Svaka cast na ovome.Vala i dosadni su,nema teme na pdf koju nisu upropastili prepucavanjem o Realu i Barci.Nikad shvatiti da nisu samo oni Primera i reprezentacija.Consigliere je napisao/la:Momci, i na temama drugih selekcija ima klupskih prepucavanja al barem se nadju 2-3 forumasha pa napisu ponesto i o igracima, taktici, povredama, atmosferi i slicno. Ma dajte, molim vas! Imate temu o rivalstvu Reala i Barce pa tamo nastavite. Uostalom oni koji ne navijaju za Spaniju a nemaju nista pametno izjaviti nek se nose!
Reprezentacija Spanije - La Roja
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Reprezentacija Spanije - La Roja
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
+1Adi_Zepce je napisao/la:Svaka cast na ovome.Vala i dosadni su,nema teme na pdf koju nisu upropastili prepucavanjem o Realu i Barci.Nikad shvatiti da nisu samo oni Primera i reprezentacija.Consigliere je napisao/la:Momci, i na temama drugih selekcija ima klupskih prepucavanja al barem se nadju 2-3 forumasha pa napisu ponesto i o igracima, taktici, povredama, atmosferi i slicno. Ma dajte, molim vas! Imate temu o rivalstvu Reala i Barce pa tamo nastavite. Uostalom oni koji ne navijaju za Spaniju a nemaju nista pametno izjaviti nek se nose!
Inace ekipa je danas stigla u Gdanjsk gdje ce i odigrati sve tri utakmice grupne faze. Fabregas se prikljucio ekipi i danas je normalno trenirao, a povredu ruke dozvio je Jesus Navas, i za sada nema informacija koliko je ozbiljna.
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby
- Nick Hornby
Izgleda da ce Torres dobiti priliku u prvih jedanaest protiv Italije. Prema onome sto se uvjezbavalo na treningu sastav ce najvjerovatnije izgledati ovako:
................Casillas................
Arbeloa....Ramos....Pique.....Alba
..........Busquets.....Xabi...........
..................Xavi...................
.....Silva...................Iniesta....
.................Torres..................
Inace, Spanski savez je trazio od UEFE da im se dozvoli nosenje crnih traka na mecu protiv Italije zbog smrti Manuela Preciada.
Inace, Spanski savez je trazio od UEFE da im se dozvoli nosenje crnih traka na mecu protiv Italije zbog smrti Manuela Preciada.
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby
- Nick Hornby
Iturralde je zasigurno kontroverzan sudac, koji je uvijek zelio pronaci i najsitniji detalj da osteti klubove iz Madrida, jasno je kao dan da je on zakleti navijac Athletica, rodjeni Bask, profesionalac u svome poslu svakako, ali ovo mu nije trebalo, ka'e: "Nadam se da ce Velasco Carballo suditi u finalu Eura", tko zna citati izmedju redova, neka shvati sta je time htio reci.
Nikada ovoliko "kuhanja" pred jedno veliko takmicenje nego sada. Bojim se da bi to moglo kostati Spanjolsku gubljenja titule Eura.
Nikada ovoliko "kuhanja" pred jedno veliko takmicenje nego sada. Bojim se da bi to moglo kostati Spanjolsku gubljenja titule Eura.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
Kako ce to utjecati i na jednog igraca i njegovu igruD10S je napisao/la:Iturralde je zasigurno kontroverzan sudac, koji je uvijek zelio pronaci i najsitniji detalj da osteti klubove iz Madrida, jasno je kao dan da je on zakleti navijac Athletica, rodjeni Bask, profesionalac u svome poslu svakako, ali ovo mu nije trebalo, ka'e: "Nadam se da ce Velasco Carballo suditi u finalu Eura", tko zna citati izmedju redova, neka shvati sta je time htio reci.
