BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la lumani » 02 sep 2025, 19:18

Adisu svaka cast :bih: Igraci ga obozavaju a danas je rano uveo Penavu i ovaj se zahvalio tricama.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 02 sep 2025, 19:21

Surreal je napisao/la:
02 sep 2025, 19:18
L-Train je napisao/la:
02 sep 2025, 19:13
Surreal je napisao/la:
02 sep 2025, 19:11
Znači poslije Izraela u četvrtfinalu protiv Turske/Finske?
Jel Srbija u polufinalu,oni su malo tezi :think:
Yebeš Srbiju, nemaju Bogdanovića, Micić isto hoće-neće, ovaj Petrušev nervozan, treba ubaciti Halilovića samo da ga isprovocira i izbaci iz igre. Nurkić najbolje na svijetu čuva Jokića, pojeli bi ih.

E onda u finalu čini mi se Njemačka, to će biti teško, ali Roberson za titulu :kafa:
Ne bih imao sta dodati na ovo :salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 02 sep 2025, 19:23

Evo i NBA na IG objavila Juku :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 sep 2025, 19:24

TripleThreat je napisao/la:
02 sep 2025, 19:02
NEZALAGANJE je napisao/la:
02 sep 2025, 18:53
02 sep 2025, 18:47

Španija igra još dvije utakmice protiv Grčke i Italije. Valjda si zaboravio taj dio, sinko.
Okreces pricu, po obicaju kad istrcis pred rudu.

Niko nije pisao, niti sam ja replicirao sta ce biti ako spanci izgube obje tekme!?Samo se referiram na pricu oko toga gdje bi svi imali omjer 3-2 i ciju svrhu ne vidim kad bi u tom slucaju 99,9% ostali 4ti.

Drugi je par opanaka prica da spanci izgube obje.

I da ne bi trosio vrijeme bzv na nepotrebne rasprave , de mi, Boga ti reci, koji je tvoj originalni nik bio ovdje? Ciji je ovo klon, jer mi je stil pisanja poznat.
Čuj okretanje priče, a sam si izjavio "šta vam znače ti krugovi". Pa valjda su svi krugovi u opticaju.

Originalnog nicka nemam, šta god bi to trebalo značiti. Tu sam od februara, tačnije tokom februarskog prozora reprezentacije, i tu prvenstveno zbog simpatije prema reprezentaciji i razmjene mišljenja sa drugim forumašima koji imaju konkretne i smislene upise.

S druge strane, upratio sam da tebi nije falilo ocrnjivanja i negativizma kroz cijele ove pripreme. Postavio si se kao da problemi postoje samo u našoj reprezentaciji i imao si samo kritike kroz ovih mjesec i po.
Vrlo jasno sam objasnio na sta se odnosilo.

Druga stvar, sve sto pisem je realno i potkovano cinjenicama i to cu jasno i ponoviti.Pripreme su odradjene vrlo lose iako su bili kreirani uslovi, mozda po prvi put u historiji, kakve do sada nismo imali.Poceli smo otkazima, pa onda putovanje u Kinu gdje se vedetama nije islo i gdje je cak igrao i igrac koji nema pravo nastupa za nas.Zatim imas situacije sa Castanedom, nespremnim Nurkicem (iako je hladio ja.ja 4 mjeseca), pa sve do Musine svadbe i njegovim ociglednim sakrivanjem ranije zadobivene povrede. Na ovo sve jos nisam ni pomenuo Halilovica za kojeg niko i ne zna da li ce taj covjek uopste i igrati, vjerovatno nece, a otisao je na Kipar.

Ovo sve su ozbiljne situacije, ali izgleda da ljudima poput tebe jedna pobjeda pokriva sve, zabicemo glavu ko noj u pijesak i praviti se da se nista nije desilo jer smo, eto, dobili Grcku i to samo zato jer su oni odmarali Giannisa. Da nisu, bio bi jos jedan debakl.

I pored svega navedenog, svaka cast momcima na zelji, na pobjedi i na tome da sad sve imamo u svojim rukama.Medjutim, sve ovo iznad navedeno ostaje kao FAKT.

I trece, i da crnjacim, a to mi nije namjera, nisi TI , niti bilo ko drugi ovdje sud nekom kako ce i sta ce pisati!?? Ne svidja ti se misljenje, samo ga preskocis i napises svoje.Ne repliciras s namjerom autokorekcije necijeg misljenja.Replika moze ubijek u argumentovanoj diskusiji.

