KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Ghuraba

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Ghuraba » 04 apr 2025, 10:25

InatSilniBosanski je napisao/la:
04 apr 2025, 08:46
Nije to 4-5, vec desetak ozbiljnih ekipa. Cluj je vec ozbiljna ekipa , a nema sumnje da ce Abu-Dhabi biti na nivou ovih najboljih ekipa, Vienna ako je spremna platiti nece sigurno igrati sa ekipom kojom su ovu sezonu zavrsili.

Takodjer i Bosnu racunajte sa jako finim budzetom, vec sad je to bila dobra prica, Neno je pun pogodak i barata dobro kako domacim tako i strancima za ovaj nivo kosarke.
Govorim o 4-5 jakih ekipa ako ostane prvobitno spominjana verzija lige, gdje ce se ove 4 iz plejofa aba2 prebaciti u aba1. Medjutim, ako ubace Kluz, Bec ili neko treceg, onda je to sasvim druga prica.

Bosna za pocetak treba zapeti protiv Vojvodine i osigurati finale. U tom slucaju bi 99% igrali aba ligu. Novosadjani su u jako losoj formi. Nedavno su izgubili od Vrsca u domacem prvenstvu 30 razlike. Vec neko vrijeme im ne igra ni onaj Amerikanac na visokim pozicijama (ne znam je li povreda u pitanju).

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 04 apr 2025, 10:39

Hightower je napisao/la:
04 apr 2025, 10:02
JHam je napisao/la:
04 apr 2025, 09:56
Hightower je napisao/la:
04 apr 2025, 09:21

Vrabac (koji je vec radio sa Markovicem), Kovacevic i mozda Delalic :mrgreen: dovesti Gegića, Halilovica i Lazica. Najbitniji je dobar skauting jer ako ne dovedemo dva dobra amerikanaca koji ce biti prevaga kao Bryce u Igokei biti cemo kanta za nabijanje. Ostatak popuniti domacim igracima.
ja ne bih uopste Kovacevica ostavljao, previse je nekostantan za ABA ligu po meni
Mlad je, ima iskustvo igranja u najvisem rangu. Najvise je pokazao od svih pojačanja ove sezone. Ne znam kakvi su ugovori i koliko je placen. Kao igrac koji bi ulazio s klupe ima mjesta isto kao i Delalic. Mada si upravu da nije konstantan.
ima iskustvo igranja, ali nije bas da je toliko odskakao od ostalih u aba2, bio je najbolji od srednje zalosti :mrgreen: ako nije velika plata, sa klupe da ulazi, ok, mada bih ja radije tu vidio nekog malo jaceg, borbenijeg, pa i amerikanca mozda dovesti na tu poziciju, neki tip igraca Seida Hajrica bi ja doveo na 4, samo malo bolji suter za 3 da bude jer se ipak kosarka dosta promijenila od njegovog vremena u Bosni :mrgreen:

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 04 apr 2025, 10:51

JHam je napisao/la:
04 apr 2025, 10:39
Hightower je napisao/la:
04 apr 2025, 10:02
JHam je napisao/la:
04 apr 2025, 09:56

ja ne bih uopste Kovacevica ostavljao, previse je nekostantan za ABA ligu po meni
Mlad je, ima iskustvo igranja u najvisem rangu. Najvise je pokazao od svih pojačanja ove sezone. Ne znam kakvi su ugovori i koliko je placen. Kao igrac koji bi ulazio s klupe ima mjesta isto kao i Delalic. Mada si upravu da nije konstantan.
ima iskustvo igranja, ali nije bas da je toliko odskakao od ostalih u aba2, bio je najbolji od srednje zalosti :mrgreen: ako nije velika plata, sa klupe da ulazi, ok, mada bih ja radije tu vidio nekog malo jaceg, borbenijeg, pa i amerikanca mozda dovesti na tu poziciju, neki tip igraca Seida Hajrica bi ja doveo na 4, samo malo bolji suter za 3 da bude jer se ipak kosarka dosta promijenila od njegovog vremena u Bosni :mrgreen:
Tandem Seid Hajric i Ivan Ivanovic a centri Lance Williams i Dzenan Rahimic :mrgreen:

Meshko91
Kontakt:

Post Postao/la Meshko91 » 04 apr 2025, 11:45

Na centarskoj poziciji treba dovesti jednog igrača s dobrom centarskom tehnikom i jednog vrhunskog atletu. Miralem bi bio idealan, ali nisam siguran koliko je realna opcija. Po mom mišljenju, kvalitetno pojačanje bio bi i Rašid Mahalbašić, koji je svakako mnogo kvalitetniji od Šalića i Marinkovića. Što se tiče atletskog centra, trebalo bi dovesti nekoga ko ne prođe na draftu. Tu bi bilo korisno iskoristiti Edina Avdića, njegovu ljubav prema KK Bosna i poznavanje NCAA košarke.