- Nick Hornby
- Nick Hornby
Utjecat ce sigurno na atmosferu unutar i van momcadi. I ne govorim samo o Iturraldeu nego o svim ovim kontroverzama u reprezentaciji u posljednjih nekoliko dana. Ali u svakom slucaju dobro pitanje, nemam boljeg odgovora.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
Slicna je situacija bila i prije dvije godine pa se zna kako je zavrsilo. I stvarno ne kontam zasto je bas toliko bitno za koga igra odredjeni igrac. Kad izadje na teren u dresu reprezentacije zna se sta treba da radi, a ovi igraci to rade odlicno, najbolje na svijetu. I '08 i '10 je postojao i Madrid i Barcelona i El Clasico, pa se dominiralo.D10S je napisao/la:Utjecat ce sigurno na atmosferu unutar i van momcadi. I ne govorim samo o Iturraldeu nego o svim ovim kontroverzama u reprezentaciji u posljednjih nekoliko dana. Ali u svakom slucaju dobro pitanje, nemam boljeg odgovora.
Iturralde je bivsi sudac i pozelio je kolegi uspjeh, pa zna se da su suci jedini ljudi koji navijaju protiv svoje repke na takmicenjima. Nedavno sam gled'o dokumentarac gdje Manuel Mejuto Gonzalez navija za Italiju protiv Spanije na EURU. Ne mrzi on Spaniju, vec ako ona prodje on nema sanse za sudjenje finala na svom posljednem velikom takmicenju, dok ce repka jos imati bezbroj sansi za titulu.
Za ovaj Xavijev intervju krivi su novinari. Covjek je odgovarao na razna pitanja, a onda oni izbace svaki dan po jedan njegov odgovor pa izgleda k'o da covjek svaki dan daje po jedan intervju gdje sere koliko moze.
- Nick Hornby
- Nick Hornby
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
No Hay Dos Sin Tres, No No
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Casillas
Arbeloa-----Pique--------Ramos------Alba
Busquets -----Alonso
Silva---------Xavi------------Iniesta
Torres
Startnih 11 protiv Italije, treca kašika rekla svoje
Busquets -----Alonso
Torres
Ja bi stavio Navasa umjesto Silve .Brzi je ,prodorniji ,i Spanija je mnogo konkretnija u napadu kada on igra .camp je napisao/la:Casillas
Busquets -----Alonso
Torres
Ovako sa Silvom,Xaviem i Iniestom lopta ce peglati do zla boga i nece biti toliko prilika za Torresa .
Takođe ,razmislio bi i sa Albom . Pogotovo tu mislim na utakmicu sa Italijanima ,bice oni opasni iz kontra napada,a Alba je jako tanak u defanzivnim zadacima ,tako da bi na njegovo mjesto stavio Monreala .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Alba ce vise djelovati iz drugog plana i davat tu prodornost po krilima koja fali ovom timu Spanije a sa Xavijem malo povucenijim nego sto gore stoji omogucava se pokrivanje beka od strane jednog od veznjaka ( Xabi ,Bisvkit ) tako da se ne osjeti deficit u odbrani a ni u sredini..juznjak> je napisao/la:Ja bi stavio Navasa umjesto Silve .Brzi je ,prodorniji ,i Spanija je mnogo konkretnija u napadu kada on igra .camp je napisao/la:Casillas
Busquets -----Alonso
Torres
Ovako sa Silvom,Xaviem i Iniestom lopta ce peglati do zla boga i nece biti toliko prilika za Torresa .
Takođe ,razmislio bi i sa Albom . Pogotovo tu mislim na utakmicu sa Italijanima ,bice oni opasni iz kontra napada,a Alba je jako tanak u defanzivnim zadacima ,tako da bi na njegovo mjesto stavio Monreala .
