Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

SjeverniVjetar

Re: Edin Džeko

Post Postao/la SjeverniVjetar » 11 maj 2015, 11:07

Volio bih da Dzeko ode u neku drugu ligu. SPA, NJEM, FRA, ITA, mislim da bi bio najbolji ili medju najboljim strijelacima.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 maj 2015, 11:50

SjeverniVjetar je napisao/la:Volio bih da Dzeko ode u neku drugu ligu. SPA, NJEM, FRA, ITA, mislim da bi bio najbolji ili medju najboljim strijelacima.
odlazak u francusku (osim u pariz a tamo realno nema mjesta) ne dolazi u obzir. ostanak u engleskoj takodje jer nema sanse da ce ga city prodati rivalima dok bi transfer u manji klub bio golem korak unazad. spanija bi mozda mogla biti zanimljiva, ali ipak sam misljenja kako je odlazak u italiju i/ili njemacku prava stvar i tu bi se, vjerujem, vratio na onog starog dzeku. u najboljim je fudbalskim godinama, osvojio je pofin broj trofeja, ima pregrst iskustva iza sebe u vidu utakmica pod velikim pritiskom sto u klubovima sto u reprezentaciji i stvarno bi steta bila da sve to ispuca sjedeci na klupi.

bio sam za njegov ostanak jer redovan clan rotacije jednog od najjacih klubova engleske i jednog od najskupljih kolektiva evrope nije nimalo losa stvar, ali ova je sezona pokazala da se na njega vise ne racuna i ako je ikada bilo pravo vrijeme za transfer to je sad. cak bi mu to sjedenje na klupi moglo i dobro doci jer vrijednost mu je svakako opala sto je olaksavajuca okolnost za potencijalne kupce, s tim sto ce, naravno, morati pristati na manju platu gdje god da ode, ali zarad uspjesnog nastavka karijere to je nikakva cijena.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 11 maj 2015, 12:14

Evil Genius II je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Volio bih da Dzeko ode u neku drugu ligu. SPA, NJEM, FRA, ITA, mislim da bi bio najbolji ili medju najboljim strijelacima.
odlazak u francusku (osim u pariz a tamo realno nema mjesta) ne dolazi u obzir. ostanak u engleskoj takodje jer nema sanse da ce ga city prodati rivalima dok bi transfer u manji klub bio golem korak unazad. spanija bi mozda mogla biti zanimljiva, ali ipak sam misljenja kako je odlazak u italiju i/ili njemacku prava stvar i tu bi se, vjerujem, vratio na onog starog dzeku. u najboljim je fudbalskim godinama, osvojio je pofin broj trofeja, ima pregrst iskustva iza sebe u vidu utakmica pod velikim pritiskom sto u klubovima sto u reprezentaciji i stvarno bi steta bila da sve to ispuca sjedeci na klupi.

bio sam za njegov ostanak jer redovan clan rotacije jednog od najjacih klubova engleske i jednog od najskupljih kolektiva evrope nije nimalo losa stvar, ali ova je sezona pokazala da se na njega vise ne racuna i ako je ikada bilo pravo vrijeme za transfer to je sad. cak bi mu to sjedenje na klupi moglo i dobro doci jer vrijednost mu je svakako opala sto je olaksavajuca okolnost za potencijalne kupce, s tim sto ce, naravno, morati pristati na manju platu gdje god da ode, ali zarad uspjesnog nastavka karijere to je nikakva cijena.
Slazem se, vrijeme je da ide, do ove sezone sam mislio da treba ostati, davao je 10+ golova, bio znacajan igrac, razvijao se...ova sezona je znak da nema buducnosti u MC, ukoliko ne dodje trener koji mu nesto moze garantovati, a to je tesko.
Po mom misljenju, dobra rjesenja bi bili Juventus, Borussia, PSG (ukoliko ode Ibrahimovic), Atletiko, Valensija, ako ostane u PL, onda Arsenal...to su veliki timovi u kojima bi imao sansu da bude u prvih 11 i da redovnio igra CL..
Milan , Inter su u prevelikoj krizi i ne vidi se izlaz, ne bih ga volio tamo gledati, a Roma, Lazio, Napoli su ipak manji klubovi.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 11 maj 2015, 12:19

SjeverniVjetar je napisao/la:
Evil Genius II je napisao/la:

Slazem se, vrijeme je da ide, do ove sezone sam mislio da treba ostati, davao je 10+ golova, bio znacajan igrac, razvijao se...ova sezona je znak da nema buducnosti u MC, ukoliko ne dodje trener koji mu nesto moze garantovati, a to je tesko.
Po mom misljenju, dobra rjesenja bi bili Juventus, Borussia, PSG (ukoliko ode Ibrahimovic), Atletiko, Valensija, ako ostane u PL, onda Arsenal...to su veliki timovi u kojima bi imao sansu da bude u prvih 11 i da redovnio igra CL..
Milan , Inter su u prevelikoj krizi i ne vidi se izlaz, ne bih ga volio tamo gledati, a Roma, Lazio, Napoli su ipak manji klubovi.
Druze, pricamo o igracu koji je pao qrcu za usi sto bi se reklo, koji ne igra nikako u klubu, koji je gotov zakoracio u cetvrtu deceniju zivota i po tebi klubovi poput Milana, Intera, Rome, Lazia, Napolia nisu za Dzeku ? malo objektivnosti druze, nemoj se nadati nekoj pomami za njega na ljeto, bar se ja ne nadam..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 11 maj 2015, 12:35

Papastathopoulos je napisao/la: Druze, pricamo o igracu koji je pao qrcu za usi sto bi se reklo, koji ne igra nikako u klubu, koji je gotov zakoracio u cetvrtu deceniju zivota i po tebi klubovi poput Milana, Intera, Rome, Lazia, Napolia nisu za Dzeku ? malo objektivnosti druze, nemoj se nadati nekoj pomami za njega na ljeto, bar se ja ne nadam..
Nije bas tako crno. Ja jos uvijek mislim da Dzeko ima potencijal, snagu, motiv, a i godine, da bude najbolji napadac italije ili Njemacke. Realno, u EPL se igra dosta kvalitetniji fudbal nego u ostatku liga 5, pogledaj Teveza u Italiji, s lakocom je ponajbolji strijelac evo dvije sezone.
Mislim da Dzeko jos drzi ime i cijenu, vecina je svjesna konkurencije i odnosa u MC i da Dzeko nije toliko los kako ucinak i status , u ovom trenutku, ukazuju.
Kazem da ne bi volio Talijane izuzev Juvea. Lazio, Napoli i Roma vec iduce sezone mogu u prosjek, trenutno su tu jer su Inter i Milan u krizi iz koje se ne vidi izlaz. Italijanska liga je jako losem stanju. Recimo da bi, pored Juvea, roma bila OK.
Mislim da ce Dzeko ipak moci birati jace klubove od ovih talijanskih.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 11 maj 2015, 12:55

SjeverniVjetar je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la: Druze, pricamo o igracu koji je pao qrcu za usi sto bi se reklo, koji ne igra nikako u klubu, koji je gotov zakoracio u cetvrtu deceniju zivota i po tebi klubovi poput Milana, Intera, Rome, Lazia, Napolia nisu za Dzeku ? malo objektivnosti druze, nemoj se nadati nekoj pomami za njega na ljeto, bar se ja ne nadam..
Nije bas tako crno. Ja jos uvijek mislim da Dzeko ima potencijal, snagu, motiv, a i godine, da bude najbolji napadac italije ili Njemacke. Realno, u EPL se igra dosta kvalitetniji fudbal nego u ostatku liga 5, pogledaj Teveza u Italiji, s lakocom je ponajbolji strijelac evo dvije sezone.
Mislim da Dzeko jos drzi ime i cijenu, vecina je svjesna konkurencije i odnosa u MC i da Dzeko nije toliko los kako ucinak i status , u ovom trenutku, ukazuju.
Kazem da ne bi volio Talijane izuzev Juvea. Lazio, Napoli i Roma vec iduce sezone mogu u prosjek, trenutno su tu jer su Inter i Milan u krizi iz koje se ne vidi izlaz. Italijanska liga je jako losem stanju. Recimo da bi, pored Juvea, roma bila OK.
Mislim da ce Dzeko ipak moci birati jace klubove od ovih talijanskih.
Ma ni ja ne mislim da je Dzeko taraba, mozda me nisi ni razumio bas najbolje, nego jednostavno sumnjam da ce najveci klubovi Spanije, Italije, Njemacke htjeti za pojacanje igraca koji nikako ne igra, a kojeg pritom moraju masno platiti, a o plati da i ne pricamo...i kad/ako je bude spreman prepoloviti, i dalje ce to biti fina cifra...

Dok je razvaljivao u Wolfsburgu, bio je interesantan i svemircima, i u City-u dok je igrao i zabijao bilo je interesanata tipa Dortmunda, ali koji mu ni u ludilu nisu htjeli dati toliku platu koliku ima u Manchesteru, ali sad jednostavno ne vjerujem da ce se Atletico, Juve, PSG, Arsenal itd otimati za njega....iskreno se nadam da grijesim, vrijeme ce pokazati...u svakom slucaju, samo se nadam da ide iz City-a, pa bilo gdje..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 11 maj 2015, 12:56

Sta je ba ovo? Kriza neka :lol:

Zamisli to..hajd sva sreca pa je samo u zadnje vrijeme :bih:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 11 maj 2015, 13:18