Lično bih ostavio Delalića, Vrabca, Džafića, Gutića i možda Zupca. Također, trebalo bi provjeriti status Gegića, Čampare, Penave, Sikirasa, Mutića, pa na kraju krajeva i Atića. Smatram da bi trebalo dovesti maksimalan broj domaćih igrača, uz tri do četiri kvalitetna pojačanja iz SAD-a, koja bi trebala biti za klasu bolja od domaćih igrača – za razliku od ove sezone, kada stranci nisu donosili prevagu.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 apr 2025, 11:55

Definitivno je najbolja opcija kombinacija domacih igraca(kandidata za repku i reprenzetativaca) plus kvalitetni americki igraci.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 04 apr 2025, 12:27

Sve se gura da dogodine Neno Markovic i Bosna budu u ABA 1 tako da nemojte galamiti na ABA Ligu... A sta ce biti za 10 dana vidjet cemo, pogotovo ako Bosna ne prodje Vošu, baš me zanima kakvo će tada pravilo smisliti oko ulaska :)

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 apr 2025, 12:40

2sb1996 je napisao/la:
04 apr 2025, 12:27
Sve se gura da dogodine Neno Markovic i Bosna budu u ABA 1 tako da nemojte galamiti na ABA Ligu... A sta ce biti za 10 dana vidjet cemo, pogotovo ako Bosna ne prodje Vošu, baš me zanima kakvo će tada pravilo smisliti oko ulaska :)
Vrlo moguce da bude ta opcija sa Clujom i austrijskim timom i kazu bosni ko vas yebe imali ste sansu izgubili ste :mrgreen:

Ova sva prica je preuranjena mora se proci Vojvodina

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 04 apr 2025, 12:59

A šta smo rekli šta je fora da se uđe u BCL (Ligu prvaka)? Kao prvak bismo imali mjesto tamo ili ne? Kako idu pozivi, kvalifikacije?

Meni bi baš fora bilo igrati to, tamo ima baš jakih tekmi. Evo Igokea posljednjih godina Wurzburg, Nantere, Hapoel, Tofaš, Murcia, Bilbao, Nymburk, Basaksehir, Galata, PAOK, Oostende, Turk Telekom, Limoges, Tenerife i sl.

lumani
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la lumani » 04 apr 2025, 14:52

2sb1996 je napisao/la:
06 avg 2024, 13:13
lumani je napisao/la:
05 avg 2024, 23:02
Lavcina je napisao/la:
05 avg 2024, 13:36
Koliko ekipa ulazi u Aba1 i kakve su ovo sad skupine u Aba2 ligi?
Ako ulazi samo 1 ekipa bice Bgm gutavo, ima dobrih ekipa tu recimo Helios, Vojvodina, MZT.
Sve je moguce ako imaa određen budzet, tako da KK Bosnu vjerojatno gledamo napredne godine u ABA 1 :arrow: Koji good da budu ove sezone
Cirkus postova se nastavlja dalje
:kafa: :kafa:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 apr 2025, 15:08

slika

KK Bosna uskoro zvanično u ABA ligi bez obzira na rezultat play-offa?

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 apr 2025, 16:05

svrakino1921 je napisao/la:
04 apr 2025, 15:08
slika

KK Bosna uskoro zvanično u ABA ligi bez obzira na rezultat play-offa?
14.04 će to biti zvanično potvrđeno :ljepota:

bihfanaticos66788
Kontakt:

Post Postao/la bihfanaticos66788 » 04 apr 2025, 18:36

slika
Dzafic vec sve dogovorio u Americi ma koledzu, velika glupost uprave sto ga nije zadrzala, mada mu i nisu pruzali neku paznju, nije nista napredovao...

