Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Dylan Dog » 23 jun 2012, 10:13

hodža je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Sto se tice "hemije",to je nazalost tabu tema.
Vecina bodybuildera ce poricati da koristi,iz razloga jer je svijet pun pojedinaca koji misle da je "hemija" univerzalni nacin za postizanje misica,i kada saznaju da to neko koristi omalozavaju njegove rezultate,mada bodybuilderi na "hemiji" treniraju i odricu se puno vise od "natural" bodybuildera.
A postoji i drugi,vrlo praktican razlog,vecinu bodybuildera sponzorisu proizvodadi suplamenata,koje naravno zele uvjeriti siroke narodne mase da ce uz pomoc njihovih proteina,gainera,kreatina,vitamina,glutamina itd postici nevjerovatne rezultate,a cinjenica je da su vecina nadprosjecno nabildanih ljudi uz svu potrebnu suplamentaciju takode i redovni korisnici steroida.
Ne vjerujte onima koji vam kazu da su uz pomoc ne znam kreatina ili whey proteina nabili 5 kila misica za mjesec dana,od tog nema nista.

šta ti koristiš od suplemenata ?
Trenutno nista,suplamenti su prilicno skupi :|,ali po meni za jednog pocetnika-rekreativca je sasvim dovoljno da koristi samo jednu vrstu suplamenta

-za mrsave osobe,mass gainer je odlicna stvar,ima ljudi koji ce reci da se ne isplate,da su to samo "skupi seceri",ali za osobu koja je mrsava a zeli da nabaci kile mass gainer je po meni odlicna stvar,2 puta dnevno pomijesati po 2 velike kasike mass gainera sa 250dl mlijeka,neki ce opet reci da je najbolje uz obrok,a ja osobno mislim da je najbolje uzimati izmedu obroka,recimo prvi put izmedu dorucka i drugog obroka,a drugi put odma poslije treninga,te sat ipo nakon toga uzeti krutu tj.obicnu hranu.U danima netreniranja,jednostavno uzeti nekad u toku dana.

-za osobe koji nisu mrsave a zele nabaciti misice,svakako whey protein,i to odma poslije treninga,ne cesce,samo jednom dnevno,u danima netreniranja bilo kad u toku dana,dakle poslije treninga doza wheya s vodom(whey je bolji s vodom,dok mass gaineri s mlijekom),te takode sat ipo nakon toga kruti obrok.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 23 jun 2012, 10:19

Ljudi kakve vjezbe preporucujete ,zelio bih u sto kracem vremenskom periodu da nabacim plocice ali bez ikakve hemije .Nema sala, naprotiv poprilicno sam zgoljav :roll:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 23 jun 2012, 11:01

meho-medo je napisao/la:Ljudi kakve vjezbe preporucujete ,zelio bih u sto kracem vremenskom periodu da nabacim plocice ali bez ikakve hemije .Nema sala, naprotiv poprilicno sam zgoljav :roll:
Plocice na mrsavom muskarcu su kao sise na debeloj djevojci. :mrgreen:
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 23 jun 2012, 11:13

el-fighter je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:Ljudi kakve vjezbe preporucujete ,zelio bih u sto kracem vremenskom periodu da nabacim plocice ali bez ikakve hemije .Nema sala, naprotiv poprilicno sam zgoljav :roll:
Plocice na mrsavom muskarcu su kao sise na debeloj djevojci. :mrgreen:
:mrgreen: Ma ne zelim ja nista posebno ba, nego onako malo i nisam ja bas sada toliko mrasav
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 23 jun 2012, 11:41

Inace,26.juna ce se navrsiti 59 godina od rodenja Fikreta Hodzica, ponajboljeg BiH bodybuildera svih vremena.
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Ovaj video klip sam prije znao cesto pogledati,ali sada vise ne moze se vidjeti,barem ja ne mogu
" onclick="window.open(this.href);return false;

Covjek koji je pobjedivao na takmicenjima jednog Milosa Sarceva,koji ce kasnije otici u Ameriku i postati velika zvijezda bodybuildinga,covjek cijoj je porodici licno Arnold Schwarzenegger poslao paket pomoci u ratu mislim da zasluzuje da se spomene na ovome sportskom portalu na dan njegovog rodenja,i bodybuilding je sport zar ne?
Pa eto ako neko od moderatora ili admina cita predlazem da se objavi kakav,barem mali clanak 26.juna o Fikretu Hodzicu.
Inace,njegova zivotna prica ima tragican kraj,citao sam da su 1992-ge godine pocetkom ratnih zbivanja u BiH srpske paravojne snage dosle pred kucu Fikreta Hodzica,mucili ga i ubili na kucnom pragu,a sve diplome i pehare spalili :(
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 23 jun 2012, 13:54

