u Brazil vjerujem da ce imati lijepu podrsku i u tom dijelu BiH.
Sada i nema, ali u proslosti su i imali itekakve veze. Uspjeh BH reprezentacije je za svaku pohvalu i ne treba shvatati ovakakav potez kao neku prijetnju. A zasto vecina u RS-u mrzi BH reprezentaciju pa iz prostog razloga jer se u nedavnoj proslosti kada sam ja isao na meceve BH repke u Rajvosa(2000 pa ndalje) pjevalo:tekbir, allah uekber, nosile se majice sa logom Turske i sl. Sta ocekujes od tih ljudi da sada navija za BH repku? Tada sam prestao ići na mečeve jer ja kao pripadnik druge vjere, brate mili to ne mogu uzvikivati. Tada sam isao da bodrim:Amidžu, Konjića, Baljića.... Ovaj potez je itekako logičan za njih jer ne dozivljavaju ovu reprezentaciju kao svoju. Mislim da je to svima jasno kao sto treba biti jasno da ovaj meč nikako ne moze uticati na atmosferu u BH repki.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 25 jun 2013, 22:00

stomaklija je napisao/la: Sada i nema, ali u proslosti su i imali itekakve veze. Uspjeh BH reprezentacije je za svaku pohvalu i ne treba shvatati ovakakav potez kao neku prijetnju. A zasto vecina u RS-u mrzi BH reprezentaciju pa iz prostog razloga jer se u nedavnoj proslosti kada sam ja isao na meceve BH repke u Rajvosa(2000 pa ndalje) pjevalo:tekbir, allah uekber, nosile se majice sa logom Turske i sl. Sta ocekujes od tih ljudi da sada navija za BH repku?
sto ga i ti vala zas.ra sada.. jesi li naivan ili se samo pravis? mislis stvarno da sumari mrze BH repku iz dna duse radi tekbiranja pojedinaca u proslosti?! vidi se po' postovima tvojim na ovoj temi da si donekle i nacionalno obojen, mislim to je uredu nek' si al' nemoj ovdje da prodajes maglu i da se pravis kao fair i objektivan onda jbga..
Zadnja izmjena: STEVIE, dana/u 25 jun 2013, 22:01, ukupno mijenjano 2 puta.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 25 jun 2013, 22:00

Jbt, aj sto su stariji zatrovani mrznjom prema srbima i obratno nego vidim i ovi mladji tupsoni su zadojeni i to pravo. Namece se pitanje kakve veze ima ovaj meč sa Bh reprezentacijom??? Ko dira Vedada, Salihovića i sl.? Sta se ložite ko zadnji majmuni? Dalje pitanje koje se nameće za ove opet da ih nazovem pavijane, kakve veze matere vam vaše ima Sandžak sa Bosnom?!?? Sta se poistovjecujete sa Turskom, Kosovom i Sandžakom. Pavijani vi ste BOSANCI!!! I da odem malo offtopic al skroz, neko veli RS manji entitet. 51% :mrgreen: Ako cemo o zlocinima bilo ih je i u federaciji, i zato je logična obostrana mržnja. Niko ne remeti mir u BH repki, rade ljudi sta hoće i imaju puno pravo imati svoju reprezentaciju jer su entitet. Katalonija hoće svoju repku i ne diže se španski bunt. Ovoga samo ima u usranom rezervatu zvanom Bosna. Volite svoje, bodrite svoje a to sto neko ne dozivljava BH repku kao svoju opet njegova lična stvar. Moj prvi komšija voli Italiju ko mater svoju, ja opet simpatišem engleze, ali me nista ne tangira sto NEKO oce igrati protiv NEKOGA. Uzivajte u uspjesima reprezentacije BiH jer nikada se nije nigdje plasirala u svojoj istoriji. Manite se mržnje. Toliko....[/quote]

kakve to veze matere ti ima rs sa Srbijom? pa prava istina je ta da reprezentacija BiH postaje sve popularnija i u entitetu zvanom rs (svijet voli pobjednike) i da Srbija zeli ovu utakmicu nebi li pokusali to zaustaviti. ako se BiH plasira u Brazil vjerujem da ce imati lijepu podrsku i u tom dijelu BiH.[/quote]

Sada i nema, ali u proslosti su i imali itekakve veze. Uspjeh BH reprezentacije je za svaku pohvalu i ne treba shvatati ovakakav potez kao neku prijetnju. A zasto vecina u RS-u mrzi BH reprezentaciju pa iz prostog razloga jer se u nedavnoj proslosti kada sam ja isao na meceve BH repke u Rajvosa(2000 pa ndalje) pjevalo:tekbir, allah uekber, nosile se majice sa logom Turske i sl. Sta ocekujes od tih ljudi da sada navija za BH repku? Tada sam prestao ići na mečeve jer ja kao pripadnik druge vjere, brate mili to ne mogu uzvikivati. Tada sam isao da bodrim:Amidžu, Konjića, Baljića.... Ovaj potez je itekako logičan za njih jer ne dozivljavaju ovu reprezentaciju kao svoju. Mislim da je to svima jasno kao sto treba biti jasno da ovaj meč nikako ne moze uticati na atmosferu u BH repki.[/quote]

POTRAZI STA TO ZNACI ( TEKBIR ALLAH UEKBER), neznam sta ti to smeta :roll: :roll: A na toj utakmici ako se bude igrala pjevat ce se sigurno "NOZ ZICA SREBRENICA" i ti si sad dosao da mi pametujes o nacionalizmu i glupostima!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 jun 2013, 22:03

Sada i nema, ali u proslosti su i imali itekakve veze. Uspjeh BH reprezentacije je za svaku pohvalu i ne treba shvatati ovakakav potez kao neku prijetnju. A zasto vecina u RS-u mrzi BH reprezentaciju pa iz prostog razloga jer se u nedavnoj proslosti kada sam ja isao na meceve BH repke u Rajvosa(2000 pa ndalje) pjevalo:tekbir, allah uekber, nosile se majice sa logom Turske i sl. Sta ocekujes od tih ljudi da sada navija za BH repku? Tada sam prestao ići na mečeve jer ja kao pripadnik druge vjere, brate mili to ne mogu uzvikivati. Tada sam isao da bodrim:Amidžu, Konjića, Baljića.... Ovaj potez je itekako logičan za njih jer ne dozivljavaju ovu reprezentaciju kao svoju. Mislim da je to svima jasno kao sto treba biti jasno da ovaj meč nikako ne moze uticati na atmosferu u BH repki.
Oticemo predaleko od teme i u neke sasvim druge tematike. Mogu samo napisati da se ne slazem skoro ni sa cim sto si napisao osim sa onim da je na zalost bilo takvog ruznog navijanja. Ali da je to razlog zasto neki mrze bh reprezentaciju, ili BiH kao drzavu, mislim da je to cista neistina. Mrznja nekih ljudi prema BiH je mnogo starija i mnogo dublje prirode. Taj entitet je napravljen na toj mrznji, i to znamo dobro na koji nacin. Ali kao sto rekoh, podrska reprezentaciji BiH je sve sira i sira, a kulminirace naredne godine kada BiH bude igrala na SP.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 13 gostiju.