Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
17%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
9
14%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
32
48%

Ukupno glasova: 66

Saurman
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la Saurman » 10 nov 2022, 13:05

Velika količina gluposti na jednom mjestu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 10 nov 2022, 13:11

Slabo ovo izgleda skroz.
Možda izvuku rezultat na kolektiv

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 10 nov 2022, 14:19

Ja odbrane :urnebes:
Aljegri, out!

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 10 nov 2022, 14:40

Izostavljanje Hummelsa je skandal. Igrač koji je najkonstantniji i najiskusniji od svih pozvanih odbrambenih igrača, u ligi kao i u CL-u dominirao, čuvao, zatvarao, presijecao skoro bez greške. A pozvan je Klosterman koji je igrao samo jedan meč, ali ajde on može igrati i RBa pa donekle razumijem. Mišljenja sam da je Mats trebao biti prvi na spisku. Da ne bude da pišem ovo jer igra za BVB, eto da kažem da je Adeyemi nezaslužemo na spisku. Bez ikakvog učinka u Bundesligi i LP. Užasane odluke Flicka za Hummelsa i Adeyemija.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 10 nov 2022, 17:05

Desperado09 je napisao/la:
10 nov 2022, 14:40
Izostavljanje Hummelsa je skandal. Igrač koji je najkonstantniji i najiskusniji od svih pozvanih odbrambenih igrača, u ligi kao i u CL-u dominirao, čuvao, zatvarao, presijecao skoro bez greške. A pozvan je Klosterman koji je igrao samo jedan meč, ali ajde on može igrati i RBa pa donekle razumijem. Mišljenja sam da je Mats trebao biti prvi na spisku. Da ne bude da pišem ovo jer igra za BVB, eto da kažem da je Adeyemi nezaslužemo na spisku. Bez ikakvog učinka u Bundesligi i LP. Užasane odluke Flicka za Hummelsa i Adeyemija.
Nisam gledao svaku utakmicu BvB-a, većinu jesam, i mogu reći da ti ova opaska stoji. Najviše me dojmila partija protiv Citya u Dortmundu, gdje je bio zadužen za Haalanda. Meni bi bio starter jer je u najboljoj formi od svih štopera i zbog iskustva. Ali eto Flick se odlučio da presiječe i odabrao mlađe.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 10 nov 2022, 17:10

Ubacio je mlađe čisto da se pokrije ako bude failao...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 nov 2022, 19:10

Füllkrug, Götze, pa i Moukoko su svakako pozitivne stvari. Götze igra sjajno, sada ima još dodatno iskustvo. Odličan bio u PSV-u , sada opet briljira u BuLi u Eintracht Frankfurtu. Uvijek dobar da se unese dodatne kreativnosti i odlična opcija da osvježi ofanzivu, posebno taj ofanzivni dio veznog reda. Ono kada zastane Musiala sa čarolijom, tu je Götze i mislim da će on opet imati značajnu ulogu.
Füllkrug je u odličnoj formi i takav tip napadača nedostaje, posebno kada zapne naprijed, pa treba malo "na silu" zabiti gol on je tu. Moukoko je svakako osvježenje, sa svojim tempom, mlad momak, može unijeti potrebnu svježinu.

A Hummelsa bi ja svakako poveo, o tome se već može raspravljati, ali tu Flick nije htio kvariti ovu hijerarhiju u odbrani, koju je uspostavio u svom mandatu.
I ko što se moglo čuti i u njemačkim medijima, jednostavno vodilo se računa da se ova ekipa dobro uklapa, da jedni s drugima mogu, a ima tu više igrača koji mogu na različitim pozicijama igrati, što Flick svakako uvijek ima posebno u vidu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 nov 2022, 20:19

Cak i da ga je poveo, vjerovatno bi bio opcija prije Gintera a ovaj je tek 4 izbor na stoperu tako da bi mozda cijelo prvenstvo presjedio na klupi no da ga je trebao povesti, jeste.