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 apr 2025, 07:32

Košarka. Drastične promjene
Nova ABA liga bit će potpuno podređena interesima Crvene Zvezde i Partizana, Hrvate više nitko ništa i ne pita!

U ABA ligi se pripremaju velike, drastične promjene kad je u pitanju sustav natjecanja. U srijedu je bio sastanak čelnika klubova ABA lige na kojem je načelno dogovoreno da se liga proširi na ukupno 20 klubova. Bilo bi to drastično povećanje s obzirom na to da u ovom trenutku liga ima 16 klubova.

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović objasnio je da će se liga proširiti na 20 klubova, ali i da će doći do promjene sustava natjecanja. Po novom bi se ABA liga podijelila u dvije divizije, pišu Sportske novosti.

- Nositelj jedne divizije bio bi Partizan, a druge Crvena zvezda. Ostale ekipe bi ušle u ždrijeb - kazao je Mijailović uz dodatak da će konačni dogovor uslijediti 14. travnja, kada će se klubovi ABA lige ponovno okupiti.

Četiri nova kluba u ABA ligi vjerojatno će značiti da će Srbija u njoj biti zastupljena s dva nova kluba, pa bi ih ukupno imala osam. Hrvatska već godinama u ABA ligi ima tri kluba (Zadar, Split i Cibona). Hoće li širenje lige značiti da će Hrvatska na jesen u njoj imati četiri kluba?

Takav rasplet čelnici HKS-a sigurno ne bi pozdravili, jer su oni već duže vrijeme otvoreno protiv ABA lige, ali činjenica je da se naši klubovi ne žele odreći regionalnih utakmica.

Mijailović je također rekao da će u novom sustavu klubovi kroz ABA ligu odigrati ukupno dvije utakmice manje, ali nije objasnio na koji bi se način igralo nakon što završi natjecanje po divizijama.

- Euroliga se širi, u njoj će biti dvije utakmice više, pa bi Partizan i Zvezda imali u sezoni isti broj utakmica kad zbrojimo ABA ligu i Euroligu - zaključio je Mijailović.

Jasno je da je u ABA ligi puno toga podređeno interesima Partizana i Crvene zvezde, ipak su to klubovi koji igraju Euroligu. Hrvatske se klubove malo toga pita, jer smo i u ABA ligi daleko od vrha, a u Europi nas uopće nema...

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 05 apr 2025, 14:00

Ghuraba je napisao/la:
04 apr 2025, 10:25
04 apr 2025, 08:46
Nije to 4-5, vec desetak ozbiljnih ekipa. Cluj je vec ozbiljna ekipa , a nema sumnje da ce Abu-Dhabi biti na nivou ovih najboljih ekipa, Vienna ako je spremna platiti nece sigurno igrati sa ekipom kojom su ovu sezonu zavrsili.

Takodjer i Bosnu racunajte sa jako finim budzetom, vec sad je to bila dobra prica, Neno je pun pogodak i barata dobro kako domacim tako i strancima za ovaj nivo kosarke.
Govorim o 4-5 jakih ekipa ako ostane prvobitno spominjana verzija lige, gdje ce se ove 4 iz plejofa aba2 prebaciti u aba1. Medjutim, ako ubace Kluz, Bec ili neko treceg, onda je to sasvim druga prica.

Bosna za pocetak treba zapeti protiv Vojvodine i osigurati finale. U tom slucaju bi 99% igrali aba ligu. Novosadjani su u jako losoj formi. Nedavno su izgubili od Vrsca u domacem prvenstvu 30 razlike. Vec neko vrijeme im ne igra ni onaj Amerikanac na visokim pozicijama (ne znam je li povreda u pitanju).
Nismo se razumjeli skontao sam kasnije, slazem se skroz. Svakako je za Bosnu najbitnije da igra ABA 1 pa u kojem god formatu.

Sigurno pratis najvise igraca domacih od sviju nas ovdje pa me zanima kako ti vidis ekipu Bosne u ABA 1. Imaju li Mutic, Sikiras, Penava, Loncar kvalitet za taj nivo kosarke…? Ima li kakav crni da je regionu a da bi mogao pomoci?
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 05 apr 2025, 18:33

05 apr 2025, 14:00
Nismo se razumjeli skontao sam kasnije, slazem se skroz. Svakako je za Bosnu najbitnije da igra ABA 1 pa u kojem god formatu.

