Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

sarajlija89
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la sarajlija89 » 18 jul 2010, 23:27

stvarno nesportski start Lanzafamea...ne znam sto mu je ovo trebalo :roll: :roll: :|

Nadam se da ze roberto nije zbiljno povrijedjen.....jbg i meni ko navijacu juventusa nije ovo drago vidjet..ipak smo mi klub sa velikom tradicijom koji je dao mnoge velike igrace ....jednom momku kome je uzor Del Piero ne ide ovo na cast...

za ova gore podcjenjivanja....i juventusu je falilo isto toliko igraca ako ne i vise,sto ipak ne opravdava losu igru..ipak smo mi Juventus...a sta Dzeko vidi u Juventusu??..pa vjerovatno cinjenicu da je drugi najuspjesniji klub svijeta u 20.stoljecu,tolike trofeje i takva imena koja su nosila dres tog kluba pa je pozelio biti dio toga..i to mozda u trenutku kada moze postati bitan dio historije Juventusa,kad klubu ne ide dobro i jedan igrac moze toliko toga promjeniti...a on je svakako klasni fudbaler koji bi imao veliku ulogu u stvaranju novog GRANDE JUVEA
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 jul 2010, 23:32

@ Bistrikboy i Geronimo

HSV je ove sezone od kvalitetnih igraca izgubio samo Boatenga, i sigurno ce biti jaci nego prosle sezone. Napadac nije potreban, jer Veh forsira taktiku Siegethalera 4-2-3-1, tako Petric, RvN i Son su dovoljni za ovu sezonu s obzirom da ne igramo na Evropskoj sceni. Berg ode na posudbu u PSV, i sljedece godine kada se RvN oprosti moze pokazati svoj kvalitet koji posjeduje. Dovoeden je desni bek Diekmeier, treba jos jedan stoper i jedan vezni igrac. Sto se tice veznog HSV ceka Afellaya, sto je po meni i logicno jer je jednu stpemenicu iznad Kacara, ali sto kod Kacara opet koci i gdje je HSV malo ohladio je to da je opet na treningu Herthe obnovio povredu koljena i ovdje niko vise ne zeli slucaj Huan Pablo Sorin.
Eh sto se stopera tice, meni uprava tu stvarno nije jasna, umjesto da iskoriste opciju i varte Alexa Silvu iz Sao Paola, i dovedu jednog mladog prespektivnog stopera pred kojim je buducnost npr. Toprak, oni se "slomise" trazeci igraca za tu poziciju. Time bih ustjedeli novac i izdovili bih maksimalno 15 miliona eura za pojacanja, a imali bih kvalitet, ali eto valjda Sigenthaler i Veh znaju bolje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 jul 2010, 23:37

amerosm je napisao/la:@ Bistrikboy i Geronimo

HSV je ove sezone od kvalitetnih igraca izgubio samo Boatenga, i sigurno ce biti jaci nego prosle sezone. Napadac nije potreban, jer Veh forsira taktiku Siegethalera 4-2-3-1, tako Petric, RvN i Son su dovoljni za ovu sezonu s obzirom da ne igramo na Evropskoj sceni. Berg ode na posudbu u PSV, i sljedece godine kada se RvN oprosti moze pokazati svoj kvalitet koji posjeduje. Dovoeden je desni bek Diekmeier, treba jos jedan stoper i jedan vezni igrac. Sto se tice veznog HSV ceka Afellaya, sto je po meni i logicno jer je jednu stpemenicu iznad Kacara, ali sto kod Kacara opet koci i gdje je HSV malo ohladio je to da je opet na treningu Herthe obnovio povredu koljena i ovdje niko vise ne zeli slucaj Huan Pablo Sorin.
Eh sto se stopera tice, meni uprava tu stvarno nije jasna, umjesto da iskoriste opciju i varte Alexa Silvu iz Sao Paola, i dovedu jednog mladog prespektivnog stopera pred kojim je buducnost npr. Toprak, oni se "slomise" trazeci igraca za tu poziciju. Time bih ustjedeli novac i izdovili bih maksimalno 15 miliona eura za pojacanja, a imali bih kvalitet, ali eto valjda Sigenthaler i Veh znaju bolje.
Znaci ipak fale 2-3 igraca za vrh,koji je cilj uopste HSV-a dogodine,nisam nigdje cuo Veh da je govorio o tome.

