BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Znači Malić se konačno vratio. S obzirom na to koliko ga Barba gotivi, da Mujakića nema, a Kolašinac još uvijek nije u takmičarskoj formi, možda bismo mogli na Rumuniju s Malićem desno i Dedićem lijevo.
Po onome sto sam ja mogao naci, Tottenham ne zeli zuriti s njim, pa je izglednije da nece igrati nego da hoce. Ukratko, vece su sanse da se Seo vrati nego on.Coolpanda24 je napisao/la: ↑26 okt 2025, 14:38U petak je Lucescu objavio preliminarni spisak za novembarsko okupljanje i Dragušin je na tom spisku.231983 je napisao/la: ↑26 okt 2025, 14:32Interesantno, Radu Dragusin je imao istu povredu kao naš Seo, i to prije njega. Mlađi je od njega, ocekivalo se da ce se prije oporaviti, ali nema ga jos. Pokusao sam naci vijesti o povratku, ali nema nista.
Za nas su u odbrani dobro oslabljeni, steta bi bila da dobiju Dragusina nazad.
![]()
U svakom slucaju, nakon tako velike pauze, niti jedan od njih nece biti ni blizu prave forme cak i da zaigraju.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Ovo ni mene ne bi iznenadilo. Međutim, javlja se i drugi problem, a to je recimo ako Malića ne pozove (što bi zbog neigranja i forme bilo legitimno), a Menalo bude zamjena za Dedića, Dedić em je sklon povredama em ako dobije karton protiv Rumuna, nema ga protiv Austrije… koliko Menalo može odgovoriti defanzivno, momak je krilo? Haotičan nam je roster skroz.
- invincible1921
- Kontakt:
Vasillj
Dedic
Katic
Muharemovic
Burnic
Basic
Gigovic
Tahirovic
Kerim
Memic
Dzeko
Ovaj sastav ce istrcat u zenici 99%...mozda bude jedna promjena tipa Seo umjesto Burnica ili neko drugi umjesto Basica
Dedic
Katic
Muharemovic
Burnic
Basic
Gigovic
Tahirovic
Kerim
Memic
Dzeko
Ovaj sastav ce istrcat u zenici 99%...mozda bude jedna promjena tipa Seo umjesto Burnica ili neko drugi umjesto Basica
=\_1921_/=
Meni ta priča s Menalom kao opcijom za beka iskreno nije najjasnija. U ono utakmica što je igrao u Širokom i u reprezentaciji nije nikad igrao beka, koliko vidim ni Rijeka ga ne koristi na toj poziciji, na Transfermarktu nema traga da mu je to neka sekundarna opcija. Ono, neka momka na spisku, ali da se drži krila/ofanzivnog veznog.Coolpanda24 je napisao/la: ↑26 okt 2025, 15:37Ovo ni mene ne bi iznenadilo. Međutim, javlja se i drugi problem, a to je recimo ako Malića ne pozove (što bi zbog neigranja i forme bilo legitimno), a Menalo bude zamjena za Dedića, Dedić em je sklon povredama em ako dobije karton protiv Rumuna, nema ga protiv Austrije… koliko Menalo može odgovoriti defanzivno, momak je krilo? Haotičan nam je roster skroz.
Znači protiv Rumunije su opcije Burnić i Karić lijevo, desno Dedić. Protiv Austrije, ako Dedić dobije karton, lijevo mogu Mujakić ili Karić, desno možda opet Burnić, jer u klubu igra igra desno u veznom redu, pa ako može krpiti lijevog beka, može i desnog.
Ali sve u svemu po ovome što gore napisah, trebalo bi zvati Malića bez obzira na ovo što nije igrao mjesec-dva. Evo ga sad u takmičarskoj formi 20 dana do utakmice, nemamo mi taj luksuz da ga ne zovemo.
Eventualno ako Kolašinac zaigra za Atalantu, ne treba ni govoriti koliko bi nam značio, ali meni je iskreno nezamislivo iz današnje perspektive da će biti sposoban zaigrati dvije teške utakmice u četiri dana.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Vjeruj da ni meni nije jasno, ali šta ćeš kad lik izmišlja pozicije igračima. I kad je igrao protiv Malte, vidjelo se da je momak krilo. Nemam fakat ništa protiv da ga zove, ali za poziciju koju igra.Zglavkar je napisao/la: ↑26 okt 2025, 15:59Meni ta priča s Menalom kao opcijom za beka iskreno nije najjasnija. U ono utakmica što je igrao u Širokom i u reprezentaciji nije nikad igrao beka, koliko vidim ni Rijeka ga ne koristi na toj poziciji, na Transfermarktu nema traga da mu je to neka sekundarna opcija. Ono, neka momka na spisku, ali da se drži krila/ofanzivnog veznog.Coolpanda24 je napisao/la: ↑26 okt 2025, 15:37Ovo ni mene ne bi iznenadilo. Međutim, javlja se i drugi problem, a to je recimo ako Malića ne pozove (što bi zbog neigranja i forme bilo legitimno), a Menalo bude zamjena za Dedića, Dedić em je sklon povredama em ako dobije karton protiv Rumuna, nema ga protiv Austrije… koliko Menalo može odgovoriti defanzivno, momak je krilo? Haotičan nam je roster skroz.
Znači protiv Rumunije su opcije Burnić i Karić lijevo, desno Dedić. Protiv Austrije, ako Dedić dobije karton, lijevo mogu Mujakić ili Karić, desno možda opet Burnić, jer u klubu igra igra desno u veznom redu, pa ako može krpiti lijevog beka, može i desnog.Najgore bi bilo da nam štoper mora na beka jer to nikad ne liči ni na šta.
Ali sve u svemu po ovome što gore napisah, trebalo bi zvati Malića bez obzira na ovo što nije igrao mjesec-dva. Evo ga sad u takmičarskoj formi 20 dana do utakmice, nemamo mi taj luksuz da ga ne zovemo.
Eventualno ako Kolašinac zaigra za Atalantu, ne treba ni govoriti koliko bi nam značio, ali meni je iskreno nezamislivo iz današnje perspektive da će biti sposoban zaigrati dvije teške utakmice u četiri dana.
Za Kolašinca je i meni nerealno da odigra 2x90, ali opet ako krene u klubu igrati bar po poluvrijeme, i nama bi bio dragocijen pa bar toliko.
Je li Burnić po vokaciji defanzivni vezni? Možda njega konačno protiv Rumunije isprobati na toj poziciji, ako lijevo po beku bude boljih rješenja. Eto taj Karić se toliko priziva, iskreno ne mislim da je neka sreća, volio bih da griješim, ali kad se sve moguće isprobalo, nek se isproba i on, međutim to se trebalo odraditi ranije, a ne sad u ovako važnim utakmicama.
sutra spisak,pripremite se 
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Confiance, General505 i 99 gostiju.