BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

High

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la High » 17 nov 2015, 14:24

GabrielBatistuta je napisao/la:Jel ko vidio status Asmira Suljica na fb haha?

Poslano sa mog GT-S7560 koristeći Tapatalk
S konja na magarca?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

GabrielBatistuta
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la GabrielBatistuta » 17 nov 2015, 14:24

NYKnicks Fan je napisao/la:

stavi sliku :mrgreen:
A na mobu sam...
Jeste high to je

Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 17 nov 2015, 14:33

Dalje je prošla ekipa koja je daleko više pokazala. Možda ne u prvoj utakmici, ali u drugoj sigurno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2015, 14:39

High je napisao/la:

S konja na magarca?
Pise takve statuse zajedno sa Handzicem i onda ocekuje poziv u reprezentaciju, pa ne docekao ga.

Jos da su neki igraci pa hajde.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 17 nov 2015, 14:41

Nadjite mi jednu Safetovu utakmicu osim one protiv Francuske na Kosevu i protiv Rumunije u gostima da nismo stvorili sansu itd.

Ova igra kod Mese je ocajna, Kipar nas nadigra, Belgija ubije, a protiv Andore nemamo nikakve igre.
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 17 nov 2015, 14:44

Shooter je napisao/la:Nadjite mi jednu Safetovu utakmicu osim one protiv Francuske na Kosevu i protiv Rumunije u gostima da nismo stvorili sansu itd.

Ova igra kod Mese je ocajna, Kipar nas nadigra, Belgija ubije, a protiv Andore nemamo nikakve igre.
Hvala bogu pa smo mi nadigrali kipar u zenici :D
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 17 nov 2015, 14:46

A ne znam, ako ti kazes da bolje igramo pod palicom Mese nego pod Safetovom onda ti je moj savjet da posjetis oftamologa.
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 17 nov 2015, 14:47

Samo cu jednu stvar da kazem. Sinoc dok je trajala utakmica i dok smo gubili krivo mi je bilo vise nego ikad. Cim se zavrsilo i cim smo ispali iz baraza tj. 10-15 minuta poslije tekme mi je bilo vec normala. Šta ti je navika valjda ... :mrgreen:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 nov 2015, 14:50

Mesi i momcima hvala na svemu. Nakon one katastrofe, neke stvari je vratio na svoje mjesto, al' to ipak nije bilo dovoljno protiv ovako iskusnog O'Neila te odlicno organizovane Irske.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 17 nov 2015, 14:50

Sarmelino je napisao/la:
Shooter je napisao/la:Nadjite mi jednu Safetovu utakmicu osim one protiv Francuske na Kosevu i protiv Rumunije u gostima da nismo stvorili sansu itd.

Hvala bogu pa smo mi nadigrali kipar u zenici :D
Reci da nismo, preko 20 šuteva prema golu i bravure Begovića i Pjanića koji su nas unazadili za dva gola razlike.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 nov 2015, 14:55

O Neil je dobro znao čime raspolaže i računica mu je bila jasna:
oni nisu toliko moćni napadački koliko smo mi moćni u odbrani ..branit ćemo se i čekati greške njihove ne baš dobre zadnje linije ..to se i desilo , 3 greške ..3 gola.

Taktički perfektno od O Neila. Kapa mu dole ..

p.s. jeste primjetili kako je Višću sinoć zatvorio , ni sjena od onog iz Zenice..
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 17 nov 2015, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 17 nov 2015, 14:55

Smjena generacija!
Po logici stvari, mi Balkanci smo najbolji, najpametniji, najjaci...
Istini za volju, niti smo pametni, a nismo vala ni najbolji. Kako je moguce da pametan narod skuplja pomoc Esmeraldi, nosi vodu Torabiju da ovaj uci na nju, ili najgore da od 90.-te glasa za iste i onda place zbog toga?
Kako je moguce da veliki majstori fudbalske igre ispadnu od redom : Albanije, Ukrajine ili Republike Irske?
Niti sam tuzan, niti razocaran. Ovakvo nesto sam ocekivao kad smo izvukli Irce.
Smijemo se Ircima kad kazu da su ratnici, a mi se borimo tako sto polozimo oruzje.
Jednostavno, rezovi se moraju praviti. 15 od 25 reprezentativaca ne treba biti tu. Hvala svakom igracu za prosle uspjehe (ako su uopste uspjesi), ali pregazili ih je vrijeme. Spaha, Zukanovic, Medunjanin, Vedo... Da ne nabrajam. Zovite Gojaka, Hodzica, Milosevica... Opet da ne nabrajam.
Realno, niti jednu od vaznih utakmica nismo dobili: Danska, 4x Portugal i 2x Irska. Previse je tu teorija zavjere i nase balkanske "svi su protiv nas". Litvaniju tu ne racunan, to smo trebali svakako 5-0 dobiti...
Mesa, rastjeraj glumce i daj djeci neka igraju.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 nov 2015, 15:01