Recimo ja bih u HSV-u volio vidjeti Tasci-a (neda mu Groos da ide) mislim da je to tip igraca kakv im treba,dok mi ova prica oko Afellaya djeluje nekako bas dugo.Valjda nabijaju cijenu
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 jul 2010, 23:37

Iskreno se nadam da ZeRo nece dugo pauzirati, dosta je bio odsutan prosle sezone........

HSV u posljednje vrijeme prate pehovi sa povredama. U prosloj sezoni su mozda imali i najvise povreda.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jul 2010, 23:39

Uh, kada se dugo čeka jedan igrač, onda sve propada. Velika je vjerovatnoća da dotični neće doći, a vrijeme koje je utrošeno na njegovo dovođenje je otišlo u nepovrat, te su im, ništa manje kvalitetni fudbaleri, "ukradeni" ispred nosa.

Helem, HSV je u odnosu na prošlu sezonu jači kada je trener u pitanju. Iako ga @Amerosm ne gotivi, Veh je n puta kvalitetniji od Brune Labadie. Pa valjda je titula sa Stuttgartom dovoljna, zar ne?

Da budem iskren, od Hamburga očekujem borbu za 3. mjesto koje vodi u CL. Po meni, nemaju taj kvalitet da se bore za titulu, ipak su Bayern i Werder jači(Bayern i po imenima, Werder ako ne po imenima, onda po kolektivu i Schaffu). Dakle, ove sezone ih vidim rame uz rame sa Wolfsburgom, Bayerom i Schalkeom u borbi za 3. mjesto.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 jul 2010, 23:51

Veh i uprava ove sezone su samo rekli da zele biti u vrhu, sto po meni znaci top 5. Sto se tice Veh-a uvijek imaju dvije strane medalje. Naravno u Stuttgartu je skoro tri godine pokazao svoj kvalitet, ali tu je proslogodisnja avatura zvana Wolfsburg, i ako svako kaze da bih svaki trener poslje Magatha imao neupjeh, no ostaje da vidimo sta ce biti. Prema pisanju Bilda novi stoper je koji je toliko trazen je Heiko Westermann (cjena 7,5 miliona eura), a iskreno pored Afellay ne vidim ni jednog kvalitetnog igraca na poziciji ZM, koji bih nam mogao pomoci. Kacara hebu povrede, da nije toga vec bih bio clan HSV-a.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 jul 2010, 00:08

HSV nema sreće sa trenerima, jedan otišao, gori došao. :mrgreen:
Isto tako, sve mi ovo smrdi oko dolaska novih ljudi u HSV. K'o fol bogataši i žele klubu sve najbolje a gledaju prvenstveno svoju računicu. Treba mnoge zabrinuti situacija u klubu, prije svega legenda ovog kluba. Bojim se da ovaj Dino ne postane ponovo graue Maus.
Vom Jäger zum Gejagten

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 19 jul 2010, 00:14

amerosm je napisao/la:Veh i uprava ove sezone su samo rekli da zele biti u vrhu, sto po meni znaci top 5. Sto se tice Veh-a uvijek imaju dvije strane medalje. Naravno u Stuttgartu je skoro tri godine pokazao svoj kvalitet, ali tu je proslogodisnja avatura zvana Wolfsburg, i ako svako kaze da bih svaki trener poslje Magatha imao neupjeh, no ostaje da vidimo sta ce biti. Prema pisanju Bilda novi stoper je koji je toliko trazen je Heiko Westermann (cjena 7,5 miliona eura), a iskreno pored Afellay ne vidim ni jednog kvalitetnog igraca na poziciji ZM, koji bih nam mogao pomoci. Kacara hebu povrede, da nije toga vec bih bio clan HSV-a.
k.p.boateng bi vam dobro doso,mlad je,dokazan u bundesligi,igra na vise mjesta i portsmouth "samo " 5,6 miliona za njega trazi
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jul 2010, 00:21

