Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

fera
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la fera » 11 feb 2012, 10:19

EsoKimba je napisao/la:Narode jel ko od vas citao knjigu "1984" od Dzordz Orvela?,nagadjam da je valjano štivo :idea:
citao... meni je bila dobra kao i vecina orwelovih dijela. mada zna ljude sto je nisu mogli zavrsiti bila im dosadna...
Dylan Dog je napisao/la:slika
Procitah ovo djelo i uopce me nije dojmilo,ne znam,nista specijalno zaista,likovi bezlicni,bezkarizmaticni,radnja nista posebno..
davno citao dok sam u srednjoj bio... u prvu gimnaziju sam isao pa sam morao procitati relativno puno knjiga samo da me ne bi oborili iz bosanskog i ova mi je uz zlocin i kaznu ostala u sjecanju kao jedna od boljih... kratko i jasno bez nepotrebnih odugovlacenja i preseravanja bas onako kako ja volim.
You are someone else I am still right here

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 26 feb 2012, 21:25

dali je netko od vas citao roman ponornica (SKENDER KULENOVI)ako jeste dali moze ukratko napisati o cemu se radi.
Ja sam ga procitao 2 ali nisam ga bas najbolje razumio
unaprijed hvala
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 26 feb 2012, 21:26

nedžad je napisao/la:dali je netko od vas citao roman ponornica (SKENDER KULENOVI)ako jeste dali moze ukratko napisati o cemu se radi.
Ja sam ga procitao 2 ali nisam ga bas najbolje razumio
unaprijed hvala
,ja to citam za lektiru,treba i za maturski
Rođen s tobom da budem

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 feb 2012, 07:51

slika

Neprikosnoveni Dzon Fante. 8-)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 28 feb 2012, 10:18

Fante je odličan.

Evo da se malo upoznate sa narodnim umotvorinama,
po meni je ovo vrhunska za*ebancija a samim tim i vrhunska književnost. :D :twisted: :mrgreen:

" onclick="window.open(this.href);return false;
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 29 feb 2012, 23:38

Ima li neko link za download Kafkinog Procesa u e-formatu naravno?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 02 mar 2012, 16:33

trenutno se ovim bavim..

slika

onako,nije lose knjiga..samo se prate 3 radnje,pa i mnogo likova ima..pa se tesko sve moze popamtit...ali sto se same knjige tice zanimljiva je
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 05 mar 2012, 00:28

Završio prekjučer. Preporuka.

slika

Hvala forumašici bez čije pomoći čitanje ove knjige ne bi bilo moguće. :ugeek:
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 11 mar 2012, 15:13

slika

"Poglavice patriote" -odlicna knjiga,ali nema vece slike :)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 11 mar 2012, 21:59

Zvonar crkve Notre Dame, sjajna knjiga, jest da malo Igo ubije u pojam sa opisivanjem Pariza na 20+ stranica i tim nekim detaljima, ali svejedno, jedna od najdrazih knjiga
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 15 mar 2012, 16:07

Jedan prijedlog za vasu sledecu knjigu koju bi trebali procitati...a radi se o vrlo tuznoj i potresnoj prica o dvjema zenama u Afganistanu za vrijeme sovjetske okupacije i nakon toga... :). Moze se naci pdf primjerak negdje na netu...
slika
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 mar 2012, 18:41

reds_forever je napisao/la:Zvonar crkve Notre Dame, sjajna knjiga, jest da malo Igo ubije u pojam sa opisivanjem Pariza na 20+ stranica i tim nekim detaljima, ali svejedno, jedna od najdrazih knjiga
I od mene preporuka za tu knjigu. Nekad zna opis biti dosadan, ali ako se zadubiš u čitanje, onda hodaš Parizom sa Esmeraldom i Quasimodom. :)
Viking je napisao/la:Jedan prijedlog za vasu sledecu knjigu koju bi trebali procitati...a radi se o vrlo tuznoj i potresnoj prica o dvjema zenama u Afganistanu za vrijeme sovjetske okupacije i nakon toga... :). Moze se naci pdf primjerak negdje na netu...
slika
Odlična knjiga, kao i druga od istog pisca "Lovac na zmajeve". Ne mogu tačno odlučiti koja mi je bolja, odnosno potresnija. Hosseini je na odličan način prikazao situaciju u tom dijelu svijeta. Također, možete pogledati film The Kite Runner (Lovac na zmajeve), ali uvijek preporučujem prvo knjigu da pročitate. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 15 mar 2012, 23:24

slika

Once again! :)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 15 mar 2012, 23:26

Koliko bi kostao Silmarillion da se kupi? Posto sam ga procitao na compu a volio bih jos jednom ono 'na miru' da ne grbim kicmu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 15 mar 2012, 23:28

Nail for Real je napisao/la:Koliko bi kostao Silmarillion da se kupi? Posto sam ga procitao na compu a volio bih jos jednom ono 'na miru' da ne grbim kicmu.
Nemam pojma, 20,30 KM cca. Ja nisam mogao da ga nadjem onomad, pa isprintao sebi, i ubacio u onaj kancelarijski registar. Dobra stvar, samo upalu misica dobijem od citanja.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 16 mar 2012, 11:19

tanzla je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:Koliko bi kostao Silmarillion da se kupi? Posto sam ga procitao na compu a volio bih jos jednom ono 'na miru' da ne grbim kicmu.
Nemam pojma, 20,30 KM cca. Ja nisam mogao da ga nadjem onomad, pa isprintao sebi, i ubacio u onaj kancelarijski registar. Dobra stvar, samo upalu misica dobijem od citanja.
Mene je prije 6,7 godina komplet lotr uz hobita i silmarilion u tvrdom uvezu od algoritma koštalo 140km
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 mar 2012, 23:45

Šta mi možete reći o Geteu.Nisam čitao dosad ništa od njega(mlad sam još,ne čudite se :mrgreen: )a čujem od dosta ljudi da je dobar pa me zanima šta je najbolje ili od čega da krenem :? :oops:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

hattab
Kontakt:

Post Postao/la hattab » 24 mar 2012, 13:55

EsoKimba je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:slika
Procitah ovo djelo i uopce me nije dojmilo,ne znam,nista specijalno zaista,likovi bezlicni,bezkarizmaticni,radnja nista posebno..
davno citao dok sam u srednjoj bio... u prvu gimnaziju sam isao pa sam morao procitati relativno puno knjiga samo da me ne bi oborili iz bosanskog i ova mi je uz zlocin i kaznu ostala u sjecanju kao jedna od boljih... kratko i jasno bez nepotrebnih odugovlacenja i preseravanja bas onako kako ja volim.

Daj ba obicna sahrana majke se oduzi na 30 stranica, pusti pricu :P

slika
:lol: :lol: :lol:

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 24 mar 2012, 18:46

BaDa12 je napisao/la:
reds_forever je napisao/la:Zvonar crkve Notre Dame, sjajna knjiga, jest da malo Igo ubije u pojam sa opisivanjem Pariza na 20+ stranica i tim nekim detaljima, ali svejedno, jedna od najdrazih knjiga
I od mene preporuka za tu knjigu. Nekad zna opis biti dosadan, ali ako se zadubiš u čitanje, onda hodaš Parizom sa Esmeraldom i Quasimodom. :)
Ma meni je najluđe kad onaj Grengoar umjesto za Esmeraldom ode za kozom... :lol: :lol: :lol:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 mar 2012, 23:47

JADNICI je još bolji roman... nije loš ni Bogorodičina crkva u Parizu, ali Jadnici je bolja.......
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.