ackeey je napisao/la:Smjena generacija!
Po logici stvari, mi Balkanci smo najbolji, najpametniji, najjaci...
Istini za volju, niti smo pametni, a nismo vala ni najbolji. Kako je moguce da pametan narod skuplja pomoc Esmeraldi, nosi vodu Torabiju da ovaj uci na nju, ili najgore da od 90.-te glasa za iste i onda place zbog toga?
Kako je moguce da veliki majstori fudbalske igre ispadnu od redom : Albanije, Ukrajine ili Republike Irske?
Niti sam tuzan, niti razocaran. Ovakvo nesto sam ocekivao kad smo izvukli Irce.
Smijemo se Ircima kad kazu da su ratnici, a mi se borimo tako sto polozimo oruzje.
Jednostavno, rezovi se moraju praviti. 15 od 25 reprezentativaca ne treba biti tu. Hvala svakom igracu za prosle uspjehe (ako su uopste uspjesi), ali pregazili ih je vrijeme. Spaha, Zukanovic, Medunjanin, Vedo... Da ne nabrajam. Zovite Gojaka, Hodzica, Milosevica... Opet da ne nabrajam.
Realno, niti jednu od vaznih utakmica nismo dobili: Danska, 4x Portugal i 2x Irska. Previse je tu teorija zavjere i nase balkanske "svi su protiv nas". Litvaniju tu ne racunan, to smo trebali svakako 5-0 dobiti...
Mesa, rastjeraj glumce i daj djeci neka igraju.

X

rekao bi da je najveći podvig koji smo ikada napravili u važnoj utakmici pobjeda u Slovačkoj, a i to na krilima 90% naših ljudi na tribinama te zahvaljujuci nevjerovatnoj sreći koja se događa vrlo rijetko ..

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 nov 2015, 15:03

Nisu mi nikako jasni likovi koji kritikuju Safeta Susica. Covjek je ostvario uspjeh za ovu drzavu koji ce se pamtiti dok postojimo. I budite sigurni, nacekat cemo se dok neko ovaj uspjeh ponovi. Pod njegovim vodstvom je reprezentacija igrala najbolji fudbal od kada postojimo. Unio je nesto posebno u tim, iako je takticki prilicno los trener... Los je i Ciro, ali je fantasticnom karizmom znao to nadomjestiti... U fudbalu je od taktike jos uvijek vaznije znati od ekipe napraviti klapu, grupu jarana koji ce ginuti jedni za druge, koji ce se zabavljati i uzivatu na terenu... Safet se nije kuzio u taktiku, ali itekako zna sta je fudbal i kako sa uzitkom igrati. Bio je genijalan igrac. Nesto od toga je prenio na igrace i to se vidjelo. Hvala mu!

Vazno je istaci da je Pape na raspolaganju imao respektabilnu ekipu. Nije to ni priblizno dobro kao sto nas covjek zna velicati, ali ekipa je bila solidna u svjetskim okvirima...

Buducnost nam je sada crna.

Pljuje se po Spahi. Pa ljudi, Spaha je gotov, ostario. Ibisevic je gotov. Medunjanin je gotov. Lulic je drasticno oslabio. Njegova najveca prednost je brzina. Tu je popustio i to se sada vidi. Vise ne moze probiti iole ozbiljnijeg igraca. Salihovic je gotov.

Ovi momci koji dolaze nisu ni priblizan kvalitet ekipe koja je igrala SP. Jednostavno ne vidim igraca koji ima potencijal za velike stvari.

Dok ne budemo imali ozbiljnu ligu nista od kvalitetnog materijala za reprezentaciju.

Hrvatska i srpska liga prave igrace za reprezentaciju... nasa nista, nikoga...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 nov 2015, 15:05

Danska 1-1
Francuska 1-1
Portugal - prvi put
Portugal - drugi put
Irska

Utakmice u kojima smo bili tako blizu , a tako daleko .. 4 velika takmičenja smo propustili , a tek jednom se kvalificirali ..
No, za utjehu nam ostaje da je Ukrajina još nesretnija ..5 izgubljenih baraža , u Francuskoj su branili 2:0 iz Kijeva i nisu uspjeli..

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 17 nov 2015, 15:20

perodeformero je napisao/la:
Alucard je napisao/la:
perodeformero je napisao/la:Hrvati crtaju kukaste krizeve i velicaju Hitlera i nacizam, zasto je nekoga stid zbog Palestine i skandiranja.
Ti si od onih koji se vode onom: 'nema veze sto sam dobio keca, dobio ga je cijeli razred'.