@ Geronimo

ova garnitura je ispalila svoj posljednji metak, ukoliko Veh ne dovede ekipu medju top 5, slijedi mu otkaz, a za njim ce odmah krenuti Hoffmann i kompanija. Hoffmannov ugovor vazi do Decembra 2011.godine, izbori nadzornog odbora su u Januaru 2012.godine, pa sam mozes prosuditi sta ce se desiti ukoliko ispaljen metak ne bude precizan. Cijela Njemacka javnost zna da je Becker razgovarao s magathom, koji mu je rekao da ga ne interesuje pozicija trenera vec nesta drugo u HSV-u, a po meni je to Hoffmannova fotelja. Magath je sam rekao da ce se vratiti jednog dana da dovrsi posao u Hamburgu, i ja tvrdim ukoliko Veh ne bude s ekipom medju top pet, od Jula naredne godine Felix Magath je novi predsjednik HSV-a.
Sto se tice ljudi koji su usli u klub Keuhne je dao svoj novac, ali nema nikakve ovlasti nad igracima, sve HSV drzi u svojim rukama, i taj covijek jeste veliki navijac HSV-a, ima svoju lozu na stadionu, kada ima vremena gleda utakmice HSV-a, a ovo potvrdjuje tzv. Mietgliderversammlung koja je odrzana u prosli Utorak gdje je sve izaslo na vidjelo. Eh jedino covijek moze imati racunice kroz svoju firmu, ali preko ledja HSV-a odnosno direktno u klubu nikako.

@ Jackson

nakon Ballacka tesko da ce i jedna ekipa u Bundesligi dovesti Boatenga, samo bih napravila veliku stetu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 jul 2010, 15:38

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... m-hsv.html

Kako Bild kaze Westermann vrlo blizu prelaska u HSV. Cijena oko nekih 7.5 miliona.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 19 jul 2010, 15:46

Omerbavarac je napisao/la:http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... m-hsv.html

Kako Bild kaze Westermann vrlo blizu prelaska u HSV. Cijena oko nekih 7.5 miliona.
Dobar posao za obe partije. :P

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jul 2010, 18:08

Uli Stein za televiziju Hamburg: "Magath i Hollerbach spremaju sebi ekipu za narednu sezonu". Za mene najaca izjava. Schalke je vec na svojoj stranici izjavio da je sve dogovoreno samo Westermann veceras treba da prodje medicniski pregled i sve ce biti zavrseno. Jos ostaje Afellay da se pokusa dovesti i to bih bilo to sto se pojacanja tice, a s obzirom na budzet kluba neki govore da ce doci i Afellay i Kacar, ali ja licno u to ne vjerujem. Slazem s Zdenom da je za obje strane dobar deal, ali po forumima vecina navijaca Schalke-a vise cjeni Westermanna nego Metzelder iz vise razloga, no Magath sebi olaksava posao naredne godine. :D :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jul 2010, 14:52

Pored Ze Roberta, koji je dobro naplatio grubu igru Juventusa, novi je igrac Muhamed Besic. Sva sreca da kod Ze Roberta nije nista opasno, bila je sreca u ne sreci, ali mi je zao Besica, i onaj Reinhardt dogovara s Italijanima prijateljsku utakmicu. :roll: :roll:

Prije nekoliko mjeseci sam ovdje napisao da preporucujem Italijanskoj policiji da napravi raciju u prostorijama Juventusa, sigurno ce pronaci veliku kolicinu droge. Naime kako je izjavio Wolf (PR manager HSV-a) za jednu TV stanicu Juventus je poslao ponudu za zamjenu Elia,Aogo - Poulsen, Diego, a prema rjecima Wolfa ponuda je smiesna i nece se uzimati u razmatranje. Stvarno uprava Juventusa je smijesna s ovim ponudama, pa nisu druge ekipe toliko glupe koliko misli uprava Juventusa.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 jul 2010, 15:29

amerosm je napisao/la:Pored Ze Roberta, koji je dobro naplatio grubu igru Juventusa, novi je igrac Muhamed Besic. Sva sreca da kod Ze Roberta nije nista opasno, bila je sreca u ne sreci, ali mi je zao Besica, i onaj Reinhardt dogovara s Italijanima prijateljsku utakmicu. :roll: :roll:

Prije nekoliko mjeseci sam ovdje napisao da preporucujem Italijanskoj policiji da napravi raciju u prostorijama Juventusa, sigurno ce pronaci veliku kolicinu droge. Naime kako je izjavio Wolf (PR manager HSV-a) za jednu TV stanicu Juventus je poslao ponudu za zamjenu Elia,Aogo - Poulsen, Diego, a prema rjecima Wolfa ponuda je smiesna i nece se uzimati u razmatranje. Stvarno uprava Juventusa je smijesna s ovim ponudama, pa nisu druge ekipe toliko glupe koliko misli uprava Juventusa.

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /1713.html

Prema ovome hamburg je nama ponudio razmjenu a ne mi njima :mrgreen:

u svakom slucaju nebitno..poulsena mozete dzaba dobit..samo ga vodite :lol:

A za diega...prerasto je on Hsv i Bundesligu...tako da je i meni to smjesno :D ...cuj diega dat za eliu :roll: :roll: a i aogo..sta ce nam to,pojacace nas ako ostane kod vas :lol: ...uglavnom gluposti novinarske..vi mozete trgovat samo sa holandjanima i drzite se tog :mrgreen:

FORZA JUVE 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jul 2010, 14:18

Westermann se veceras ocekuje u Austriji gdje se ekipa priprema za novu sezonu, a Marcus Berg je na godinu dana posudjen PSV-u, gdje bih trebao pokazati svoj kvalitet i vratiti se kada se RvN oprosti. Takodjer Veh-a sam poceo gotiviti iz ovog razloga.

http://www.abendblatt.de/sport/article1 ... lager.html

Ovo kod prethodnih trenera nije bilo, nego se samo radilo s loptom i na taktickom planu. Jos kada bih dosao Afellay to bi bilo to.

@ sarajlija 89

upravu si sto se tih Holandjana tice, koji su usput kvalitetniji od pola vasih igraca, a samo mi je cudno sto ste uvijek bili zainteresovani za jednog od tih Holandjana.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 22 jul 2010, 14:29

Ja neznam zasto su Vehu stavili minimalnu granicu TOP 5. To je moralo biti TOP 3. Ovakva ekipa sta je ima HSV moze i bez trenera doci do pete pozicije. Jedina nada u svemu ovome je prosle sezona...ono sto je Veh uradio s Wolfsburgom nevidja se cesto...daj Boze da se desi i sa nama pa da svi odu u p.m
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 jul 2010, 00:12

@Amerosm: Nekako u ove vecernje sate, prosle godine si objavio info da Robben dolazi u Bayern. Eh evo vracam ti istom mjerom. :D :D

http://www.abendblatt.de/sport/fussball ... mburg.html

Kacar je ocigledno vas i cijena koju ste platili je nekih 4,5 miliona.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 23 jul 2010, 00:27

Koliko je za Kačara dobacio onaj milijarder? :roll:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 jul 2010, 00:40

@ Omerbavarac

hvala ti na lijepim vjestima, mislim vise nego odlican transfer. Nadam se da ce jos doci ili Shaqiri ili Afellay i to bih bilo to sto se ekipe tice za novu sezonu.

@ Zdena 04

taj milijarder je dao svojih 33,33 % kao sto je dogovreno, tj. izdvojio je 2,5 miliona eura. Sada sam umoran, ali cu ti sutra malo detaljnije pojasniti tog milijardera, jer vidim da na temi Schalke-a, HSV povezujes s Hoffenheimom i ostalom kompanijom.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 23 jul 2010, 00:49

Ma znam ja kako to ide. On pladi navedeni postotak a zato isti postotak dobije od dalje prodaje igrača. K'o što narod naš kaže: "Isto sranje samo drugo pakovanje".
Klubovi tipa Chelsea, Hoffenheim itd. se u rečenici uvijek spominje sa svojim tzv. "Suger Daddy" a rijetko se se spominje kao "čist" sportski uspjeh. Šteta što se to dešava sa jednim tradicionalnim BL klubom kao što je HSV.
To je moje mišljenje............

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.