Ziv bio.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 02 sep 2025, 19:27

Daj nam @Ghuraba preview za Gruziju i tvoju prognozu. To svi čekamo. :kafa:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 sep 2025, 19:28

Nemojte se svadjat BiH pobjedila

Slavimo zajedno :bih:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 sep 2025, 19:30

Masqareda je napisao/la:
02 sep 2025, 18:50

Gubimo od Gruzije Aleme. :yawn:
Ostaje da se vidi, ne bi ni Gruzija nezasluzeno prosla, ljudi su dobili Spaniju. Imas direktni okrsaj ko dobije prosao je= posteno. Makar si do zadnje tekme bio u igri za prolaz

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 02 sep 2025, 19:31

alemsa je napisao/la:
02 sep 2025, 19:30
Masqareda je napisao/la:
02 sep 2025, 18:50

Gubimo od Gruzije Aleme. :yawn:
Ostaje da se vidi, ne bi ni Gruzija nezasluzeno prosla, ljudi su dobili Spaniju. Imas direktni okrsaj ko dobije prosao je= posteno. Makar si do zadnje tekme bio u igri za prolaz
:salut:

Ja sam jučer bio za opciju da odmaramo igrače. Iz ovog ugla gledišta puno je bolje što smo zagargali i digli samopouzdanje. Nadamo se najboljem u četvrtak.

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 02 sep 2025, 19:31

Očekuje nas okršaj ciglama. Gruzija i Bosna i Hercegovina su u top tri najslabije reprezentacije u šutu za tri na turniru. Danas smo malo popravili tricu ali upropastili slobodna.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 02 sep 2025, 19:37

Izgledalo je kao da će se Atić poput Sloukasa okrenuti treneru i tražiti izmjenu za saigrača :rol: Za ovo trčanje iako se ne zna da li će biti promašaj i borba za skok se i Abalde unosio Musi.

slika
slika

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 02 sep 2025, 19:41

02 sep 2025, 19:24
02 sep 2025, 19:02
02 sep 2025, 18:53

Okreces pricu, po obicaju kad istrcis pred rudu.

Niko nije pisao, niti sam ja replicirao sta ce biti ako spanci izgube obje tekme!?Samo se referiram na pricu oko toga gdje bi svi imali omjer 3-2 i ciju svrhu ne vidim kad bi u tom slucaju 99,9% ostali 4ti.

Drugi je par opanaka prica da spanci izgube obje.

I da ne bi trosio vrijeme bzv na nepotrebne rasprave , de mi, Boga ti reci, koji je tvoj originalni nik bio ovdje? Ciji je ovo klon, jer mi je stil pisanja poznat.
Čuj okretanje priče, a sam si izjavio "šta vam znače ti krugovi". Pa valjda su svi krugovi u opticaju.

Originalnog nicka nemam, šta god bi to trebalo značiti. Tu sam od februara, tačnije tokom februarskog prozora reprezentacije, i tu prvenstveno zbog simpatije prema reprezentaciji i razmjene mišljenja sa drugim forumašima koji imaju konkretne i smislene upise.

S druge strane, upratio sam da tebi nije falilo ocrnjivanja i negativizma kroz cijele ove pripreme. Postavio si se kao da problemi postoje samo u našoj reprezentaciji i imao si samo kritike kroz ovih mjesec i po.
Vrlo jasno sam objasnio na sta se odnosilo.

Druga stvar, sve sto pisem je realno i potkovano cinjenicama i to cu jasno i ponoviti.Pripreme su odradjene vrlo lose iako su bili kreirani uslovi, mozda po prvi put u historiji, kakve do sada nismo imali.Poceli smo otkazima, pa onda putovanje u Kinu gdje se vedetama nije islo i gdje je cak igrao i igrac koji nema pravo nastupa za nas.Zatim imas situacije sa Castanedom, nespremnim Nurkicem (iako je hladio ja.ja 4 mjeseca), pa sve do Musine svadbe i njegovim ociglednim sakrivanjem ranije zadobivene povrede. Na ovo sve jos nisam ni pomenuo Halilovica za kojeg niko i ne zna da li ce taj covjek uopste i igrati, vjerovatno nece, a otisao je na Kipar.
Počelo sa otkazima. Ja, i? To ostale reprezentacije u našoj grupi nisu imale otkaza? Taj cijeli turnir u Kini je po pričama mnogih bilo putovanje finansijske prirode i bio je u terminu kada ostale, debelo ozbiljnije reprezentacije koje nama mogu biti primjer nisu ni počele sa pripremama. Većina drugih reprezentacija se okupila u augustu, za razliku od nas koji smo se okupili polovicom jula. Pisao sam tad, a pišem i sad, lahko je tuđim vremenom raspolagati. Teško je forumašu shvatiti da su i košarkaši ljudi koji su kroz kalendarsku godinu uglavnom odvojeni od porodice i aktivnosti koje bi inače radili i da i oni jedva dočekaju taj godišnji odmor. I opet se cijelo jezgro odazvalo u prvim danima augusta, kad i ostatak reprezentacije. I oko Muse si se naravno odmah našao da osporavaš i bacaš sumnje na cijelu situaciju. Čovjek rekao 20-ak dana kao okvirno, možda kao lapsus tokom intervjua koji se snimao i ti si odmah za zub to uhvatio, iako je momak napretek puta pokazao da je pod povredama, bolovima i injekcijama igrao za reprezentaciju. Jeste, Halilović, kapiten i vjerovatno jedna od glavnih riječi u svlačionici je otišao na prvenstvo, jer je očito bila nada da će igrati u nekom dijelu grupne faze. I i dalje postoji šansa da proigra. Osim toga, ko, sa priprema, je mogao ići umjesto Halilovića koji bi mogao biti produktivan na prvenstvu? Je l' to još neki Arslanagić ili Hrelja?
Ovo sve su ozbiljne situacije, ali izgleda da ljudima poput tebe jedna pobjeda pokriva sve, zabicemo glavu ko noj u pijesak i praviti se da se nista nije desilo jer smo, eto, dobili Grcku i to samo zato jer su oni odmarali Giannisa. Da nisu, bio bi jos jedan debakl.
Ja to apsolutno nigdje nisam napisao, niti sam igdje ovu pobjedu upisivao kao neki podvig. Ako jesam, kvotaj mi gdje jesam. Od trenutka kada je Musa otpao, tvrdio sam da i dalje postoje šanse za drugi krug, uz pobjedu Kipra i Gruzije, gdje bismo mi bili outsider. Naravno, to je bilo bez pretpostavke da će Gruzija pobijediti Španiju i da ćemo mi dobiti oslabljenu Grčku.
I pored svega navedenog, svaka cast momcima na zelji, na pobjedi i na tome da sad sve imamo u svojim rukama.
Cinična čestitka od nekog ko je izjavio poslije subotnjeg poraza da su se oprostili sa ovogodišnjim Eurobasketom, uopće ne računajući na x mogućih ishoda kojih je ostalo sa 3 preostale utakmice. Uključujući i utakmice Španije protiv Italije i Grčke, kao i našu sopstvenu utakmicu protiv Italije gdje smo također bili konkurentni.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 sep 2025, 19:43