Ljudi, može li mi neko iz iskustva reći koje su najbolje sprave za bildanje prsa, osim bench-a?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jun 2012, 14:05

Unica_Liverpool_ je napisao/la:Ljudi, može li mi neko iz iskustva reći koje su najbolje sprave za bildanje prsa, osim bench-a?
potisak bucicama sa ravne i kose klupe
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 23 jun 2012, 14:05

Unica_Liverpool_ je napisao/la:Ljudi, može li mi neko iz iskustva reći koje su najbolje sprave za bildanje prsa, osim bench-a?

sklekovi, propadanje s tim da se vise nagnes naprijed i spustas polako do dna i sve tako... pulover , kros, potisak ... :D
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 23 jun 2012, 16:50

Dylan Dog je napisao/la:
hodža je napisao/la:

Trenutno nista,suplamenti su prilicno skupi :|,ali po meni za jednog pocetnika-rekreativca je sasvim dovoljno da koristi samo jednu vrstu suplamenta

-za mrsave osobe,mass gainer je odlicna stvar,ima ljudi koji ce reci da se ne isplate,da su to samo "skupi seceri",ali za osobu koja je mrsava a zeli da nabaci kile mass gainer je po meni odlicna stvar,2 puta dnevno pomijesati po 2 velike kasike mass gainera sa 250dl mlijeka,neki ce opet reci da je najbolje uz obrok,a ja osobno mislim da je najbolje uzimati izmedu obroka,recimo prvi put izmedu dorucka i drugog obroka,a drugi put odma poslije treninga,te sat ipo nakon toga uzeti krutu tj.obicnu hranu.U danima netreniranja,jednostavno uzeti nekad u toku dana.

-za osobe koji nisu mrsave a zele nabaciti misice,svakako whey protein,i to odma poslije treninga,ne cesce,samo jednom dnevno,u danima netreniranja bilo kad u toku dana,dakle poslije treninga doza wheya s vodom(whey je bolji s vodom,dok mass gaineri s mlijekom),te takode sat ipo nakon toga kruti obrok.

znaš li nešto više o Nitromax gaineru i Cellmax kreatinu ?
čuo sam da je to odlična kombinacija, i da su to ako ne najkvalitetniji, onda barem u top 3 proizvoda tog tipa..
FORZA MARŠAL !!!

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 23 jun 2012, 18:05

u pravu je ovaj gore WHEY protein je najjaci sadrzi sve moguce u sebi ;) na to jos dodas explode i cellmas i maždrak si :D
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 23 jun 2012, 18:17

hodza,nisam koristio nikada ni jedan od tih suplamenata,tako da ti ne bih znao reci.
Ono sto znam je da kada kupujes kreatin treba gledati da uzmes cisti kreatin u prahu,da je monohidrat a ne etil-ester ili malat,da je bez ikakvih dodataka,kreatin ako ima okus odma nije to to,dakle

-kreatin monohidrat,cisti,u prahu,bez dodataka i okusa,to je ponajbolja stvar,a svaki kreatin ti je manje-vise isti,razlika u cijenama je velika,postoje brendovi,ako je neka poznata marka samo zbog njenog imena ces platiti 30-40% vise od nekog drugog kretina od manje poznatog proizvodada a kvalitet je isti

-mass gaineri,takode,nemoj se opterecavati brendovima i nazivima,mass gainer je uvjek mass gainer

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 jun 2012, 19:26

hodža je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:
hodža je napisao/la:

znaš li nešto više o Nitromax gaineru i Cellmax kreatinu ?
čuo sam da je to odlična kombinacija, i da su to ako ne najkvalitetniji, onda barem u top 3 proizvoda tog tipa..
Vrhunski proizvodi. Nitromax je sigurno najjači gainner na tržištu, jednostavno ne postoji ništa slično njemu po kvalitetu sastojaka. Ovo ti je njegov sastav: Serving size: 100g
Servings per container: 40
Amount per 2 daily servings:
Energy 1000 kcal
Protein 50g
Carbohydrate 110g
of which Waxy Maize Starch 68g
Micronised Oat Fluor 42g
L-Leucine* 7104mg
L-Isoleucine* 4302mg
L-Valine* 4022mg
L-Glutamine 12000mg
L-Arginine 3408mg
EFA, Linoleic Acid (Omega6) 1428mg
Medium Chain Tryglicerides (MCT) 5000mg
Polyunsaturated FA (vegetable oils) 2.4g
Dieatary fibre 4200mg
Sodium 724mg
Calcium 1274mg
Trans Fatty Acids 0g
Saturated Fat 0g
Vitamins and Minerals: 100%
Vitamin A, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin K, Vitamin E, Thiamin, Riboflavin,
Niacin, Vitamin B6, Folic Acid, Vitamin B12, Biotin, Pantothenic Acid,
Iron, Iodine, Magnesium, Zinc, Selenium, Copper, Manganese, Chromium
*Branch Chain Amino Acids (BCAA’s)

Inače sa proizvodima Sci Muscule nema fule.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 24 jun 2012, 14:39

Dylan Dog je napisao/la:hodza,nisam koristio nikada ni jedan od tih suplamenata,tako da ti ne bih znao reci.
Ono sto znam je da kada kupujes kreatin treba gledati da uzmes cisti kreatin u prahu,da je monohidrat a ne etil-ester ili malat,da je bez ikakvih dodataka,kreatin ako ima okus odma nije to to,dakle

-kreatin monohidrat,cisti,u prahu,bez dodataka i okusa,to je ponajbolja stvar,a svaki kreatin ti je manje-vise isti,razlika u cijenama je velika,postoje brendovi,ako je neka poznata marka samo zbog njenog imena ces platiti 30-40% vise od nekog drugog kretina od manje poznatog proizvodada a kvalitet je isti

-mass gaineri,takode,nemoj se opterecavati brendovima i nazivima,mass gainer je uvjek mass gainer
ok...još jedno pitanje...ako znaš.. a i za @Van Bastena

da li je "neophodno" uzimati i kreatin, tj. da li se pri treniranju može koristiti samo mass gainer i da li mu je isti efekat kao i kad se koristi u kombinaciji sa kreatinom ?
FORZA MARŠAL !!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 jun 2012, 15:09

Ma nije neophodno, ali ako ti budžet dozvoljava poželjno je. Kreatin+gainner/whey je neka osnovna kombinacija suplementacije.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 24 jun 2012, 16:26

oj braćo šta rade ovi "piramida sklekovi"..pa ovo je za ubit se :D svaki dan se penjem :D sve više radim :D poslije njih se definitivno osjeti neka snaga
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 24 jun 2012, 16:49

Amoxicillin je napisao/la:oj braćo šta rade ovi "piramida sklekovi"..pa ovo je za ubit se :D svaki dan se penjem :D sve više radim :D poslije njih se definitivno osjeti neka snaga
Tacno jbte, vidim buraz radi, ajd reko da probam i ja. Prvi put dosao do 7 i tabla. Sad ih radim 3 puta dnevno i fkt se osjeca poboljsanje.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Hass
Kontakt:

Post Postao/la Hass » 24 jun 2012, 17:30

Za one koji zele definiciju,nabavte rucni teg,tezine do petnaest kila,i radite u iserijama,prvo uski hvat,pa u sirini ramena i na kraju siroki hvat,odmor tri-cetiri minute,pa opet..Strasno djeluje. P.S. pod definicijom,mislim na defku bicepsa,a teg reba biti dvorucni...
...Nek nam vrate Elvisa,HASETA,Brus Lija...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 jun 2012, 21:43

za one koji zele definiciju. To, prije svega, treba raditi u kuhinji :!:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 24 jun 2012, 22:16

Amoxicillin je napisao/la:oj braćo šta rade ovi "piramida sklekovi"..pa ovo je za ubit se :D svaki dan se penjem :D sve više radim :D poslije njih se definitivno osjeti neka snaga
Tacno jbte, vidim buraz radi, ajd reko da probam i ja. Prvi put dosao do 7 i tabla. Sad ih radim 3 puta dnevno i fkt se osjeca poboljsanje.
treba ih ganjat :D i njih i dijamant :D brže napredujem :D
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 24 jun 2012, 22:43

Amoxicillin je napisao/la:
treba ih ganjat :D i njih i dijamant :D brže napredujem :D
Kakvi su to sklekovi? Ako moze neki video.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.