Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Kompromis
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Kompromis » 11 apr 2017, 15:26

xavi26 je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:
Balasevic je napisao/la: Pošto vidim da se trudiš: odnio, ne odnjeo.

Hoćeš reći da Marković nije išao na loptu koja je bila njemu upućena, nego je samo natrčao kako bi pokušao doći do nje? Ponavljam, nema govora o penalu u toj situaciji, čist start igrača Zrinjskog, samo ti pokušavam ukazati na dvostruke aršine kojima se služiš.
Nakon što je Kerla izbio loptu, šta je, po tvojoj procjeni, trebao uraditi sa svojim nogama? Na koji način je, po kojim zakonima fizike, mogao izbjeći onaj položaj nogu nakon klizećeg starta? Da je Kerla podigao nogu, da je bio toliko glup da, nakon što je izbio loptu, pokuša na taj način oboriti igrača, onda bih i razumio šta govorite, ali ovako stvarno ne razumijem.
Mogao je itekako spustiti nogu na još je držati u zraku, veoma jednostavno. A za Markovića, pa objasnio si eto. Ne kažem da mu je jedina namjera bila da izvuče penal, ali kada je vidio da ne može do lopte, jer igrač Zrinjskog je ipak bio brži i prije je došao do lopte, jednostavno se ubacio ispred da bude pokupljen. To nije ništa za osuđivanje, igrači to danas rade stalno, samo ti kažem da ima razlike dosta između ove dvije situacije, a eto i komitet za suđenje je uvidio da je ovo jedina Valjićeva greška.
Ono što se slažem, da je start bio izvan 16, a to gdje je igrač pao je nebitno, i to mi je veoma glupo pravilo.
pravila su tu vrlo jasna, prekrsaj je tamo gdje zavrsi, a ako gledamo taj start, jasno je da je prekrsaj zavrsio unutar kaznenog prostora!!!
:urnebes: :urnebes: jbt dan kakva si ti pravila citao, i kakve si tekme gledao...

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 11 apr 2017, 15:31

Signore je napisao/la:
xavi26 je napisao/la: pravila su tu vrlo jasna, prekrsaj je tamo gdje zavrsi, a ako gledamo taj start, jasno je da je prekrsaj zavrsio unutar kaznenog prostora!!!
Netocno. Prekrsaj je tamo gdje je start poceo. Pa milijun puta sam gledao kad branic uhvati napadaca za dres na 18m, ovaj ga unese u 16m i padne. Sudac je svaki put izvukao prekraj van 16m, bas nikad nije svirao penal, zato jer je prekrsaj u trenutku prvog kontakta. Dok se dogodi kontakt to je prekrsaj, a kontakt moze biti na 18m i da se igraci otklizu u 16m i tamo branic moze udariti napadaca sakom u nos i dobit ce crveni karton za to, ali prvi prekrsaj je taj koji se broji, jer je on sviran.
Procitaj Pravila nogometne igre, ili se informiraj kod onih koji dobro poznaju ovu tematiku, pa ces vidjeti da sam u pravu. A de malo i razmisli o ovome sto si napisao, pa ces vidjeti da nije logicno.
Volim te Bosno!!!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 apr 2017, 15:52

xavi26 je napisao/la: Procitaj Pravila nogometne igre, ili se informiraj kod onih koji dobro poznaju ovu tematiku, pa ces vidjeti da sam u pravu. A de malo i razmisli o ovome sto si napisao, pa ces vidjeti da nije logicno.
Ja? Aj se ti informiraj i malo razmisli.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 apr 2017, 15:55

Faul se svira tamo gdje je zapoceo igrac da rusi, povlaci, podapinje protivnickog igraca. Nemojte da vas gadjam tastaturom.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 11 apr 2017, 15:57

faul se svira tamo dje mi odredimo..
jer smo tako u mogucnosti :kafa:

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 apr 2017, 16:09

Čuj ovog prekršaj tamo gdje igrač završi.
Majke mi odma me na nadrealisti posjeti kad im Đuro objašnjava prekršaj gdje da pada hahahha. Sta sve nećeš pročitati.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2017, 16:12

Cuj prekrsaj je tamo gdje zavrsi hahahahahahahahahah
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 11 apr 2017, 16:18