Drape je napisao/la:
02 sep 2025, 19:37
Izgledalo je kao da će se Atić poput Sloukasa okrenuti treneru i tražiti izmjenu za saigrača :rol: Za ovo trčanje iako se ne zna da li će biti promašaj i borba za skok se i Abalde unosio Musi.

slika
slika

Ovo nisam upratio tokom tekme, ali Atic je upravu 100%.Pa ne mozes raditi ovakve stvari koje Vrabac radi. Naravno, sumnjam da iko od nas radi video analizu tekme, ali ove stvari se, kad se to radi, odmah vide.

Cinjenica jeste da mi na nase fizikalije imamo i previse problema u defanzivnom skoku, a evo si postavio i razlog zaato je to tako.Slabo ko radi box out.Inace je ta vjestina postala izuzetno rijetka u danasnjoj kosarci.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 sep 2025, 19:46

Sto se tice Vrabca neke stvari bas upadaju u oci na ovom eurobasketu.Njegova odbrana je dobro precijenjena.Odigra solidno odbranu na lopti kad cuva direktno igraca ali sve ostalo,pomaganje,preuzimanje,off ball odbrana su mu na granicama uzasnog.Dva pasa protivnicka ekipa izvrti on nestaje u odbrani.

Sto se tice Gruzije tu cemo moci malo manje preuzimati pa ce mozda doci i do manjeg zamora igraca

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 02 sep 2025, 19:47

FKSzuti je napisao/la:
02 sep 2025, 19:41
:bih: :kralj:
:bih: :bih: :bih: :ljepota:

Đe će ko sa bratom , najjači ikad komentator :opaopa:

Ali ozbiljna kritika za debljinu , baš se razvalio ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 sep 2025, 19:48

FKSzuti je napisao/la:
zbog ovog covjeka mi je jos draze

mora se primijetiti da se bas bas udebljao

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 sep 2025, 19:50

VensanKasel je napisao/la:
02 sep 2025, 19:47
FKSzuti je napisao/la:
:bih: :bih: :bih: :ljepota:

Đe će ko sa bratom , najjači ikad komentator :opaopa:

Ali ozbiljna kritika za debljinu , baš se razvalio ...
najbolji ikad kojeg smo imali ubjedljivo

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 sep 2025, 19:52

Uzitak je nabiti sugave Grke samo radi njihovih retardiranih komentara :ljepota:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 sep 2025, 19:53

filip13 je napisao/la:
02 sep 2025, 19:48
FKSzuti je napisao/la:
zbog ovog covjeka mi je jos draze

mora se primijetiti da se bas bas udebljao
Da ima sigurno +20 kg.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 sep 2025, 19:55

Vrabac je apsolutni krivac što smo bili na -13 sredinom 2/4 jer je tri puta za nekih 8 minuta njegov čovjek se ušunjao pored njega ili njemu iza leđa i uhvatio skok. Iz ta tri ofanzivna skoka primili smo 2+1 (nije iskorišteno bacanje) i dvije trice.

Mi općenito imamo problema sa ofanzivnim skokom jer dole Nurkić uglavnom gradi samo, nekad i dvojicu, a ostali gledaju odakle je vedro. Danas je Alibegović totalno amaterski na slobodnim bacanjima za njih u 4/4 gledao u nebo i nije zagradio čovjeka koji je pokupio skok i naravno primili smo tricu.

Takve stvari moramo skratiti na minimum protiv Gruzije ukoliko želimo proći jer oni imaju visoke igrače da te promašaje pokupe, a fulaju dosta na ovom prvenstvu, naročito za tri poena - šutaju gore od nas.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, juka55, Litos361, zastitaIdentiteta i 53 gosta.