Ova ekipa je zaista dosta mlada i potentna, ako uhvate pravi ritam mogu dosta daleko pa cak i do samog kraja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 10 nov 2022, 20:33

Mogu, ako će Flick racionalno selektirat. Tj samo najbolji na terenu u datom momentu.

Bayo-emocionalna veza može biti kobna ili ova nostalgija s Gotzeom(mada sumnjam da ce igrati ikako) .
Mrtvi Muller na terenu znači nadolazeća katastrofa, trenutno su na AMF poziciji bolji barem 5 igrača npr. To ako Hansi ne vidi totalna je budala , ovo nije Bayern. Elf nema najboljeg napadača svijeta i najboljeg lijevog beka svijeta koji čine razliku.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 11 nov 2022, 07:29

Meni ovaj popis djeluje dosta prosječno. Naprijed će sigurno faliti Reus, Wirtz i Werner. Muller nije u nekoj formi, Fulkrug je teški prosjek, a Moukoko još uvijek klinac. Na kraju će najviše ovisiti o Musiali i koliko je on već sada spreman povući.

Čudi me da nema Hummelsa pošto je u dosta dobroj formi. Ovaj Kečap mi je wtf. Šta stvarno tako dobro igra za S'hampton?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 nov 2022, 08:20

Da.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 nov 2022, 09:52

Možda i prvi puta da Deutschland nije među prvih 5 favorita prvenstva i to je dobro. Moukoko i Adeyemi su pozvani kao zalog za budućnost i ne bi trebali imati neku rolu. Füllkruga bih i ja pozvao, kakav je da je ipak je najbolji strijelac i mora imati svoje mjesto u ekipi. Sasvim je u redu da Hummels nije pozvan, još nakon prošlog prvenstva s pravom su otpisani on, Boatenk, Kroos, Ozil i Khedira. Vjerojatno je trebalo otpisati i Müllera, ali očito Flick ima poseban odnos s njim i tko zna, možda i uspije nešto dobiti od njega, iako je u očajnoj fazi.

Elf je poznat kao mašina koja se sporo zagrijava, no ako dođu na radnu temperaturu mogli bi dobaciti dosta daleko.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 11 nov 2022, 09:56

Muller je u tom slučaj benzin dosut u dizelov motor. Igrač više za protivnički tim.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 nov 2022, 23:11

slika

Nije ovo lose zamisljeno i nadam se da ce Hansi slicno razmisljati.
Kljucno je da Muller bude rezervna opcija a ne startni clan prvih 11 jer je igra neuporedivo brza bez njega.

Gledam kroz prizmu Bayernovih igara jer 5 od 6 igraca iz veznog te napadačkog dijela dolazi iz redova prvaka.

Jedino mi je skakljiva opcija lijevog beka, tamo Elf nije imao dobrog beka od Tarnata.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 12 nov 2022, 23:27

Ne sjećam se da je tarnat igrao beka, igrač sa onom visinom i brzinom :|
Dobro, znam da je stajao između stativa i to ga proslavilo :mrgreen:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 nov 2022, 23:32

armando je napisao/la:
12 nov 2022, 23:27
Jos jedan dokaz da Elf kvalitetnog beka nije imao duze od 20 godina jer je Tarnat po vokaciji bio lijevi bek i osrednje kvalitete sto je jos uvijek dovoljno da bude bolji od svih nasljednika do danas.

Totalno nejasna situacija oko odredjenih pozicija, nikako ne mogu da shvatim da takva fudbalska nacija ne moze da iznjedri igrace koji se mogu smatrati dovoljno kvalitetnim za prvu ekipu.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 12 nov 2022, 23:46

Muller kako rastura svlačionicu Bayerna ako ne igra tako ce i repku :D

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 12 nov 2022, 23:48

Nadaj se Thomase, tomane.... :mrgreen:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 13 nov 2022, 01:29

armando je napisao/la:
12 nov 2022, 23:27
Legendarna utakmica u kojoj je Kuffour nokautirao Kahna

Dobar je Tarnat bio, strasnu bombu imao u ljevici

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 13 nov 2022, 09:07

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.