MortemHz je napisao/la:Cuj prekrsaj je tamo gdje zavrsi hahahahahahahahahah
Slobodnjak Sarića je najbolji primjer tome. :kafa:
:mrgreen:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2017, 16:18

Rokoko87 je napisao/la:
Slobodnjak Sarića je najbolji primjer tome. :kafa:
:mrgreen:
Ja, vidis.. :think: :think: :think: :think: :think:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 11 apr 2017, 16:20

znaci igrac dobije lakat u lice, hvata se za facu, vristi, place i trci u protivnicki sesnesterac. tu pada u nesvijest, njega iznose na nosilima a sudija svira cisti penal

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 11 apr 2017, 16:30

Virtu4l je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Zanimljiva situacija za diskusiju, no postavljena je pogresna slika. Prekrsaj koji je sporan za nas ovdje, a za Komitet za sudjenje nije je prekrsaj na desnoj nozi fudbalera Zrinjskog, a ne na lijevoj.
Recimo da je tako, iako je valjda bitan prvi kontakt, a ne seciranje faula u faulu.

Koliko je realno da je sve to Valjić ili bilo koji sudija mogao procijeniti u djeliću sekunde? Evo mi postavljamo u svim mogućim frejmovima pa niko sa sigurnošću ne može donijeti odluku? Kakve je onda šanse imao Valjić?

Evo postavljena je slika koja pokazuje da je start na desnu nogu van 16-erca. Dakle u najboljem slučaju prekršaj i žuti karton.
Valjić na utakmici ne volontira, nego prima plaću da vidi šta se događa. Drugo, za prekršaj zadnji igrač dobiva crveni.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 11 apr 2017, 16:31

TobeYarabi je napisao/la:znaci igrac dobije lakat u lice, hvata se za facu, vristi, place i trci u protivnicki sesnesterac. tu pada u nesvijest, njega iznose na nosilima a sudija svira cisti penal
:lol: :lol:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 apr 2017, 16:34

Ko ti je kriv sto nisi znao pravila :roll:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 apr 2017, 16:51

MMM je napisao/la:Valjić na utakmici ne volontira, nego prima plaću da vidi šta se događa. Drugo, za prekršaj zadnji igrač dobiva crveni.
Crveni karton dobijas ako sprijecis izglednu gol sansu i/ili bude iznimno grub start. Zato neces dobiti crveni karton ako si posljednji igrac u odbrani, a faul bude negdje blize aut liniji/korneru, a ne izravno prema golu. Ovim ne komentarisem ovu situaciju izmedju Kerle i Mesanovica.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 11 apr 2017, 16:54

AnelZ je napisao/la:
MMM je napisao/la:Valjić na utakmici ne volontira, nego prima plaću da vidi šta se događa. Drugo, za prekršaj zadnji igrač dobiva crveni.
Crveni karton dobijas ako sprijecis izglednu gol sansu i/ili bude iznimno grub start. Zato neces dobiti crveni karton ako si posljednji igrac u odbrani, a faul bude negdje blize aut liniji/korneru, a ne izravno prema golu. Ovim ne komentarisem ovu situaciju izmedju Kerle i Mesanovica.
Ja govorim o ovom slučaju, koji nije bio ni kod aut linije, ni kod korner zastavice.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 11 apr 2017, 16:57

Sviraj Valjiću boli te...
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 11 apr 2017, 16:58

SlevinKelevra je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:Čuj apsolutno nebitan start što mu je zakačio desnu nogu poslije starta na loptu :lol: :lol: :lol:
Apsolutno nebitno što ukradeš 100KM, jer maloprije si dao 10KM nekome ko prosi.
Lik mu kači nogu u zraku i obara ga, čist prekršaj. To što je trenutak prije toga čisto odnjeo loptu to nema veze. Da ga nije zakačio pa nikome ništa, ali ovako više nego očigledno sve, Zrinjski je oštećen.
A, poredjenja bokte :roll: Ako u ovakoj situaciji, gdje u zadnjim momentima starujes, prvo odneses loptu, onda se sve poslije ne moze smatrati faulom ako je dio istog pokreta. Imas u Premiershipu 15 takvih situacija svakog vikenda.
To odneseš loptu bi pilo vode da je Kerla odnio loptu, i promjenio joj i smijer i brzinu. U ovom slučaju,ili ju je dotakao ili nije, jer je ona i dalje išla u gol šansu.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 11 apr 2017, 17:07

Neandertalac je napisao/la:Šta vam nije jasno?