Sigurno pratis najvise igraca domacih od sviju nas ovdje pa me zanima kako ti vidis ekipu Bosne u ABA 1. Imaju li Mutic, Sikiras, Penava, Loncar kvalitet za taj nivo kosarke…? Ima li kakav crni da je regionu a da bi mogao pomoci?
Penava ima kvalitet, ali vec Mutic i Sikiras nemaju neko iskustvo na tom nivou i veliko je pitanje da li bi i s klupe mogli pomoci. S njima bih smio uci u aba2 ligu, ali vec u aba1 i ne bas. Bojim se da bi to bili novi Zubac i Delalic, s 2/8 u paketu za 3 i 4/7 FT.

Trebalo bi se pokusati s provjerenim imenima, koji su se vec dokazali na tom nivou. Gegic, Lazic i Haliovic to sigurno jesu, Ilic i Penava u najgorem slucaju mogu s klupe, a mozda i Campara (bio je i vise nego solidan u Splitu i Zadru). Bojim se da je Atic nakon oceve smrti totalno potonuo i da bi se na kraju sezone mogao vratiti iz Spanije (vec mjesec i po ga nema u rosteru Breogana).

Volio bih da na tih 5-6 reprezentativaca dodaju 2-3 kvalitetna Amerikanca i ostatak rostera popune iskusnim regionalnim igracima. Nikad manje nisam pratio aba ligi (gledam samo Kamenog), tako da pojma nemam koga bi odatle mogli dovesti. Znam jedino da Krka ima pravo dobrog Amera, koji opasno i zabija i razigrava. Persons ili Parsons (tako nesto), doveli ga iz Poljske, cini mi se. Od ovih iz aba2, sjecam se da je Joker imao onog omalenog, cupavog Robertsa. Vidio sam da ima bas strasne brojke u KLS-u, mada vjerovatno igra divlju kosarku. On je, ako se ne varam, godinu ranije bio u FMP-u i nije se idealno snasao, mada mu je to bio prvi izlet u Evropu.

Morali bi tu biti maksimalno pametni i oprezni. Da se ne desi kao u ovoj sezoni kad su doveli 4 stranca, a ni od jednog skoro nikakvu korist nemaju. Isto vazi i za igrace iz regiona, gdje su fulali haman sa svima (jedino eto Kovacevic moze dobiti prolaznu ocjenu).

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 05 apr 2025, 19:25

Kljuc zdrave, nove Bosne je **** Miska Raznatovica koji im uvaljuje bogalje koji nigdje drugo nisu prispjeli. Tako je bilo i prije 15ak godina, kad je sadasnji MVP sahranio KK Bosnu.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 apr 2025, 22:22

slika

Danas, 5. aprila, pobjedom nad ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada, Bosna je i zvanično dva kola prije kraja osigurala 𝐩𝐫𝐯𝐨 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐨 𝐮 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐫𝐧𝐨𝐦 𝐝𝐢𝐣𝐞𝐥𝐮 𝐩𝐫𝐯𝐞𝐧𝐬𝐭𝐯𝐚 𝐧𝐚𝐬̌𝐞 𝐳𝐞𝐦𝐥𝐣𝐞 🇧🇦❗ 🔥

𝐓𝐢𝐦𝐞 𝐬𝐮 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐨𝐛𝐞𝐳𝐛𝐢𝐣𝐞𝐝𝐢𝐥𝐢 𝐧𝐚𝐣𝐦𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐦𝐚𝐧 𝐮 NLB ABA League 2 𝐢 𝐧𝐚𝐫𝐞𝐝𝐧𝐞 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧𝐞 - 𝐚 𝐬𝐚𝐝𝐚 𝐢𝐝𝐞𝐦𝐨 𝐢 𝐩𝐨 𝐀𝐁𝐀 𝐥𝐢𝐠𝐮❗

🏀 Studente su do ove važne i sjajne pobjede na domaćem terenu predvodili Petar Kovačević sa 20 i Haris Delalić sa 16 poena! Dvocifreni su bili Lutete sa 13 i Underwood sa 12 p. Zubac je u...