Inace ja bih prije i Xavija i Iniestu na klupu nego Silvu
Nego ocekujem da Spanija ponovo do finala ne napravi ni jedan zuti karton
Talijani ce se postrojiti na svojoj polovici i cekati neku kontru, nemaju oni ni blizu igracki kapacitet da se nešto nadigravaju sa špancima. Tako da je Del Bosque mogao stisnuti muda pa izaci da trojicom pozadi, petoricom u sredini i dvije špice. Ova formacija sa 5 igraca (od toga dvojac Busquets - Alonso zadužen za razbijanje igre i ritma protivnika) u vezi je jasan znak da Brko želi imati potpuni posjed lopte,a nada se da ce se šanse iskreirati iz veznog reda i zato treba Silva koji je bolji kreativac od Navasa (koji je opet bolji za neke druge stvari: direktna okomita igra, proboji po desnoj strani i centaršutevi). Ovo je ziheraška taktika sa samo jednom špicom. Znaci, svjesno ce se držati i "daviti" lopta na sredini i ici na kombinatoriku, umjesto direktnijeg fudbala. Jedan ili eventualno dva gola i to je to.juznjak> je napisao/la:Ja bi stavio Navasa umjesto Silve .Brzi je ,prodorniji ,i Spanija je mnogo konkretnija u napadu kada on igra .camp je napisao/la:Casillas
Busquets -----Alonso
Torres
Šteta, Španija ima jako potentnu ekipu i širinu u sastavu. Oni imaju takve igrace da mogu izaci i sa onom pomalo zaboravljenom i ko fol preveziđenom 3-5-2. Ali naravno da ce Brko forsirati uvijek ovu 4-2-3-1 koja ulaskom krilnih napadaca tipa Navas,Pedro,Mata i slicni profili postaje 4-3-3 kad treba napasti konkretnije protivnika. To je i radio uostalom i na Mundijalu.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Navas ima brzinu iiiiiiiiiiiii. Čovjek ne zna, za razliku od Silve i Mate. Talijani kakvi god da su (a evo, haman će igrati 3-5-2 iliti 5-3-2), mogu protiv limitiranog igrača kakav je Navas. Silva? To je već druga priča. Sigurno da nije brži od Jesusa, al' bolji je i kompletniji igrač, te je u stanju napraviti mnogo više problema svakoj odbrani. Za Torresa će biti dovoljno lopti, pitanje je samo hoće li ih on sprovesti u mrežu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Navas je meni licno jedan od igraca koji ne zasluzuje poziv.Ima boljih x krila u Spaniji od njega.
Igrac jedne finte.Zabije se u liniju i gura loptu bez ikakvih promjena pravca , jedina opcija u igri mu je centarsut sto Furija ne gaji.Silva , Mata , Pedro su 3x korisniji i bolji igraci od njega.Koga god stavi na tu poziciju zasigurno nece pogrijesiti, mada bi ja najradje volio vidjeti Davida.
Igrac jedne finte.Zabije se u liniju i gura loptu bez ikakvih promjena pravca , jedina opcija u igri mu je centarsut sto Furija ne gaji.Silva , Mata , Pedro su 3x korisniji i bolji igraci od njega.Koga god stavi na tu poziciju zasigurno nece pogrijesiti, mada bi ja najradje volio vidjeti Davida.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Mulder je napisao/la:Izgleda da ce Torres dobiti priliku u prvih jedanaest protiv Italije. Prema onome sto se uvjezbavalo na treningu sastav ce najvjerovatnije izgledati ovako:

Navas kod del Bosquea ima ulogu jokera, koju je ispunjavao i na SP. Probijanje po desnoj strani, kada je protivnicka odbrana vec umorna i koncentracija popusta. Silva igra na istom mjestu al on radi drugu stvar, ulazi u sredinu dok bi Arbeloa trebao probijati stranu, a ja mislim da on nije sposoban za to.
- Nick Hornby
- Nick Hornby
Arbeloa je u ofanzivi jedna obična 0, nema ti od njeg' probijanja... al' je zato strašan u defanzivi.
Negdje sam ranije pisao, ja bi radije zadnju linijumandraX je napisao/la:Arbeloa je u ofanzivi jedna obična 0, nema ti od njeg' probijanja... al' je zato strašan u defanzivi.
Ramos....Pique....Javi....Alba
al ajde, valjda Vincente zna najbolje
- Nick Hornby
- Nick Hornby
Ma dobijat ce Torres lopte i to one "sa ocima" ako treba, od Xavia, Silve, Inieste....pitanje je kako ce se snaci, kako ce reagovati, kojom brzinom, koliko ce mu protivnickih igraca biti "na leđima", hoce li se moci namještati, hoce li imati uopšte vremena za to kao jedini istureni špic, driblati, hoce li moci "pametovati" u 16-ercu, ko ce mu se prikljucivati kao polušpica itd itd.
Pretpostavljam da ce Iniesta i Silva imati dužnost da probijaju strane svojim driblinzima, da ce ici direktnije na bocne igrace.
Pretpostavljam da ce Iniesta i Silva imati dužnost da probijaju strane svojim driblinzima, da ce ici direktnije na bocne igrace.
Pričaj mi o tomemandraX je napisao/la:Arbeloa je u ofanzivi jedna obična 0, nema ti od njeg' probijanja... al' je zato strašan u defanzivi.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.