Sudije pomagale Sarajevu, ofirno, Sarajevo prvak i može se reći te sezone Željo oštećen za titulu jer su u isto vrijeme masakrirali Želju. Sve se može provjeriti.
To je ok.

Sudije pomagale Zrinjskog, prvaci, a Želji crtali linije, brutalno se IŽIVLJAVALI. Ovo svi znamo ma koliko se pravili budale a naslađivalo se 90% foruma greškama na Željinu štetu. Europu nismo izborili.
Takođe ok.

Sudije sude "normalno", griješe ali normalno, svi klubovi imaju primjedbi. Svi klubovi mogu reći da su oštećeni, nebitno liga za prvaka ili za opstanak.
Eh ovo nije ok, štimaju Želji a "jadne" Zrinjski i Sarajevo tlače.

Ponavljam jer ste juče taj post preskakali k'o miševi, Zrinjski i Sarajevo imaju desetak i više svojih ljudi u savezu i suudijskim organizacijama i to na najvišim pozicijama.
Željo, slovom i brojem 0. Nula.

Šta vam nije jasno kada već obraza nemate?
Kada su Sarajevo i Zrinjski bili prvaci i bili su najbolji i najubjedljiviji te godine, sa najmanje dobivenih utakmica 1:0 (naguzove), što u vašem slučaju nije ni blizu.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 11 apr 2017, 17:33

Addict je napisao/la:Joj moja majko da ste navijači Mladosti i da se toliko trzate za suđenje srce bi vas udarilo treću utakmicu. Ja gledam dvije godine kako nas kolju, pa na zadnoj utakmici sudi konj protiv nas za olimpik cijelu utakmicu. Heeej, za olimpik navlači svo vrijeme! I onda vi kao iznerviran a na Grbavici je takvo suđenje bilo protiv Mladosti da vam brat onako ne bi sudio. Prošle godine Zrinjski osvaja titulu protiv nas, poništava nam gol iz situacije gdje je zadnji igrač Zrinjskog metar ispred našeg, kaže čista obraza penal. Mogao bih nabrajati sad pola dana ali toliko ima da čovjek zaboravi... U 53 kola za nas sudili 4 penala ukupno, protiv nas sam prestao brojati. Vas velike ne kolju ni blizu kao nas male, zato vas puno boli. Ja kad gledam 50/50 suđenje na utakmici Mladosti ja presretan.
Što se tiče utakmice u Kaknju, da je asistent postigao gol, a ne dodavao igraču kojeg je aktivirao iz zaleđa, gol bi bio regularan. Zato i postoji izraz aktivirao se iz zaleđa. Pogledaj snimak gdje je strijelac gola bio prilikom dodavanja lopte asistentu kod postignutog gola.

Addict
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Addict » 11 apr 2017, 17:36

MMM je napisao/la:
Addict je napisao/la:Joj moja majko da ste navijači Mladosti i da se toliko trzate za suđenje srce bi vas udarilo treću utakmicu. Ja gledam dvije godine kako nas kolju, pa na zadnoj utakmici sudi konj protiv nas za olimpik cijelu utakmicu. Heeej, za olimpik navlači svo vrijeme! I onda vi kao iznerviran a na Grbavici je takvo suđenje bilo protiv Mladosti da vam brat onako ne bi sudio. Prošle godine Zrinjski osvaja titulu protiv nas, poništava nam gol iz situacije gdje je zadnji igrač Zrinjskog metar ispred našeg, kaže čista obraza penal. Mogao bih nabrajati sad pola dana ali toliko ima da čovjek zaboravi... U 53 kola za nas sudili 4 penala ukupno, protiv nas sam prestao brojati. Vas velike ne kolju ni blizu kao nas male, zato vas puno boli. Ja kad gledam 50/50 suđenje na utakmici Mladosti ja presretan.
Što se tiče utakmice u Kaknju, da je asistent postigao gol, a ne dodavao igraču kojeg je aktivirao iz zaleđa, gol bi bio regularan. Zato i postoji izraz aktivirao se iz zaleđa. Pogledaj snimak gdje je strijelac gola bio prilikom dodavanja lopte asistentu kod postignutog gola.
Nemoj molim te, nemoj svega ti na svijetu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.