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 05 apr 2025, 22:54

Velizar je napisao/la:
05 apr 2025, 19:25
Kljuc zdrave, nove Bosne je **** Miska Raznatovica koji im uvaljuje bogalje koji nigdje drugo nisu prispjeli. Tako je bilo i prije 15ak godina, kad je sadasnji MVP sahranio KK Bosnu.
Bukvalno zastupa sve igrace na svijetu, **** Miska je los potez za Partizan koji je 5x jaci od Bosne u svakom pogledu.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 07 apr 2025, 17:17

Ghuraba je napisao/la:
05 apr 2025, 18:33
05 apr 2025, 14:00

Penava ima kvalitet, ali vec Mutic i Sikiras nemaju neko iskustvo na tom nivou i veliko je pitanje da li bi i s klupe mogli pomoci. S njima bih smio uci u aba2 ligu, ali vec u aba1 i ne bas. Bojim se da bi to bili novi Zubac i Delalic, s 2/8 u paketu za 3 i 4/7 FT.

Trebalo bi se pokusati s provjerenim imenima, koji su se vec dokazali na tom nivou. Gegic, Lazic i Haliovic to sigurno jesu, Ilic i Penava u najgorem slucaju mogu s klupe, a mozda i Campara (bio je i vise nego solidan u Splitu i Zadru). Bojim se da je Atic nakon oceve smrti totalno potonuo i da bi se na kraju sezone mogao vratiti iz Spanije (vec mjesec i po ga nema u rosteru Breogana).

Volio bih da na tih 5-6 reprezentativaca dodaju 2-3 kvalitetna Amerikanca i ostatak rostera popune iskusnim regionalnim igracima. Nikad manje nisam pratio aba ligi (gledam samo Kamenog), tako da pojma nemam koga bi odatle mogli dovesti. Znam jedino da Krka ima pravo dobrog Amera, koji opasno i zabija i razigrava. Persons ili Parsons (tako nesto), doveli ga iz Poljske, cini mi se. Od ovih iz aba2, sjecam se da je Joker imao onog omalenog, cupavog Robertsa. Vidio sam da ima bas strasne brojke u KLS-u, mada vjerovatno igra divlju kosarku. On je, ako se ne varam, godinu ranije bio u FMP-u i nije se idealno snasao, mada mu je to bio prvi izlet u Evropu.

Morali bi tu biti maksimalno pametni i oprezni. Da se ne desi kao u ovoj sezoni kad su doveli 4 stranca, a ni od jednog skoro nikakvu korist nemaju. Isto vazi i za igrace iz regiona, gdje su fulali haman sa svima (jedino eto Kovacevic moze dobiti prolaznu ocjenu).
Ovaj Persons je jako ozbiljan igrac, ne znam kako mi ranije nije zapao za oko, dosta godina je proveo u Americi da je ranije dosao lagano bi mogao dobaciti do Eurocupa.

Krka je sad vec financijski bara bara sa Bosnom, svakako igrac koga treba imati na radaru.

p.s fali ona tema gdje smo pricali prije par godina o tim strancima, bruku dobri igraca se spomenulo prije nego sto su dozivjeli boom.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

EDobric1997
Kontakt:

Post Postao/la EDobric1997 » 08 apr 2025, 13:33

Nakon dugo vremena citam pozitivne i realne komentare vezane za KK Bosnu. Ovo svakom pravom Sarajliji imponuje.

Sto se tice rostera za iducu sezonu, definitivno bih ostavio Delalica, Kovacevica, Vrabca, Zubca, Westa.. Na ova imena dovesti na bekovima: Sanija i Gegu(Domaci igraci, nemas trosak stana).
Na visokim pozicijama Penava je definitivno rjesenje. Miki Halilovic top igrac, ali ne znam koliko bi on bio zainteresovan za igranje u KK Bosni. Zasto ne pokusati!? Fahrudin Manjgafic definitvno korektno rjesenje kao rezervna opcija.

Amerikance bi trebalo konacno pogoditi. Ne kazem da su sadasnji Amerikanci promasaj, ali niti ih koriste kako treba, niti dobijaju od njih ono sto zele.

Underwood definitivno bespotrebno sklonjen trenutno. Decko je bio najbolji igrac Bosne na pocetku sezone.. Isto su radili Lutete-u u nekom trenutku sezone, pa kada je konacno dobio minute, vratio je to na pravi nacin. Za plasman u finale ABA 2 lige, definitivno trebaju i Underwood i Lutete. West svakako. A domaci da povuku zeljom, voljom, borbom i tucom!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.