Papastathopoulos je napisao/la:
Dok je razvaljivao u Wolfsburgu, bio je interesantan i svemircima, i u City-u dok je igrao i zabijao bilo je interesanata tipa Dortmunda, ali koji mu ni u ludilu nisu htjeli dati toliku platu koliku ima u Manchesteru, ali sad jednostavno ne vjerujem da ce se Atletico, Juve, PSG, Arsenal itd otimati za njega....iskreno se nadam da grijesim, vrijeme ce pokazati...u svakom slucaju, samo se nadam da ide iz City-a, pa bilo gdje..
Naravno da se nece otimati , cijena ce mu biti recimo 15 miliona i da prepolovi platu, sto je OK.
To su vec uslovi koje ce mnogi rado prihvatiti, radi se o igracu koji je godinama u kontinuitetu davao 15+ golova u sezoni . To se ne moze ignorisati, a on nije zaboravio davati golove. Ne bih se zacudio da, ukoliko cijena i plata budu razumni, bude veca potraznja nego sto se nadamo.Vjerujem da bi ga Murinjo zelio imati umjesto Drogbe i da bi dobio pristojnu minutazu, problem je sto ne moze biti standardan.
Uglavnom, Dzeko nije vrhunska klasa, ali jos uvijek visoka klasa , da mu treba promjena sredine i malo slabija konkurencija, pa ce zablistati.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 maj 2015, 13:22

Sad će izjava Džekice "Želim ostati ovdje i boriti se za svoje mjesto u ekipi, fokusiran sam isključivo na City" :kafa:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

BaDa12
Kontakt:

Re: RE: Re: Edin Džeko

Post Postao/la BaDa12 » 11 maj 2015, 13:36

FaraonTM je napisao/la:Sad će izjava Džekice "Želim ostati ovdje i boriti se za svoje mjesto u ekipi, fokusiran sam isključivo na City" :kafa:
"Ljudi me godinama sele, a ja sam još uvijek tu, zar ne? :kafa: "

Ma, ne vjerujem. Mislim da je i njemu jasno da je vakat vreću na leđa...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

FaraonTM
Kontakt:

Re: RE: Re: Edin Džeko

Post Postao/la FaraonTM » 11 maj 2015, 14:25

BaDa12 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Sad će izjava Džekice "Želim ostati ovdje i boriti se za svoje mjesto u ekipi, fokusiran sam isključivo na City" :kafa:
"Ljudi me godinama sele, a ja sam još uvijek tu, zar ne? :kafa: "

Ma, ne vjerujem. Mislim da je i njemu jasno da je vakat vreću na leđa...

Valjda mu je došlo u glavu više :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 maj 2015, 19:04

Kako Bild javlja sprema se razmjena Dzeko - De Bruyne.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 11 maj 2015, 19:10

emir79 je napisao/la:Kako Bild javlja sprema se razmjena Dzeko - De Bruyne.
Pa nisu vukovi izgorili po glavi. Koliko god da kosta bice preskup za Italije jer tamo nema novaca a cisto sumnjam da ce pristati na rapidno smanjenje plate. Neko napisa sitni klubovi: Napoli, Lazio, Roma :rol: Ispade da je svemirski brod za Higuaina ili Teveza, Icardija... Po meni je najbolja opcija Spanija, ali ko? Opet se vracamo na njegovu platu, uslove i sl. Cisto sumnjam da u ovakvoj formi i priznacemo vec godinama nema puno izbora da bas izvoljeva...

Roman
Kontakt:

Post Postao/la Roman » 15 maj 2015, 16:45

Nece Dzeko nigdje ici veliki je prijatelj sa vlasnikom kluba.
Pellegrini ce dobiti nogu samo sto nije zavrsila sezona evo ko ce se kladiti da ce prije Bonija poslati na kaljenje negdje nego Dzeku na posudbu ili ga prodati.
Navas, Milner, Demikelis, Pellegrini, Zabeleta, Nasri, Jovatic sigurno broje posljednje dane u Manchesteru.
Jedino ako bas dodje neka jaka ponuda za Dzeku i Dzeko bude zadovoljan mozda napusti Manchester.
Bojkot Smajlicima

Forza Roma

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 15 maj 2015, 18:05

Cuj Zabaleta. Co'jk rastura. Cuj veliki prijatelj. Yebi me ako ga je upoznao da sad.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 maj 2015, 04:25

Spominje se kroz engleske medije transfer u Chelsea kao zamjena za Drogbu.
14 miliona. Po meni je ovo vrlo izvjesno i ne bih imao nista protiv.
Don't believe the hype.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 maj 2015, 11:05

S klupe na klupu. A nema šanse da city pojača rivale.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 17 maj 2015, 11:06

Ma kakav chelsea, tu tek nebi igro, bio bi opet 3 violina, imaju the elephant man i remy, dzeko bi opet bio 3 napadac

BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

evybih
Kontakt:

Post Postao/la evybih » 17 maj 2015, 11:20

jeli nas Dzeki danas na tribinama :shock: :o

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot], BosnianDragon2024, Cwirek, General505, Ledara, zastitaIdentiteta i 50 gostiju.