Treba pljuvati i nase idiote koji sramote ugled zemlje, kao i te iz Hrvatske, sto je vecina ljudi u Hrvatskoj i uradila.
Treba kritikovati zbog toga sto jedan ili cak dva nasa navijaca nisu ispostovala minut sutnje to stoji, ali samo dvolicnom gadu moze smetati skandiranje Palestini. Poredis ono sto godinama rade fasisti iz Hrvatske i ovo sinoc, svaka ti cast
Covjece nema nikakvog poredjenja, nego ne valja ni jedno ni drugo, promasio si bit.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 nov 2015, 15:34

Evo, Dzeko kaze pravu stvar. Igrali smo kao picke. Sigurica, prvom do sebe, kukavicki. Prebaci odgovornost na drugoga, samo da kod mene nije lopta. Kriminalan stav.

Jedino je taj Dzeko imao pobjednicki stav. Ostali ****. Niko nije zasluzio prolaznu ocjenu.

Pjanic me razocarao. Nema moc da povuce ekipu. Pa nije izgradio sebi prostor da sutne na gol makar jednu loptu. Sinoc sam se pokusavao sjetiti nekog njegovog dobrog poteza za reprezentaciju... i nisam uspjeo... Veoma rezervisano igra. Blijedo. Prvom de sebe. Nema incijative!

Misimovic strasno fali. To je bio igrac sa mudima!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 17 nov 2015, 16:28

Jos mi je gore nego sinoc i nece popustiti dugo.Milion postova ovdja sam napisao da ne smijemo dozvoliti da nam se ovo desi ali desilo se.
Mi smo sinoc izgubili jedino vrijedno sto smo imali i u sta smo sa ponosom gledali,fudbalsku reprezentaciju.

Presudili su ipak talovi,licni interesi,lobiji.Presudili i pobijedili.Zbog njih ni u jednoj utakmici nismo izveli najbolju ekipu koju smo mogli,zbog njih smo izgubili svaki sistem igre zato sto su se stalno mijenjali igraci,zbog njih smo izgledali kao rastimani orkestar....

Slijedi nam zestoka borba da reprezentaciju izvucemo iz ralja taldzija i mesetara i vratimo je navijacima i narodu,nece biti lako ali to moramo uraditi po svaku cijenu,taj brend je nas nacionalni brend,nas ponos i dika.Ne dozvolimo im da to uniste i da postanemo Srbija 2.

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 17 nov 2015, 16:34

Ja sam morao sebi danas pustiti dvomeč sa Belgijom, kada smo ih digli u obje utakmice. Čisto da sebi popravim ovaj popišani dan. Kakva samo razlika u pristupu, od igrača preko navijača do selektora. Na terenu golman Supić koji je branio negdje u Srbiji, dva hajdukovca, par njih iz Grčke, još jedan ili dva iz Turske, Austrije. Znači ništa spektakularno, ali je ličilo na nešto. Na klupi najbolji motivator od svih dosadašnjih selektora, Blažević. I on je primao kritike, ali je znao odgovoriti, držao je jedno vrijeme Ibiševića na klupi ali je pitao "zašto on u reprezentaciji ne zabija kao u Hoffenheimu?" Ostavio je i Miralema jednom na klupi pa se digao otac od ovoga, nastao haos.

Dvomeč izgubljen na mentalnom i strateškom planu, kako sam se i pribojavao. Možda prije svega mentalnom, što je i Džeko sinoć nagovijestio.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 17 nov 2015, 16:36

Fidelis je napisao/la:Jos mi je gore nego sinoc i nece popustiti dugo.Milion postova ovdja sam napisao da ne smijemo dozvoliti da nam se ovo desi ali desilo se.
Mi smo sinoc izgubili jedino vrijedno sto smo imali i u sta smo sa ponosom gledali,fudbalsku reprezentaciju.

Presudili su ipak talovi,licni interesi,lobiji.Presudili i pobijedili.Zbog njih ni u jednoj utakmici nismo izveli najbolju ekipu koju smo mogli,zbog njih smo izgubili svaki sistem igre zato sto su se stalno mijenjali igraci,zbog njih smo izgledali kao rastimani orkestar....

Slijedi nam zestoka borba da reprezentaciju izvucemo iz ralja taldzija i mesetara i vratimo je navijacima i narodu,nece biti lako ali to moramo uraditi po svaku cijenu,taj brend je nas nacionalni brend,nas ponos i dika.Ne dozvolimo im da to uniste i da postanemo Srbija 2.
Presudio je nekvalitet!, kombinovan sa pogresnim taktickim odlukama rukovodstva.

Jedno je biti kvalitetan a drugo je umisliti da si kvaliten, kao sto mi cinimo redovno, nakon sto odigramo jedan X protiv iole ozbiljne reprezentacije.

Nas prime smo dozivjeli pod Safetom za vrijeme pripremnih utakmica za SP, sve nakon toga je bilo bolno i evidentan pad u svakom smislu.

Ne vrijedi ovde nista sire analizirati osim a) nekvaliteta vecine nasih igraca i b) izuzetno lose takticke pripreme i c) smijesne fizicke spreme, barem pola nase reprezentacije.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CAGarfia, hurem, jasmin10, myself, Proximic i 40 gostiju.